טיול משפחתי לצפון אנגליה ווילס

תמונה ראשית עבור: טיול משפחתי לצפון אנגליה ווילס
אגם Llyn Mwyngil

טיול משפחתי לצפון אנגליה ווילס

אנחנו משפחה של זוג + תאומיים בני 10, נוסעים כל קיץ לשבועיים וחצי טיול באירופה המערבית.

אחרי שטיילנו בהולנד, שוויץ, היער השחור, אוסטריה, בלגיה, דולומיטים וצרפת רצינו משהו אחר ואז עלה לנו הרעיון של ווילס ואז אמרנו אם ווילס אז חייבים לקפוץ ללונדון וקיבלנו טיפ שאם נוסעים לאנגליה אז חייבים להגיע לאזור האגמים.

וכך תכננו לנחות במנצ'סטר, להיות 4 ימים באזור האגמים, אחר כך 4 ימים בצפון ווילס אחר כך 5 ימים בדרום ווילס ואז קינוח לונדון עוד 3 ימים וחזרה משם.

כיוון שאין מדריך בעברית נעזרתי הרבה במעט הטיפים שיש באתר המטייל, רכשתי ספר באנגלית: לאזור ווילס ולאזור צפון אנגליה ושוטטתי באינטרנט באתר trip adviser ואחרים.

אתר שעוזר בתכנון הוא גוגל מפות. כל נקודה מעניינת שאני רואה אני דוקר אותה במפה ורושם הסבר קצר. ככה אני יכול להחליט בזמן הטיול לאיזה נקודה מתאים לי להגיע וישירות לנווט למיקום המדויק של האטרקציה (וזה לא צורך חבילת גלישה כי את מפת האזור אני מוריד מראש בארץ).

בגלל שזה יעד שיש עליו פחות חומר החלטתי לפרסם את מה שאנחנו עשינו בטיול.

סגרנו טיסה הרבה זמן מראש דרך חברת מונרך לאמצע אוגוסט 2017 במחיר 1200 דולר ל 4 אנשים (אולי בגללנו היא פשטה רגל חודש אחרי שחזרנו מהטיול) נחיתה במנצ'סטר וחזרה מלוטון שליד לונדון. ההמלצה היא לא לנסוע מלונדון לאגמים כי זה נסיעה ארוכה ומתישה, אפשר גם באיזי ג'ט ובמחירים מצוינים להזמין טיסה שנוחתת במנצ'סטר וחוזרת מלוטון (או להפך).

נחתנו בלילה וישנו במלון מצוין Clayton Hotel Manchester Airport בשדה התעופה, למלון שירות הסעות מהשדה למלון, שירות ההסעות גם לקח אותנו להשכרת הרכבים ביום למחרת.

מי שלא רגיל לנסוע הפוך צריך להתרכז כדי לא לעשות טעיות - אבל זה לא נורא ובהתחלה אפשר פשוט לעקוב אחרי רכבים אחרים, אני כל הזמן הרגשתי שאני זה שיושב ליד הנהג (למרות שבפועל נהגתי).

יום טיול ראשון: המקום הראשון שנסענו אליו הוא סניף של GO Outdoors בסמוך לשדה התעופה על מנת לקנות ציוד לטיול. לרשת יש סניפים ענקיים שמכילים את כל הציוד שצריך במחירים נמוכים. מצאנו את רוב מה שרצינו (נעלי טרק לילדים של חברות מעולות – 40 פאונד, למבוגר 100 פאונד, קנינו מכנסיי טיול דוחים גשם ומעילי גשם) באזור האגמים באמבלסייד היו גם הרבה חנויות במחירים רק קצת יותר גבוהים, כך שמי שלא צריך לקנות הרבה ציוד יכול לקנות בעיירות.

לאחר מכאן המשכנו בנסיעה לווינדרמיר Windermere ושם הגענו לצימר Briscoe Lodge Self Catering Apartments, בית צמוד למארח שמכילה 2 יחידות דיור, עליונה ותחתונה, אנחנו היינו בעליונה. המקום נחמד מאוד ונמצא במיקום מעולה בעיירה ווינדרמיר, המטבח היה קצת קטן.

יום טיול שני:יום טיול הליכה. נסענו בבוקר לInformation באמבלסייד Ambleside משם רצינו לצאת לטיול הליכה. הגברת במקום המליצה לנו על מסלול מעגלי LOUGHRIGG CIRCUIT באורך של 10 ק"מ שמתאים למשפחות. המסלול ממוקם בהרים שממערב לעיירה באורך של 3 שעות (לנו לקח בפועל 6 שעות)

צריך לחנות בעיר ולרכוש כרטיס חניה לכול היום. אחר כך למצוא את בית הקולנוע שנמצא במרכז העירה שנקרא Zeffirellis וממנו להיכנס לדרך Vicarage Rd ומשם להתנהל עם גוגל מפות ולעקוב אחרי השביל בעל אותו שם (אנחנו רכשנו מפה ב Information אבל בפועל עקבתי אחרי השביל בטלפון) ממש בתחילת השביל תגיעו לגן שעשועים שמתאים גם לילדים גדולים (אומגה טרמפולינה וכו'). זה מקום טוב לאכול ולהתארגן לקראת ההליכה.

המסלול באמת מאוד יפה. מתחיל בעליה מתונה של 4 ק"מ עד לתצפית יפה על אגם ווינדרמיר, משם עוד 2 ק"מ של עליה תלולה עד לתצפית ממש ממש מדהימה לאגם Grasmere ומשם ירידה בהתחלה תלולה ואחר כך מתונה עד שחוזרים לאמבלסייד.

המסלול היה יפה וקצת קשה לילדים ולאחר מכאן בהמשך הטיול היה לי קשה לשכנע את הילדים לצאת לטיולי הליכה אבל בדיעבד זה השאיר לילדים חוויה שהם דיברו עליה הרבה אחרי שחזרנו לארץ.

כשהגענו החנויות מטיילים היו לקראת סגירה אבל עוד הספקנו לקנות נעלי טיול לבן שלי במחיר טוב.

בסוף היום חזרנו לווינדרמיר ושם יש 2 מסעדות מצוינות ליד המקום שישנו ( 2 המסעדות הכי טובות בטיול) בהם אכלנו יום אחרי יום:

Cafe Italia – מסעדה איטלקית מעולה אווירה מצויינת והילדים ממש ממש אהבו

Francine's – מסעדת שף אם אוכל מעניין מאוד - חייבים להזמין מקומות מראש.

יום טיול שלישי – ביום זה יצאנו ליער Grizedale שם יש שבילי הליכה, פארק חבלים , בית קפה וגן שעשועים.

ניתן ורצוי לקצר את הדרך ל Grizedale במעבורת שלוקחת את הרכב וחוצה את אגם ויינדרמיר. הדרך משם עד ליער קשה לנסיעה, בחלק גדול מהדרך נוסעים בכביש דו סיטרי אבל בפועל יש מקום רק לרכב אחד ככה שצריך לזהות מראש עם מגיע רכב ולעצור במקום מספיק רחב (לעיתים נאלצים לנסוע רוורס עד שמוצאים מקום מספיק רחב)

אנחנו הגענו ליער בשביל ללכת בשביל חדש יחסית של טרופותי (Gruffalo) זהו למעשה מסע קליל ביער של טרופותי ובעזרת אפליקציה שצריך להוריד מראש אפשר לראות את כל הדמויות מהסיפור בתוך היער ולהצטלם איתם באפליקציה (הדמויות מתגלות רק בטלפון). למרות שמדובר בשביל הליכה ואחרי הטיול ביום הקודם לא היה לילדים ממש חשק ללכת האטרקציה של האפליקציה גרמו להם לסיים את השביל עם חיוך.

יום רביעי - ביום זה עשינו את פארק החבלים Brockhole שנמצא בין ווינדרמיר לאמבלסייד.

התכנון המקורי היה לעשות את פארק החבלים ביום הקודם אבל שרציתי להזמין את המקום ערב לפני הבנתי שהייתי צריך להזמין מקום הרבה זמן מראש. למזלי היה מקום לעוד יומיים אבל רק לשעה 08:30, קצת מוקדם לנו אבל ברור שישר הזמנתי.

פארק החבלים נחמד מאוד, מתחילים בהסברים ואחרי זה יוצאים למסלול נמוך, אחריו עולים למסלול גבוהה ובסוף אומגה. מאוד מאוד נהנו גם מזה שפתחנו את הפארק והיה נעים ושקט. לאחר מכאן הלכנו לאורך האגם וראינו שאפשר לשכור סירת משוטים, לקחנו סירה לשעה והיה ממש כיף לחתור באגם.

מהאגם נסענו לעירה Grasmere שם רצינו לטעום מלחם הגינג'ר המפורסם ולעשות טיול ליד האגם.

הגענו לעירה וראינו מסעדה עם שולחנות בחוץ (מסעדת Tweedies Bar 143 דרוגים בגוגל עם ציון 4.3 מתוך 5) כיוון שמזג האוויר היה נעים החלטנו לשבת על בירה והמבורגר. המסעדה הייתה מאכזבת עם שירות גרוע ואוכל לא טעים שזה מפתיע לרעה יחסית לדירוג שהמקום קיבל.

משם המשכו ל Gingerbread Shop שנחשב לאטרקציה מספר אחת באזור כולו, דבר שלא נראה היה לנו הגיוני ולכן הינו חייבים לבדוק.

החנות עצמה ממש ממש קטנה עם תור ארוך מחוץ לחנות, איך שאתה נכנס לחנות אתה נמצא מול המוכר והוא שואל מה תרצה, כיוון שהינו בלחץ בחרנו לקחת 10 פרוסות קטנות של לחם. כשיצאנו ופתחנו את החבילה הבנו שזה באמת לחם מאוד מאוד טעים וחיסלנו 6 פרוסות תוך 2 דקות. כיוון שלא רצינו שוב לחכות בתור בשביל עוד חבילה כזאת המשכנו לטייל בעירה.

העיירה נחמדה אבל לא מאוד מיוחדת ולכן החלטנו ללכת לאגם שנמצא בצמיד לעירה. התחלנו ללכת לאגם בכיוון מזרח ואז הגענו לבית קפה Faeryland Grasmere שעל האגם שגם הופיע בהמלצות במדריך. יש שם סירות משוטים בצבעים שונים והרבה ברווזים וברבורים. ישבנו לתה ועוגה ושסיימנו התחיל גשם אז ברחנו משם חזרה לאוטו.

בדרך חזרה לווינדרמירר עשינו עוד עצירה ב Skelwith Bridge שזה גשר עתיק שממנו מתחילים סיורי הליכה שונים. עצרנו להצטלם ליד הגשר והנהר שזורם תחתיו ונסענו לצימר.

יום חמישי – עוזבים את צפון אנגליה בדרך לצימר בצפון ווילס.

בדרך לווילס עצרנו ב אמת פונטקיסילטה – זה גשר מלא במים החוצה עמק ענקי. המבנה הזה באמת מרשים ועוד יותר שהוא נבנה בשנת 1800. עצרנו בחניון ליד האמה וממנו הלכנו דרך תעלת מים - הליכה של 5 דקות עד לאמה. נחמד לראות את הסירות הקטנות חוצות אותה. אחר כך ירדנו קצת לעמק כדי להתרשם מהמבנה הענק ולראות את כל האמה מהצד.

משם המשכנו לצימר שלנו Dolgun Uchaf Guesthouse שנמצא ליד Dolgellau. זהו מקום המכיל מבנה דירות ואתר קמפינג צמוד. המבנה מורכב בעיקר מדירות זוגיות ושתי יחדות אירוח למשפחה הכוללים סלון, מטבח וגינה ובקומה השנייה 2 חדרי שינה ושני חדרי אמבטיה. היחידות המשפחתיות מומלצות מאוד והן גם כוללות ארוחת בוקר וניקיון יומי. המיקום לדעתי הוא גם אידיאלי לטיולי משפחות (לטיילים אולי עדיף אזור ההר סנודון אבל יש לקחת בחשבון שאין שם הרבה מקומות לינה, המקומות יותר יקרים והכבישים איטיים יותר ומתפתלים).

יום שישי – מוזיאון הצפחה והר סנודן

התכנון המקורי היה לנסוע לאזור ההר ולעשות מסלול הליכה. זה אזור מרהיב ביופיו עם שבילי הליכה יפים. בפועל קמנו מאוחר ומזג האוויר היה גבולי אז החלטנו לבקר במוזיאון הצפחה במקום.

המוזיאון והיציאה של הרכבת להר נמצאים בעירה Llanberis במרחק 20 דקות הליכה אחד מהשני.

מוזיאון הצפחה The National Slate Museum‏ הינו מוזיאון חינמי המציג את אופן כריית האבן ואת חיי הכורים. יש הדגמה של חיתוך אבן צפחה, מוצגים בתים מקומיים מכל מיני תקופות ויש פעילות יצירה לילדים. מקום נחמד מאוד להעביר שעתיים.

משם נסענו כ 5 דקות לתחנת הרכבת שעולה להר. גם כאן התכנון המקורי היה לעלות ברכבת ולרדת ברגל (הליכה שצפויה לקחת להערכתי כ 3 שעות) אבל כיוון שהזמנו את הרכבת רק כמה ימים קודם כבר לא היה מקום לשעות הבוקר.

ההר עצמו מרשים ויפה. ככול שעולים הנוף יפה יותר עד שמתקרבים לקצה ושם היה ערפל ולא רואים כלום. מהנקודה שהרכבת עוצרת יש הליכה מאתגרת (רוח קור וערפל) של עוד כ- 10 דקות לנקודה הכי גבוהה (לדעתי בכל ווילס) ומשם או שחוזרים לרכבת או שיורדים. אנחנו החלטנו לחזור לרכבת.

יום שביעי– רכיבה על אופניים בשביל Penmaenpool & the Mawddach Trail.

השביל הזה הוא למעשה דרך רכבת ישנה שכבר אין בה פסי רכבת. בזכות זה כל הדרך מישורית רחבה ומאוד נוחה לרכיבה משפחתית. שכרנו את האופניים בחנות Dolgellau Cycles בעירה Dolgellau וממנה רכבנו עד לעירה Barmouth וחזרה – סך הכול 35 ק"מ רכיבה.

לקחנו את האופניים בשעה 10:00 בבוקר והוא אמר לנו שבכל מקרה בשעה 16:30 הוא סוגר את החנות בגלל שיום שבת אז הוא חייב אותנו מראש ל 4 שעות (חצי יום).

בפועל רכבנו את ההלוך באיזי, עצרנו ליד האגם בשולחן פיקניק והצטלמנו מידי פעם והגענו Barmouth רק אחרי כמעט שעתיים. לקראת ההגעה לעירה, הנהר שרכבנו לאורכו נפתח אם הים והם בנו גשר בין גדות הנהר (שבאזור השפך הוא רחב מאוד). את הגשר חוצה מסילת רכבת ושביל האופניים שלנו. העירה נמצאת בקצה הגשר. שהגענו לעירה נעלנו את האופניים והלכנו לסייר בעירה ולאכול.

כשסיימנו השעה הייתה 15:15 והינו צריכים להספיק לרכב את כל הדרך חזרה. כיוון שהינו בלחץ בגלל שהוא סוגר את החנות בשעה 16:30 את הדרך חזרה עשינו בקצת יותר משעה כשבדרך התחיל גם לרדת עלינו גשם. כשהגענו הוא חייב אותנו על יום שלם כיוון שאיחרנו והוא ממש לא מיהר לסגור את החנות (בקיצור סתם הלחיץ אותנו אבל לפחות שיפרנו את כושר הרכיבה)

יום שמיני-

בבוקר יצאתי לריצת טיול, ממש ליד הצימר יש שביל הליכה לאורך נהר שנקרא The Torrent Walk.

כיוון שראינו שמתחיל להיות גשום חיפשנו אטרקציה מקורה והחלטנו להירשם ל King Arthurs Labyrinth. באתר כבר לא היה ניתן למצוא זמנים פנויים אבל כשהתקשרנו למקום הם אמרו שאם נגיע כנראה יהיה מקום.

כשהגענו למקום אמרו לנו שאנחנו יכולים להצטרף לסיור שיוצא עוד שעה וחצי. כיוון שמקום יש חנויות ויש שם פעילויות לילדים הזמן עבר ממש מהר. הילדים היו בסדנת הכנת נרות ואני בזמן הזה קראתי קצת על ארתור וסיפורי אבירי השולחן העגול.

לפני הכניסה למערה רואים סרטון על ארתור ואז נכנסים למערה, בהתחלה שטים בסירה בתוך המערה תוך כדי מיצגים אור קוליים ואז מדריך לוקח אותך לסיור רגלי. כל כמה דקות יש מיצג עם הסבר של המדריך על עלילה אחרת באגדה. כיוון שקראתי קצת בזמן שחיכינו ידעתי יותר טוב את הסיפור וההקשר והיה ממש נחמד גם לילדים (לילדים מתחת לגיל 6 יכול להיות מפחיד)

משם המשכנו בנסיעה לאגם Llyn Mwyngil שהוא האגם באמת יפיפה. עצרנו שם, הילדים דגו דגים קטנים ברשת דייג שקנינו להם (והחזירו חזרה לאגם) ואנחנו ישבנו על שולחן פיקניק שיש שם ונהנהו מהנוף

לא רחקו משם מתחיל שביל Minffordd Path שאמור להיות שביל הליכה קצת קשה אבל הוא נראה מאוד מומלץ.

יום תשיעי – נוסעים מצפון ווילס לדרום ווליס.

הנסיעה מסנודוניה למקום שהזמנו שנמצא צפונית לקארדיף ודרומית לשמורת Brecon Beacons היה אמור לקחת 3 שעות. התלבטנו האם להאריך את הנסיעה ולקחת Dolphin Spotting Boat Trips ב New Quay . כבר הזמנו מקום לסירה שיוצאת לשעתיים בשעה 13:00, בהפלגה צופים בדולפינים וכלבי ים אבל אז חישבנו מסלול מחדש וראינו שזה ממש יאריך לנו את הנסיעה והחלטנו לוותר על זה.

בדרך עצרנו לפיקניק ב Elan Valley Visitor Centre שזה בערך באמצע הדרך. במקום יש סכר עצום שכולא מי אגם. עשינו שם פיקניק, שיחקנו כדורגל במרבץ דשא ועשינו מסלול הליכה של שעה שיש במקום.

בערב הגענו לצימר Penybryn Cottages בעיירה Aberdare . הצימר לא יקר והביקורות במרשתת ממש מצוינות אבל מבחינתנו הצימר הייתה אכזבה גדולה. המיטות לא היו נוחות בעלית גג נמוכה וצפופה ובצימר מיושן. לא מובן איך הם קיבלו כזה ציון – אולי בגלל שהמארחים מאוד מאוד נחמדים ובאמת זה לא נעים לתת להם ציון גרוע

כשהגענו לעיירה ולאזור היינו קצת בשוק מהמקום ומהאוכלוסייה (במיוחד שהגענו מאזור הצפון שהוא אזור עם נופים מקסימים, לא צפוף ומאוכלס מאנשים כפריים ומטיילים) העירה עצמה (והאזור כולו) הוא אזור תעשייתי וצפוף, האוכלוסייה היא של אנשי כפיים וכורי פחם לשעבר והמבנים הינם מבני רכבות (זאת אחת האטרקציות של האזור לראות את המבנים הללו שבחזית הם זהים וצבעוניים).

יום עשירי – חצי האי גאוור

יצאנו ליום טיול בחצי האי בעקבות הכתבה https://www.gotravel.co.il/travel/?p=1242

התחלנו בנסיעה ל RHOSSILI (עם פנצ'ר בדרך לשם). ההליכה על הצוק ממש קלילה ונעימה – לא המשכנו בהליכה הקשה על סלעים לאי (שאפשר להגיע בשעות השפל)

לאחר מכאן המשכנו לחוף שלושת הצוקים, חנינו בחניון דשא ומשם יש הליכה של כמה דקות עד לחוף. התחלנו במשחק כדורגל על חניית הדשא, המשחק התארך וכשרצינו ללכת כבר התחיל גשם.

המשכנו ל CASWELL BAY , הגענו רעבים ובדיוק סגרו את בית הקפה אז ירדנו לחוף לטיול קצר וטיפסנו על הסלעים. משם המשכנו למסעדה האיטלקית המומלצת באותה כתבה בעיירה ממבלס. מסעדה בהחלט נחמדה שהיתרון הגדול שלה שהיא צופה לים ולשלושת הסלעים ונמצאת סמוך לגן שעשועים.

יום אחת עשרה – מערת הכורים BIG PIT

בבוקר לאחר החלפת הפנצ'ר מהיום הקודם נסענו למוזיאון הלאומי ומכרה הפחם BIG PIT.

המוזיאון הינו מוזיאון חינמי המסביר אודות חיי הכורים ושיטות העבודה במאה שנים שהוא עבד בין 1880 ל 1980. החלטנו להגיע אליו בגלל שהוא יחסית קרוב למקום שישנו בו אבל הוא בהחלט היה הפתעה לטובה ולדעתי יעד חובה למי שמטייל באזור ורוצה קצת ללמוד על ההיסטוריה של ווילס.

גולת הכותרת היא ירידה לבור (PIT) המכרה במעלית. הסיור במכרה מועבר על ידי אנשים מבוגרים שעבדו במערה. סיור מרתק גם לגדולים וגם לילדים.

לאחר הסיור נסענו לעיירה Merthyr Tydfil שם ראינו מרכז באולינג (בבוקר שהחלפנו פנצ'ר)

המשכנו את הערב במשחקי ווידיאו ומשחק באולינג.

יום שנים עשר – קארדיף

טיול של יום אחד בקארדיף זה לא מספיק כי יש הרבה אתרי חובה שצריך לוותר. שני אתרים שקראתי כאתר חובת ביקור הינם: אולם ההופעות המפואר "מילניום סנטר" ואצטדיון מילניום שנחשב לאצטדיון המקורה הגדול באירופה. בשני המקומות יש סיור מודרך על המקום. אני חשבתי שאם לראות את המקום מבפנים אז למה כבר לא לראות הופעה. באצטדיון יש משחקי רוגבי, משחקי כדורגל והופעות מוסיקה (לא היה בזמן שהינו באזור) באולם ההופעות לעומת הגיע סבב ההופעות העולמי של ההצגה היירספריי.

התכנון שלנו היה להגיע למילניום סנטר שנמצא בנמל עד שעה 17:00 על מנת לראות את ההופעה ובבוקר להסתובב במרכז העיר ובטירה.

סמוך לנמל יש מרכז בילוי THE DRAGON CENTER OF CARDIFF BAY (באולינג מסעדות וכו') ששם גם יש חניון גדול גם ישר מהיציאה מהכביש המהיר וגם מי שקונה במתחם ב 6 פאונד ומחתים את הכרטיס מחנה בחינם (במקום 20 עד 30 פאונד ליום חניה).

החנינו את המכונית וניגשנו למילניום סנטר לאסוף את הכרטיסים לערב (כדי שנוכל להגיע בערב בדיוק בזמן) ליד האצטדיון יש נמל קטן (51°27'47.0"N 3°09'51.0"W‏) שמשם לקחנו הפלגה מודרכת של חצי שעה עד לאזור BUTY PARK (51°28'55.2"N 3°11'08.0"W‏‏‏) שקרוב לטירה, לאצטדיון הכדורגל ולמרכז העיר (יש 2 חברות שמוציאות את ההפלגה הזו, יוצא על חצי שעה, קישור http://www.cardiffboat.com/timetable.php).

התחלנו בטירה, שהיא יפה ומרשימה. יש שם חומה מרשימה, חדרי מלכים ובאמצע מעיין גבעה מלאכותית מוקפת מים עם עוד חומה שנועדה להגן על ‏אוצרות הממלכה.

שיצאנו מהטירה, ממש קרוב ליציאה ראינו סמטה Castel Arcade שנראתה לנו נחמדה (51°28'52.3"N 3°10'52.1"W) – בכלל לדעתי הקסם של העיר הזאת זה להסתובב בסמטאות בין הבתים ולא ברחובות הראשיים. בסמטה הזאת היה מקום נחמד של גלידות שמכינים במקום עם חנקן נוזלי – עצרנו שם לגלידה טעינה מאוד. עוד בסמטה בתי קפה, חנות משחקים, חנות תחפושות וחנות לבגדים משומשים באיכות גבוהה מאוד.

המשכנו להסתובב במרכז בין הסמטאות ולקראת חמש לקחנו מונית לאולם לראות את ההופעה. האולם היה מרשים וההופעה מצוינת וברבע עלות ביחס לעלויות של ההופעות הטובות בלונדון.

יום שלוש עשרה – טיול בשמורת Brecon Beacons

ערב קודם החלטנו שנמאס לנו מהמקום והזמנו מלון לילה אחד בדרך ללונדון ליד אתר סטונהנג'

לאחר אריזה נסענו לשמורת הטבע בריקון-ביקון למסלול 4 המפלים. החניון הקרוב יותר ב FOUR WATERFALLS CAR PARK‏‏ היה כבר מלא אז הפנו אותנו לחניון חליפי שדרש 15 דקות הליכה נוספת לכול כיוון. המסלול היה נחמד מאוד שגולת הכותרת הוא מפל שאפשר לעבוד מאחוריו. הילדים קצת התלוננו אבל פיקניק נחמד והאטרקציה של המפל נתנו להם אנרגיה להמשיך.

משם המשכנו בנסיעה למלון מאריוט ב Swindon והספקנו עוד ללכת לבריכה של המלון בערב.

יום ארבע עשרה – אתר סטונהנג' ונסיעה למלון בלונדון

ניצלתי את חדר הכושר של המלון ולאחר מכאן ארוחת בוקר מפנקת.

לאחר מכן עוד טבילה בבריכה ואז נסיעה לאתר סטונהנג' – אתר חובה לבת שלי שהיא חובבת חייזרים וסיפורים מסתוריים לא מוסברים.

המקום מאוד מסודר עם חניה, דוכן למכירת כרטיסים, מוזיאון שמסביר על ההיסטוריה וההתפתחות של המקום ואוטובוס שמסיע לאתר עצמו.

האתר מרשים והידיעה שהאבנים הונחו שם איכשהו ובסדר מאוד מסוים לפני יותר מ 5000 שנה מאוד מסקרן. את האתר עצמו מקיפים על מנת לראות מזוויות שונות.

מהאתר נסענו ישר ללונדון למלון Premier Inn London County Hall שנמצא בסמוך ללונדון איי.

רשת המלונות Premier Inn (בפסח קודם הינו במלון באזור קנסיקסטון וגם היה ממש מצוין) הינה רשת מלונות מוזלת יחסית אבל יש שם בדיוק מה שצריך. חדר עם מיטות נוחות, ארוחת בוקר מלאה ושירות מצוין של פקידי הקבלה. אם מזמינים אותו מעל חצי שנה מראש (עם אפשרות ביטול) אז המחיר שלו ממש משתלם.

בחרנו בטיול דווקא במלון הזה כיוון שהוא יחסית מרכזי, קרוב לתחנת רכבת וגם יש 2 דקות ממנו תחנת החזרת רכב של אוויס (וזאת הסיבה ששכרתי את הרכב מאוויס)

למעשה שהגענו ללונדון אפילו לא עצרתי במלון להוריד את המזוודות אלא עצרתי בחניון של החזרת הרכב שם הורדנו את כל הציוד וזרקתי את המפתחות לתיבת החזרת הרכבים (כיוון שזה היה יום ראשון נקודה ההחזרה הייתה סגורה) ושתי דקות הליכה הגענו למלון. שימו לב שאם אתם נכנסים ללונדון עם רכב יש אגרת גודש רכב שצריך לשלם (אנחנו לא הינו צריכים לשלם כיוון שהגענו ביום ראשון).

בערב עוד הספקנו לעשות טיול הליכה לאורך התמזה.

ימים ארבע עשרה וחמש עשרה – המלצות על לונדון אפשר למצוא בפורומים רבים ולכן אני לא אפרט. בניגוד לביקור הקודם שלנו בלונדון שהיה חצי שנה לפני הביקור הזה, הפעם לא עשינו דברים מתוחכמים ועשינו את האטרקציות הכי תיירותיות ונדרשות – האקווריום, חווית שרק ולונדון איי שהיו לידנו, מוזיאון מאדם טוסו, מוזיאון טייט ומחזמר אלדיין.

לאחר 16 ימי טיול שמחנו לחזור לארץ. טיול מיוחד שכלל הרבה טבע, היסטוריה, אנשים ממש נחמדים ואדיבים (לדעתנו יותר מאירופה) וגם קצת טיול עירוני. מומלץ מאוד.

• אם יוצא לכם במקרה להגיע לדרום ווילס בחודשים מאי עד יולי שווה לבדוק הגעה לאי SKOMER, זה אי ציפורים שמגיעים אליו בהפלגה קצרה ויש שם ציפור מיוחדת בתקופה הזאת שקוראים לה PUFFIN. הזמן האחרון שהם נמצאות זה עד אמצע אוגוסט, אנחנו הגענו בסוף אוגוסט אז פספסנו (ולכן לא הגענו לשם)תוצאת תמונה עבור ‪PUFFIN‬‏

תמונת הפרופיל של yanivcaspi
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של yanivcaspi

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לוויילס

לא רומא ולא מדריד: זו העיר עם האוכל הכי טוב באירופה לשנת 2026 לאייטם המלא
לא רומא ולא מדריד: זו העיר עם האוכל הכי טוב באירופה לשנת 2026
ישראייר בדרך לניו יורק: החברה השלישית שתפעיל טיסות ישירות לארה״ב לאייטם המלא
ישראייר בדרך לניו יורק: החברה השלישית שתפעיל טיסות ישירות לארה״ב
תשכחו מאיטליה ויוון: זה יעד החופים המפתיע שכבש את המקום הראשון באירופה לאייטם המלא
תשכחו מאיטליה ויוון: זה יעד החופים המפתיע שכבש את המקום הראשון באירופה
50 אירו לכל מבקר: היעד האירופי הפופולרי שוקל מס תיירות חסר תקדים לאייטם המלא
50 אירו לכל מבקר: היעד האירופי הפופולרי שוקל מס תיירות חסר תקדים
בזמן שספרד ויוון רותחות: אלו 10 היעדים הכי נעימים וקרירים באירופה כרגע לאייטם המלא
בזמן שספרד ויוון רותחות: אלו 10 היעדים הכי נעימים וקרירים באירופה כרגע
המלדיביים אאוט: היעד הסודי הזה לא פחות מרשים - ואין לו שום בעיה עם ישראלים לאייטם המלא
המלדיביים אאוט: היעד הסודי הזה לא פחות מרשים - ואין לו שום בעיה עם ישראלים
15% הנחה על כל היעדים: ארקיע מפתיעה במבצע למזמינים במהלך הסופ"ש לאייטם המלא
15% הנחה על כל היעדים: ארקיע מפתיעה במבצע למזמינים במהלך הסופ"ש
ארה"ב נגד אוסטרליה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
ארה"ב נגד אוסטרליה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מעלה הילוך: חברת הבת של אל על משיקה קו ליעד קיץ חדש באירופה לאייטם המלא
מעלה הילוך: חברת הבת של אל על משיקה קו ליעד קיץ חדש באירופה
שורדים את מבחן הזמן: המלונות שנכנסו להיכל התהילה העולמי לאייטם המלא
שורדים את מבחן הזמן: המלונות שנכנסו להיכל התהילה העולמי
רק אני והטרולי שלי: זאת העיר הטובה ביותר בעולם לטיולי סולו לאייטם המלא
רק אני והטרולי שלי: זאת העיר הטובה ביותר בעולם לטיולי סולו
טרמינל 1 נפתח מחדש: איך זה ישפיע על הנוסעים בקיץ הקרוב? לאייטם המלא
טרמינל 1 נפתח מחדש: איך זה ישפיע על הנוסעים בקיץ הקרוב?