טיול לרומא בעקבות פדרר,נדאל,ג'וקוביץ',סימונה וסרינה

תמונה ראשית עבור: טיול לרומא בעקבות פדרר,נדאל,ג'וקוביץ',סימונה וסרינה
ג'וקוביץ נגד נדאל , רבע גמר , רומא 2016

הפוסט הזה מוקדש בעיקר לחובבי הטניס שבינכם , אבל לא רק.

השנה החלטתי לפנק את עצמי במתנת יומולדת ייחודית : טורניר טניס.

כבר מזה זמן רב אני מפנטז לראות מקרוב את גיבורי הטניס שלי רוג'ר פדרר , רפאל נדאל , נובאק ג'וקוביץ , סימונה האלפ , אנג'ליק קרבר , גרבין מוגורוזה , סבין ליזיקי וסרינה וויליאמס.

ההחלטה נפלה כבר לפני חצי שנה , ולאחר שקיבלתי פס וברכת הדרך מאשתי היקרה , בדקתי את האפשרויות העומדות בפני.

חיפשתי טורניר שמשלב גברים ונשים בעלות סבירה.

אז כמובן שיש את ארבעת טורנירי הגראנד סלאם , שהם הטורנירים החשובים של השנה :

• אוסטרליה – נפל על מרחק יתר
  • רולאן גרוס – נפל על זה שכבר הייתי בפריז פעמיים
  • ווימבלדון – יקר בטירוף
  • US Open , ניו יורק – הכרטיסים זולים אבל העלויות הקשורות לניו יורק פסלו בשלב זה את הטורניר.

אחרי שגראנד סלאם ירד מהפרק , עברתי לבדוק את טורנירי המאסטרס (1000 נקודות) , שהם הטורנירים השניים בחשיבותם .

צמצמתי את האפשרויות לאירופה (קרוב ויחסית זול) ומצאתי שני טורנירים אופציונאליים : מדריד ורומא.

שניהם בתקופה אביבית , שניהם לא רחוקים מדי ושניהם משלבים גברים ונשים.

מבין השניים בחרתי בסופו של דבר ברומא משתי סיבות עיקריות:

א.הטורניר ברומא נחשב יותר איכותי ממדריד. השחקנים לוקחים אותו ביתר רצינות. טורניר הכנה אחרון על חימר לפני הגראד סלאם בפריז (רולאן גרוס) , מה שסביר שיגרור מעט הברזות .

ב.הנאה ממנעמי העיר רומא

בחרתי לראות את הטורניר משלב שמינית הגמר (מתחיל ביום חמישי) עד חצי הגמר (יום שבת) .

למתחם הטניס קוראים Foro Italico (כך גם יש לרשום בגוגל מפס אם מנווטים דרכו).

האצטדיון המרכזי ((Center Courtמכיל 10,500 מקומות ישיבה. האצטדיון השני בגודלו במתחם , נקרא Grand Stand Arena מכיל 5,500 מקומות.

כאמור , זה טורניר על משטח חימר והוא הטורניר המשמעותי והחשוב ביותר לפני הרולאן גארוס בפריז.

תכנון ועלויות הטיול

יום ד' – הגעה לרומא (המראה ב- 17:55 נחיתה ב – 20:40)

יום ה' – שמינית גמר

יום ו' – רבע גמר

יום שבת – חצי גמר וחזרה הביתה (המראה ב – 22:50 נחיתה ב – 03:00)

מרכיב

מסעדות

פירוט בהמשך

64 Euro

כרטיסים

הכרטיסים הוזמנו דרך אתר הכרטיסים Viagogo. הממשק שלהם נוח ויש איור ברור של האצטדיון שמסייע בבחירת היציע המבוקש. אני בחרתי את המגרש המרכזי ובו את היציע העליון המערבי כדי לא להיתקל בשמש בעיניים. בדיעבד , זו הייתה בחירה מצויינת. שם היציע : Distinti Monte Mario. הכרטיס הכי טוב שהיה לי ביציע הזה , היה ביום משחקי היום של רבע הגמר : שורה 18 כסא 149 . הכסא שלי היה בסוף השורה , כך שלא לחצו אותי משני הכיוונים והמושב היה תחת עץ אורן גבוה , שסיפק לי יופי של צל.

צריך לשים לב לפרטי הכתובת שמזינים שם , כי אם למשל , לא שמים לב לשם מדינה , אז ברירת המחדל היא המדינה שבה מתקיים האירוע המבוקש. זה מה שקרה לי בהתחלה , ואז הכרטיס הראשון נשלח לאיטליה במקום לישראל. במקרה כזה , כל ההתנהלות מול Viagogo נעשה דרך האתר. יש להם שירות לקוחות טוב שתמיד עונה לך מהר.

יש להיות סבלניים עם משלוח הכרטיסים. את הכרטיס האחרון מתוך החמישה שהזמנתי הם סיפקו לי שלושה ימים לפני הטיסה.

הכרטיסים לא הכי זולים שם אבל אתה מקבל אותם עם שליח UPS , שיש להם יופי של שירות.

המשחקים מתחלקים למשחקי יום , החל מ – 12 בצהריים , שלושה משחקים ברצף , ומשחקי לילה , החל מ – 19:30 , שני משחקים ברצף.

כאמור , אני הזמנתי כרטיסים לשמינית (יום ולילה) , רבע (יום ולילה) וחצי גמר (יום).

להלן פירוט עלויות של כל כרטיס :

1.שמינית גמר , משחקי יום – 182.81 יורו

2.שמינית גמר , משחקי לילה – 99.82 יורו

3.רבע גמר , משחקי יום – 192.33 יורו

4.רבע גמר , משחקי לילה - 82.28 יורו

5.חצי גמר , משחקי יום – 166.75 יורו

הנה דוגמה לאחד הכרטיסים (רבע גמר) :

מלון

השיקול בבחירת המלון היה קרבה לאצטדיון , כדי שיהיה נוח וקל להגיע ולחזור , וכדי להימנע ככל הניתן מהתחככות באוכלוסייה מפוקפקת בשעות הלילה המאוחרות.

מצאתי באמצעות אתר Hotels.com את מלון Best Western Hotel Astrid , שהמרחק בינו והאצטדיון עומד על 1.5 ק"מ (בין 10 ל – 15 דקות הליכה). ההמלצות עליו היו טובות.

פרט לקרבה , מאד נהניתי מהמלון . ארוחת הבוקר מוגשת בקומה החמישית , בתוך מרפסת שקופה המשקיפה על נהר טיבר המרהיב. ארוחת הבוקר כוללת גבינת ריקוטה איטלקית מצויינת , ביצים קשות , ריבות , דבש , שלושה סוגי דגנים , יוגורטים מהרבה סוגים , קפה , תה מיץ תפוזים , פירות יבשים ופירות העונה.

חסרון יחיד בארוחת הבוקר : אין ירקות.

כל יום המתינה לי בחדר תוכנית המשחקים של יום המחרת.

הגעה למרכז העיר מהמלון : תחנת טראם קו 2 (כ - 200 מ' מהמלון) . נוסעים 3 תחנות עד לתחנת מטרו Flaminio (קו A האדום). משם נוסעים במטרו תחנה אחת כדי להגיע לתחנת Piazza Di Spagna , ממנה כבר אפשר להתחיל סיור רגלי בכל האתרים המרכזיים ברומא.

עוד ליד המלון : מסעדות טובות (פירוט בהמשך ) , סופרמרקט , בית מרקחת , חנות גבינות טובה , חנות עיתונים שבה קונים כרטיסים יומיים לתחבורה הציבורית ומעדניה , שם קניתי חומץ בלסאמי וכמובן נהר הטיבר היפהפה , שצמוד אליו יש טיילת נוחה לרצים ולרוכבי אופניים .ניצלתי אותה כמובן לריצת בוקר , שהייתה אחת מהריצות שהכי נהניתי אי פעם …

הנה קצת תמונות של המלון :

נוף הנשקף מתוך חדר האוכל , הנמצא בקומה החמישית :

והנה צלחת ארוחת הבוקר שלי :

משחקים

חוויה בלתי נשכחת!

קשה לתאר במילים את האווירה המחשמלת באצטדיון והטניס האיכותי שראיתי.

התאכזבתי רק שלא זכיתי לראות את הטניסאית האהובה עלי סימונה האלפ , שעפה כבר בסיבוב השני.

למזלי הטוב הצלחתי לראות את פדרר , נדאל , ג'וקוביץ וסרינה , אגדות טניס בפני עצמם.

יום המשחקים הראשון (שמינית הגמר) כלל את המשחקים הבאים :

-רוג'ר פדרר נגד דומיניק תים

-סרינה וויליאמס נגד קריסטינה מקהייל

-רפאל נדאל נגד ניק קיריוס (משחק מצויין!)

-נובאק ג'וקוביץ נגד תומאס בלוצ'י

פדרר אכזב והפסיד. סרינה , נדאל וג'וקוביץ' נצחו ועלו לרבע הגמר.

יום המשחקים השני (רבע הגמר ) כלל את המשחקים הבאים :

-גרבין מוגוזרוזה נגד טימאה בשינסקי

-אנדי מארי נגד דויד גופאן

-ה – משחק של הטורניר : ג'וקוביץ נגד נדאל

-סרינה וויליאמס נגד סבטלנה קוזניצובה

-קיי נישיקורי נגד דומיניק תים

ג'וקוביץ ונדאל סיפקו משחק לפנתיאון , תרתי משמע. נדאל שבר פעמיים את ג'וקוביץ במשחקון הראשון של מערכה הראשונה ושל השנייה אבל לא השכיל לשמור על היתרון הזה והפסיד בסופו של דבר למספר אחד הבלתי מעורער.

יום המשחקים השלישי (חצי הגמר , משחקי יום) כלל את המשחקים הבאים :

-גרבין מוגורוזה נגד מדיסון קיז

-אנדי מארי נגד לוקאס פויל

-סרינה וויליאמס נגד אירינה קאמילה בגו

יום המשחקים התעכב ביותר משעתיים עקב גשם בלתי פוסק. אחרי שהמתנתי שעה וחצי עם כל הצופים במתחם האצטדיון, החלטתי לנטוש באופן זמני את הגזרה ולטייל קצת במרכז רומא. קפצתי לסיבוב קצר בפיאצות המרכזיות : ספניה , נבונה וטרווי (מזרקת המשאלות) . בטרווי , התעדכנתי באיננטרנט שהמשחקים כבר התחילו והחלטתי לשוב לאצטדיון בטרם יסתיימו.

הספקתי להגיע לטעימה אחרונה לפני החזרה הביתה ממשחקה של סרינה נגד בגו הרומניה. סרינה נצחה ללא קושי בדרכה לגמר.

טיפים בנושא המשחקים :

-מומלץ להצטייד באוכל ושתיה. אני לפני כל יום משחקים הצטיידתי בפירות איכותיים בסופרמרקט. באצטדיון אין מסעדות אלא רק דוכנים לממכר שתיה וכריכים. מומלץ להכין כריכים ולא לקנות במתחם. לא ניתן לצאת ממתחם ה – Foro Italico לאחר שהסדרן קורע את שובר הכרטיס , במידה ורוצים לצאת לאכול בחוץ ולחזור.

-אין סבון בשירותים (קצת הזוי) ולכן יש להצטייד בג'ל חיטוי ידיים

-אם רוצים לצאת באמצע המשחק , אפשר לחזור רק כשהשחקנים בהפסקה , בגיים האי זוגי הקרוב. הסדרנים מספקים כרטיס חזרה . היציאה היא מהאצטדיון בלבד ולא מכל המתחם.

-להצטייד בכובע ובקרם הגנה. יש שמש קופחת ב – 12 בצהריים.

-לבוא עם תיק קטן. לא נוח להיות באצטדיון עם תיק גב גדול. אני הייתי עם אחד כזה וממש לא היה לי נוח. לפני שחזרתי למשחקי הלילה , השארתי את התיק במלון והגעתי חזרה נטול תיקים בכלל.

-להביא בגדים חמים , מטריה ומעיל גשם

הנה קצת תמונות להמחשת החוויה הבלתי נשכחת.

בדרך לאצטדיון , על הגשר מעל נהר טיבר :

סרינה וויליאמס נגד אירינה קמילה בגו :

גולת הכותרת של הטורניר – המשחק בה”א הידיעה – ג'וקוביץ נגד נדאל , שלב רבע הגמר :

מעודדות של ג'וקוביץ שישבו לידי :

ג'וקוביץ מודה לקהל אחרי הנצחון :

ביום שבת , משחקי חצי הגמר נדחו קצת בגלל גשם בלתי פוסק. ניצלתי זאת לביקור חפוז בשלוש הפיאצות המרכזיות : ספאניה , נבונה וטרווי.

הנה התמונות מהסיור הקצר.

פיאצה די ספאניה :

פיאצה נבונה :

פיאצה די טרווי המרהיבה (מזרקת המשאלות) :

מסעדות

יצא לי לאכול בשלוש מסעדות . השתיים הראשונות בקרבת המלון והשלישית , סמוכה מאד לפיאצה די טרווי. שלושתן היו טובות מאד.

1. Vignola

אתר אינטרנט : Vignola

כתובת : Via del Vignola 25 , Roma

מה אכלתי : פסטה ברוטב עגבניות וסלט

עלות : 16 יורו

1. Osteria Mamma Mia

אתר אינטרנט : Osteria Mamma Mia

כתובת : Via Masolino da Panicale 2/4 , Roma 00196

מה אכלתי : עוף ברוטב עגבניות וזיתים , תפוחי אדמה ברוזמרין , ירקות אנטיפסטי וסלט ירוק עם עגבניות טריות עם שמן זית ובלסאמי מעולים! (התבלון מתבצע ע"י הסועד)

עלות : 30 יורו

1. Da Brunello

אתר אינטרנט : Da Brunello

כתובת : Via di Pietro 88 , Roma (כ – 200 מ' לפני Piazza Di Trevi)

מה אכלתי : ספגטי בולונז וסלט ירקות טרי

עלות : 18 יורו

תחבורה

-הסעה מהשדה למלון : אייל הסעות וטיולים ברומא . ממליץ בחום!

אייל המתין ביציאה מהדלתות עם שלט. שירות חם ואדיב. התשלום התבצע יום קודם דרך הטלפון בכרטיס אשראי , כי לדברי אייל , נוסעים רבים "הבריזו" לו למרות שנרשמו.

עלות : 25 יורו.

-תחבורה ציבורית : רכשתי כרטיס יומי שנקרא metrobus 24. עולה 7 יורו ורוכשים אותו בחנות טבק (סימן של האות T בירוק). השתמשתי בו רק ביום האחרון.

-הסעה מהמלון לשדה : מאחר ומתחתי את הזמן באצטדיון עד למקסימום האפשרי (סרינה התחשבה בי וסיימה את המשחק בשבע בערב. הטיסה חזרה הייתה ב – 22:50) נאלצתי לקחת מונית בעלות של 55 יורו.

תובנות כלליות

-לרכוש חבילת גלישה של 1G. זה די והותר לשלושה ימים ומאד עוזר כי לא בכל מקום יש Wi Fi.

-חובה להצטייד במטען נייד. מי שמסתובב כל היום בחוץ צריך לקחת בחשבון שהסוללה בנייד נגמרת לפני סוף היום ....

-אפליקציית חובה : Google Maps. עזר לי מאד ולא הייתי צריך כלל להיעזר במפה הרגילה שנותנים במלון.

-מים : ברומא יש הרבה ברזיות שיוצאים מהן מים בלי הפסקה. אפשר למלא בקבוקים. המים מצויינים. לא צריך לקנות מים בבקבוק קטן , שבעבורו נעשקים ב – 2 יורו.

-נסיעה בטראם : לשים לב שאין כיתוב בתוך הטראם או מחוצה לו בנוגע לשם התחנה. צריך להיות ערניים ולספור תחנות כדי לדעת מתי בדיוק לרדת.

סוף דבר

הייתה חוויה בלתי נשכחת ואני ממליץ בחום לכל חובב טניס על טורניר רומא.

אם הייתי מתכנן שוב את הטיול הזה , הייתי מחליף את חצי הגמר בסיבוב שני משתי סיבות עיקריות :

1.לא מעט טניסאיות שציפיתי לראות בטורניר עפו כבר בשני הסיבובים הראשונים : סימונה האלפ , אנג'ליק קרבר , אנה איבנוביץ וסבין ליזיקי. אם נכנסים לטורניר בסיבוב שני אפשר לתפוס יותר טניסאים.

2.מפנה את יום שבת לטיול במרכז רומא

להלן התכנון האידאלי:

יום ג' – הגעה לרומא

יום ד' – סיבוב שני

יום ה' – שמינית גמר

יום ו' – רבע גמר

יום שבת – טיול ברומא וחזרה הביתה

לסיום , אני רוצה להודות מקרב לב ללי , שעזרה לי רבות עם טיפים מעולים , שאת רובם ככולם תוכלו למצוא בפוסט המושקע רומא גן עדן לתפרנים

עד הפעם הבאה – arrivederci !

תמונת הפרופיל של nir_s
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של nir_s