משהגיע פסח, החלטנו לטייל ארבעה ימים ברומא, איריס אשתי, רותם הבת שלנו ואני. לא, אני לא מתכוון לספר על הקולוסיאום או הותיקן וגם לא על וילה בורגזה. אני רוצה לספר על נתי חמאווי. למי שלא מכיר אותי אספר שנפצעתי בשנת 1974 פציעה קשה ברמת הגולן ומאז ועד היום אני מתנייד בעזרת שתי רגליים תותבות. ככזה, רומא אינה המקום הקל להתניידות. עליות וידידות, כבישים עתיקים ומדרכות לא ישרות ובעיקר מרחקים. מה שנראה לאדם שלם כרק עשר דקות הליכה, לי זה קצת יותר אבל אני לא בקטע של קיטורים. מצאתי באינטרנט מדריך ישראלי ברומא, נתי חמאווי. שוחחנו בטלפון, הוא שלח לי תכנית מתוקצבת לסיור ויצאנו לדרך. מה שלא ידעתי זה שנתי הוא מדריך בחסד עליון, מתמצא בכל רזי רומא גם בגלידריות ומסעדות. מי למשל היה לוקח אותנו למרכז קניות בשם eatalia שם אכלתי את אחד הסטייקים הטעימים אי פעם. סיור הלילה במכונית שלו היה מרתק. השליטה שלו בכל רזי הגטו היהודי מרשימה ובעיקר, הצלחתי לראות רומא מבלי להתעייף, בצורה אופטימלית למרות מצבי הפיזיולוגי. מי שבאמת רוצה למצות את הטיול ברומא, בעלות לא גבוהה, אני ממליץ לא ליצור קשר עם נתי. בן אדם מקסים ומדריך מעולה.