לא ראיתי שום מידע בעברית ולא פגשתי שום ישראלי בטיול שעשה את החלק הזה של הקרטרה לכן אני יכתוב בקצרה על מה שעשינו רק בחלק הדרומי (דרומי לצילה ציקו) אני טיילתי מחוץ לעונה המקובלת (מאי) לכן יש כמה דברים שהותאמו לעונה כמו לדוגמא הדרך הממולצת להגיע לוילה אוהיגנס (villa Ohiggins העיירה בסוף הקרטרה) שזה טרק של יומים מאל צלטן שחוצה את הגבול לצילה שנגמר בהפלגה במעבורת (שבגלל העונה לא הייתה מעבורת) לכן לקחנו אוטובוס מאל צלטן ללאס אנטיגוס וחצינו את הגבול לצילה ציקו עיירת גבול ציליאנית. החלטנו שעושים את הקרטרה בטרמפים ממש חויה מומלץ מאד מאד!
-היעד הראשון בקרטרה קוקראן (cochrane) העיר (עיר=כספומטים,סופרים,קליטה,תחנת אוטבוסים יחסית גולה) נמצאת צמוד לשמורת טבע (4 קמ ) בגלל המזג אוויר נאלצנו לעשות טרק יומי (בכללי בגלל המזג אוויר לצערי לא עשינו טרקים של למעלה מיום) אנחנו בחרנו במסלול שיוצא מהעיירה לlaguna el cangrejo בערך 10 קמ לכיוון עם עליה של 900 מטר מה שנותן תצפית על העמק המדהים לאורך כל המסלול
-משם המשכנו ליעדנו הסופי שזאת העיירה וילה אוהיגנס יצאנו לכביש לתפוס טרמפים עלינו על טרמפ שאמר לנו שהוא מגיע לעיירה טורל (tortel) החלטנו שעולים בלי לדעת לאן אנחנו עולים מה שהתגלה כאחת ההחלטות הכי טובות שלי בטיול הגענו לעיירה שנמצאת על מין צומת בין פיורד לעמק מטורף ובנוסף לכל זה העיירה כולה על דקים בלי רחובות או כבישים. הגענו הנחנו את הדברים בהוספדחה ועלינו לתצפית על העיירה העמק והפיורד מדהים וקליל