ביום בהיר אחד בעלי הציע לי להצטרף איתו לנסיעת עסקים בהונג קונג וסין, סיכמנו על שחלק מהזמן נהיה בפגישות עבודה וחלק מהזמן ננצל ונטייל :)
השארנו בלב כבד את שני הילדים (8 וחצי ושנה וחצי) ל 3 שבועות אצל ההורים שלי.
טסנו עם אל על טיסה ישירה של 11 שעות,היה אוכל מעולה נחתנו ביום רביעי בצהרים בשדה תעופה של הונג קונג,כדי לקבל את המזוודות ירדנו קומה אחת לקחנו את הרכבת התחתית שבשדה ועלינו שוב קומה אחת, משם ירדנו שוב קומה אחת לכוון המטרו ולכוון תחנות האוטובוסים ומשם לקחנו קו A21 בעלות 33 דולר הונג קונגי לאדם למלון B P International,ירדנו בתחנה הסופית בשם Jordan.
האוטובוס הוא 2 קומות ובכל קומה יש מסך שמראה לך את מיקומך ואת שם התחנה הבאה.
יש באוטובוס מקום ייעודי למזוודות (רואים בתמונה) ובקומה השניה יש מסך שמציג את מקום המזוודות כך שתראה את המזוודה שלך.
(ממליצה לרכוש כרטיס אוקטופוס לתשלומים בתחבורה הציבורית ולא רק, יש עליו הרבה מידע פה באתר)
המלון ממש יפה ונקי וממוקם במיקום מעולה במרכז קאולון, במרחק 2 דק יש תחנת מטרו בשם jordan.
מאחורי המלון נמצא פארק ממש יפה ובמרחק רבע שעה הליכה יש את 'קהילת ציון' קהילה ספרדית.
הגענו למלון, התארגנו בזריזות לפגישה עסקית ויצאנו לאכול במסעדת 'מול הים' של קהילת ציון, המסעדה בשרית, אוכל גורמה לה גורמה וטעים בטרוף!
למחרת נסענו עם המטרו לתחנת lanatau, סמוך לתחנה יש קניון מותגים עודפים בשם:
city gate outlet.
20 Tat Tung Road, Tung Chung, Lantau, Hong Kong כתובת
בקניון יש סופר ענק ונקי, קנינו משם קופסא עם כמה סוגים של פירות טריים וטרופיים היה ממש טעים.
כ 2 דק' הליכה מהקניון יש את אטרקציית cable car זו הייתה חוויה מדהימה, לקחנו את התא עם הרצפה קריסטל, ממליצה מאד, זה קצת מלחיץ :), עברנו מעל כבישים, מעל הים, מעל הרים, זו הייתה חוויה מדהימה הגענו לגובה מטורף והיה באותו יום קצת ערפל אז הרכבל גם נכנס לתוך העננים,
ממליצה בחום :)
בצידו השני של הרכבל מגיעים לכפר קטן, יש שם חנויות (לא הרבה), יש את פסל הבודהה הגדול שלא מצאנו אותו,וגם כמה מקדשים.היה באותו יום ערפל אז הראות היתה לקויה.
מהטרמינל שנמצא ליד הכביש הראשי שבכפר לקחנו קו 21 לכפר בשם tai o הסתובבנו בשוק, ריחות האוכל שם היו מזעזעים ברמות על,היה ממש מגעיל להסתובב שם,היו עקרבים וכל מיני בע”ח מיובשים.
משם לקחנו קו 11 חזרה למלון.
לאחר מנוחה יצאנו לטיילת שעל שפת הנהר שמפריד בין קאולון להונג קונג, הלכנו לצפות ב symphony light היה חביב, לא יותר.לא ממש ראינו משהו אולי בגלל הערפל.
המופע מתקיים כל יום בשעה 20:00
משם המשכנו רגלית בטיילת לאורך שדרת הכוכבים, לא ממש הכרתי את הכוכבים הרשומים שם.
הטיילת והמלון נמצאים ליד רחוב canton rd זהו רחוב עם חנויות של מותגים יוקרתיים כמו שאנל, פראדה, לואי ויטון, עשינו כמה קניות בחנויות היותר זולות שם “והפשוטות” וחזרנו למלון.
בהונג קונג יש 2 חנויות שנמצאות ברחוב בכל 2 מטר, החנויות הן: sasa וbonjour
קנינו משם קוסמטיקה וטיפוח והיינו ממש מרוצים,התחרטנו שלא קנינו עוד.
יום שישי בבוקר נסענו במטרו לפארק הונג קונג עלות לאדם 4.7 ש”ח ,
התאהבתי מאד במטרו שבהונג קונג, במדרגות הנעות כולם עומדים בשורה בצד ימין ומי שרוצה לעקוף עובר בצד שמאל, לרוב, האנשים שם מחכים אחד אחרי השני בסבלנות ולא עוקפים,
בקיצור נסענו במטרו לתחנת admiralty ויצאנו ביציאה F דרך קניון pacific place,
(הוראות הגעה מפורטות לפארק: לעלות בקניון קומה אחת ובצידו השני של הקניון יש יציאה למדרגות, שם לעלות קומה ולצאת בדלת שוב חזרה לקניון,פונים שמאלה ושם רואים שילוט ממשיכים לפי השילוט ואז מגיעים למדרגות נעות ארוכות מאד, עולים איתם עד לכביש ולחצות את הכביש ושם תראו את הכניסה לפארק, מקווה שהסברתי טוב :) שעה לקח לנו למצוא את המקום)
הפארק נקי, שלוו ורגוע, הרבה ירוק, מרוב שהפארק מרגיע בעלי נרדם שם :)
היינו בפארק כשעה וחצי-שעתיים הקפנו את הפארק והגענו לצד האחורי של הפארק שם נמצא ויקטוריה פיק.
נסיעה ברכבל + תצפית לאדם עלות 40 ש”ח, נסיעה ברכבל לוקחת סה”כ 6 דק', הנסיעה בהתחלה היתה משעממת וברגע שהתחלנו להגיע לגובה מסוים היה ממש נחמד, ממליצה לשבת בעליה בצד ימין שם נמצא הנוף.
הגענו למעלה, קנינו קצת מזכרות ובמדרגות הנעות עלינו מספר קומות עד לתצפית, יש שם מקום לכתוב מכתבי אהבה ולזרוק לאוויר.
מהתצפית רואים את כל הונג קונג והכל נראה כל כך קטן
תמונה שצילמתי במהלך נסיעה ברכבל
אוטוטו נכנסת השבת הולכים למלון להתארגן.
בשבת התפללנו ואכלנו בקהילת ציון, אוכל מעולה, עלות לאדם 600 ש”ח לשבת שלמה.
יום ראשון זהו צום תשעה באב, הסתובבנו קצת בקניון הרבור סיטי, קניון יקר בטירוף, ולגבי מחירי נייד הפרש של 400 ש”ח מהארץ.
בסיום הצום הלכנו לליידיס מרקט צריך להתמקח הרבה אבל היה שווה קנינו הרבה דברים
תחנת ה-MTR הקרובה לשוק נימצאת ב- Mong Kok.
יום שני בבוקר שמנו פעמינו לתחנת מעבורת בקאולון star ferry שנמצא ב צים שא צוי בבניין הונג קונג סיטי ואנחנו בדרך למקאו שבסין ועל כך בפוסט הבא