הקיץ מגיע ולנו מתחיל כבר לדגדג הרצון לתכנן שוב את החופשה המשפחתית שלנו.
זמן של ביחד אמיתי כזה, בלי הפרעות ובלי שגרה מוכרת, הרפתקאה. זמן שאחר כך הולך איתנו לאורך כל השנה – נזכרים ביחד בחוויות, צוחקים, מסתכלים בתמונות ומספרים סיפורים.
הפעם, המשפחה התרחבה והיינו צריכים לדייק טיול שמתאים לשני ילדים (בת 8 וחצי ובן 6) ותינוק פעיל במיוחד (בן 9 חודשים) וגם – שני מבוגרים שרוצים לבלות זמן איכות עם הילדים שלהם אבל גם...למצוא זמן איכות לעצמם.
אחרי שיטוט קל בגוגל מפות מצאנו את היעד שהתאים לכל המטרות שלנו:
- טיסה קצרה . 2. חוף ים ובריכה. 3. אוכל טוב. 4. נופים. 5. בלי נסיעות ארוכות ברכב.
היעד: האי אגינה (Aegina) והאי אגיסטרי (Agistri) שנמצאים במרחק של מעבורת מנמל פיראוס.
תכנון המסלול: אתונה ← אגינה← אגיסטרי← אתונה.
התקציב: כ- 13,000
משך הזמן: עשרה ימים.
הנסיעה מתחילה עוד באריזה – אנחנו אוהבים לטייל בצורה שתהיה נוחה להתניידות ולכן לקחנו 4 טרולים קטנים (כל אחד/ת סוחב/ת טרולי) , 2 תיקי גב, עגלת תינוק ומנשא.
אחד מתיקי הגב הוא “תיק ילדים” – בתיק הזה אנחנו שמים 1-2 משחקי קופסא, חוברת צביעה ועפרונות צביעה, 2-3 ספרים שכיף לקרוא כמה פעמים וקופסה קטנה עם פלימוביל.
במזוודות אנחנו אורזים בגדים ל4-5 ימים (ואח”כ עושים כביסה).
קצת על לטייל עם תינוק: זה אולי יכול להיות מורכב, כמו כל דבר. אבל אם נערכים מראש (גם פיזית וגם מנטלית) זה מרגיש אחרת לגמרי. התינוק שלנו עדין ינק מה שהקל מאוד על סידורי האכילה. דאגנו להביא מהארץ אוכל תינוקות (באיים הקטנים ביוון ניתן למצוא אוכל תינוקות אבל לא מגוון אז בדיעבד מזל שהבאנו איתנו). הלו”ז היה גמיש מאוד, לעיתים התאמנו את עצמינו אליו ולעיתים הוא “נאלץ” לישון במנשא או לפספס שנת בוקר בשביל הלוז שלנו. בימים שהיה מאוד חם נהנו כולנו משנ”צ במזגן. היו פעמים שבהם אחד מאיתנו הלך עם השניים הגדולים והשניה נשארה עם התינוק (או להפך) כדי לאפשר לגדולים “זמן גדולים”.
המסלול:
– טסנו בטיסת אל על לאתונה (7:00 בבוקר המראה) – 300$ (אם לא היינו מחכים לרגע האחרון כנראה היינו מוצאים יותר זול).
- ממליצים בחום לעשות צ'ק אין לפני – זה מקל על כל ההתארגנות ולא צריך לחכות בשום תור. זה בהנחה שעולים עם טרולי למטוס ולא עם מזוודות גדולות.
באתונה חיכה לנו קרלוס – נהג מונית שהכרנו בנסיעה קודמת לאתונה והוא אדיב, הגון ומחכה עם שלט בשדה :-). המספר שלו: 00306974395387
הנסיעה לנמל פיראוס עורכת כשעה והעלות היא 50 יורו.
כדי להגיע לאי אגינה ישנם שתי דרכים: מעבורת גדולה (9 יורו למבוגר, מגיל 6 עולה 4.5 יורו – לוקח שעה ועשרים) או רחפת (עולה 14 יורו למבוגר, מגיל 6 עולה 7 יורו – לוקח 45 דקות).
- כשמגיעים לנמל פיראוס צריך ללכת לקנות את הכרטיסים. יש שם שירותים ומקום לקנות קצת אוכל. השעות של הסירות מתפרסמות באינטרנט אז ניתן לתכנן מראש את הזמנים.
אנחנו לקחנו את הרחפת. חוויה נפלאה בפני עצמה.
אגינה (Aegina):
הגענו לאגינה פורט. המלון שהזמנו דרך booking היה במרחק של כק”מ מהמרכז ולכן לקחנו מונית תמורת 8 יורו (בלי מזוודות העלות היא 4 יורו).
יש המון מלונות על האי – חלקם בתוך העיר עצמה וחלקם בעיר אחרת או מחוץ לעיר (העיר – אגינה פורט)
אנחנו בחרנו בDanae Hotel – במלון יש מסעדה, ארוחת בוקר, החוף נמצא ממש מתחת למלון ויש בריכה מקסימה. המלון עבר שיפוץ בחורף 2019 וזה ניכר.
האי אגינה, בעינינו, היה פחות מתוייר ועמוס וגם יותר זול מאגיסטרי.
דברים שניתן לעשות באגינה:
– לשכור רכב (יש שתי סוכנויות באגינה פורט. העלות היא 35 יורו ומעלה תלוי באיכות הרכב וגם במה שזמין. אין הרבה רכבים על האי אז מומלץ לסגור מראש או...לזרום עם מה שיש). עם הרכב אפשר לנסוע לחופים שונים שנמצאים באזור אחר של האי, אפשר לנסוע לאגינה מרינה, למקדשים ולמקומות יפים שונים שנמצאים בדרך.
– לקחת מעבורת של יום שלם לMoni Island או לקחת מונית/רכב לPerdika ומשם יש סירה תמורת 5 יורו (יש כל 15 דק'). באי MONI יש חוף מקסים, בר משקאות ואוכל וגם מלא שבילים שמובילים לתצפיות נוף יפות, יחמורים וטווסים שמסתובבים חופשי. אנחנו לקחנו את הסירה ב5 יורו וגם ההפלגה עצמה היא חוויה נחמדה. סביב השעה 17:00 רוב האנשים רוצים לחזור ואז יש קצת תורים על הסירות חזרה (ואז תדירות הסירות עולה).
– להסתובב בנמל וברחובות הקסומים של אגינה פורט.
– לאכול מלא מלא פיסטוקים.
– ללכת לכל מיני חופים – בדרך מאגינה לפדריקה יש חופים נחמדים ויפים.
לאחר חמישה ימים באגינה, המשכנו את הטיול והפלגנו לאגיסטרי. גם כאן ניתן לקחת מעבורת (שהיא יותר זולה אבל לוקחת יותר זמן) או רחפת. חשוב לבדוק לאן באגיסטרי הסירה מביאה אתכם -יש כמה נמלים. אם הספינה שאתם לוקחים לא מביאה אתכם לנמל שקרוב לאיפה שאתם צריכים אז מומלץ להזמין מראש מונית שתחכה לכם בנמל – אין הרבה מוניות על האי…
אגיסטרי:
אגיסטרי הוא אי ממש קטן יש בו שלושה מקומות מרכזיים שבהם לנים אנשים. המקום הכי מרכזי הוא Skala. אנחנו בחרנו במלון במרכז, במרחק הליכה מהים. למלון עצמו לא הייתה בריכה אבל הייתה בריכה במלון השני כך שהרווחנו מכל העולמות (מרכז העיר +בריכה). למלון קראו Agistri Hotel. מלון ברמה די נמוכה אבל הלוקיישן היה מעולה.
דברים שאפשר לעשות באגיסטרי:
– לקחת אוטובוס לכל מיני חופים אחרים (כשמחכים לאוטובוס קחו בחשבון שיש תורות...מומלץ להגיע מוקדם. נסיעה באוטובוס היא 2 יורו לראש). בחוף אפוניסס(Aponisos) יש אזור סגור שעולה כסף להכנס ושם יש תשתית שלמה של אוכל, כסאות ושירותים ויש גם אזור עם אורנים וצל שניתן לשבת שם. יש גם טברנה. הנסיעה לאפוניסס (שהיא התחנה האחרונה) לוקחת כעשרים דקות.
– לשכור טוסטוס (בסוכנות ההשכרה הם בודקים שיש רישיון על אופנוע. מזל שניר עשה רשיון אי שם בגיל 21….) ולנסוע לטייל ברחבי האי
- בחלק מהחופים היו המון קיפודי ים, חלקם קטנים וקשה מאוד לראות אותם. מניסיון אישי (כואב במיוחד!) ממליצים להכנס למים עם סנדלים או נעליים למים.
– אם נוסעים (עם טוסטוס או אופניים, או ברגל) עד לקצה של האי (לכיוון דרום-מזרח, בסמוך לסקלה), עוברים את כל המלונות עד שהכביש נגמר תראו מצד שמאל שלכם מדרגות שיורדות לרצועת חוף קטנה ומקסימה. ומצד ימין שביל שמוביל לתוך יער אורנים. אם הולכים ביער הזה עד סופו מגיעים למצוק. מסתכלים למטה ורואים חוף קסום נוסף שאליו ניתן לרדת (בזהירות) בטיפוס קצר.
- שני החופים האלו פחות מתויירים, אחד מהם הוא חוף נודיסטי, מלא בהרבה חברה צעירים בראש טוב שחלקם ישנים בחורשת האורנים בתוך אוהלים.
– יש באגיסטרי חופים מכל הסוגים – חול, זיפזיפ, סלעי – פשוט תבחרו מה בא לכם היום :-)
- כשרצינו להוזיל עלויות באוכל אכלנו לארוחת צהריים סופלקי – המחיר הוא 2.5 יורו (בממוצע) ומקבלים סופלקי משביע ביותר. לצמחונית שלנו הזמנו סופלקי צמחוני שהיה עם חביתת ירק במקום בשר – טעים מאוד!
מאגיסטרי לקחנו שוב רחפת חזרה לאתונה.
אתונה
תכננו מראש לבלות לילה אחד באתונה – גם כדי להנות מהעיר וגם כדי לא להגיע בלחץ לטיסה.
מנמל פיראוס לקחנו מטרו ישירות למעין בית דירות שנקרא Gaia Rooms & Apartments (ממליצים בחום בחום!!!). המיקום של המלון היה מוצלח ביותר – נמצא במרחק הליכה מכל המקומות המרכזיים באתונה.
מה ממליצים לעשות באתונה:
– כמובן, החנות של עמי ותמי -חנות הממתקים המפורסמת. כנראה שהרבה ישראלים מכירים אותה כי בחנות הזו פגשנו יותר ישראלים מכל הטיול שלנו….
– אפשר ללכת למקדש אקרופוליס או...פשוט ללכת לסלע הענק שממול שממנו הנוף מרהיב ביותר
– אפשר להסתובב בשוק המקומי.
בבוקר של הטיסה, לקחנו מטרו לשדה התעופה (עלות נסיעה 10 יורו. ילד/ה מגיל 6 (כולל) לא צריך/ה לשלם). הרחובות היו שקטים ונדמה היה שרק אנחנו שם. הלכנו בשקט כולנו, מעלים זכרונות מהחופשה שלנו.
הייתה חופשה מדהימה. בעיקר כי היה בה הכל – רגעי שלווה, צחוק משחרר וזמן כיף של משחק בחול והיו בה גם ריבים בין שני אחים, תינוק שלא ישן כל כך בלילה, שמש קופחת וצרכים שונים של חמישה אנשים. אולי העובדה שהפלאפונים בצד והפניות רבה יותר ומאפשרת לנו לראות אחד את השניה בצורה רגועה ומקבלת. אולי זה הים ורעש הגלים. ואולי כי גם כשדברים לא הולכים בצורה מושלמת עם מה שרצינו או חלמנו זה ממש בסדר. צוחקים על זה וממשיכים הלאה.
בחופשה משפחתית שכזו הערבים הם בשבילנו. הילדים הולכים לישון ולנו יש זמן איכות זוגי. קונים יין, אוזו או בירה בקיוסק הקרוב ויושבים עם עצמינו במרפסת (מקפידים לקחת מלונות עם מרפסת בדיוק למטרה הזאת :-) ).
יש עוד המון חוויות וסיפורים שלא כתבנו, פרטים קטנים של מחירים והמלצות, חוויות וסיפורים – מוזמנים בשמחה לפנות אלינו, להתייעץ, לדייק. ממליצים בחום לא לוותר – צאו לביחדנס משלכם.
מחכים ומצפים כבר להרפתקאה הבאה...