אני שבוע אחרי הטיול למלטה, ואני כותבת את מה שעשינו בחמישה הימים שלנו על האי, ואם זה יהיה לאנשים לעזרה – מה טוב :)
כשיוצאים לחופשה – צריך לדעת מראש מה המטרות של החופשה ובהתאם אליה למצוא את המקום המתאים.
מלטה היא לא הסגנון חופשות של פריז/לונדון/ברצלונה/רומא/אפילו לא בודפשט. היא יותר מזכירה את הסגנון של טורקיה/רודוס.
מדובר באי קטן. שאם נפשכם חשקה בשבוע מנוחה ורוגע ומעט טיולים – מצאתם את המקום הנכון.
מלטה מקום חביב ויחסית שקט.
המלון שאנחנו השתכנו בו נקרא אקסלסיור – מלון חמישה כוכבים. (רוב הישראלים שהיינו איתם בטיסה ונפגשנו איתם, השתכנו במלונות זולים יותר) אנחנו העדפנו לשלם מחיר מעט יותר גבוה והיה שווה כל שקל!! מלון מעולה!!!! מבחינת תנאי מלון == 10 פלוס. מבחינת מיקום המלון: המלון נמצא בעיר הבירה וולטה. מרוחק כ-20 דקות מהאיזור של הפאבים/איזור הקניות. (גם בוולטה יש איזור קניות)
המלון ממוקם קרוב לתחנת האוטבוס הראשית, כך שנוח מאד להיות בו.
שימו לב כשאתם בוחרים מלון, היו ישראלים שהיו ממקומים במלונות מאד מרוחקים מהאיזורים הפעילים (לא שמלטה כ”כ גדולה, אבל נסיעה של שלושת רבעי שעה, מיותרת)
כשאתם בוחרים מלון כדאי שהוא יהיה באיזורים של : סאן ג'וליאן, סלימה או וולטה.
כשהגענו למלטה במעברים הבחור חילק לנו דף עם הצעה לטיולים מודרכים, על פני יומיים מתוך השבוע. טיול אחד באי מלטה בעלות של 40 יורו, וטיול נוסף לאי גוזו הסמוך בעלות של 35 יורו. מי שבוחר את שני הטיולים מקבל כרטיס חינם לשיט של שעה וחצי.
העדפנו בטיול הנוכחי להיות בראש שקט ולא להתחיל להסחב ולנסוע למקומות לבד, ולקחנו את הטיולים.
ביום הראשון הגענו בשעות הצהרים. קחו בחשבון שהמלון משחרר חדר רישמית רק ב-3 בצהרים. אנחנו קיבלנו קצת קודם.
נחנו קצת, ואח”כ לקחנו אוטובוס לאיזור סאן ג'וליאן. שם זה האיזור הפעיל מבחינת פאבים וברים.
יש שם גם קניון “BAY STREET” לא שמצאנו שם מה לקנות, אבל סתם אם למישהו בא להסתובב..
ביום השני היינו בטיול המאורגן עם הרבה הישראלים שהגיעו איתנו במטוס ונרשמו גם. הטיול היה סובב מלטה, לעיר מדינה העתיקה – מקום שמזכיר את עתיקות העיר חירונה ליד ברצלונה, לקתדרלות , לכפר האומנים של הזכוכיות ופלינגרם,למערה הכחולה – שם מי רוצה לוקח סירה בעלות של 8 יורו – ממליצה, זו חויה ממש כיפית, אח”כ לכפר הדיגים מרסשלוק (אין שם כלום חוץ ממסעדות) כך שאם אתם מתכננים לנסוע לשם לבד – מיותר לגמרי. לגמרי. את המראה של האוניות והסירות רואים גם במלטה. אין צורך להגיע לכפר הזה.
בערב יצאנו לנו.
ביום השלישי לקחנו את השיט (מסלימה) אחרי השיט הנעים ויפה, ירדנו בסלימה איפה שעלינו ועשינו יום שופינג. בסלימה יש הרבה חנויות- מחנויות “סתם” ועד חנויות מותגים יקרות. מעבר לחנויות ברחוב, יש גם קניות גדול “דה פוינט” (קניון שווה) לא הספקנו לעשות את הכל.. כך שחזרנו לשם גם ביום החמישי..
ביום רביעי נסענו בטיול המאורגן לאי גוזו. האמת קצת מאכזב.חשבתי שהטיול יהיה מעניין יותר והוא היה יחסית סתמי. נוסעים במעבורת. היינו שם ביום שהיה חורפי וגשום וקריר, אז קצת נהרס לנו. הגענו לתצפית מדהימה של חוף , משם נסענו לחלון הכחול. היה כאמור יום סוער וגשום והיה מסוכן להתקרב לשם מאד.. אבל בהחלט מקום מהמממממם!!! לקחו אותנו לעוד כפר דייגים , לא ממש מרשים וזהו.. חזרנו. אין יותר מידי מה לעשות על העיר גוזו..
ביום האחרון והחמישי טיילנו בוולטה עיר הבירה העתיקה. בשעה 12 בצהרים – כדאי להגיע לאיזור החומות איפה שהתותחים יש החלפת משמורת, והם יורים בתותח.
אח”כ טיילנו באיזור החנויות קצת השלמנו קניות :)
משם לקחנו אוטובוס לנסיעה קצת ארוכה של שלושת רבעי שעה – למפעל הפליימוביל.מקום מגניב להביא לשם ילדים.
חזרנו לסלימה להשלים שופינג ואח”כ למלון להתארגן הביתה.
נקודות לציון:
אוטבוסים : קו 12 חוצה את מלטה הבירה מקצה לקצה ותדירות סבירה. עלות נסיעה יורו וחצי לאדם. ניתן לרכוש כרטיס שבועי. האוטובוסים די צפופים, אבל הם בסדר גמור !!
פלאפון: במלון שלנו היה וואיפי פצצה. ניתן לרכוש במלטה סים מקומי. אני לא זוכרת בדיוק את המחירים , אבל יש לקנות סים מקומי ואז לבחור חבילה. יצא אם אני זוכרת נכון בסביבות ה-25 יורו.
המלטזים מאד נחמדים!! מה שאתם רוצים – תשאלו אותם והם יענו לכם בשמחה!! :)
יהדות: יש בית חב”ד ליד מלון דולמן. יש שם מסעדה כשרה למהדרין ובית כנס צמוד.
אם יש שאלות – מוזמנים לפנות אלי ואשמח לענות :)
תהנו!