זהו. נגמרה עוד הרפתקה מטורפת של צוות ה"זקנים חסרי מנוח". כיוון שזה היה טיול ארוך ומגוון, החלטתי לרכז את התובנות וההמלצות המרכזיות בפרק נפרד. זה יהיה פרק די טכני, אז מי שלא בעניין משוחרר.
איי ג'ורג'יה הדרומיים
המקום הוא אתר חובה למי שאוהב בע"ח ונופים פראיים, ולא חושש מקצת גלים (או הרבה גלים בעצם). עם זאת, זו חווייה לא זולה (כמו שכבר אמרנו, מחיר של מכונית משפחתית משומשת לזוג), כי הדרך להגיע לכאן היא בהפלגה של שבועיים פלוס. אפשר לעשות את זה קצת יותר בזול עם ספינות פחות מפנקות, אבל כחווייה של פעם בחיים, ההמלצה שלנו - אם כבר, אז כבר - אם החלטתם על ג'ורג'יה הדרומית, תשברו תוכנית חיסכון ותעשו את זה כמו שצריך. חיים פעם אחת.
פוטוטבע- המלצה חמה!!! גם מי שלא ממש מחזיק מעצמו צלם יכול ליהנות מאוד מהאירגון המושלם, המדריכים המעולים ותשומת הלב לכל פרט ופרט.
אנטארקטיקה 21 - המלצה חמה ביותר!!! גם אם החלטתם ללכת עם מסע רגיל, לא של צלמים, מומלץ בחום לעשות את זה עם אנטארקטיקה 21. השירות מעולה, המדריכים עוד יותר והחוויה הכוללת מטורפת.
פטגוניה
וואו!!! אני לא אהיה הראשון שאתם שומעים שמתלהב מפטגוניה, אבל איך אפשר לא להתלהב?!? המישורים העצומים, ההרים המטורפים, הלגונות הכחולות הקרחונים המתנפצים והאנשים המקסימים, עושים את פטגוניה לאתר חובה, גם אם אתם כבר לא מוצ'ילרים. לא חייבים לעשות טרקים מטורפים, אם כי אפשר בהחלט, יש פה גם טיולי יום מדהימים ואת הנופים המשוגעים אפשר לראות גם מחלון המלון.
טורס דל פאינה - חובה !!! אבל בואו לכאן עם זמן. הפארק הזה שווה שבוע. מסלולי טיול, הפלגות, טרקים, יש כאן הכל, רק תבחרו. אנחנו היינו כאן 3 ימים והרגשנו שלא מצינו. ושימו לב לנושא כרטיסי הכניסה, הרשת מלאה דיסאינפורמציה.
אל קלפאטה - מומלץ בחום!!! אם יש לכם זמן לבקר קרחון אחד בלבד, תשתדלו שזה יהיה פריטו מורנו. כמו שכבר אמרנו, ראינו המון קרחונים בעולם, כזה עוד לא ראינו.
אל צ'אלטן - כפר מקסים. מומלץ בחום לבלות כאן כמה ימים ולעשות איזה טרק (קצר או ארוך) אל הפיץ רוי. כמו שבטח שמתם לב, קשה לנו להחליט מי יותר מרשים - הטורס או הפיץ רוי. בקרו את שניהם ותחליטו בעצמכם.
עד כאן להפעם. תודה לכל מי שהחזיק מעמד והגיע עד כאן. להתראות בהרפתקה הבאה. מוזמנים לעקוב אחרי הבלוג ולשתף עם חברים.