שלום לכולם , סיכום טיול של 4 ימים קצרים אך מדהימים בבירה הבריטית. מקווה שיעזור
הגעה משדה התעופה - מכיוון שבאנו מבודפשט הטיסה הייתה לשדה התעופה סטנסטד. השדה הוא כנראה הכי פחות מוכר בלונדון לישראלים ונחשב יחסית רחוק אבל ההתניידות אליו וממנו קלה מאוד. אחרי שנוחתים בשדה יש אפשרות לרכוש באחת מן העמדות בשדה כרטיס רכבת אקספרס (אפשר גם חזור באיזה תאריך שתצטרכו ). רכבת האקספרס מביאה לתחנה האחרונה לתחנת ליברפול סטריט ומשם כבר אתם מתניידים לכל מקום שאתם צריכים בלונדון באמצעות הרכבת תחתית עם הכרטיס oyster שאותו אתם רוכשים כבר בתחנת ליברפול סטריט.
אותו דבר בחזור , דרך תחנת הרכבת ליברפול סטריט , לבדוק לפני מתי השעות של הרכבת בתאריך של הטיסה חזור ולפי זה להתאים את השעה של הרכבת שתצטרכו לקחת.
איפה לישון - אנחנו ישנו ברחוב דין שבאיזור סוהו , הרחוב חוצה את רחוב אוקספורד. בין הדברים המומלצים ביותר לעשות וזהו לישון במרחק יריקה מאוקספורד מכמה סיבות :
1) אי אפשר להתעלם מהעובדה שקניות זה מילה נרדפת ללונדון. תמיד יש סיילים , חנויות שוות ומקומות שווים לטרוף ובמקום לבזבז יום או חצי יום על שוטטות באוקספורד (זה יכול גם להיגמר בלהיות בפרימרק מינימום 3 שעות ) ברגע שיש קרבה לאוקספורד אפשר לחלק את הקניות בין הימים וכל פעם לחזור לחנות אחרת וכך אם סיימתם את היום שלכם בין 5-6 יש לכם עוד קצת זמן לשרוף בחנויות מבלי לוותר על שאר הערב. שימו לב , לא תקף לימי שבת - ראשון , תבדקו לפני את שעות החנויות בסופש!
2) מאוד חשוב ומשפר את הנסיעה זה להיות בקרבת תחנת רכבת מרכזית של העיר. לכל אטרקציה ואיזור שתרצו להגיע אליו תצטרכו בשביל זה את הרכבת תחתית וככל שזה יהיה לכם קרוב למלון , יותר יעיל יותר קל ויותר מהיר. התחנה שהייתה הכי קרובה לנו היא tottenham court road , מאוד נוח ומגיע לכל האיזורים השווים ב99% עם רכבת אחת מבלי צורך להחליף. אולי פעם אחת או פעמיים היינו צריכות לקחת 2 רכבות בשביל להגיע ליעד.
3) סוהו הוא איזור מעולה לשוטטות , האיזור מפוצץ במסעדות,בתי קפה , ברים , חנויות ואטרקציות קרובות והאיזור הומה אדם. מאוד נחמד שכל זה נמצא במרכז הליכה. בראשון כדומה לישראל, השכונה מתה.
סידור טיול
יום #1 - יום שישי
רחוב אוקספורד
את היום נפתח ברחוב אוקספורד לקניות בחנויות ספציפיות ופחות לבזבז את הזמן בחנויות שאפשר למצוא ליד הבית כמו זרה h&m וכו ;)
ברחוב יש מאפייה מאוד פופולרית בלונדון שקוראים לה ben's cookies יותר ממומלץ לנסות עוגייה אחת לפי טעמכם האישי!
הייד פארק
אפשר להגיע להייד פארק או ברגל כבר מאוקספורד שמתחבר אליו , או ברכבת תחתית (מה שאני יותר ממליצה מכיוון שהיא יהיה לכם מספיק זמן ללכת ברגל כבר בתוך הפארק.) ירדנו בתחנת queens way ומשם הלכנו לפארק. הפארק בין היפים שראיתי , כה פשוט ככה מרשים, אפשר להסתובב ברגל, להשכיר אופניים , לעשות פיקניק או סתם לשכב בדשא. ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות שם. בין המקומות שיותר אהבנו בלונדון ולדעתנו ביקור חובה.
בפארק יש את גלריית סרפנטיין שזוהי גלריית אומנות עכשווית ומודרנית. הגלריה מצומצמת והיא בחינם , ואם אתם כבר בפארק שווה לקפוץ לביקור שם.
בנוסף בתוך הפארק יש את גני קנזיגטון ואת הפסל פיטר פן ,לידע כללי למי שלא ידע שם פגש הסופר ג׳יימס מתיו בארי את משפחת לואלן- דיוויס ומכאן התגלגל סיפור ההצלחה של הילד שאינו רצה לגדול.
ממשיכים אחרי הפסל של פיטר פן ומגיעים לארמון קנזיגטון המרשים שבדרך יש אגם מרהיב עם ברבורים וברווזים.
אחרי שיוצאים מהצד של ארמון קנזיגטון (מהצד ההפוך ממנו באנו ) ממשיכים שמאלה ועולים לרחוב הראשי kensington high street להליכה של 10 דקות למסעדת sticky finges - המסעדה מזכירה באופיה ובמוזיקה שמתנגן במסעדה את הארד רוק קפה והיא נחמדה לא פחות. נבחרה לאחת מהמסעדות ההמבורגרים הטובות ביותר בלונדון והאהובה ביותר ע״י סולן הרולינג סטונס. אחלה מקום לסיים את היום הראשון.
יום #2 - יום שבת
נוטינג היל
את היום השני פותחים בשכונה פוטוגנית בהחלט - שכונת נוטינג היל. מומלץ להגיע לשכונה ביום שבת מכיוון שפועל שוק פורטובלו ביום שבת בלבד. בדיעבד אפשר להבין לבד ששוק אצלם זה לא כמו שוק הכרמל אצלנו אבל השוק באמת במימדים ענקיים . יש שם הכל כולל הכל- שבאיזשהו שלב חתכנו לרחוב יפה ושקט ומשם חזרנו את הדרך חזרה , דרך הבתים הצבעוניים שלהם, שווה צילום ..
קמדן טאון
את היום ממשיכים לאיזור מוכר וענק בלונדון - קמדן טאון. מיליוני דוכנים, חנויות , שווקים של הכל כולל הכל. מומלץ לקפוץ לביקור, יש גם מותגים מוכרים ברחוב. מומלץ לנסות מאחד בדוכני אוכל, זול ומשביע מאוד
רובע סוהו
חוזרים לאיזור סוהו לכיכר לסטר. בכיכר מדרחוב של חנויות , בתי קפה , בתי קולנוע , תיאטרון. מכיכר לסטר ממשיכים לכמה מקומות שנמצאים במרחק הליכה :
חנות הm&ms - גן עדן למעריצי השוקולד.
צ׳יינה טאון- העמוסה במסעדות מהמזרח הרחוק.
House of mina Lima- מיצג של הארי פוטר המציג חלק מהגרפיקה האומנותית מסרטי הארי פוטר. המיצג בחינם ויכול להיות שיהיה תור לחנות , על מנת שלא יהיה עומס במקום בבת אחת. נחמד מאוד לאוהבי הארי פוטר
Foyles- חנות ספרים ענקית , אם אתם יודעים על דבר שאתם אוהבים ויודעים שאין בארץ , תקפצו לשם אפילו סתם בשביל לפשפש.
יום #3 - יום ראשון
שכונת שורדיץ'
את היום השלישי פותחים במקום קצת יותר מרוחק מהאזור שלנו ומגיעים לשכונת שורדיץ׳. השכונה באופי צעיר , עדכני , בורגני ולדעתי האישית המגניבה ביותר בלונדון. כמו שתייגתי את שכונת יורדאן באמסטרדם כפלורנטין של תל אביב , גם את שורדיץ׳ אני מתייגת ככה.
בשכונה פועל שוק ספטיפילד -שוק מציאות ועתיקות ודברים ייחודים שלא מוצאים בכל שוק בלונדון, וכן גם מתחם אוכל ענק ומאוד זול.
בימי ראשון בלבד (ולכן ישנתי את השכונה הזאת ביום ראשון) פועל גם בריק ליין מרקט שפועל על אותו קונספט כמו השוק לידו. הרחובות מגניבים מלאי מקומות מגניבים לשבת לבירה של צהריים . ברחוב הראשי ניגנה להקה אנגלית שעשתה אווירה צעירה בשכונה. בשכונה מפוזרים גם המון גרפיטי ולמרות שלא לקחנו סיור על הגרפיטי , יש אפשרות לסיור כזה וזה אפילו מומלץ לנסות למי שמעוניין.
השכונה מאוד מסקרנת ואני מסמנת אותה גם כיעד חובה בלונדון. מומלץ אפילו לבדוק על עוד דברים שמתקיימים במקום גם לקראת הלילה.
*סיפור קצר אישי - אני וחברתי מצאנו את עצמינו בצהרי היום שוכבות על גלגל ענק בפארק בשכונה ולאחר דקות ספורות הגיעה אישה זקנה ומלמלה לנו באנגלית בעודה מריחה מסמים ואלכוהול. בהתחלה היה נראה כי האישה רק רוטנת בנו ( כנראה על זה שתפסנו את הגלגל) ולאחר שנרגעה הצטרפה לגלגל איתנו. במחשבה ראשונה יכולתנו לקום ולעבור למקום אחר , בכל זאת האישה לא הייתה בשפיותה ואף איימה מעט אך בכל זאת נשארנו איתה וג׳ינה, שמה , החלה לשתף ולפרוק .היא סיפרה לנו על חייה , על איך שהיא עברה לרחוב מכיוון שהיו מכרסמים בביתה. ילדיה אינה פעם יודעים על מצבה והיא מתביישת לומר. סיפרה בפירוט על איך כל שנותיה חיה בשכונה הזאת ומה היא עברה בשנים האחרונות . היא לא ביקשה נדבות או טובות , רק אוזן קשבת וחברה. הפגישה איתה השאיר בי חותם ומקום מיוחד לה ולשכונה.
טייט
נפרדים משורדיץ יוצאים לכיוון גשר לונדון ומגיעים לשכונת bank , איזור תעשייתי בלונדון וסביר להניח שלא תמצאו את עצמכם שם אלא אם כן אתם הולכים לטייל מודרן. צמוד לטייט יש בר- מסעדה עם בירות במחירים מצחיקים, מה שגרם לנו לשבת שם כמה שעות טובות. אם אתם רואים מקום מגניב לשבת בו , עם אווירה טובה , תעשו זאת. תשבו, תשתו בירה צוננת , לא צריך לרדוף לשום מקום , כל היום לפניכם
משם נכנסו לטייט הגדול והמרשים. כניסה חינם .
יום #4 ואחרון יום שני
את הבוקר פתחנו בפיצול. נסעתי לחנות daunt books שנמצאת בשכונת marylebone על מנת למצוא את הספרים שלי בצ׳אנס האחרון. השכונה מלבבת , שקטה יחסית ופסטורלית. / חברתי לעומת זאת השלימה קניות באוקספורד
קובנט גארדן
חוזרים לסוהו ובמרחק הליכה מגיעים לקובנט גארדן. פחות התבייתנו על החנויות ויותר על סניף של shake shak הנחשק והמדובר שמגיש את ההמבורגרים הטובים ביותר. מסתובבים עוד קצת בקובנט גארדן וביציאה ממשיכים לכנסייה הצמודה להתבוננות.
וסטמינסטר
עוזבים את איזור קובנט גארדן ולוקחים רכבת תחתית לתחנת וסטמינסטר לכמה אטרקציות בנאליות אך שחובה להיות. כאשר יוצאים מהתחנה הביגבןמונח לפנייך עם ארמון בקינגהאם. כמה תמונות מסביב לארמון וממשיכים לרחבה של כנסיית ווסטמינסטר. אנחנו אמנם לא נכנסנו אבל אולי שווה לנסות.
משם ממשיכים לפי השילוט ומגיעים לפארק סנט ג׳יימס. בפארק סנאים , אגמים ומסלולי הליכה כיפיים. מקום מושלם לסיום היום בווסטמינסטר.
חזרה לסוהו
חזרנו לאיזור המלון לרחוב אוקספורד להשלמת קניות , מתנות ומקומות שרצינו לחזור אליהם בפעם האחרונה
אין ספק עיר מדהימה עם אנשים מדהימים , תהנו ממנה כמה שרק אפשר ותזכרו, נחים כשחוזרים ...