עכשיו חזרנו אחרי 10 ימים טיול בת מצווה בבולגריה באזור ורנה, בורגס, וחולות הזהב. רציתי לחלוק איתכם בקצרה את החוויות.
מקווה שזה יעזור לאחרים להנות, כמו שאנחנו נהננו.
את כל התוכנית הטיול עשיתי חודש לפני בעזרת ג'ני המדריכה המדהימה שבסבלנות רבה הסבירה לי מה כדאי לראות ומה לא לעשות.
לקחנו רכב בשדה התעופה לכל הימים ולכן יכולנו לטייל ולראות הרבה מקומות. חילקנו את הטיול ל 3 אזורים, 3 לילות בכל מקום:
אזור דרומי - Nesebar, ששם יש פארק המים גדול ומושקע ( לא זול, אבל שווה את הכסף), עיר נסבר עצמה, כמו יפו עתיקה, שמעניין לטייל בה. חוף הים Sunny Beach עם טיילת ולונה פארק קטן. משם גם נסענו טיול יומי לעיר סוזופול ( Sozopol), שזה גם עיר עתיקה על הים. לא רחוק משם יש גם ארמון רבדינובו ( Castle Ravadinovo) מאוד יפה וציורי. באותו יום בחזרה עברנו דרך בורגס, טיילנו שם ליד הים ואכלנו במסעדה מומלצת מאוד ( 8Mamas).
אזור ורנה - בדרך לורנה נסענו לשמורת טבע בנחל קמצ'יה ושטנו בו בסירה ( נחמד מאוד). בורנה גרנו ליד הפארק והנמל. הלכנו לדולפינריום, טיול בפארק, גן חיות קטן, טיול בנמל עם לונה פארק והרבה מסעדות ( מסעדה מומלצת Happy Bar & Grill), קניות במדרחוב ובקניין הגדול ( יש בו גם מוזאון מכוניות ישנות סובטיות ומוזאון שעווה).
נסענו גם מחוץ לעיר למקומות מדהימים שג'ני לקחה אותנו ( לבד בטוח לא היינו מגעים לשם).
אזור חולות הזהב - לסיום הטיול לקחנו מלון 4 כוכבים הכל כלול (Marina Grand Beach Hotel).
בטן גב בחוף הים ובבריכה של המלון. נהננו מאוד ובשביל 3 לילות שהיינו שם האוכל לא נמאס לנו, אבל אם היינו נשארים ליותר זמן כנראה היינו מחפשים לגוון ולאכול במקום אחר.
ושוב תודה לג'ני המדריכה, כי בלעדיה הטיול לא היה יוצא מושלם.