היי,
חזרנו אתמול מטיול משפחה בהולנד (28.7.12) וחלק מהטיול תוכנן באמצעות העזרה של שאר המשתמשים ואני רוצה לתת משהו חזרה :) .
ריכזתי את החוויות והמקומות שהיינו בהם והמלצות לדברים יחד עם טיפים בסוף. מי שרוצה מוזמן לפנות אליי בהודעה פרטית לשאלות.
יום I :
יצאנו ביום שבת ה22.7 בשעה 1:30 מהבית (ירושלים) לנתב"ג ועלינו לטיסה בחברת KLM, חברה טובה בסך הכול אין יותר מידי תלונות.
הגענו לסכיפהול ומשם לקחנו רכבת לאמסטרדם. חשוב לדעת שהרכבת לא ממש ברורה. קנינו כרטיסים אבל אף אחד לא בדק אותם. שימו לב שאתם לא עושים טעויות ברכישה. לאחר מכן התמקמנו במלון הברביזון כחלק מרשת NH ההולנדית, מלון די מפואר ומומלץ. ביום זה כיוון שהיינו עייפים החלטנו רק לסייר קצת בעיר ולהיכנס למדאם טוסו. הסיור בעיר הוא מאוד פשוט, מרחקים קצרים ההליכה באמסטרדם לא ממש פשוטה, צריך להבין את חוקי זכות הקדימה לאופניים ובדרך כלל הם בעדיפות גבוהה מהולכי הרגל. שימרו טוב על הילדים! ממש לא כדאי שיתנגשו בכם רוכבי אופניים. לגבי המדאם טוסו, המוזיאון מאוד יפה אבל די יקר. למי שהיה במדאם טוסו בלונדון עלול טיפה להתאכזב. לאחר מכן עשינו שייט של שעה באחת הסירות הגדולות שיש בכל פינה, נחמד מאוד ומומלץ בתחילת הטיול כדי להתחיל להבין את המבנה של העיר וההתמצאות בה.
יום II :
על הבוקר הולכים לבית אנה פראנק. די פשוט למציאה בזכות השלטים והתור הארוך בכניסה. אמנם מאוד נוח לעמוד בתור באירופה בלי לחשוש מעקיפות ודחיפות כמו בארץ אבל הילדים יכולים להשתגע בתור של 50 דקות. כדאי להביא משהו שיעביר להם את הזמן.
לאחר המוזיאון הלכנו לשוק הפרחים. השוק ממש יפה ופשוט כיפי להסתובבות. הילדים מאוד נהנו, קנו מזכרות מיוחדות וגם קנינו בלוק גבינה גדול הביתה :) .את המשך היום העברנו בקניות בקלברסרט ובכיכר דאם.
יום III:
קמים מוקדם והולכים לרייקסמיוזיאום. ידענו שהוא בשיפוצים ורק חמישית ממנו פתוח לתצוגה. הציורים החשובים כמו משמר הלילה מוצגים וכדאי להלהיב את הילדים שהם הולכים לראות את אחד הציורים החשובים בהיסטוריה, גם גורם להם לצפות למשהו וגם הם יופתעו מהגודל הענק של הציור הזה. לאחר מכן הלכנו למוזיאון ואן גוך שנמצא מאוד קרוב לרייקסמיוזיאום. התור היה ארוך מאוד אבל בזכות הילדה הקטנה של המשפחה פתאום באה אחת הפקידות ואמרה שיש לנו תור מיוחד למי שיש ילדים קטנים וחיכינו סה"כ 5 דקות :) . המוזיאון יפה מאוד וכדאי להסביר לילדים מי הוא היה ומה עומד מאחוריי הציורים שלו אחרת המם משתעממים ולא מבינים כלום.
לאחר מכן המשכנו להסתובב ברחובות שיוצאים מכיכר דאם שם פשוט גן עדן לחובבי השופינג. יש בערך 15 סניפים שונים של H&M בטווח 500 מטר מכיכר דאם. לאחר מנוחת צהריים במלון הלכנו לאורך נהר האמסטר, חשוב מאוד לדעת שליד תחנת הרכבת יש מעבורת חינמית שעושה הלוך חזור משני הצדדים בשביל התושבים שצריכים לחצות את הנהר לאזורי המגורים. מומלץ מאוד לעלות עליה. אין משהו מיוחד בצד השני אבל התצפית מהצד השני והשייט מיוחדים וכיפים.
יום IV:
קמנו מוקדם והלכנו לסוכנות הרכב (SIXT) ולקחנו את האוטו ויצאנו לכיוון וולנדם. לא פשוט לצאת מאמסטרדם עם אוטו, תהיו סופר עירניים לסביבה ולשלטים. בוולנדם קנינו מזכרות (יותר זולות משאר הולנד אבל לא משמעותית) ואכלנו כמה דגים מקומיים :) . לאחר מכן נסענו לחיטהורן שזה כפר קטן מאוד תיירותי וקצת ממוסחר. הכפר מאוד יפה, לא נדיר לשמוע שם עברית. לקחנו סירת מנוע קטנה והסתובבנו בתעלות ובאגם, נחמד מאוד מומלץ לכולם. בחיטהורן קרה לנו מקרה די משונה. בעודנו הולכים לסופר המקומי ניגשת אלינו זקנה ומתחילה לספר לנו על כמה היא אוהבת את ישראל ודברים כאלה. ראינו בעיניים שלה ובשל בעלה ניצוץ של טירוף משיחי. הם נתנו לנו ספר תנ"ך וברית חדשה ופה אני רוצה להבהיר נקודה. במידה ואתם מקבלים דברים כאלה בשום פנים ואופן אל תיקחו אותם הביתה. קודם כל תבדקו טוב טוב שאין בפנים שום דבר מסוכן (זה רק ספר...). אם זה בסדר תוכלו להמשיך להסתובב עם זה אבל אל תעיזו לקחת את זה איתכם לטיסה. כשישאלו אתכם אם קיבלתם משהו ממישהו ותגידו שיש לכם את זה יעכבו אתכם בביטחון ואף יכולים לבטל בשבילכם את הטיסה לצורך עיכוב. אנחנו השארנו את זה בכנסייה מקומית.
לאחר מכן נסענו עוד קצת עד לצימר שישנו בו. אנחנו ישנו בצימר של משפחת דנהרטוך בכפר חודריאן. הצימר היה יפיפה. למשפחה יש חווה גדולה והכול פשוט היה ציורי ויפה. תמורת תוספת קטנה קיבלנו ארוחת בוקר מפוארת. אני ממליץ מאוד על הצימר ואני חושב שזה המקום היפה ביותר שהתאכסנתי בו.
יום V:
קמים ונוסעים לאפטלינג! אין הרבה מה לפרט, הפארק יפה מאוד ובעל מגוון טוב של מתקנים. הוא מאוד מתאים למשפחות והרבה מתקנים בו מתאימים למשפחות. תגיעו מוקדם! תחליטו איך שאתם מגיעים על מה אתם רוצים לעלות ותבנו מסלול במקום להתרוצץ בין האזורים בכל הפארק.
יום VI:
לאחר יום מעייף באפטלינג (זה באמת יהיה היום הכי מעייף שלכם) החלטנו לעשות יום רגוע יותר ונסענו לקינדרדייק. שם ניתן לראות תחנות רוח במחיר נמוך יחסית והילדים מאוד נהנו. לאחר מכן נסענו לפארק ביברבוס ועשינו טיול אופניים. לאחר מכן טילנו בחווה של הצימר כשעתיים, ליטפנו כבשים וסוסים ונהנו מאוד, כדאי להוסיף לרשימה להיכנס לחווה הולנדית.
יום VII:
אורזים את המזוודות ונוסעים לעיירה דלפט, עיר הפורצלן. תיראו שם הרבה פורצלנים וסתם נחמד להסתובב. למי שמתכנן להגיע לשם, החניה שם סופר מסוכנת. חונים ממש על שפת התעלות בלי שום מעקה. אל תחנו בלי שמישהו יוצא לכוון לכם את האוטו!
לאחר מכן נסענו למדורודם, כמו מיני ישראל רק של הולנד. מאוד מאוד מושקע, הכול נראה מאוד אמיתי. מומלץ להגיע בסוף הטיול ואז הילדים יזהו מקומות שהייתם בהם.
מדורודם נמצאת בהאג וניצלנו את ההזדמנות וקפצנו למרכז של האג. נחמד לראות את בתי הפרלמנט ובתי המשפט וגם יש מדרחוב מאוד נחמד. אבל האטרקציה הגדולה והמפתיעה הייתה מוזיאון של האמן אשר. המוזיאון ממוקם כ700 מטר מהכיכר המרכזית ובמחיר נמוך יחסית נכנסים למוזיאון. המוזיאון די קטן אבל מפואר וקצת נסתר. לא הרבה מכירים אותו וזה שומר על האווירה השקטה והמשפחתית שלו. הילדים שקצת כעסו על זה שהולכים לעוד מוזיאון נדהמו מהציורים המתוחכמים והגאונות של אשר.תתעכבו על ציורים ותסתכלו על כל אחד. יש שם הרבה נקודות שאפשר להצטלם בהם עם אשליות אופטיות. מאוד מאוד ממליץ. בסיום הסיור במוזיאון יצאנו מיד לסכיפהול ואחרי טיסה קשה ומעייפת הגענו הביתה שמחים ומאושרים :)
טיפים, המלצות ואזהרות:
- בכל הולנד השירותים בתשלום. לפעמים יורו ולפעמים חצי. תתכוננו לזה נפשית כי זה מאוד מאוד מעצבן שאתם במקדונלס וצריכים לשלם חמישי סנט על השירותים. בכל מוזיאון שתהיו השירותים יהיו בחינם ולעיתים יותר נקיים וכדאי מאוד לנצל את זה.
- השתייה הקלה באמסטרדם מאוד יקרה. בקבוק מים של ליטר עלה כמו מנה שלמה, תקנו בקבוקים ותמלאו במלון.
- תיזהרו מכייסים!
- למה שאתם יכולים תזמינו כרטיסים באינטרנט. זה יקצר מאוד את הזמן שתבזבזו על תורים.
- תנסו לחוות את הטיול גם דרך האוכל. תנסו לאכול מאכלים חדשים ולא רק מקדונלס כל הזמן.
- תמיד תקפידו שיהיה אצלכם בארנק כמה מטבעות של יורו וחצי יורו.
- תכינו את עצמכם לכך שתשלמו הרבה על חנייה.
מקווה שהטיפים והחוויות עזרו
אורי