טיול על המים
יצאנו ארבעה חברים לשבוע על יאכטה לסיבוב חופים ומרינות סביב האי קורפו ביוון.
תאמת חבריי הם סקיפרים מנוסים ורק אני נער הסיפון שעד עכשיו נמנעתי לנסות את החוויה הזה לאחר שסבלתי מפוסט טראומה מלפני 40 שניה בה הצטרפתי לשייט קצר עם מקומי באי הדרומי בניו זילנד וכמעט סיימתי במצולות הים לאחר שסערה מזדמנת הכתה ביאכטה הקטנה שהצטרפתי אליה. איל חברי שאל אותי אם אני רוצה להצטרף ומאחר והחלטתי בכל זאת לנסות את החוויה הזו אזרתי אומץ והצטרפתי.
תאמת רוב הזמן יושבים ומביטים בנוף. בכל הזדמנות קופצים למים כשעוגנים בחופים שבחרנו. לעיתים עם עוד יאכטות ולעיתים לבד לגמרי
יש מעט רגעי מתח כשרוח חזקה מגיעה פתאום ומרימים את המפרשים ונלחמים ברוח בכדי שתיקח אותנו בכיוון הנכון או כשעוגנים במרינות או סתם במפרץ נטוש. המתח העיקרי הוא לא להתנגש בסלע מזדמן או ביאכטה אחרת.
בעגינה מתחלקים לתפקידים וכל אחד עושה את חלקו .תפקידי העיקרי כשולית סקיפרים היה לקפוץ למים ולקשור את החבלים על הסלעים בחוף. אהבתי במיוחד את השחיה אל הסלעים החדים אליהם נקשרנו ובבוקר שחררתי את החבלים. אחלה בילוי.חחחח
בערבים ברוב הפעמים עגנו במרינות ובערב הלכנו לטברנות בנמלים הקטנים ואכלנו אוכל יווני מצויין. כשלא עגנו במרינה,אלא לידה, לקחנו את הדינגי הקטנה ושטנו אל החוף. חוויה נחמדה.
לא החמצנו אף פעם את הסלט היווני ולפי מדד הסלט היווני הערכנו מראש את איכות האוכל שיוגש. לא נפלנו אף פעם
מכיוון שרוב הזמן יושבים על הסיפון סיגלנו לנו משחק נחמד. צילמנו יאכטות מפוארות ופנטזנו שיזמינו אותנו לארוחה על אחת מהן. כששואלים את גוגל על היאכטות האלה מגלים עולם מופלא על עשירי העולם
בגלגול הבא אולי אהיה טייס על אחד המסוקים האלה שחונים על גבי הסיפונים המפוארים.
נתראה בפעם הבאה
אין על השקיעות בים