שלום לכולם
לפני כחודש נסענו לטיול מאורגן לקרואטיה סלובניה לשבוע ימים .הטיול בוצע דרך חברת אשת אשר נבחר על ידי ארגון שוטרים בן לאומי איפא.
אומנם הטבע והנוף שם היה מדהים אבל אני כותב כאן בשביל להזהיר את המטיילים מהטריקים שעושים בחברת אשת אשר הבנו שבגלל שהטיול שלנו הוזמן דרך איפא אז נקבל יותר אטרקציות בפחות מחיר.אבל כשנסענו לטיול היו תרגילים חלק מהם נפוצים.
1.כשהגענו ללובליאנה בסלובניה קיבלנו בית מלון טוב שנמצא בנוף מדהים אבל רחוק מהעיר שכאשר אתה חוזר למלון יהיה קשה לך לקפוץ לעיר גם מבחינת זמן וגם כספית כי תצטרך לנסוע במונית ויעלה לך הרבה כסף גם זמן.
2.נחמנו את עצמנו שכשנגיע לזגרב בקרואטיה נצא לעיר בלילה לקניונים לקניות ולמסעדות אשר קראתי עליהם כאן באתר .אבל יצאנו ביום שבת לזגרב הגענו בערב ולתדהמתנו התברר הכל בעיר סגור עד יום שני בבוקר .מאוד כאב לנו כי ביום שני היינו אמורים לעשות סיור בעיר ובערב כארבע שעות בקניון שלא הספיקו לבצע את הקניות שרצינו לאחר מכן לנמל התעופה.מה שאומר שכל אטרקציות הערב של העיר נמחקו בגלל השבת שלהם לא מסעדות לא קניות אפילי כרטיס טלקרט שרציתי לקנות לא התאפשר .
3.התארחנו בבית מלון אנטרנאשיונאל כאשר הגענו המדריך מאשת בישר לנו בשורה חשובה אשר אמר:חברה תשמעו בבית מלון זה ארוחת ערב היא לא מזנון חופשי אלא אתם יושבים לשולחנות והם מגישים לכם המנה היתה או עוף או דג פורל פעוט .הבנו כי מנת עופ היא מנה רצינית והתברר שלאחר המרק אתה מקבל צלחת שבה כמאה גרם ציפס ומאה גרם של חזה עוף כאילו אנחנו ביקשנו מנת דיאטה ובקבוצה היו אנשים ששוקלים מאה ועשרים ק"ג אז תארו לעצמכם שמנה כזאת תספיק לאדם כזה,ומי שביקש דג אז קיבל דג פורל פעוט לא שוו ובסוף עוגה פשוטה שאפילו בארוחת בוקר בבתי מלון שלנו היו מתבישים בה.
4.אני רוצה לציין שסעיף2 זה חוסר תכנון מהחברה שאם היו הופכים את הימים של המסלול היינו נהנים יותר בלי שהם ישלמו על זה ,אבל סעיף 3 היה מתוכנן מהחברה וזה מאוד פגע בנו כי אם זה היה בקשה של החברה אז ההנחה שעשו לנו כגימלאים הם חסכו והרוויחו אותה בקטע זה .ואם היו הופכים את המסלול היינו מגיעים לעיר בימים פתוחים ובעיר היו הרבה מסעדות שהיינו יכולים לסעוד בהם ולא צריך טובות שלהם.ואם זה מדיניות של בית המלון אז גם פגע בנו כישראלים שהמלון משדר לנו מסר כי אנחנו אכלנים וזללנים שאי אפשר לסמוך עלינו ועל הנימוס שלנו.בשבילהם אנחנו לא מנומסים והם מצאו את השיטה לטפל בנו.
5.כתבתי את כל זה שתבינו את התרגילים של חברת הנסיעות ותדאגו שזה לא יקרה לפני שתסעו לטיולים מאורגנים.
שיהיה לכם נסיעה טובה