מי שמגיע לעיר גרנדה בחבל אנדלוסיה שבדרום ספרד ושבע מארמון אל-המברה המדהים ומכמות התיירים הגדולה, יכול לנצל את הזמן לטיולים רגליים במרחק סביר מהעיר. גרנדה שוכנת לא רחוק מרכס ההרים האדיר Sierra Nevada.
בחודש אוקטובר 2016 פוטרתי מעבודתי בהייטק ומיד קניתי כרטיס לספרד. המדינה אליה טסתי ישר אחרי השחרור והיתה הסיפתח להרבה מדינות וטיולים בהמשך חיי. הגעתי למדריד ולקחתי אוטובוס לגרנדה. הסתובבתי בעיר הצעירה והנעימה הזו ונהניתי לגלגל את הספרדית בפי. ידעתי כי ישנם טרקים נחמדים באזור ובאתי מצויד בהתאם (למרות שלא הערכתי היטב את החום המטורף שתפס אותי באותו יום).
לקחתי אוטובוס מספר 390 מגרנדה לכפר קטן בשם Güéjar Sierra. מרחק הנסיעה הוא כ-40 דקות ועולה כיורו וחצי (תספרו את זה לאגד...). ההגעה לאוטובוס לא פשוטה ומרוחקת מהמרכז (חשוב לקחת בחשבון את זמן ההגעה וזמן התברברות בחיפוש הקו). ניתן לראות פה את השעות והתחנות. התחנה הראשונה שבה יוצא האוטובוס היא מ-Paseo de los Basillos אבל עדיף להגיע לרחוב Ctra. De la Sierra שבו יש יותר תחנות. צאו כמה שיותר מוקדם!
האוטובוס מוריד את הנוסעים במרכז הכפר ולמרות שרשמית הטרק לא מתחיל בנקודה זו, צפויה לכם עליה לא קלה עד לקצה הכפר. החלק העליון של הכפר נקרא Barrio Alto ועליכם להגיע למזרקה בעלת 16 הקנים (Fuente de dieciséis canos) תשאלו מקומיים, הם יראו לכם את הדרך הכי קצרה.
זו נקודת ההתחלה של טרק חד יומי בן 11 ק"מ. שם תבחינו בשלט עץ עליו רשום Cerro el Calar. "הר השקט" בתרגום חופשי ממש. לפי המקומיים הטרק המעגלי הזה אמור לקחת ארבע שעות אבל כדאי להיערך לחמש וחצי כדי לא להיות בלחץ של זמן. בכל זאת מדובר בעליה די רצינית שמתחילה ב-1148 מטר ומגיעה עד 1860 מטר. אני ממליץ להוריד את קובץ ה-gpx או kml ולשים אותם באפליקציה של הנייד כי השילוט לא תמיד מוצלח ולמעשה הוא גרם לי לעשות את כל הטרק במסלול ההפוך. ניתן להוריד את הקובץ מהכתובת: http://www.treksierranevada.com/downloads/GuejarSierraCerroCalar.zip
מידע מפורט על הטרק ניתן למצוא גם ב- http://www.treksierranevada.com/guejar-sierra-to-cerro-el-calar.html
ראיתי נופים יפים מאלו. אבל היה משהו ממכר בשקט וברוגע שהמקום השרה עלי למרות שבאמצע ההר ישנו בונקר שנותר שריד ממלחמת האזרחים שהתרחשה פה ומזכירה כי פעם היה פה רועש מאוד. מדהים איך הזמן עושה את שלו.
אז מקווה שתלכו לטייל ב-Sierra Nevada ותגלו מעט ממה שיש לדרום ספרד להציע.