רקע: הטיול הזה היה הטיול הכי ספונטני שלנו, הוא אומנם היה הרבה מאוד זמן במגירה אבל לא ייצא לאור משלל סיבות.
הוא התחיל בתכנון מסוים וקיבל תפנית תוך כדי הטיול עצמו למשהו הרבה יותר גדול.
בחודש מאי הוצע לנו לשלוח את הבן הגדול למחנה כדורסל בניו יורק למשך שלושה שבועות אחרי היסוסים קלים של סיגל ולחץ מתון שלי החלטנו לשלוח אותו למחנה ועל הדרך לנצל את ההזדמנות ולצאת לטיול.
מכיון ששני הטיולים האחרונים שלנו היו למזרח ארצות הברית, החלטנו לממש את אחד החלומות הגדולים שלנו ולעשות את הפארקים של מערב ארה״ב שעליהם שמענו רבות.
מפה התחיל מרתון של סגירת מסלול ,שכל פעם השתנה/השתדרג, סגירת מלונות, רכב ועדכון של המשפחה בניו יורק שנגיע למספר ימים מצומצם לעיר. אנחנו יוצאים למרתון של חודש של טיול משפחתי ושאני אומר מרתון אז להלן קצת נתונים : זה התחיל כטיול ניו יורק ומערב והפך עד מהר לאחד הדברים שעליהם חלמנו - טיול מחוף לחוף ברכב
מספר מלונות בהם היינו:12
מספר מדינות בהם ביקרנו:ניו יורק, פנסילבניה, אוהיו, אינדיאנה, אילנוי, איווה, נברסקה,וויומינג, יוטה,איידהו, מונטנה,אריזונה, נבאדה, קליפורניה- סה״כ: 14 מדינות
מספר שעות על הכביש:76.5 שעות
טיסות: בחרנו לטוס עם חברת אל על בעיקר בשל המצב הביטחוני ולא רצינו להסתבך עם ביטולי טיסות של הרגע האחרוןטיסה פנימית בחרנו עם יונייטד - תקראו את ההמשך ותבינו למה היא לא יצאה לפועל
מלונות: הזמנו את כל המלונות דרך בוקינג כאשר הסינון הקבוע של ציון מעל 8 וקריאת הביקורות הוכיח את עצמו במרבית המקומות
רכבים: הזמנו דרך חברת גלובל רנטל- שירות מעולה תקראו בהמשך
ליוטה קיבלנו שברולט מאליבו
ומיוטה לשאר הטיול קיבלנו טויטה היי לנדר שהייתה מעולה
יום שלישי 16/07/2024 - יום הטיסה:
מתעוררים מוקדם בבוקר מההתרגשות לקראת הטיסה שלנו שתהיה בשעה 10:30
אחרי טיסה נעימה של כ10 וחצי שעות נוחתים בניו יורק לתחילת המסע, מגיעים לאימיגרישן ולהפתעתנו לא היה תור, ואנחנו תוך עשרים דקות מרגע היציאה מהמטוס כבר מחוץ לשדה בתוך ההסעה שלנו למלון.
הנסיעה למלון לוקחת זמן בגלל הפקקים ורק בשעה 17:30 אנחנו מגיעים למלון המלון שלקחנו הוא executive hotel LeSoleil החדר גדול ומרווח מאוד והשרות מעולה, מומלץ מאוד
התארגנות מהירה והתגברות על הרצון העז לישון ואנחנו יוצאים לכיון הטיימס סקוור שנמצא מרחק חמש דק הליכה מהמלון. הילדים מאוד עייפים וגם רעבים אז אנחנו נכנסים מהר למסעדת Olive Garden האהובה עלינו אוכלים וחוזרים למלון לנוח לקראת מחר- המפגש עם אריאל.
יום רביעי 17/07 - המפגש עם הבן הבכור ומפגש נוסף עם אחד משחקני הכדורסל הגדולים:
הבוקר מתחיל מוקדם… מאוד מוקדם וזה למרות שניסינו לסחוב אתמול בערב.. מתחילים כמובן בסטארבקס כי זה הנוהל הרגיל משם אנחנו ממשיכים לכיון הטיימס סקוור אחרי שהיינו שם אתמול והיינו חצי גמורים ואיך שמגיעים לטיימס מתחיל לרדת טיפות גשם, פתאום במקביל נשמעות צעקות התלהבות מהרחוב ליד אני רואה התגודדות של אנשים עם מצלמות (מניסיון עבר זה אומר סלב אומר לצאת מאחד האולפנים) אני רץ מהר למקום ואז פתאום מולי נעמד שאקיל אוניל הסנטר האגדי כמובן שאני לוקח תמונה וכולם מתלהבים (חבל שאריאל עדיין במחנה כדורסל הוא היה מתלהב ממש)
ממשיכים בסיור שלנו לכיון בניין רוקפלר סנטר והילדים מתלהבים מהמיצגים קופצים מצטלמים ונהנים מהאווירה. המשכנו לכיוון השדרה החמישית הילדים מתפעלים מכל חנות ובניין
לאט לאט עומרי מתחיל להתלונן על עייפות מההליכה אז עשינו עצירה קלה בחנות של אפל, עצירה שנמשכה שעה שבה ניסיתי לראשונה את משקפי המציאות המדומה החדשים של אפל- חוויה מטורפת מומלץ!! לאחר מכן המשכנו על החמישית וחתכנו לכיון החנות של נינטדנו שם רכשנו מספר דברים ועצרנו גם בחנות m&m של הילדים רכשו מספר שוקולדים ומתנותההליכה המרובה התחילה כבר להכביד על הילדים אז עשינו עצירה קלה במלון ומיד לאחר מכן עלינו ל Empire State Building
שנמצא במרחק של חמש דקות הליכה מהמלון שלנו, הילדים התלהבו מהנוף והצטלמו המון.
כעבור כ-45 דקות ירדנו למטה והתקדמנו להסעה שהזמנו מראש דרך בוקינג לאסוף את אריאל שחוזר מהמחנה כדורסל אחרי שלא ראינו אותו 21 יום
חזרנו לעיר והילדים אכלו במסעדת shake shack המבורגרים ולאחר מכן סיגל ואני הלכנו לאכול סושי סביר ליד המלון והעייפות כבר ניצחה אז הלכנו לישון.
יום חמישי 18/07 - סנטרל פארק ומפגש משפחתי:
מתחילים את הבוקר מוקדם כמובן עם סטארבקס וביקור בטיימס סקוור משם חתכנו לחמישית נכנסנו לחנות Sephora שם נויה התחדשה בדברים חדשים, עברו לחנות אדידס שנמצאת מעבר לכביש ולא מצאנו את הנעלים שאריאל חיפש בגלל שלא היה מידה אז המשכנו על החמישית, לא בלי שנכנסו למדוד עוד נעליים בחנות נייקי…. ומשם כבר עברנו לסנטרל פארק הגענו עד Bethesda fountain שבדרך עצרנו והצטלמנו מלא, הילדים מתלהבים מהנוף ומהאווירה. לאט לאט העייפות והרעב משתלטים אז החלטנו לעצור ומשם חזרנו לגן החיות של סנטרל פארק שם עשינו ארוחת צהריים נכנסנו לגן החיות שהיה נחמד(לא מעבר…) ראינו את ההופעה של האכלת אריות היום ויצאנו. סה״כ בילינו כ-שעה בגן החיות ולטעמנו הוא ממש לא מקום חובה (גם לא לילדים) ואפשר לוותר, גן החיות בברונקס בו ביקרנו בעבר הרבה יותר מוצלח.
אחרי שיצאנו מגן החיות התקדמנו לעבר חנות ה-NBA שלה אריאל חיכה בקוצר רוח..
אחרי שהסתובבנו וקנינו מספר דברים בשדרה החמישית המשכנו לכיון המלון להתארגן לקראת המפגש עם המשפחה שגרה בלונג איילנד.
יום שישי 19/07 - פסל החיירות וסיור בדאונטאון:
קמים בבוקר מוקדם ומתארגנים לאט לאט, את היום הזה הקדשנו למספר אטרקציות לפני שאנחנו עוזבים את ניו יורק מחר ארוחת בוקר אכלנו במסעדה ממש קרובה למלון שמגישה ארוחת בוקר מעולות בשם Le pain Qutodien
משם נסענו Whitehall terminal ועלינו על הפיירי לכיון Staten island הנסיעה היא בחינם והיא עוברת ממש קרוב לפסל החירות זה ממש משתלם למי שרוצה רק לצלם את פסל החירות ואת הנוף של מנהטן. יורדים מהאוניה ויישר חוזרים למנהטן -ירדנו בתחנה משם עלינו ברחוב broadway, עצרנו לתמונה ליד הפסל המפורסם של Wall Street השור והסברנו לילדים את המשמעות של הרחוב בהצלטבות של broadway עם רחוב fullton ירדנו לכיוון תחנת הרכבת oculus והתלהבנו מהמבנה המיוחד שלה משם עברנו לאנדרטה של 9/11 המשכנו לכיוון מרכז הקניות Brookfield place הזכור לנו מהביקור הקודם של סיגל ושלי בעיר לפני שנתיים בערך.
מדובר על מרכז קניות עם המון חנויות יוקרה ועם נוף מדהים על ניו ג׳רזי, מומלץ מאוד לשבת בטיילת לנוח ולהנות מהנוף אחרי שנינו מעט התחלנו בהליכה צפונה על המזח עצרנו מידי פעם בגני השעשועים שבטיילת (מומלץ מאוד למי שיש ילדים קטנים ) ממשיכים עד little island
שזה בעצם גן על אי מלאכותי מאוד נחמד לטייל בפנים אבל אחרי סיבוב קצר הילדים מתחילים להתלונן על עייפות אז על הרייבר וולק וויתרנו ולקחנו מונית לכיון הטיימס סקוור לחפש (עוד..) נעלי כדורסל , המציאה עדיין לא נמצאה אז הלכנו לחדר במלון לנוח מעט לפני שיצאנו לאטרקציה הבאה -summit שבה סיגל ואני ביקרנו לפני כשנתיים וזכרנו לטובה. לצערי שהגענו למקום נאמר לנו שכל הכרטיסים נמכרו לאותו יום(למה לא הזמנתי מראש?!?) אז החלטנו ללכת רגלית לכיון המסעדה ששרינו לאותו הערב מסעדת TAO האהובה עלינו במידטאון לאחר הארוחה חזרנו ברגל למלון והתחלנו לארוז לקראת הטיסה מחר ליוטה
יום שבת 20/07 - יום הטיסה ליוטה (או לפחות ככה חשבנו…)
קמים מוקדם בבוקר (3:30) ועושים צ׳ק אאוט זריז מהמלון ההסעה מחכה לנו בחוץ ותוך חצי שעה אנחנו מגיעים לניוארק אחרי בידוק מהיר עולים ללאונג׳ מתישבים ואז מקבלים הודעה שהטיסה שלנו בוטלה עקב תקלה במטוס ….הילדים וסיגל מתבאסים ואני יישר מתחיל לחשוב ולתכנן על החלופה : Road trip (משהו שחשבתי עליו כבר מזמן), יישר פותח מחשב ומצליח לחשב מרחקים ועצירות בדרך במקביל סיגל עם יונייטד על הקו מנסה להבין מה ניתן לעשות ואם יש טיסות אחרות אבל ה-כ-ל מלא !! אז אחרי שלוש שעות שבה ניסינו עוד לבדוק המון אופציות מקבלים החלטה והולכים לקחת את המזוודות, חשבתם שפה הכל נגמר? אז זהו שלא! מגיעים לאיסוף המזוודות ואז נאמר לנו שהמזוודות נשלחו לסולט לייק ואין אפשרות להביא אותם אלינו,…. (מה?!?!??) שוב שינוי בתוכנית וכעת נצטרך להעביר שלושה ימים בלי מזוודות ובמקום לנסוע ישירות לילוסטון נצטרך לעצור בסולט לייק לקחת את המזוודות ההמתנה לרכב מייגעת יש מלא אנשים לפנינו ….ורק אחרי המתנה של שעתיים מקבלים את הרכב (הכל בגלל תקלת ה-IT שקרתה בעולם יום לפני) אז יוצאים לדרך בשעה טובה בשעה 14:00 כאשר שמנו ייעד ראשוני - שיקאגו אילינוי שזה בערך כ-11 שעות מניו יורק… הבנו שזה קצת שאפתני אז עצרנו בדרך לקניות והצטיידות בוול מארט, ביקור של חצי שעה הפך במהרה לשעתיים אבל אין מה לעשות זה וואל מארט ואנחנו בלי כלום איתנו אז גם עשינו קניות של בגדים שיהיה לנו .
תוך כדי הנסיעה ואחרי מחשבה החלטנו לעצור היום בקליבלנד אוהיו ולעשות את הלילה שם לקראת יום נסיעה משמעותי למחרת
יום ראשון 21/08 - ממשיכים בחציית היבשת:
התחלנו את הנסיעה והפעם היעד הוא Kearney שנמצא במדינת נברסקה סך הכל נסיעה של 14 שעות… שבדרך חוצים את מדינות אינדיאנה, אילינוי ו-אייואה וגם השעון זז שעה אחורה שזה לטובתנו כי אור היום מתארך לנו, בחרתי בנקודה זו כי רציתי מאוד להגיע בשני לסולט לייק. אז אחרי נסיעה של 16 שעות עם עצירות הגענו למלון.
ואוו איזה מסע מטורף שעברנו בגבורה עם המון משחקים, שיחות צחוקים ושירים ברקע עם רפרטואר משתנה שהזכות וטו הייתה של הנהג- משמע שלי
הגענו למלון ב-23:30 מלון Crowne plaza Kearney ויישר הלכנו לישון לקראת עוד יום נסיעה מחר והפעם לייעד הסופי שלנו - סולט לייק יוטה.
יום שני 22/07 - מגיעים ליוטה:
קמים בבוקר אוכלים ארוחת בוקר זריזה ויוצאים לדרך, היום יש לנו דרך ״קצרה״ בהתחשב באתמול והיום יש לנו רק 10.5 שעות נסיעה
התחלנו את הדרך כאשר החלטנו לעשות עצירה בוויומינג לאכול ארוחת צהרים בעיירה Laramie אכלנו במסעדת בשרים מדהימה בשם Rib & CHOP House משם המשכנו עוד חמש שעות והגענו לסולט לייק סיטי, איסוף זריז של המזוודות שנשלחו כזכור בלעדינו וממשיכים למלון SpringHill suites by Marriott downtown לקראת הנסיעה מחר לילוסטון.
יום שלישי 23/07 - הנסיעה לילוסטון
קמים מוקדם בבוקר אוכלים ויוצאים להחזיר את האוטו ולהחליף לרכב המקורי שהזמנו של שבע מקומות על מנת שיהיה מקום גם למזוודות.
מגיעים לשדה מחזירים את הרכב ועולים לקחת רכב חדש…והפעם… האיש של חברת השכרת הרכבים אומר שההזמנה היא לשעה 12 והשעה עכשיו 7 אין לו רכבים …. אחרי שהסברתי לו את העניין של ביטול הטיסה והנסיעה הארוכה שעשינו הוא התחיל להיות קצת יותר חביב ולפתע מצא רכב שמתאים למה שהזמנו … קיבלנו Toyota Highlander עם שבע מקומות והתחלנו לאט לאט בנסיעה לכיון ילוסטון (נסיעה של כ-5 שעות) מגיעים למלון שלנו שממוקם ב west Yellowstone המלון הוא Crosswind Inn והולכים לאכול צהריים במסעדה שעליה המליצו לנו בשם Timberlake cafe האוכל והאווירה היו סבירים בדרך חזרה עצרנו וקנינו תרסיס נגד דובים ונגד יתושים כי אמרו לנו שזה מאוד הכרחי ונכנסו לאוטו לקראת היום הראשון בילוסטון. עצרנו בכניסה המרכזית קנינו את המנוי השנתי לכל הפארקים הלאומיים שתקף למשך שנה ב-80$ ונכנסו לפארק
הדרך מדהימה אין מילים הכל ירוק ופורח ואנחנו עוצרים מיד פעם לתמונות משפחתיות.
עד שמגיעים לנקודת המסלול הראשונה שלנו Fountain paint pots מסלול מעגלי מדהים עם גייזרים מתפרצים פשוט ואוווו אין מילים !!!משם ממשיכים לנקודה הבאה שלנו old faithful
זהו הגייזר הראשון שאנחנו רואים- הוא האתר הכי תיירותי בפארק וזה משום שהוא מתפרץ בתדירות מאוד גבוהה, חנינו במרכז המבקרים והתחלנו בטיול מסביב לגייזר, הגייזר מתפרץ כל 90 דקות אז הגענו עשר דק לפני והתיישבנו לראות את ההתפרצות
הציפייה הייתה ארוכה אז אחרי 20 דקות מהמועד הילדים התחילו לאבד סבלנות אז הלכנו לכיון הרכב וממש לפני שאני באים לצאת החלה ההתפרצות וזה היה מופע מדהים ששווה לראותו המשכנו לאחר מכן ישירות לMidway Geyser Basin
שזה בעצם התמונה המפורסמת של ילוסטון התצפית מהאגן העליון הרבה יותר מרשימה ולכן רצוי לעשות אותה אנחנו לא הספקנו היום כי השעה כבר הייתה שבע בערב והילדים כבר התחילו לגלות סימני עייפות, אז הלכנו לאוטו והתחלנו לנסוע לכיון המלון.
יום רביעי 24/07 – ילוסטון:
מתחילים את היום בנסיעה לכיון Lamar valley נסיעה של כ- שעתיים וחצי מהמלון שלנו בדרך מדהימה של עצים והרבה ירוק, בקרב הקהל מתחילים להישמע טענות על כך שהבטחתי מלא בעלי חיים ואתמול לא ראינו חיות כלל
אז בדרך מחפשים חיות ורואים ביזון אחד אבל זה לא מספק את הקהל את ממשיכים לחפש. בדרך עצרנו בנקודת הציון הראשונה שרציתי וזה המפלים של Tower Roosevelt בנקודה זו גם עצרנו לגלידה לפני היציאה לדרך, הליכה של שלוש דקות מביאה אותנו לכיון המפל, נקודת תצפית נחמדה מאוד. ממשיכים במסע לכיוון Lamar valley ומתחילים לראות להקות שלמות של ביזונים בעמק
עוצרים לנקודות תצפית מצטלמים ומתפעלים מהנוף
הגענו עד הנקודה Lamar river stock trailhead שם עצרנו להכין ארוחת צהריים ברכב, עשינו הליכה קלה והתחלנו את הדרך חזרה. בדרך עשינו עצירה וירדנו לנהר הילדים השתכשכו במים ונהנו מכל רגע.
משם המשכנו לכיון mammoth hot springs שבדרך פתאום אנחנו רואים מכוניות עוצרות בצד הדרך… וכבר כולנו מבינים מה זה אומר … דוב!!! ואז פתאום הוא מופיע במלוא הדרו דובי קטן וחמוד שמסתובב לו בין השיחים וכולם עוצרי נשימה ומתפעלים מגיעים לנקודה של mammoth hot springs ומתחילים את המסלול, עלינו עד למעלה (מומלץ מאוד!!) אחרי שסיימנו את המסלול התחלנו את הדרך חזרה למלון שלנו בתכנון המקורי ליום הזה רציתי לעשות גם את Norris geyser אבל לצערי למרות שחלפנו עליו העייפות הכריעה (וגם הרצון של הילדים להגיע מוקדם לבריכה )
הגענו למלון בשעה 17:00 הילדים מחליפים מהר בגדים לבגדי ים וקופצים לבריכה עם סיגל בזמן שאני מכין את העבודת גמר שלי לתואר השלישי.לאחר מכן הלכנו לארוחת ערב במסעדת Hawks שהמחירים בה לא מצדיקים את המנות שלה , מסעדה/בר נחמדים ולא משהו שנחזור אליו בהמשך.
יום חמישי 25/07 – ילוסטון:
מתארגנים אוכלים ארוחת בוקר במלון, מסתכלים לשמים ופתאום טיפות גשם יורדות עצירה קטנה בסופר מרקט ומשם מתחילים את היום כאשר היעד שלנו להיום הוא Grand Canyon of Yellowstone
נקודת עצירה ראשונה הייתה ב Brink of the upper falls - שזה שלוש נקודות תצפית על המפל שווה בעיקר להגיע לנקודה התחתונה שנמצאת כ-200 מטר מהחניה (הליכה של שלוש דקות)משם המשכנו לנקודה הבאה Artist point שזו בעצם תצפית מהצד השני של המפלים וכמובן תצפית מדהימה על הגרנד קניון של ילוסטון. משם המשכנו לכיון העמק הנעלם (Hidden valley) שהוא מאוד יפה עם נופים עוצרי נשימה אבל פחות מאשר הLamar valley שבו היינו אתמול הנקודה הבאה שלנו הייתה Mud volcano שבה עשינו טיול מעגלי מאוד נחמד מזה״ג הפך להיות נעים יותר
משם המשכנו לנקודה הבאה שלנו להיום west thumb geyser שזה גייזר שנמצא ממש על האגם של ילוסטון, תמונת נוף מדהימה של גייזר על נוף האגם. ממליץ בחום ללכת על הגשר עד האגם המסלול מאוד נוח להליכה ולוקח כ-45 דקות
השעה כבר 15:00 והעייפות מתחילה או הרעב או גם וגם אז החלטנו לחזור לכיוון העיירה , הגענו בשעה 16:30 ואכלנו ארוחת צהריים מאוחרת במסעדה מעולה בשם The buffalo bar משם הילדים רצו ממש בריכה-שוב אז החלפנו לבגדי ים ונכנסנו לבריכה .לאחר מכן התחלנו לסדר את המזוודות לקראת מחר
תובנות ונקודות חשובות מילוסטון:
1. הפארק מחולק לשני מעגלים- מעגל עליון ומעגל תחתון הצעה: להקדיש יום וחצי לכל מעגל
2. בחלקים גדולים מהפארק אין קליטה , יש אופציה להשתמש בוויז(בחלק גדול מהמקומות) או להוריד מפות מגוגל מראש, אבל קליטה סלולרית אין לכן רצוי להיעזר במפה ולדעת להשתמש בה
3. המלצה לישון בעיירה West Yellowstone שקרובה מאוד לכניסה לפארק
4. בחודשים יולי - אוגוסט הפארק יחסית עמוס, לעיתים זה מורגש, בעיקר במקומות היותר מתוירים ( מעגל עליון עמוס יותר מהתחתון).
יום שישי 26/07 - גראנד טיטון + העיירה ג׳קסון:
קמים בבוקר מתארגנים ומעמיסים את המזוודות על הרכב ומתחילים לנסוע לכיון פארק גראנד טיטון
את הדרך אני בוחר לעשות דרך ילוסטון ואז כביש 26 ומשם לצאת ישירות לנקודה הצפונית ביותר של גראנד טיטון על מנת שאת היום נסיים בעיירה ג׳קסון שנמצאת בחלק הדרומי של טיטון. נסיעה של שעתיים ואני מגיעים ישירות לשלט בכניסה של גרנד טיטון משם ממשיכים לנקודה הבאה marina Leeks שם יש מזח עם סירות ושם עשינו את ארוחת הצהריים שלנו מול נוף של אגם ועליו הרים מושלגים.
משם המשכנו לנקודה הבאה oxbow bend ירדנו מהאוטו ועשינו תצפית על האגם הנוף משגע מזג האוויר מדהים והכל מסביב שליו ורגוע נקודה הבאה שעצרנו הייתה Elk Ranch Flats turnout שם יש נוף מדהים על ההרים נקודה הבאה שלנו הייתה snake river שזה בעצם תצפית על הנהר המשכנו על הכביש ועצרנו ב- Teton point לתצפית שאליה רק אני ירדתי לצילום של הנוף משם המשכנו לנקודה שלה חיכיתי במשך כל היום והיא shwbacher landing ששם יש השתקפות מדהימה של ההר על הנהר , יש מסלול הליכה מסודר התחלנו בהליכה ואז פתאום החל לרדת גשם אז רצנו מהר חזרה לאוטו עם צילומים מדהימים וקצת רטובים
בנקודה הבאה שלנו הייתה mormonrow שאלה בעצם הבתים הראשונים שהיו בגראנד טיטון לא ירדנו כי הגשם הלך והתחזק אז רק צילמנו מבחוץ והתקדמנו לכיון היעד האחרון שלנו בגראנד טיטון Jenny lake שם התחלנו לעשות את המסלול הליכה המעגלי יש אופציה להשכיר קנו ולעשות שיט אנחנו וויתרנו על כך ועשינו מעט את המסלול הרגלי אשר מגיע לקצה השני של האגם, וויתרנו על ההגעה לגדה השניה עקב העייפות שהחלה אצל הילדים וגם אצלנו. משם המשכנו לכיון העיירה ג׳קסון , האמת בתכנון הטיול התלבטנו לגביה מאוד ובדיעבד אני מאוד מרוצה שהגענו לעיירה הזאת היא פשוט באווירה מדהימה של מערב פרוע עם אנשים שהולכים כמו בוקרים ברחובות
התמקמנו במלון Modaran mountain motel ויצאנו יישר לארוחת ערב במסעדת Bubas BBQ restaurant שעד כה זכתה לתשבוחות במסעדה הכי טובה שאכלנו בה עד כה.בתכנון המקורי רציתי להגיע לג׳קסון עד 18:00 להופעת הרחוב ששמעתי עליה, אבל במסעדה אמרו לנו שיש יריד היום כולל רודיאו ושזה ממש ממש מגניב לילדים אז יצאנו מהמסעדה והגענו ליריד עם מלא מתקנים לילדים (יריד כמו הסרטים האמריקאים המוכרים) ועמדות משחקים, קנינו כרטיסים לילדים והם עלו על מספר גדול של מתקנים
אחרי זה חזרנו למלון וכמובן שהילדים רצו בריכה אז הלכנו לבריכה ולאחר מכן התארגנו לקראת הנסיעה מחר לסולט לייק
תובנות לגבי גראנד טייטון:
1. לא לפספס את הפארק הזה, לא פעם שמעתי שאומרים שהוא דומה לילוסטון אבל הוא שונה ומיוחד בדרך שלו ועם יד על הלב בהתחלה חשבנו לוותר עליו בגלל הביטול טיסה שהיה לנו אבל החלטנו בסוף לא לוותר על כלום ואנו שמחים מאוד מההחלטה לעשות אותו
2. רצוי להקדיש לפארק יום וחצי/יומיים לפחות, אנחנו היינו שם כמה שעות והרגשנו שהיה אפשר עוד יום בכייף על מנת להספיק לראות עוד דברים
3. הפארק לא היה עמוס יחסית לילוסטון
4. מומלץ מאוד להגיע לפארק מכיון ילוסטון הדרך עם נוף עוצר נשימה
יום שבת 27/07 - נסיעה לסולט לייק ויום הפוגה:
בתכנון הטיול הקשבתי לעצת המומחים בפורום למטייל על כך שאת הדרך למוטב יש לפצל ולעשות מידי פעם עצירות בטיול - עצות שוות זהב יש לכם! אז את הבוקר לקחנו לאט לאט התעוררנו הלכנו לארוחת בוקר וכמובן שראינו את משחקי הכדורסל של האולימפיאדה, התחלנו את הדרך לסולט לייק לקראת 10:00 ואחרי עצירה ב Walmart הגענו למלון שלנו בשעה 16:00, לקחנו את מלון the grand American hotel שהיה מעולה, התמקמנו ורצינו לעשות סיור בעיר התחלנו ללכת לכיוון Washington square ששם נמצא בניין העירייה. מהר מאוד הבנו שזה אזור שקצת פחות נעים להסתובב בו בעיקר בגלל כמות ההומלסים באזור זה אז חזרנו למלון וששאלנו את פקיד הקבלה הוא הביא לנו מפה וסימן מספר מקומות שניתן לסייר בהם , היינו כבר עייפים אז החלטנו ללכת לשתות קפה בלובי של המלון ולהתארגן לארוחת ערב שהזמנו לשעה 18:30 לאחר ארוחת הערב עלינו לחדר להתארגן לקראת הנסיעה מחר למואב ולראות קצת אולימפיאדה.
יום ראשון - 28/07 נסיעה למואב קניונלנדס + דד הורס פוינט:
מתעוררים בבוקר והולכים לארוחת בוקר במלון, נפרדים מהמלון שמאוד אהבנו בסולט לייק סיטי ומתחילים בנסיעה של כ-3.5 שעות לכיון מואב, מתוך הבנה שמאוד חם בחודשי יולי -אוגוסט במואב. תיכננתי להתחיל את הטיול בקניונלנדס לקראת אחה״צ שיהיה פחות חם ולכן הגענו למלון Hoodoo Moab לקראת 14:00 עשינו צ׳ק אין ועלינו להתארגן בחדר כולל ארוחת צהרים שקנינו בדרך.
לקראת 15:30 יצאנו לכיון קניונלנדס התחלנו במרכז המבקרים שלisland in the sky משם המשכנו לנקודה הראשונה שסימנתי mesa arch מסלול של 15 דק הלוך חזור שבו מגיעים לקשת מדהימה אשר משקיפה על הנחל ומהווה מעיין מסגרת של תמונה - מומלץ מאוד ( מסלול לא קשה בכלל )
לאחר מכן עברנו לנקודת התצפית green river overlook תצפית מדהימה על הנהר הירוק שמתחיל במדינת וויומינג משתלב עם נהר קולורדו ומגיע עד ליוטה, העייפות התחילה לדבר והכדורסלן החל להרגיש קצת לא טוב(עייפות/געגוע לכדור או צינון- לא יידוע) אבל החלטנו לוותר להיום על המסלול של ה grand view - וננסה להשלים אותה בימים הבאים. משם המשכנו לכיון הנקודה הבאה שנקראת dead horse point , לצערי פה המנוי שעשינו לא תקף ונדרש לשלם 20 דולר בכניסה( פארק של המדינה ולא לאומי)
המשכנו עד נקודת התצפית של ה dead horse point- עשינו מספר תמונות והמשכנו לכיון המלון
עצירה קלה בפיצה האט לילדים והולכים לנוח במלון אחרי יום מעייף עם נופים מדהימים מקניונלדס והדד הורס פוינט ועד העיירה מואב המדהימה.
יום שני 29/07 - יום מנוחה במואב:
קמים בבוקר והולכים לקניות לארוחת בוקר, במלון הזה אין ארוחת בוקר אז אני יוצא לסופר שנמצא כמה רחובות ליד ומביא מספר מצרכים שנכין ארוחת בוקר בחדר, לאחר מכן ירדנו לבריכה הילדים בילו שם שעתיים בערך אבל אז נהיה ממש חם (39 מעלות ולחות אפסית) אז החלטנו לעלות לחדר ולצאת להסתובב קצת בעיירה, הלכנו על הרחוב הראשי נכנסנו לחנויות המיוחדות אבל ה-מאוד תיירותיות בעיירה ואז נכנסו למסעדה הקרובה למלון שלנו בשם spitfire smokehouse מסעדת BBQ מאוד מומלצת-בשרים במעשנה. לאחר מכן הלכנו למלון לנוח ולהתארגן לקראת הערב .
טיול ג׳יפים שהזמנו בארץ דרך חברת big iron tour בחרנו לקחת את הטיול שקיעה שהיה מעולה הטיול בהובלת מייק עם הכלב ברוטוס אספו אותנו מהמלון והמסלול במדבר של מואב עם רכב מיוחד ובעליות וירידות תלולות. מומלץ בחום, הטיול ערך כ-שלוש שעות וכלל גם חטיפים ומים בסיום הטיול הורידו אותנו במלון והלכנו לישון להתארגן למחר
יום שלישי 30/07 - פארק לאומי ארצס:
התכנון של היום הוא פארק הלאומי ארצס שנמצא כ-עשר דקות נסיעה מהמלון שלנו, פארק לאומי זה מכיון שיש לו רק כניסה אחת נדרש לתאם כניסה מראש או שאפשר להגיע לפני 07:00 בבוקר או אחרי 16:00 ואז לא נדרש לתאם הגעה לאחר מחשבה החלטנו להתחיל את הטיול אחרי 16:00 על מנת שהחום ירד ויהיה יותר נעים לטייל. התחלנו את הבוקר עם כדורסלן שלא מפסיק להשתעל ולהקיא אז כנראה שזה לא הגעגוע לכדור אלא באמת הילד חולה, התקשרנו לביטוח עשינו שיחת ועידה עם רופא שהפנה אותנו למרפאה צמודה למלון ומסתבר שיש לו ברונכיט, אז לקחנו מרשמים לתרופות וקפצנו לבית מרקחת ליד. לאחר מכן תספורות לכל הבנים לקראת המשך הטיול וקפצנו לבריכה, לקראת השעה 16:00 התחלנו להתארגן לקראת הנסיעה לפארק ארצ׳ס, נכנסו לפארק בשעה 17:00(עדיין היה יחסית חם) והכניסה הייתה ריקה לחלוטין נקודת עצירה ראשונה שלנו הייתה park avenue trail
משם המשכנו לנקודה הבאה balance rock שבדרך אנחנו עוצרים בכל מפרץ קטן ומתלהבים מהיופי של האבנים והצורות השונות שלהם לאחר מכן המשכנו לעבר הכביש windows arch ועלינו לנקודת התצפית garden on Eden לאחר מכן עברנו למסלול The windows עשינו מסלול הליכה של חצי שעה בערך ומשם המשכנו לכיון panorama point לתמונת נוף מדהימה משם המשכנו לנקודת delicate arch viewpoint מסלול הליכה עם עלייה מאוד תלולה לאחר מכן המשכנו לנקודה sand dune Arch שזכה ללא ספק למסלול הכי כיפי בפארק
תובנות לגבי מואב:
1. בחודשים יולי-אוגוסט חם במואב צריך לקחת את זה בחשבון, טיולים בפארקים הלאומים עדיף להתחיל משעות אחה״צ המאוחרות
2. דד הורס פוינט הינו פארק של המדינה ולכן נדרש לשלם כניסה
3. פארק ארצס כפי שכתבתי לעייל נדרש לשריין מקום מראש בין השעות 07:00-16:00 אם מגיעים אחרי או לפני השעות הללו הכניסה חופשית ללא שריון מקום
יום רביעי 31/07 - פארק לאומי ריף קפיטל:
מתחילים את היום בצ׳ק אאוט מהמלון במואב עם הפנים לכיוון פארק לאומי ריף קפיטול, נסיעה של כשעתיים וחצי בערך, כמובן שלפני כן עוצרים בסטארבקס להטעין מצברים הגענו לפארק והתחלנו בנקודה Hickman bridge trailhead מסלול הליכה של שעה וחצי עד קשת שנראית כמו גשר, המסלול עצמו הוא ברמת קושי בינונית משם מאוד רציתי לעשות את מסלול הsunrise אבל בגלל טעות בניווט שלי יצאנו כבר מהפארק.מכיון שהמלון שלנו מרוחק שעתיים וחצי נסיעה מהפארק קיבלנו החלטה להמשיך למלון בסיידר סיטי, הגענו למלון la Quinta ( מלון מאוד לא מומלץ)עשינו צ׳ק אין והיינו ממש ממש ממש רעבים לאחר בדיקה מהירה ורצון עז לבשר החלטנו ללכת למסעדה bowman cowboys kitchen
מסעדה מעולה ואנחנו ממליצים עליה בחום רב
תובנות לגבי פארק ריף קפיטול:
1. הפארק כולל הרבה מסלולי הליכה ארוכים , שהגעתי למרכז המבקרים שאלתי אם יש מסלול יותר קצר שנוכל לעשות מפאת חוסר הזמן והיא הסתכלה עליי ואמרה לי שהמסלול שעשינו הוא הכי קצר ….
2. לדעתי שווה להשקיע בפארק הזה יום שלם אפשר גם יומיים אנחנו היינו בו פחות מחצי יום והרגשתי שקצת פספסנו אותו
יום חמישי 01/08- פארק ברייס:
מתחילים את הבוקר בארוחת בוקר במלון מיד לאחר מכן עצירה בוולמארט הצמוד למלון להצטיידות ומשם שעה וחצי נסיעה לכיון פארק ברייס התחלנו במסלול sunsetpoint /sunrisepoint והלכנו לכיון מסלול ה- sunset המסלול הוא בעצם טיילת שמשקיפה על העמק הגענו עד נקודת Navajo loop ואז התחלנו לרדת לעמק במסלול מעגלי עם ירידות ועליות תלולות מסלול של כ- שלושה קילומטר הגענו עד לנקודת two bridges - מסלול לא פשוט בכלל חלקנו בכושר ורף את כל העלייה וחלקנו עם הלשון בחוץ אבל הגיעו בסופו של דבר הנוף והמסלול מדהימים !!!מי שרוצה להקשות על עצמו יותר יכול לעשות מסלול של כ-5 ק״מ שנקרא queens trial אנחנו וויתרנו בעיקר בגלל שנויה ועומרי היו כבר עייפים מהמסלול משם המשכנו לנקודת תצפית inspiration point ולאחר מכן עברנו לנקודה natural bridge שזה נקודת תצפית מדהימה על גשר טבעי שנוצר מהאבנים (מומלץ מאוד ) משם המשכנו לנקודה rainbow view point נקודת תצפית על כל פארק ברייס היא אומנם מרוחקת אבל שווה את הנסיעה (40 -45 דק מהכניסה) לאחר מכן ביציאה מברייס עצרנו במסעדת בופה של קאובויים על מנת להראות לילדים מה זה בופה ותרבות אמריקאית, מכיון שהמסעדה לא התעלתה לרמה גבוהה לא אטרח לציין את שמה חזרנו למלון להתארגן למחר לקראת יום בפארק זאיון.
תובנות לגבי פארק ברייס:
1. הפארק לא גדול במיוחד יש בו המון נקודות תצפית מדהימות אם באים עם רכב פרטי לא צריך להיעזר בשאטל אלא לעשות את הפארק ברכב
2. לא לוותר על ממסלול ההליכה ב sunset/sunrise point הירידה והעליה קצת תלולים אז לתת יד לילדים הקטנים אבל זה שווה את המאמץ מאוד
3. אנחנו הקצבנו יום אחד לפארק וזה לגמרי הספיק לדעתי לא צריך יותר
יום שישי 02/08- פארק זאיון:
מתעוררים מוקדם ולאחר ארוחת בוקר במלון וקפה בסטארבקס מתחילים בנסיעה של 45 דקות מהמלון לפארק זאיון, שמתי בנקודת התחלה את הנקודה שרצינו להיום שהיא temple of sinwava נכנסים אל הפארק ואז בפניה לכיון פארק זאיון - מחסום! אני מצלצל בפעמון ואומרים לי שהכניסה היא רק בשאטל או אם יש לך הזמנה למלון בתוך האתר עצמו…- תכנון לקוי שלי… מסתובבים ומחפשים חניה בחניון ליד מרכז המבקרים בשעה כבר 09:30 ועמוס יחסית ככה שמאוד קשה למצוא חניה, לשמחתנו אחרי מספר סיבובים לא מבוטל מצאנו חניה ממש ממש קרובה למרכז המבקרים, חונים ומחכים לשאטל שאמור לקחת אותנו לתחנה שלנו - תחנה מספר 9(האחרונה והכי רחוקה בפארק ) אחרי נסיעה של כ-20 דקות הגענו לנקודה והתחלנו את המסלול river side walk שזה מסלול על גדות הנהר מאוד מוצל ונעים עם מעט עליות וירידות(אבל אחרי אתמול הכל מתגמד..) מסלול של כ-45 דקות לכיון אחד בסופו של המסלול אפשר להיכנס לתוך הנהר ולהמשיך למסלול מאתגר הרבה יותר בשם The narrows אנחנו עשינו מעט מאוד ממנו , לא לפני שהחלפנו לנעלי מים שהבאנו מבעוד מועד( שימו לב מי שרוצה ניתן להשכיר נעלי מים בכניסה לפארק ) והגנו על הפלאפונים, המסלול הוא בחלקו בהליכה במים שמגיעים לגבהים שונים (תלוי בגובה של הבן אדם) לאחר מכן התחלנו לחזור לכיון תחילת המסלול שתוך כדי החזרה עצרנו בנקודות שונות ונכנסו לנהר בתום המסלול עלינו על השאטל חזרה למרכז המבקרים משם המשכנו לכיון הנקודה הבאה שלנו שהיא canyon overlook שנמצאת בצד המזרחי של הפארק, בדרך לנקודה עוברים דרך מנהרות כרמל הדרך מפותחות ועולה במעלה ההר והנוף שנפרש עוצר נשימה התחלנו את המסלול שמתחיל בעליית מדרגות ועובר דרך חלקים קצת מפחידים שקרובים מאוד לקצה אז הלכנו לאט לאט ובסוף הגענו לנוף מדהים שהיה שווה את כל ההליכה , כל המסלול לקח לנו בערך כ-שעה הוא מומלץ מאוד אבל חשוב ללכת לאט ולתת ידיים לילדים הקטנים סיימנו את היום והתחלנו לנסוע חזרה לכיון המלון בדרך אריאל ממש רצה שנחזור למסעדה שבה היינו ביום הראשון שלנו בסיידר סיטי אז החלטנו לנסוע אליה שוב לפני הנסיעה מחר לפייג׳
תובנות לגבי פארק זאיון:
1. על מנת להיכנס לחלק הצפוני של הפרק נדרש לקחת את השאטל ממרכז המבקרים
2. יש אופציה לשכור נעלים להליכה במים ומוטות הליכה (מאוד מומלץ למי שעושה את מסלול הניידלס)
3. הפארק מאוד עמוס לוקח זמן למצוא חניה
4. מסלול canyon overlook מסלול קצר יחסית אבל מעט מסוכן לילדים קטנים
5. לסיכום הפארק הזה מאוד איכזב אותנו יחסית לשאר הפארקים שבהם היינו ולכן למרות שבתכנון המקורי תוכננו לעשות חצי יום נוסף בו החלטנו לוותר על יום נוסף בו ולהמשיך ישירות לפייג׳ מחר
יום שבת 03/08 - עצירה בעיירה קאנאב למוזיאון מערב פרוע ונסיעה לפייג:
מתעוררים בעצלתיים היום, התכנון המקורי היה לעשות שוב מסלול בזאיון אבל בארוחת ערב החלטנו לוותר עקב אכזבתנו הקלה מהפארק וייתכן גם עייפות של מספר ימים עם מסלולים ארוכים(יחסית) .ארוחת בוקר וכמובן קפה ויוצאים לכיוון העיירה קאנאב, נוסעים דרך כביש 14 החוצה את יער דיקסי ובדרך מדהימה כעבור שעה וחצי בערך מגיעים לעיירה קאנאב שם תיכננתי (כתוכנית מגירה ) עצירה במוזיאון בשם little Hollywood museum שזה עצם מוזיאון של כל סרטי המערב ללא עלות רק נדרש לתרום ביציאה מה שאתם מרגישים לנכון , היינו שם בערך רבע שעה המוזיאון מאוד נחמד והילדים ממש נהנו, סה״כ עצירה נחמדה באמצע הדרך המשכנו על כביש 89 לכיוון פייג׳ לקראת ההגעה השעון חזר אחורה והרווחנו שעה החלטנו להגיע מוקדם למלון כי בוקינג עשו לנו טעות בהזמנה המקורית ורצינו לוודא שהכל תקין ושלא נמצא את עצמנו בלי מלון להערב אז הגענו למלון שלנו להיום מלון Hampton inn & suites page והבחורה בקבלה ממש ממש עזרה לנו (למרות שבהתחלה טענה שאין לה חדרים אחרי שראתה כמה מתוסכלים אנחנו בגלל הטעות של בוקינג, פתאום באורך פלא התפנה חדר…) החדר מרשים וגדול מאוד! ובידיוק מה שהיינו צריכים אחרי המלון שהיינו בו בסיידר סיטי.לאחר שהתמקמנו הלכנו לארוחת צהרים הילדים ממש ממש רצו מקדונלד׳ס , עצירה קטנה בוולמארט שנמצא ממול ומשם יצאנו לכיוון אגם פאוול לצורך השכרת סירה למחר(לא עשינו את זה מראש).מגיעים למרינה ויש סירה אבל זה לא בדיוק מה שרציתי אלא סירה גדולה ולא סירת מרוץ אז אכזבה קלה נרשמה אצל הגברים אבל בכל זאת החלטנו לקחת את הסירה.את הסירה השכרנו מהמרינה wahweap boat rentals אחרי בירור מעמיק הבנתי שהסירות אצלהם חדישות יותר ויש להם סירות מירוץ שזה מה שממש רציתי שמגיעות ל50 מייל. חשוב לשים לב בגלל שפייג׳ נמצאת ממש על הגבול בין יוטה לאריזונה אז מעבר השעון (שעה אחורה במעבר לאריזונה ) לא תקף בהשכרת הסירות למרות זאת בהשכרת הסירות עובדים תמיד לפי שעון אריזונה ולא יוטה
*יש אופציה נוספת להשכרת סירות בשם antelope point marina
לאחר מכן הלכנו למלון להתכונן לקראת מחר יום של הפלגה על אגם פאוול
יום ראשון 04/08 - אגם פאוול:
מתעוררים ממש מוקדם,כיון שהשכרת הסירה שלנו היא בשעה 8. אוכלים במלון ארוחת בוקר ויוצאים לדרך לכיון הזכרת הסירות שלנו lake powell rental boat -wahweap boat וכולנו מחכים ומצפים לדעת האם התפנתה סירת המרוץ שאותה כל כך רצינו, power boat ft-21 מגיעים למרינה חונים, לוקחים מריצה ומעמיסים עליה את הצידנית שקנינו בתחילת הטיול מלאה בשתייה ואוכל לכל היום, תיקים עם בגדים ומגבות ויוצאים לכיון המרינה. בקבלה אומרים לנו שכנראה שאין זמינות לסירת המרוץ אריאל מתחיל להתבאס אבל אל נואש , יוצאים לכיון המרינה ואז המדריך - חורחה רואה את אריאל קצת מצוברח ושואל מה קרה אריאל מסביר לו והוא אומר שלדעתו יש לו סירת מירוץ פנויה, בירור של חמש דקות מעלה שאכן יש סירת מרוץ אז אחרי תדריך של עשר דקות בערך של חורחה והעמסת הציוד אנו יוצאים לדרך, בהתחלה נוסעים לאט לאט ואז מגבירים ומגיעים למהירויות שלהם ציפינו מסירת מרוץ הניווט קצת מסובך ולמרות שיש מפה צריך בהתחלה זה קצת מסובך אבל עם הזמן אנחנו מתחילים להבין איפה אנחנו נמצאים, תןך כדי היום אנחנו קופצים למים יורדים לאבוב שאותו הזמנו מראש מגבירים מהירות מורידים מהירות ומאוד נהנים. לקראת אחה״צ התחלנו לחפש את קיצור הדרך לכיוון המרינה שלנו, אחרי שמצאנו אותו התחלנו לשוט בתוכו (אני זכרתי שבתדריך נאמר לנו להרים מעט את המנוע כי התחתית מאוד רדודה וכך עשיתי, אחרי שיצאנו מהקיצור הורדתי מנוע ולא עברו שתי דקות פתאום שמענו קול של אבן מתנגש במנוע , והמנוע נכבה. עולים בקשר מול המרינה והם שולחים אחרי 45 דקות מישהו שיבוא לחלץ אותנו , חילוץ אמרתי, יותר נכון מוסך נייד. מגיע בחור עם סירה מחליף לנו פרופלור תוך שלוש דק ואנחנו יוצאים לדרך ממשיכים מעט, אריאל יורד לאבוב מתחיל להגביר מהירות ואז שוב המנוע נכבה. מתקשרים שוב לחילוץ בקשר והם מגיעים תוך חמש דקות, מסתבר שיש בעיה בבטריה אנחנו גם ככה לקראת סוף הזמן של ההשכרה (השכרנו ליום שלם ) אז אנחנו מחליטים להחזיר את הסירה למרינה ואנחנו מזדכים על מה שצריך וחוזרים למלון להתקלח ולהתארגן למסעדה dam bar & grile שהומלצה על ידי רינת מהפורום
תובנות לגבי אגם פאוול:
1. לנו ממש היה חשוב לקחת סירת מירוץ לכן השכרנו ב- rental boat -wahweap boat
2. חשוב להגיע יחסית מוקדם בבוקר על מנת להיות ראשונים בקבלת הסירה, שעת תחילת מסירת הסירות הן ב-8
3. למרות שממש הפחידו אותי שלא הזמנתי מראש אז לא תהיה סירה ליום שלם , לקחתי את הסיכון ולנו היה סירת מירוץ (אחרונה) אני חושב שההמלצה היא נכונה ועדיף להזמין מראש את הסירה הרצויה
יום שני 05/08 - קניון אנטילופ + גשר נבאחו+פרסת הסוס:
בתכנון הטיול יידעתי שהיום הזה יהיה יום הפוגה מהטיול, אומנם עם בוקר עמוס יחסית אבל אחרי זה כל הצהריים חופשי למנוחה ואגירת כוחות מתעוררים מאוד מוקדם בבוקר לסיור שהזמנו מבעוד מועד לקניון אנטילופ, הסיור שהזמנו הוא בשעה 07:00 רציני להימנע מהחום הכבד. לסיור צריך להגיע חצי שעה לפני אז כבר בשעה 06:30 אנחנו מגיעים למתחם, אנחנו בחרנו להזמין דרך חברת Ken’s tours לסיור באנטילופ התחתון , ליד יש עוד מתחם של סיורים באנטילופ התחתון של חברה בשם Dixie (מבירור מדובר באחים שפעם היו חברה אחת אבל התפצלו ) הגענו וביצענו צ׳ק אין והמתנו למדריכים שיגיעו, אחרי 20 דקות מגיע המדריך שלנו קנו שבהתחלה היה עשה רושם פחות טוב אבל אחרי זה התגלה כממש נחמד והסביר והראה סרטונים בפלאפון שלו על איך נוצר הקניון המדהים הזה. הליכה קצרה מביאה אותנו אל גרם המדרגות שיורד אל הקניון בירידה אסור לצלם תמונות, בתוך הקניון מותר לצלם אבל אסור וידיאו - הם ממש ממש מקפידים על זה יורדים לאט לאט ובזהירות לקניון הסולמות קצת תלולים אז הולכים לאט לאט ומהרגע שמגיעים כל רגע נשמעת המילה ואווו מכל מקום והתמונות פשוט מדהימות בניגוד למה שקראתי בפורום אנחנו לא הרגשנו הרגשת צפיפות או שזירזו אותנו בתמונות (ייתכן וזה היה כי היינו ממש ראשונים בבוקר ). הסיור עורך כ- שעה וכולנו מתלהבים מכל הסבר של קנו ומהיופי שנראה בתוך הקניון, לקראת סוף הסיור קנו מוציא חליל ומנגן לנו. ביציאה מהקניון ביקשתי מאריאל לעלות ראשון על מנת לצלם את היציאה מהקניון, פתאום משום מקום אתה מרגיש שאתה מגיח החוצה וזה מדהיםאנחנו נפרדים לשלום מקנו המדריך שלנו, החלטנו להביא לו טיפ של 10 דולר והוא ממש ממש התרגש מכל ואפילו שאל מספר פעמיים : אתם בטוחים? משם כולם רצו סטארבקס כי קמנו ממש מוקדם ואתמול היינו ביום מאוד מעייף והעייפות ניכרת על כולם משם המשכנו בנסיעה של 45 דקות לעבר גשר נבאחו, הדרך לשם מזכירה את הסרט פוקהונטס עם שדות וסוסים בהם מגיעים לגשר נבאחו, הגשר מרהיב והנוף מדהים הגשר עובר מעל נהר הקולורדו ומלמטה ניתן לראות אנשים עושים קיאקים, היינו שם עשר דקות הצטלמנו ומשם המשכנו לפרסת הסוס השעה הייתה 11:00 הספק יפה שקמים מוקדם, יוצאים מהאוטו והחום מכה בנו , הליכה לפרסת הסוס היא כ-עשר דקות עד הפרסה הנוף משגע מדהים ואנשים מצטלמים , ברקע שאגות שמחה לזוג שבדיוק הגבר כרע ברך והציע נישואין אנחנו מצטלמים ומתחילים לחזור לאוטו, החום הכריע אותנו. מפה היו לי עוד כמה תוכניות אבל הדמוקרטיה אמרה שחוזרים לנוח במלון , אחרי מנוחה של שלוש שעות שבהן היו כביסות, משחקים של הילדים ועבודה יצאנו לכיוון המסעדה שלנו להערב gone west family restaurant מסעדה מומלצת מאוד עם הופעות חיות (בדרך כלל בסופ״שים) ואווירה מיוחדת, הבעלים של המסעדה מסתובב בין האנשים מדבר מספר בדיחות. משם המשכנו לתצפית על אגם פאוול ישבנו על הספסל הסתכלנו על האגם ונזכרנו איפה שטנו אתמול עם הסירת מירוץ, משם המשכנו למרכז המבקרים של סכר אגם פאוול חנינו ועשינו הליכה קלה על התצפית של הסכר וככה סגרנו את היום.
תובנות לגבי אנטילופ ופרסת הסוס:
1. אנטילופ- לא לפספס, נכון זה ממוסחר אבל זה ממש ממש שווה את זה
2. אנטילופ - מומלץ להגיע בשעות הבוקר כי אחרת מאוד חם
3. אנטילופ- טיפ כתוב בהזמנה שמצופה ממך להשאיר טיפ למדריך, בקבוצה שלנו אני היחיד שהבאתי לו טיפ והוא מאוד התרגש
4. אנטילופ- לא מרשים להכניס תיקים, רק מים והם ממש קשוחים בנושא הזה ששאלנו את קנו המדריך שלנו מדוע אז הוא הסביר לנו שיש אנשים שמביאים איתם זבל ומשאירים, אפר של אנשים ומפזרים שם ועוד ולכן החליטו לא לאשר הכנסת תיקים כלל
5. אנטילופ- הקניון לעיתים נסגר בגלל שטפונות יש נקודה שבה יודעים שאם שם יש שטפון אז יש שלוש שעות עד שהוא מגיע לקניון ואז יש להם מספיק זמן לפנות את האנשים
6. פרסת הסוס- ללכת רק בשעות אחהצ המאוחרות או בבוקר המוקדמות ולא לעשות את הטעות שלנו שהלכנו בצהריים כי היה לנו ממש ממש ממש חם
7. פרסת הסוס- שימו לב לא לאורך כל המקום יש מעקה
יום שלישי 06/08 - מונומנט וואלי:
יוצאים לדרך ומתחילים בנסיעה מזרחה על כביש 89 לאחר מכן פונים צפונה לכביש 160 הדרך מדברית ולא כל כך מרשימה כמו שחשבנו, מגיעים לנקודה הראשונה שלנו להיום מוזיאון Gouldings trading post במקום הוא בעצם מוזיאון שמתאר איך חיו זוג שהייתה לכם חנות החלפות מוצרים כיום הבית שלהם משמש כמוזיאון בקומה הראשונה כולל תמונות מהסרטים שצילמו באזור ובקומה השנייה שחזור הבית המקורי כולל פריטים מקוררים שבו גרו בני הזוג, המוזיאון בחינם רק מבקשים להשאיר תרומה סמלית בכניסה משם המשכנו לעבר מרכז המבקרים של מונומנט וואלי שילמנו 8 דולר לבן אדם(רק מי שמעל גיל 7) בכניסה שאלתי האם אוכל לעשות את דרך 17 המייל עם הרכב שלי למרות שהוא לא 4 על 4 ונאמר לי שבפירוש לא זה מסוכן ויש הרבה אבנים התקרבנו לכניסה הבאנו את הקבלה ואז ראינו הרבה מכוניות כמו שלנו נכנסות ויוצאות מכיון דרך 17 המייל, אני מתלבט מאוד סיגל אומרת בוא ננסה ואני מקשיב לה ויוצאים לדרך בסיור זה יש 11 נקודות של מונומנטים, חלקם סלעים בצורות שונות כגון פיל, גמל וחלקם בצורות ממש מיוחדות בדרך מפותלת ובכלל לא קשה(בשבתות בארץ בטיולי 4על4 שלנו אנחנו עושים טיולים הרבה יותר קשוחים) כעבור שעה וחצי בערך אנחנו מסיימים את המסלול(השעה פה 14, אבל אנחנו במלון בפייג׳ משמע שעה אחורה) אני מאוד רציתי לנסוע לכיון המונומנט של 4 הפינות שנמצא במרחק שעה וחצי אבל הקהל פחות מתלהב מהנסיעה אז אנחנו מחליטים לחזור לכיון פייג, מגיעים למלון בשעה 15:30 מארגנים את המזוודות ומתארגנים לקראת ארוחת הערב להיום, אחרי מחשבות רבות והתלבטויות החלטנו ללכת למסעדה שהיינו בה אמש gone west family restaurant משם המשכנו לנקודת תצפית נחמדה בשם glen canyon dam overlook תצפית יפה מאוד על נהר הקולורדו ועל סכר גלן שם צפינו בשקיעה משם חזרנו למלון
תובנות לגבי מונומנט וואלי:
1. הוואלי מדהים ויפה , לא בטוח ששווה להשקיע יום שלם בהגעה עד אליו וחזרה כמו שאנחנו עשינו אם הוא על הדרך מעולה אם לא אז לשקול
2. אם מגיעים אז לא לוותר על דרך 17 המייל היא מאוד מיוחדת ממליץ להתייעץ עם האנשים לגבי הרכב ומה מצב המסלול והאם הרכב שלכם עובר בו, להבנתי בשנים האחרונות הוא קצת הוזנח - קצת מתוך כוונה שיותר יקחו טיולים רכובים דרך הפארק עצמו. לדעתי לגמרי אפשר לעשות אותו עם כל רכב (נכון לנקודת זמן שבה אנו ביקרנו בו)
יום רביעי 07/08 - גראנד קניון וכביש 66:
מתחילים את הבוקר עם השכמה שלי בשעה 6 בבוקר, רציתי להתחיל מוקדם כי יש לנו נסיעה של שעתיים וחצי עד הגראנד קניון, הדרך נחמדה לא מעבר… נכנסים לגראד קניון ועוצרים בנקודת התצפית הראשונה שלנו Navajoמשם המשכנו ועצרנו בנקודות שונות כאשר הגיעו הכללי שלנו היה לתצפית Mather point, הגענו לתצפית ונכנסנו למרכז המבקרים ממנו אנו ממשיכים ברגל לכיון התצפית והיא מדהימה וכולם מתפעלים , לשמחתי לא היה המון אנשים ויכולנו להצטלם בחופשיות ( יחסית)משם היו לי עוד כמה אופציות כולל לעלות על השאטל אבל הקהל ממש ממש רצה כבר לכביש 66 שעליו חפרתי להם מתחילת הטיולאז שמים וויז לכיון העיירה seligman ששם מעלה לראשונה לכביש66 ישר על הכניסה נעצור בנקודה הראשונה שלנו על הכביש Delgadillos snow cap שזה בעצם מזנון למכירת מילקשקיים, גלידות והמבורגרים במיוחד במתחם הזה שיש בו מכוניות שהיוו את ההשראה לסרט ״מכוניות״ והילדים ממש מתלהבים ממשיכים בנסיעה, מגיעים לעיירה Hackberry - עוצרים בחנות הידועה, מצטלמים נכנסים לחנות שבעבר הייתה תחנת דלק וקונים מספר שלטים לבית ולאחר מכן ממשיכים בדרך לעיירה kingsman שם נשהה בלילה מגיעים למלון Spring Hill suites עושים צ׳ק אין זריז ויוצאים לטייל בעיירה התחלנו במרכז המבקרים של העיירה עלינו למעלה ראינו את המספר הישנה שהייתה פה בעבר, חצינו את הכביש והצטלמנו עם הרכבת הישנה שעומדת שם, המשכנו ועשינו סיור בעיירה, לא מצאנו אטרקציה מעבר למה שכבר סימנו מבעוד מועד אז הלכנו לדיינר המפורסם שבעיירה בשם Mr. D’z שנמצא ממש באלכסון ממרכז המבקרים ודומה מאוד לפיץ פיט לחובבי הסדרה ״בוורלי הילס 90210״ המנות גדולות והקינוחים נדירים, כולם מבסוטים. השעה 17:30 אנחנו יוצאים מהמסעדה ופתאום שומעים שריקה של מאמן, מסתכלים לצד ורואים קבוצת נוער של פוטבול מתאמנים, אני ועומרי יישר הולכים לראות, אריאל נויה וסיגל רואים מרחוקבאימון מרתק וקשוח נשארנו לצפות בהם 20 דקות.היינו ממש עייפים מהיום הזה אז החלטנו ללכת למלון לנוח ולהתכונן למחר - ההגעה לווגאס (עיר גדולה ראשונה מזה הרבה זמן והעיר שהילדים הכי ציפו לה)
יום חמישי 08/08 - לאס וגאס#1:
מתעוררים בבוקר בעצלתיים, ההתרגשות אצל הילדים גדולה כי נוסעים לוגאס והם ממש חיכו לזה מכל הסיפורים שהם שמעו יורדים לארוחת בוקר, ומשם החלטנו ללכת לוולמארט להתכונן לקראת השנה החדשה ולקנות ציוד לילדים מילאנו עגלה מלאה בציוד וחזרנו למלון לארוז ולצאת לדרך, נסיעה של שעה וחצי ואנחנו מגיעים לוגאס. בכניסה לעיר נרשמת התלהבות אצל אריאל ונויה. אנחנו מגיעים למלון שלנו להיום מלון ונציה במגדל החדש שלהם ה- plazzen , לפני ההגעה מאוד הפחידו אותי מאוד שהתור לצ׳ק אין מאוד ארוך, לשמחתי מגיעים למלון מחנים את הרכב בעזרת הוולט ונכנסים לצ׳ק אין, ואין תור. מקבלים אותנו אבל אומרים לנו שהחדר לא מוכן עדיין וישלחו לו מייל שהחדר יהיה מוכן, אז אנחנו מסתובבים במלון מעט והמלון ענקי, מדהים וכל כך יפה כעבור שעה בערך בחדר מוכן ואנחנו עולים לקומה העליונה במלון ועם נוף מדהים לסטרייפ התחלנו את הסיבוב הסטרייפ במלון של - ונציה. אנו יורדים לקומה הראשונה ומסתובבים במלון, מסתכלים לשמים ולצדדים ומרגישים כאילו אנו בונציה במהלך השיטוט ברחובות ונציה אנו נכנסים למספר חנויות שאחת מהן היא חנות אספנים עם חולצות וחתימות של שחקני ספורט מוכרים - המפורסמים והטובים ביותר וכל חולצה או פריט עולה בהתאם (חולצה של מייקל ג׳ורדן חתומה - עולה 20,000 דולר) משם המשכנו בטיול בסטרייפ נכנסו למלון פריז והצטלמנו על הדגל של מגדל אייפל בכניסה למלון , המשכנו לפלנט הוליווד וראינו את המסעדה של גורדון רמזי וסימנו אותה להמשך השבוע לילדים התחיל להיות חם וסימני עיייפות החלו להגיע מההליכה אז עברנו צד לכיון מלון הקוסמופוליטן שם ישבנו קצת ונחנו. לאחר מכן התקדמנו למלון הבילאגיו שבו ישנו בביקור האחרון שלנו בעיר, הצטלמנו צפינו במלון המזרקות (אין מה להשוות בין הבוקר לערב ) שוחחנו על זוג בחורות מבוגרות שהסתבר שהן יהודיות שהעירו לי על המבטא וחשבו שאנחנו מאיטליה…לאחר מכן עברנו למלון סייזר פאלאס המדהים, שם ישבנו לאכול ארוחת צהריים המשכנו להסתובב בקניון במלון קנינו את התיקים של נייקי שאריאל לא הפסיק לדבר עליהם כל הטיול, קבענו הדרכה על משקפי ה-VR והתחלנו להתקדם למלון שלנו להתקלח ולהתארגן לארוחת הערב שלנו היום במסעדת carmine’s שנמצאת במלון סייזר פאלאס.
יום חמישי 09/08 - יום קניות באוטלט בלאס וגאס :
אז אחרי כל הטבע והפארקים הלאומיים הבטחנו שאחד מימי הטיול בלאס וגאס יהיה מוקדש לשופינג, לאס וגאס מציעה מגוון אאוטלטים כאשר שני המפורסמים שבהם נמצאים כל אחד בקצה אחד של הסטריפ המפורסם, הצפוני הוא אאוטלט פתוח ואילו הדרומי הינו אאוטלט סגור, בגלל בחום הכבד ששרר החלטנו ללכת על אאוטלט הדרומי והסגור.
קמנו בבוקר התארגנו לאט לאט ונסיעה של 8 דקות הביאה אותנו לאאוטלט, התחלנו בארוחת בוקר במסעדת IHOP הידועה הזכורה לי מימי כשליח הסוכנות היהודית.
לאחר מכן נכנסו לתוך האאוטלט, גילינו שהמחירים לא רק בארץ עלו אלא בכל העולם ועדיין מצאנו הרבה מציאות כל אחד מאיתנו התחדש בנסוג נעליים בחנות אדידס אבל את הנעליים של הכדורסלן לא מצאנו……
אז אחרי שש שעות של שופינג החלטנו לעצור וללכת לאכול משהו כי הרעב התחיל לדבר.
אחרי האוכל הלכנו למלון לנוח לקראת סיבוב הסטרייפ בלילה התחלנו במלון בלאג׳יו וראינו את מופע המזרקות המפורסם בעולם האורות וההמולה של סופ״ש הורגשו מאוד. בשעה 20:30 קבענו עם המשפחה לארוחת ערב כאשר היום נאכל במסעדת פיטר לוגר אשר נמצאת במלון סייזר פאלאס.
המנות גדולות וטעימות כולם מתענגים על האוכל ועל השירות ואנחנו יוצאים ממש מרוצים ומסיימים את היום לקראת חצות שהילדים כבר זוחלים למלון ולמיטות
יום שבת 10/08 לאס וגאס:
מתחילים את הבוקר בעצלתיים, הילדים מתעוררים מאוחר ואנחנו מתחילים את הסיור על הסטרייט עד מלון ניו יורק ניו יורק שבו יש רכבת הרים נחמדה, בין לבין עוברים בכל המלונות שבאזור נכנסים להצטנן ורואים את החנויות ומתלהבים מהגודל והעוצמה של וגאס.
בשעה 12:30 קבענו לראות את המשחק של נבחרת ארה״ב מול נבחרת צרפת בגמר האולימפיאדה אצל גורדון רמזי במסעדת ההמבורגרים שלו
אחרי זה הלכנו (ברגל…) עד למלון circus circus לתוך ממלכת ילדים בשם The adventure שזה לונה פארק לילדים עם מתקני אקסטרים שהילדים פשוט חגגו עליהם (מומלץ בחום!)
היינו שם ארבע שעות ויכולנו בכייף להיות שם עוד שעתיים ואף יותר , השעה הייתה כבר לקראת 20:00 והתחלנו להתקדם לקראת המסעדה שלנו להיום maggianos האיטלקית שאותה הכרנו לראשונה בניו יורק
יום ראשון 11/08- בריכה ורחוב פרימונט האגדי:
בתכנון הטיול הראשוני תוכננו לעזוב את וגאס ביום הזה ולהתקדם לכיון קליפורניה אולם תוך כדי הטיול החלטנו לשנות ולהישאר עוד יום בוגאס שאותה אנו מאוד אוהבים, אך ביום הזה לקחנו למנוחה אחרי הטיול הגדוש שהיה לנו בחודש האחרון קמנו בבוקר לאט לאט וירדנו לבריכה להעביר את הבוקר באחת מתוך שבע הבריכות שבמלון שלנו הזמנו לילדים לאכול ונהנו הן ממזג האוויר שהיה יחסית טוב (לא חם מידי וזה נדיר יחסית לאוגוסט בוגאס) בשעה 12:30 הייתה שריקה של כל המצילים וביקשו מכולם לפנות את הבריכות ולהיכנס לתוך המלון כיון שיש סופת ברקים שנמצאת במרחק 3 מייל מאיתנו אז אני והכדורסלן החלטנו שזה זמן טוב ללכת לחדר כושר ולהתחיל להתכונן לקראת אימוני תחילת העונה, סיגל והילדים עלו לחדר ואחרי זמן קצר ראו שההתראה על סופת ברקים נגמרה אז הילדים ירדו לבריכה שוב לקראת אחה״צ עלינו לחדר להתארגן ויצאנו בסביבות השעה 17:30 לכיון רחוב פרומנט היידוע , זהו בעצם מדרחוב צבעוני מאוד שבו צולמו מספר רב של סרטים (גימס בונד למשל ) המדרחוב הזה ממוקם בדאון טאון של וגאס. הגענו והחנינו בחניון ציבורי והתחלנו את ההליכה שלנו ברחוב הילדים מסתכלים לשמיים ורואים את התקרה המדהימה של הרחוב שהיא בעצם מסך ענק שמציג תמונה אחידה על פי המוזיקה ברחוב ומידי פעם רואים אנשים שעושים אומגה על פני כל הרחוב
הרחוב עצמו תוסס מלא חיים לא פחות מהסטריפ, יש בו הופעות חיות של להקות ודי גי שמנגן, חנויות וכמובן קזינו באמצע הסטרייפ יש אמן של ספריי גרפיטי אז ייצרנו תמונת כדורסל של מייקל ג׳ורדן וקנינו אותה שתהיה בבית.
המשכנו משם לכיון container park הסמוך שזה בעצם פארק שכל החנויות בו הן בנויות ממכולות יש בו בתי קפה ומסעדות והופעות, פארק מאוד חביב
השעה כבר נהייתה 19 בערב והכדורסלן מאוד רצה להספיק עוד את השלט של לאס וגאס, אז התחלנו להתקדם לכיוון האוטו ונסענו לשלט שנמצא בכניסה לסטרייפ ליד נמל התעופה, חנינו וראינו שאנשים עומדים בתור, נזכרתי שקראתי בבלוג של רינת שמי שעומד בתור מחכה להצטלם בזוית ישרה מול השלט ומי שרוצה מהצד לא חייב לעמוד בתור (גם המקומיים לא מחכים ולוקחים תמונות מהצד) אז לקחנו מספר תמונות מהצד והמשכנו.
היום סיגל ואני החלטנו שזה ערב רק שלנו ולכן קנינו לילדים מקדונלד׳ס הם אכלו בחדר ואנחנו הלכנו למסעדת שנמצאת במלון שלנו בשם Waquda מסעדת סושי חביבה לא מעבר לכך…
יום שני 12/08- נסיעה ללוס אנג׳לס:
מתעוררים ולאט לאט מכינים את כל המזוודות לקראת הנסיעה ללוס אנגלס, בתכנון שלי רציתי שנעצור באמצע הדרך בעיירה Barstow הן על מנת להנות אאוטלט שנמצא בעיירה והן מכיון שהיא בידיוק באמצע הדרך שלנו ללוס אנגלס
אאוטלט מומלץ מאוד.
לאחר שעתיים נסיעה הגענו למלון שלנו בחרנו לקחת מלון באנהיים המלון הוא residence inn anaheim הוא ממוקם ממש מול דיסני (מרחק של שבע דקות הליכה) אנחנו לא מתכוונים ללכת לדיסני כי הילדים היו כבר פעמיים בשנים האחרונות בדיסני באורלנדו לכן המיקום שלנו הוא לא טוב לצערנו. כל נסיעה שהיינו צריכים לעשות לקחה בגלל הפקקים של מטרופולין לוס אנגלס מעל שעה וחצי חשוב לקחת בחשבון את זה בתכנון (לא להסתמך על גוגל הוא מאוד אופטימי בהערכות שלו)
אחרי התמקמות זריזה נסענו לכיון בוורלי היילס כאשר הכיוון הכללי שלנו הוא השלט של בוורלי היילס, חנינו ברחוב בוורלי והתחלנו בהליכה לכיון השלט המפורסם, הצטלמנו ומשם המשכנו לרחוב רודיאו דרייב היוקרתי שבו ממוקמות כל חנויות היוקרה, ירדנו והתפלאנו מהחנויות ומהיותי והניקיון ברחובות והגענו עד למלון בוורלי ווילשר (המלון המוכר מהסרט אישה יפה). בתום הסיור שלנו התחלנו בחזרה לכיון המלון שלנו אחרי יום ארוך ומעייף
יום שלישי 13/08 - הוליווד+וניס ביץ+ סנטה מוניקה:
מתחילים את היום בנסיעה של שעה( כן יש פקקים לא רק בישראל…) לכיון תאטרון קודאק שבו מתקיימים פרסי האוסקר , חנינו בחניון של התיאטרון שהוא מאוד נוח ואם אתה מבצע קניות במרכז של התיאטרון החניון עולה רק 3 דולר
אז אחרי שחנינו יישר עלינו וראינו את חנות Sephora שנויה ממש אוהבת וביצענו רכישה שתספק הן את נויה והן את סיגל
המשכנו על הרחוב עברנו על הכוכבים והגענו לתאטרון הסיני ששם התארגנו לקראת פרימיירה של סרט בכיכובו של ג׳ון סיינה. אחרי שוטטות ברחוב והתלהבות מכוכבים כאלה ואחרים שאנחנו והילדים מכירים הלכנו להצטלם עם השלט המפורסם של הוליווד, עמדנו על הגדר בתאטרון קודאק והצטלמנו
משם המשכנו לכיון the groove שזה מרכז קניות צעיר תוסס ומאוד פופולארי שם אכלנו במסעדת the cheese cake factory
לאחר ארוחת הצהרים המשכנו להסתובב במתחם ונהמנו מהחנויות ומהמוזיקה, במתחם יש חנויות אופנה לצד חנות של אפל ועוד חנויות נוספות, שימו לב מי שקונה/אוכל במתחם לא נדרש לשלם חניה
לאחר סיבוב של כ-שעה וחצי הלכנו אחהצ לכיון Venice beach שם הילדים נכנסו למים ונהנו בטירוף , אחרי שעה של מים התחלנו ללכת על הטיילת, עצרנו וראינו את פעלולי הסקייטבורד במתחם , השעה כבר הייתה 16:30 והחלטנו ללכת לכיון סנטה מוניקה למזח שמהווה נקודת סיום של
כביש 66 האגדי שעליו נסענו בתחילת השבוע השעה כבר 18:00 ויש לנו נסיעה של שעתיים עד המלון (בכל זאת לוס אנגלס…) אז התחלנו בנסיעה לכיון המלון שלנו והגענו למלון עייפים אך מאוד מרוצים אחרי יום ארוך מעניין ומעייף
יום רביעי 14/08 - אוטלט:
היום זה יום הפוגה לקראת היום הגדול של יוניברסל מחר, לכן החלטנו לעשות יום קניות (אחרון בהחלט) באוטלט שעליו שמענו וקיבלנו המלצות רבות camarilo outlet
מסתכל בבוקר בוויז (נסיעה של שעתיים בגלל פקקים)האוטלט עצמו בנוי משלושה מתחמים ומכיל 189 חנויות יש בו מבצעים לא רעים אבל מאוד דומים למבצעים שראינו בלאס וגאס, בילינו בו חמש שעות ומשם המשכנו לכיון Malibu
טיילנו בשכונה קנינו קפה והסתכלנו על החוף , השעה כבר הייתה 16:40 ויש לנו שלוש שעות נסיעה עד למלון( טעות גדולה במיקום!! וכמובן שעת שיא בכבישי לוס אנגלס)
הגענו למלון עייפים והלכנו לישון לקראת מחר - יוניברסל
יום חמישי 15/08- יוניברסל סטודיו:
קמים בבוקר בשעה 06:00 על מנת להספיק להגיע בהקדם לפני הפקקים, אוכלים ארוחת בוקר מהירה במלון ויוצאים,יש לנו שעה ורבע (פקקים כבר כתבתי….) מגיעים בשעה 8:00 אני מחליט להחנות בכרטיס חניה היקר יותר על השער (70$- ייתכן שמיותר אבל …) בשעה 08:30 נפתחים השערים, אנחנו קנינו כרטיס של עליה למתקנים מהירה(פעם אחת) אני מתבלט אם לשדרג אבל מחליטים שכרגע לא נדרש, אז היינו תמימים וחשבנו שנכנסנו רק כדי לגלות שיש עוד תור שנדרש לחכות בו למי שלא קנה כרטיסים לכניסה מוקדמת.
יוניברסל מחולקת לשני חלקים: חלק עליון וחלק תחתון אנחנו החלטנו להתחיל בחלק התחתון ויישר נכנסנו למתחם של מריו שהוא המתקן הפופולארי ביותר בפארק עם זמן המתנה של מעל שעה וחצי במהלך היום, לנו יש את הכרטיס אקספרס אז אנחנו עוקפים את התור ומגיעים תוך חמש דקות למתקן
המתקן עצמו נחמד ומדמה משחק מחשב עם נסיעה שתוך כדי יורים על דמויות של מריו (לדעתי לא שווה את זמן ההמתנה )
משם המשכנו למתקן ליד של הרובוטריקים שזה מתקן שיושבים במעיין חללית שזזה ימינה ושמאלה מאוד חביב ולא מפחיד
לאחר מכן הלכנו למתקן של המומיה, אליו נכנסנו רק אני ואריאל והשתמשנו בכרטיסי האקספרס שלנו מדובר על רכבת הרים מהירה שיש בה ירידות חדות וגם חזרה אחורה אני ואריאל מאוד נהננו ממנה
אחרי המתקן הלכנו כולנו למתקן של פארק היורה שייט עם סיור בתוך פארק היורה עם ירידה תלולה בסופו , מתקן שמאוד מתרטבים בו בעיקר מי שישוב בצדדים, השעה 10:30 וסיימנו את כל המתקנים בחלק התחתון של הפארק
המעבר בין החלקים העליון והתחתון הוא מאוד פשוט ומבוצע על ידי ארבע חלקים של מדרגות נעות ולוקח חמש דקות.
עלינו למתחם העליון והלכנו לכיון המתקן של הסימפסונים שם לראשונה היה תור של כרטיסי אקספרס של עשר דקות, נכנסים למתקן ואז יש כמה דקות טובות של סרטוני סימפסון המתקן עצמו חביב מאוד יושבים וזזים תוך כדי סרטון של הסימפסונים משם המשכנו למתחם הארי פוטר שהוא פשוט מדהים לחובבי הספרים והסרטים יש בו שחזור של הטירה ושחזור של פריטים נוספים מהסרט התחלנו מרכבת ההרים הפתוחה שבה עשינו כולנו ומאוד התלהבנו ממנה לאחר מכן אני ואריאל המשכנו למתקן ממול שנמצא בתוך הטיירה מתקן מדהים ( מאוד דומה לאווטאר של דיסני באורלנדו) שבו יושבים ומדמים טיסה, אחרי שעשינו אני ואריאל התחלפנו וסיגל ונויה עשו את המתקן ואני הייתי עם עומרי חיכינו להם בחוץ.
לאחר מכן המשכנו למתקן silly swirly שזה מתקן בעיקר בשביל עומרי של דמויות מסתובבות
משם המשכנו לכיון המתקן של המיניונים שממוקם בתוך הבית של דרו - מתקן שיושבים בו וזזים תוך כדי הסרט - מאוד נחמד
משם המשכנו ויצאנו למתקן ממול ל-pets
מתקן שבו מסתובבים בין חלקי הסרט מאוד נחמד ומתאים לכל המשפחה
השעה הייתה 13:15 והחלטנו ללכת לעשות כעת את ההופעה של עולם המים שמתחילה בשעה13:30
אנחנו יושבים בשורות הראשונות (רוצים מאוד להתרטב) המופע ערך חצי שעה והיה מאוד מהנה לכולנו - מומלץ מאוד
משם הלכנו ישירות למתקן של קונג פו פנדה שזה בעצם הצגה והכיסאות זזים, הילדים מאוד נהנו
לאחר מכן הלכנו לכיון הסיור באולפנים של יוניברסל - סיור של שעה שעובר באולפנים ומציג את כל הפעלולים ומאחוריי הקלעים של הסרטים והסדרות
השעה כבר הייתה 16:00 ואני הזמנו תור במסעדה שהילדים ממש רצו בשם Toadstool coffee שנמצאת במתחם התחתון בתוך המתחם של סופר מריו אחרי זה אני וסיגל קנינו לנו תרנגול הודו במתחם פארק היורה ובשעה 18:30 התקדמנו לכיון היציאה
תובנות לגבי יוניברסל:
1. השתדלו להגיע לפני השעה 08:15 לכניסה, קחו בחשבון כמובן פקקים כי לוס אנגלס מלאה בהם
2. ממליץ בחוץ לקנות את הכרטיס אקספרס למתקנים זה מקצר משמעותית את התורים
3. אם אפשר לא להגיע בסופי שבוע אלא בימי חול תוכלו להרוויח גם פחות עומס בפארק וגם רוב הצילומים מתבצעים באמצע השבוע
4. תשתדלו לבנות לכם את הביקור בצורה מאורגנת ככה תוכלו להספיק הרבה יותר
5. הפארק מאוד נוח לתפעול ומומלץ מאוד להוריד את האפליקציה של יוניברסל
יום שישי 16/08 - דאון טאון לוס אנגלס ופארק גרייפין:
מתחילים את הבוקר עם החזרת הרכב ולכן היינו צריכים להתעורר יחסית מוקדם על מנת להימנע מפקקים, החזרת הרכב לוקחת לנו ממש דקות בודדות ומשאירים את המפתחות באוטו ופשוט הולכים, משם לקחנו Uber לכיון היכל הכדורסל של לוס אנגלס - קריפטון סנטר (סטייפלס סנטר לשעבר) שמשמש את קבוצות הלייקרס וגם את קבוצת ההוקי של לוס אנגלס
הצטלמנו ונכנסנו לחנות המרצנדייז שממוקמת ממש ליד הפסלים של השחקנים הגדולים (קובי בראיינט, שאקיל אוניל, מגיק גונסון ועוד..)
המשכנו על רחוב Figueroa הלכנו עד לקניון הפתוח flga7th שזה קניון חביב פתוח עם מבחר חנויות משם רציתי מאוד ללכת לטוקיו הקטנה או לגראנד סנטרל מרקט (שזה מקום שמכיל הרבה מאוד חנויות אוכל) אבל הקהל הצביע ברגליים הכואבות מכל הטיול והחלטנו ללכת לתצפית בפארק גרייפיין
התצפית עצמה מדהימה כל לוס אנגלס מפרסת בפנינו ויש תצפית מדהימה עם השלט של הוליווד נכנסנו לטלסקופ הענקי ( שימי לב שאחרי השעה 17:00 ניתן להיכנס ולצפות בטלסקופ בחינם) יש שם הסברים מאוד טובים לילדים על הבדלי השעות בין המדינות, נהננו מאוד מהנוף
השעה כבר 14:00 והחלטנו לנסוע לקחת אובר לכיוון המלון לבריכה כמו שהילדים ממש ביקשו
העיקר שהילדים יהיו מרוצים, סיימנו את הבריכה והלכנו להתארגן לארוחת ערב שלנו שהזמנו במסעדת jw stack house
יום שבת -17/08 יום הטיסה חזרה:
התעוררנו הבוקר לאט , ירדנו לארוחת בוקר והתחלנו בכביסות ואריזות משם החלטנו לנסוע לכיון מנהטן ביץ כאשר הכיון הכללי הוא Manhattan village שזה מרכז קניות פתוח עם מלא מסעדות ואווירה מאוד נחמדה, התחלנו בארוחת צהרים בolive garden משם המשכנו להסתובב מעט במרכז השלמנו קניות קנינו קפה ובעיקר ספגנו ויטמין די מהשמש הנעימה, ולקראת 17:00 התקדמנו לכיוון המלון, לקחנו את המזוודות שלנו ואת השאטל לשדה התעופה,הגענו יחסית מוקדם אז חיכינו עד שהדלפקים ייפתחו עשינו צ׳ק אין זריז ועלינו לטיסה של 13 שעות שעברה בצורה מושלמת עם הרבה שעות שינה של כולנו
תם לו עוד טיול משפחתי, ומתחילים לתכנן את הטיול הבא