כשאומרים בולגריה רוב האנשים חושבים על טיולים שיוצאים מסופיה. אבל מזרח בולגריה מלאה במקומות מקסימים. אנחנו טיילנו מספר טיולי כוכב מורנה. וגם יצאנו ממנה לכמה ימים. ורנה היא עיר צבעונית ושוקקת חיים בקיץ. היא מוכרת לישראלים רבים כעיר הימורים ומרחק נסיעה מבורגס. אנחנו לגמרי בקטע של טבע ןלכן וגם בגלל העובדה שהגענו באוקטובר. הקדשנו לעיר רק חצי יום, טיילנו בפארק המקסים שמשתרע על פני דונמים רבים, לאורך הטיילת על חוף הים, המדרחוב גם שווה ביקור.
למחרת נפגשנו עם מדריך דובר עברית, שטייל איתנו בהמשך השבוע. נסענו לשדות דוברוזין. המדריך בעל ידע מדהים בכל מה שנוגע לבולגריה וריתק אותנו בהסברים. עצרנו אצל משפחה שמתמחה בקרמיקה מקומית והתנסינו קצת על האובניים. יש להם חנות יפיפיה והמקום שווה ביקור. בהמשך הגענו למנזר אלאגרה, מערות שנזירים נוצרים התחבאו בהם כדי להמלט מהעותמנים. ארמון המלכה והגנים מהממים וגם הטיילת, לבסוף הגענו לכף קליאקרה .שרידי מבצר על צוק שיושב על הים. מקום יפיפיה. כבר היה קריר והיה לנו חסר איזה בית קפה טוב. חזרנו לורנה בשעות הערב ועוד הספקנו לשתות אחד טוב על שפת הים.
במשך השבוע היינו במעיין הקסום ביער האבנים , בטיול גיפים בכפרים , בכפר הדייגים נסבר, ובכל כך הרבה מקומות מהממים. זה היה הטיול הראשון מתוך הארבעה שעשיתי בבולגריה השנה. מדינה קרובה, מסבירת פנים , לא יקרה ושווה ביקור. כרגע המדריך ואני משתפים פעולה ביחד, אני מרכיבה לאנשים מסלולים בבולגריה לפי ההרכב והרצון שלהם. והוא דואג להדרכה ורכבים ומוציא בפועל את הטיול.