הגעה ועזיבה
הגעה מסוראתני
1. ואנים, לפחות פעמיים ביום, שיוצאים מסוראתני אל קאו-סוק. ניתן להצטרף לואנים באמצעות משרדי נסיעות בעיר.
2. אוטובוסים מחלקה ראשונה ושניה לפוקט עוצרים בכניסה לקאו-סוק. כשעתיים נסיעה.
3. אוטובוסים מסוראתני לעבר Takua-Pa, יוצאים בערך כל שעה, עוצרים בכניסה לקאו-סוק.
הגעה מפוקט
1. אוטובוסים ל-Takua-Pa (כשעתיים וחצי) ומכאן מחליפים אוטובוס לכיוון סוראתני כחצי שעה נסיעה עד הכניסה לקאו-סוק.
2. אוטובוסים מחלקה ראשונה ושניה מפוקט לסוראתני יוצאים בערך כל שעה, עוצרים בכניסה לקאו-סוק. כשלוש שעות נסיעה.
מהכניסה לקאו-סוק, ק"מ 109 בכביש 401, יש כ- 1.8 ק"מ עד לכפר / הכניסה לשמורה. בצומת הנ"ל מחכים כלי רכב העושים הסעות לתוך הכפר.
עזיבה
1. מהכפר יש כל יום כמה ואנים היוצאים לסוראתני. לפי בקשה הם עוצרים קודם בשדה התעופה.
על מנת להצטרף לואן יש לפנות לבעל הגסטהאוס בו אתם לנים והוא כבר יארגן לכם איסוף מהחדר.
2. נסיעה באוטובוס לפוקט או סוראתני מגיעם לצומת הכניסה ועולים על אחד האוטובוסים לפוקט / טקווה פה / סוראתני.
הגעה ברכב בנהיגה עצמית
לדעתי הדרך הנוחה והטובה ביותר המאפשרת גמישות בתוכניות ונותנת אפשרות לביקור במקומות הנמצאים מחוץ למסלולי התיירות.
באזור קאו סוק מומלץ לטייל לאורך כביש 401 ולסטות לדרכים המשניות שמצפון או מדרום לכביש.
תגיעו כך לנופים יפים, כפרים, מטעים מצוקים ונחלים.
מטע גומי
מטע דקלי שמן
כפריים מאירי פנים
נתקלים בפעילויות חריגות כמו חפירת באר מים
לינה
הלינה בכפר הינה בגסטהאוסים ברמות שונות. אחת מהאטרקציות היא חדר על עץ. בשנים האחרונות החלו לבנות גסטהוסים מפנקים יותר מאשר בעבר לרבות כאלה עם מיזוג אויר. בפעם הראשונה ששהינו במקום היינו בגסטהאוס ללא מזגן, מאוורר בלבד, והדבר לא הפריע לנו.
מטיילים אחרים מנסים את החוויה של לינה על האגם. רוב האתרים ברמה נמוכה אולם לאחרונה הוקמו כמה אתרים משופרים.
בביקור השני שלנו בקאו סוק בחרנו בכפר בגסטהאוס Las Orquideas Resort
הריזורט בנוי ממספר מבנים, הפזורים בגן טרופי מטופח. כל מבנה הוא חדר לזוג או יחידת דיור משפחתית. אנחנו היינו שלושה מבוגרים ולקחנו יחידה משפחתית. היחידה דו קומתית. בקומת הכניסה, יש מרפסת מקורה גדולה והיא בעצם עיקר ההנאה של המקום. לשבת במרפסת בערב ולשמוע את קולות הג'ונגל – חוויה מדהימה.
בקומת הקרקע חדר גדול עם מיטה זוגית, ארונית פתוחה, מדף גדול למזוודות ומקרר. מזגן ומאוורר. שירותים ומקלחת מעט צפופים. מדרגות עולות לקומה השניה בה חדר קטן מאוד, גג משולש, יש שתי מיטות, מזגן ומאוורר. מרפסת לא מקורה. אין שירותים ומקלחת בקומה השניה. הריהוט בתוך הדירה מעט ספרטני, אין ארון בגדים למשל. למזגנים אין שלט רחוק לתפעול. ניתן רק להדליק או לכבות באמצעות מתג. מוזר. אגב, מזגנים יש רק בחלק קטן מהגסטהאוסים בקאו סוק.
ארוחת הבוקר טובה מאוד. אין ארוחות אחרות במקום.
בעלי המקום מדברים ספרדית ואנגלית, נחמדים מאוד וכנים. ימליצו לכם על פעילויות בהתאם לעונה. למשל, היינו בעונה החמה והמליצו לנו לוותר על רכיבה על פילים. מארגנים במקום את כל הפעילויות המקובלות, כמו שייט וטרק באגם, או שייט בנהר וכדומה. מחיר – יחסית גבוה, ביחס לגסטהאוסים האחרים. הזמנת מקום – באמצעות אימייל. אין מקדמות, התשלום במזומן במקום.
מזון והצטיידות
ברחבי הכפר יש כמה מינימרקטים בהם ניתן להצטייד במצרכים בסיסיים.
מסעדות יש הרבה מאד וכמעט בכל גסטהאוס יש גם מסעדה.
המסעדה הטובה ביותר בכפר היא כנראה PAWN'S
מנות תאילנדיות מצויינות, לצד מנות מערביות מצויינות, כולל שניצל גדול ומעולה. עוד מומלצת מנת הקלאמרי. הגענו למקום בהמלצת בעל הגסטהאוס בו גרנו. לא התאכזבנו ואכלנו במקום שלוש פעמים. בפעם הרביעית לא היה מקום. בעונה, המסעדה מתמלאת מוקדם מאד בערב וקשה לתפוס שולחן, אבל הם מקבלים אורחים גם בעשר בערב. המחירים מעל הממוצע במקום אבל התמורה לכסף מצויינת. השירות טוב, אבל כשמלא, זמן ההמתנה למנות מתארך.
אוכל טוב יש גם בגסטהאוס Green Valley Resort.