לאחר כמה שנים שחונות, בעיקר בשל מגיפת הקורונה, חזרנו במלוא התנופה לחופשות המשפחתיות בחו״ל. לפני כמה שנים, חופשה בכרתים היתה על הפרק אך בסופו של דבר לא יצאה אל הפועל. אך כמו המשפט הידוע ״כל דבר בעיתו״ , הגיעה גם העת של כרתים. המועד שנבחר היה חג סוכות + חול המועד מאחר ושבוע זה כלל בתוכו הן את יום הולדתה ה - 50 של זוגתי היקרה והן חופשה מהעבודה, צבא ובית ספר. השנה חג הסוכות נפל באמצע חודש אוקטובר, שמבחינת מזג אויר בכרתים זה כבר מתחיל להיות מאד גבולי, אך החלטנו לקחת את הסיכון למרות הכל. בדיעבד, היה מזג אויר מדהים: 25 מעלות בממוצע ביום ו - 17 בלילה.

אז הנה תיאור הטיול המשפחתי שלנו לכרתים, אוקטובר 2022, 5 ימים, שני הורים ושתי בנות (19 ו – 15).

טיסות

בתקופה של חג הסוכות, טיסות הן עסק יקר מאד. כרטיס טיסה עלה בסביבות 600 דולר לאדם. הזמנתי דרך גוליבר טיסת צ׳ארטר של חברת BLUE BIRD AIRWAYS. טיסה הלוך ביום ראשון בשעה 09:00 בבוקר וחזור ביום שישי בשעה 15:00.

מלון

בחירת המלון נעשתה משיקולים של מציאת אחד כזה שראוי לחגוג בו יומולדת 50 וכן שאין בו אטרקציות לילדים ופעוטות כי רצינו להינות משקט, שלווה ונוף ציורי.

המלון שנבחר: Abaton Island resort & Spa

מיקום: כ - 2 ק״מ מהעיירה חרסוניסוס , 20 דקות נסיעה משדה התעופה של הרקליון לכיוון מזרח.

חדרים: שני חדרים מסוג Deluxe Room, Balcony, Beachfront (Thalassa). חדרים שהכי קרובים לים , הם ממוקמים מעל החדרים עם הבריכה הפרטית , כלומר עולים אליהם בכמה מדרגות.

בסיס: חצי פנסיון

מחיר: 4000 יורו לשני חדרים , 5 לילות

סיכום כללי: השירות של כל העובדים היה מדהים, האוכל מצויין, החדרים היו נוחים ומפנקים, חוף ים פרטי ונהדר, אווירת חופש אמיתית.

המייל של המלון לכל שאלה : [email protected]. המענה הוא מהיר ומאד שירותי.

במלון יש ארבעה מסעדות בתשלום פרט לארוחות הסטנדרטיות בחדר האוכל. הם נותנים שם הנחה של 25 יורו לסועד. אנחנו העדפנו לאכול בחדר האוכל , שם האוכל היה עשיר ומגוון מאד.

למי שאוהב לרוץ , כיף מאד לעשות זאת באזור הזה. ניצלתי שני בקרים לריצה לכיוון העיירה חרסוניסוס. יש טיילת מאד קרובה לים, עליה ממוקמות מסעדות, טברנות ומלונות.

פסיליטיז נוספים: חדר כושר מפואר, ספא, חוף ים פרטי, בריכה מקורה מחוממת באופן יחסי, בריכה חיצונית עם מים מלוחים , שיעורי יוגה.

להלן כמה תמונות מהמלון שימחישו את החוויה:

העברות למלון

מאחר והחופשה לא הוזמנה כדיל עם העברות , חיפשתי חברת מוניות/הסעות שעושות העברות משדה התעופה בהרקליון למלון. השתמשתי בחברת Crete Van Taxi שהיו הכי מומלצים כאן באתר. הנהג המתין לנו בזמן , מחוץ לאולם הנוסעים בביתן 11 , המחיר היה מאד הוגן - 50 יורו. שלחו לנו מיני ואן בגלל הכבודה המרובה. השתמשנו בשירות המצויין שלהם גם בכיוון הפוך מהמלון לשדה כשחזרנו.

השכרת רכב

גם בנושא זה, הלכתי עם החברה המומלצת ביותר באתר - זאקרוס טורס. שכרנו רכב ליממה אחת לטובת טיול לעיר הנפלאה רתימנו. להלן הטיפ שכתבתי עליהם בנפרד לפוסט זה.

המרת כסף

ממליץ להגיע לכרתים עם מלאי מזומנים של יורו מאחר ומוניות וחברות השכרת רכב עובדות במזומן בלבד. לי לדוגמה היה מלאי עודף של דולרים שרציתי להמיר ליורו. לא מצאתי בחרסוניסוס ולא בהרקליון ולו עמדת Change אחת לרפואה. המקום היחיד שהיה מוכן להמיר כסף היה National Bank שממוקם ברחוב הראשי של חרסוניסוס.

טיולים

כדי להרגיש קצת אירופה ולגוון מאווירת הזולה במלון , בים ובבריכה ֿ, תכננתי יומיים לטיולים בשני ערים גדולות : הרקליון ורתימנו.

הרקליון:

להרקליון נסענו במונית. עולה בין 45 ל - 50 יורו לכיוון, תלוי על איזה נהג מונית נופלים. אפשר להקדיש לה שעתיים-שלוש שעות. שוטטנו ברחוב הקניות המפורסם Dedalou:

רחוב לא ארוך במיוחד עם הרבה חנויות נעליים ועוד כל מיני מותגים כדוגמת זארה, ברשקה, פול אנד בר , H&M. הרחוב מתחבר לכיכר שוקקת בתי קפה ומסעדות רבות. אווירה מאד נעימה.

ארוחת צהריים אכלנו כ - 500 מ׳ מהכיכר הזו במסעדת Xalali. אחלה מסעדה, בשרים טובים ולא יקר. אני הזמנתי חזה עוף , אורז וירקות מבושלים. עלה 7.5 יורו:

רתימנו

את הטיול לרתימנו תזמנו ביום הולדתה ה - 50 של אשתי היקרה. נסיעה של כמעט שעתיים מחרסוניסוס. נסענו עם הרכב השכור. דרך מאד יפה. ממליץ להחנות את הרכב בחניון העיר העתיקה שנקרא Parking Fortezza (אפשר להכניס את זה לוויז). חניון פתוח של כמה מפלסים. גובים שם כ - 2 יורו לשעת חניה:

מעל החניון נמצא המבצר העתיק, הנמל והמגדלור המפורסם. גובים בכניסה 4 יורו לאדם.

אנחנו העדפנו לשוטט בסמטאות היפות של העיר :

שתינו מיצים סחוטים מצויינים כאן:

את ארוחת הצהריים המאוחרת אכלנו במסעדה המומלצת Avli. מסעדה מקסימה שנמצאת בתוך גינה בתוך הסמטאות היפות של העיר העתיקה. אכלנו למנות ראשונות סביצ׳ה דג , טרטר טונה ולמנות עיקריות דג על הגריל עם ירקות ירוקים וריזוטו:

היתה חוויה קולינרית נפלאה!

תם ונשלם לו עוד טיול משפחתי מוצלח ומהנה!

תמונות נוספות יועלו לפוסט בהמשך.

אנו עוד נשוב ליוון.

ועד הטיול הבא - Adeio!