באוקטובר 2017 טסנו לטיול משפחתי לאוסטריה . טסנו בתחילת אוקטובר בטיסת טרנסאוויה שהייתה מצוינת ממש וחבל מאוד שהם הפסיקו לטוס למינכן בסוף אוקטובר .
תודה מראש לכל מי שכתב ושיתף בחוויות , טיפים והמלצות ומקווה שאצליח להחזיר קצת משלי ..
מי אנחנו – משפחה זוג + 3 מתבגרים (18,14,13)
קודם כל – טיול באוקטובר כן או לא ?
בעד – מזג אוויר קריר , מעט גשום – למעט יום אחד של גשם חזק שגם בו טיילנו ונהנו מאוד , היו ימים בהירים לגמרי ומזג אוויר מושלם לטיולים !! והכי הכי – זכינו לפסגות מושלגות ונופים מרהיבים , לא היו תורים , לא היה צפוף , לא היו פקקים . בשבילנו , שבאים מאקלים מדברי – מזג האוויר החורפי היה פשוט מושלם.
נגד – או ליתר דיוק -פחות בעד
– לטיול עם ילדים קטנים נראה לי קצת מסורבל במזג אוויר כזה – כשקר הם פחות יכולים להנות מגני השעשועים בחוץ , הרבה אטרקציות סגורות , מחשיך מוקדם ואחרי 6 -7 בערב אין כל כך מה לעשות . לנו זה היה נוח טיילנו במשך היום בערב הכנו ארוחת ערב חמה ופשוט נהנו מזמן משפחתי משותף .
יום ראשון – יום שישי – 6.10.17-
טיסה בצהריים ונחיתה ב- 16:00 במינכן , השכרת רכב דרך באדג'ט . עבר חלק ומהיר . מגיעים לרכב מתיישבים ומיד מבינים שכיף גדול לא יהיה פה ..הרכב צפוף וקטן מידיי , בעלי מעל 1.90 וגם המתבגרים לא ממש נמוכים והכי הכי אין מרחב במושב האחורי וגם ככה קשה עם כל ה”אמא הוא נשען עליי /נגע בי/ נשם עליי “ של הילדים ..אין ברירה חוזרים לדלפק ההשכרה בינתיים כבר יש קצת תור , ממתינים והפקיד טוען שאין לו רכבים פנויים באותה דרגה יש רק רכב סטיישן -7 מקומות בתוספת של 20 יורו ליום דהיינו+ 200 יורו . מה שכמעט מכפיל את המחיר המקורי ..מתלבטים ומחליטים להשאר עם הרכב הנוכחי בתקווה שיהיה בסדר , אומרים יפה תודה ואז הפקיד מוריד את המחיר ל10 יורו ליום
שמחים וטובי לב אמצנו את ההצעה , רק עם טעם קצת מר מהתחושה שניסו לעשות עלינו קומבינה. בדיעבד היה ממש שווה והרכב היה שדרוג משמעותי , עם GPS , תא מטען ומושבים מרווח , רכב “חכם “- כזה שמפעיל ווישרים ומדליק/מכבה אורות גבוהים לבד וגולת הכותרת – חימום טוסיק במושב של אמא
מתחילים לנסוע לכיוון ואגריין לצימר שלנו –appartment obberhof
עצירה בתחנת הדלק לקניית המדבקות לכבישי אוסטריה
המתבגרים רעבים מחפשים מקום לעצור – אין הרבה מקומות בדרך למעט חנויות נוחות בתחנות הדלק , עוצרים במקדונלד ומאוד מתאכזבים מאיכות ההמבורגרים , עצירה נוספת בבורגר קינג בפידינג – המבורגרים מעולים ומכונות שתייה עם מגוון משקאות כגון: קולה/ספרייט /פנטה גם בטעמים לא שגרתיים כגון : וניל/דובדבן /תות , מקבלים כוס למילוי חוזר כאוות נפשככם . מומלץ !
בדרך שולחים הודעה לבעלת הצימר שנגיע לפי הוויז ב 22:00 בלילה , אין בעיה ..היא מקבלת אותנו בשמחה – הבית מחומם , שוקולדים קטנים על המיטות וגם בקבוק יין . הצימר מצויד ונקי ללא רבב , אווירה ביתית חמימה , מגבות וסבון רחצה . 2 חדרי שינה , 1 זוגי ו1 עם 3 מיטות לילדים מרווח , יש עוד מיטת ספה נפתחת במטבח .
קמים בבוקר לנוף המדהים של ירוק ירוק ופסגות מושלגות , אוויר צלול ופרות באחו
ערפילי וקריר . יוצאים לסופר המקומי לקנות מצרכים לארוחת הבוקר . שפע של מאפים טריים ,לחמים,סלטים מוכנים וכיוב' .
יום שבת -7.10.17 – מצודת וורפן – מופע נשרים, סיור מודרך בתוך המצודה : קצת על הסיור – יש אוזניות עם הסבר בעברית בכל תחנה , נותן אינפורמציה על ההיסטוריה של המצודה והאיזור , עולים עד למגדל הפעמון והנוף מרהיב , אנחנו אהבנו ונהנו מאוד , היו איתנו משפחה עם ילדים צעירים שחתכו מיד בהתחלה – פחות מתאים למשפחות עם ילדים קטנים .
משם מחליטים להמשיך למגלשות בבאד דורנברג – בררתי לפני ואמרו במייל שהם יהיו פתוחים . נסיעה של כ 45 ד' ו..סגור !! בקבוצת הוואטסאפ היו מטיילים שטענו ביו יומיים לפני והיה פתוח וגם כאלה שהיו בימים שאחרי – מסקנה – לא לסמוך על האתר/מייל וכל יום פשוט להתקשר ולשאול . מחוץ לעונה אטרקציות נפתחות ונסגרות מידיי יום לפי שיקולים כאלו ואחרים .
מחפשים מקום לאכול – מתברברים ..לא מוצאים - אין ברירה מתפשרים על מקדונלנס הבינוני ..אוסטריה לא חזקה בתחום הקולינרי .
ממשיכים לערוץ למארקלאם – מגיעים ב 16:00 הערוץ נסגר בשעה 17:00 . טיילנו בכיף עד לפני שהתחיל להחשיך ויצאנו בערך ב 18:00 מקום מקסים וחמוד . מסתבר שאחרי השעה 17:00 שהבודקה נסגר ניתן להכנס ללא עלות . רק תזכרו לא להתקע שם בחושך .
יום ראשון – 8.10.17 – גשום ...מחליטים לנסוע בכל זאת לאגם גוסאו – הגשם לא פוסק , הרכבל פעיל ולמעלה מושלג . מוותרים על הרכבל ונכנסים לשתיה חמה וקינוחים במסעדה המקומית . לאחר כשעה הגשם נחלש ואנו מחליטים לטייל סביב האגם עם שכמיות גשם . הנוף מרהיב , האגם ערפילי עם נוף ההרים המושלגים מסביב .חלום . הטיול קל ומישורי ומאוד מאוד מומלץ .
ממשיכים להלשטט – הגשם לא פוסק והעיירה נראית מלאה בתיירים . אנחנו עייפים והילדים נו מה ? רעבים
סיור קצר , קצת תמונות וממשיכים בנסיעה לכיוון תרמה אמדה – ארוחה במסעדת פינוקיו המומלצת ליד מרחצאות טרמה אמדה ובילוי במרחצאות – המים בבריכה בחוץ לא מספיק חמים , יש 2 בריכות גקוזי פנימיות(הזרם נפסק כל 2 דקות) ובריכת גלים חמימות , וכן מגלשות עם מים קרררים ( הילדים הכריחו אותי לנסות
) בדיעבד מסתבר שיש גם מתחם עם מקפצות שאליו לא הגענו . הילדים מאוד נהנו מבריכת הגלים וכך הסתיים היום .
יום שני – 9.10.17 – מזג אוויר קריר ובהיר – לאחר ארוחת בוקר בצימר החמוד שלנו , ומסירת הכביסה לבעלת הצימר המקסימה שכיבסה עבורנו ללא עלות נוספת היעד – דוך למגלשות לאקי פליצר – “ אמא , איך אמרת שקוראים להם ?
“ מגיעים ראשונים ולוקחים 2 סיבובים לכל 1 – פיצוי על שבת ..
במקום פינת חי קטנה הכוללת 2 עיזים חמודות למראה , סוסי פוני וזהו .
ומתחם עם מתנפחים ומשחקים לקטנים . קבלו תיקון עשינו את המגלשות אתמול בבוקר .
נוסעים לקרחון קיצנשהורן – הילדים חולמים על שלג – מתקשרים – מנסים לברר עם האייס ארנה פתוח ...עונה פקידה לא נחמדה ומנתקת אחרי שניה - לא מוותרים מתקשרים שוב – והיא עונה בלאקוניות שפתוח . גם המתחם למשחקי שלג לילדים ? אנחנו מתעקשים . כן . יופי . נוסעים מגיעים . האייס ארנה סגור . האתר פתוח .כן גם לילדים אבל רק לסקי . עלות – 134 יורו למשפחה . וותרנו . לא לפני שהתבאסנו ..ממשיכים לערוץ זיגמונד טון אותו עברנו בדרך . נסיעה חזרה של פחות מ 10 ד' – מקסים ממש . לא לוותר על סיבוב סביב האגם . אוי כמה יפה .
הזיגמונד מלמעלה :
אגם קלמזה :
משם ממשיכים למלגשות מייסי פליצר – האחות התאומה של – הנוף בקרונית בעליה משגע
אחלה יום הסתיים לו .
יום שלישי – 10.10.17 – מעבר לקרינתיה ופרידה מהצימר המתוק . מקבלים מתנה ריבות קטנות מעשה ידייה של בעלת הצימר .
היעד – העיירה פאאק אמ סי – דרך סכר מלטה – הדרך לסכר מקסימה והסכר עצמו – ניתן לתמונות לדבר
במקום מוזיאון קטן עם הסברים על המפעל ועל הבנייה , טיילת ובה מין מרפסת תלויה שניתן לראות אותה התמונה . לא לבעלי פחד גבהים . הנוף לא פחות ממרהיב או כדבריו של בעלי “שיחקת אותה פה”
הילדים מוצאים שלוגית בסמוך והבן מצליח להגשים את הפנטזיה שלו לשלג
ממשיכים לצימר בפאאק אמ סי או כלשוננו פאק אם סי . גדולים האוסטרים האלו עם השמות שלהם!
הצימר – House Cristina / וזה המקום להודות לריקי על ההמלצה
(שלימים מסתבר שאנו מכירות משכבר הימים כקולגות בעבודה
בנסיעה דרומה , מזג האוויר החורפי של זלצבורג התחלף בהדרגה לאביבי , בהיר ונעים . שמים כחולים נהדרים .פה אין שלג בפסגות .
בסוגריים – במקור תכננו לטייל בסלובניה אך במהלך התכנון עלה שהטיסות לסלובניה יקרות ונחיתה במינכן עדיפה וכן הלינה באוסטריה ברמה טובה יותר . הצימר ממוקם במרחק נסיעה קצרה ביותר לגבול , וכחצי שעה למשל לערוץ וינטגאר . המיקום אפשר לנו להינות מ2 הארצות ולטעום קצת מכל איזור . מומלץ בחום
הצימר משגע . דירת 3 חדרים מרווחת – כולל סלון חמים וביתי . בגינה מחסן עם אופניים מסוגים שונים , ארגז חול , כדורגל (לשמחתו של הבן שמיד החרים אותו לשימוש אישי בצימר ) , מנגל ועוד . העיירה פאק היא עיירה חמודה ופסטורלית המנומנמת מעט מחוץ לעונה . יש אגם עם ברווזים חמודים . ואיזור מוסדר לקמפינג וקראוונים . לכל צימר חוף משלו על האגם הצמוד . מיד יוצאים לטיול אופניים , נסיעה של כ 5 ד' ואנו באגם . בחוף “שלנו “ איזור עם דשא מרווח , מזח , שולחנות , מחסן עם סאפ , סירות פדלים ועוד . האגם כמובן קר מידיי בעונה זו אך נראה שבקיץ זה מקום מעולה לנופש .
יום רביעי 11.1017 –
פותחים את הבוקר בטיולי אופניים משגע !
פארק החבלים נאספלד /מבוך הסלעים של נאספלד – מתקשרים לפארק – ונענים כי בעונה זו האתר סגור אבל היום למזלנו הוא פתוח כי יש קבוצה שהזמינה ואנו מוזמנים להצטרף אליהם בין השעות 11 ל 14:00 . הרכבל סגור ואנו ממשיכים בנסיעה למעלה , הדרך יפה ומתפתלת , נוף של הדולומיטים . הכביש הופך למסלול עפר ואנו לא בטוחים בדרך ..ממשיכים ומגיעים למין בוטקה קטן זהו פארק החבלים . במקום 2 משפחות עם ילדים קטנים – זו ה”קבוצה” – מסקנה – שווה להתקשר ואפילו לנסות להזמין מקום מראש אולי יפתחו לכם במיוחד ותהנו כמונו ממקום רק שלכם . על פניו עוד פארק חבלים בדומה לאלו בהם ביקרנו ביער השחור , אממה לא סתם הוא נקרא מבוך הסלעים . המבוך – הינו מסלול לגיל 15 ומעלה מאתגר ומגניב . כמו כן , יש מסלול שהוא בעצם אומגות /זיפ ליין מעץ לעץ .וכן מגוון מסלולים לקטני קטנים ולכל גיל ועוד מסלול מאתגר ביותר הכולל טיפוס הרים וקורי עכביש -המסלול השחור . לשמחתי הרבה הילדים דרבנו אותי לעשות את המבוך ..היה מעולה . מומלץ בחום גבוה !! בלינו שם עד הסגירה ממש . הבחור המתוק חיכה לנו עד 16:30 וגם עשה לנו הנחת כרטיס קרינתיה ...שלא היה לנו כמובן . לא לוותר !
משם המשכנו .תנחשו לאן ? לאכול כמובן . וגם קצת dm לאמא ...אחלה יום !
יום חמישי -12.10.17 – סלובניה – ערוץ וינטגאר ואגם בלד . חוזרים אחר הצהריים לבקשת הילדים לטיול אופניים . האטרקציה של הטיול שלנו בקרינתיה . כל יום בחרנו מסלול אחר ומאוד נהנו .
יום שישי – 13.10.17 – סלובניה – מצנחי רחיפה בהר ווגל – המתבגרים הסכימו גם היום לקום מוקדם כדי לחוות מצנחי רחיפה מהר ווגל מעל אגם בוהיני . האטרקציה לא זולה -145 יורו לאדם אבל שווה ממש .חוויה לחיים . צריך לתאם מראש ותלוי בתנאי הרוח (לרוב בבוקר יש רוח מתאימה ) אנחנו עשינו עם חברת Mamut .
וזה מה שפוגשים בריצת בוקר
מאוד אהבנו את פאק . בהחלט נחזור בעונה להשלמת החוויה .
יום שבת – 14.10.17 – קצת עייפים – לוקחים את הזמן בבוקר – מטיילים לפירמדקוגל – לא לפני טיול אופניים קטן
. הדרך בשלכת מרהיבה ואוויר הרים צלול , כמה יופי ופסטורליות יש פה .
אין לי הרבה מה להוסיף על מה שנאמר פה על המקום . זכינו ביום בהיר ולראות מרהיבה . הילדים עלו פעמיים למגלשה וגם כאן הכריחו אותי לדגום את המגלשה . האמת ? היה כיף ! מקום חמוד וממש מומלץ .

ממשיכים לעיר קלגנפורט – בתכנון טיול במדרחוב – בתכל'ס – נתקענו בקניון . רעבים /קניות / גלידה והביתה ….
למחרת החלנו בנסיעה לכיוון מינכן , ביציאה מהעיירה מבחינים פתאום בחצר גדולה עם צבאים חמודים בעלי עושה פרסה ואני יורדת לצלם וללטף (הילדים נשארו ברכב) קצת תמונות “איזה חמודים ! “ , ממשיכים בנסיעה ונכנסים לחצר הבית להסתובב לחזרה לכביש , בעלי – “מה זה כל התיבות עם השעונים ? נראה כמו מעשנות ...” אני –
“נראה לך שהם אוכלים את הבמבים החמודים האלו ?! “
(פה מתחיל סשיין בדיחות שואה -למי שרגיש מומלץ לדלג ) הבן מאחור – “בטח – נגמרו להם היהודים עברו לשרוף במבים “ , השני -”חחח..התאמנו עלינו ..” הבת -”לא מצחיק !“.
ממשיכים בנסיעה למינכן , מזג האוויר בהיר ומשגע . רצינו להספיק לבלות במרחצאות טרמה ארדינג . מקום מקסים מזכיר מאוד את באדאפרדייז מהיער השחור הזכור לטוב. הגענו ב 5 ויצאנו בשעה 8 בערב , בדיעבד כדאי להגיע ליותר זמן . כמו כן – לא שווה לשלם תוספת על המתחם למבוגרים למי שמגיע לשעתיים -שלוש – במתחם המשותף יש הכל -כולל בריכה חיצונית עם זרמי מים והפעם חמה חמה , ג'קוזי וכו' . בר בבריכה , דוכני מזון ומגלשות מגוונות , בריכת גלים ועוד . למי שמגיע כזוג שרוצה אווירה אינטימית אזי כול לשקול את מתחם המבוגרים בתוספת התשלום – אני קצת התבאסתי שאין בו בריכה חיצונית רק פנימית . המקום מומלץ מאוד מאוד !
לינה – מלון מרקיור – 10 ד' נסיעה מארדינג ו20 ד' מהשדה תעופה . מלון קטן , כפרי ומקסים . קיבלנו חדר משפחה מרווח מאוד לכולנו . כולל קומקום חשמלי קפה/תה וחלב לבקשתינו . יש מאפים בלובי לנשנוש חופשי . נקי ונוח מאוד ללינה לפני הטיסה . בארדינג יש שפע מסעדות הפתוחות גם ביום ראשון . אנחנו הזמנו פיצות לחדר במסעדה האיטלקית הצמודה למלון והיה טעים ונעים .
תם ונשלם טיול משגע לאוסטריה . מתכננים השלמות בקרוב לטירול .
לסיכום : שווה מאוד לטייל מחוף לעונה ,להינות מקרירות ונופים מושלגים להם אנחנו לא מורגלים בארצנו החמה והמיוזעת . למרות שאתרים רבים סגורים , יש לתקופה זו קסם משלה . לא חייבים להספיק ולרוץ ממקום למקום, לעשות וי על כל האטרקציות . טיול משפחתי טוב הוא זמן איכות וגיבוש , מנוחה והנאה רבה . קחו את הזמן , נשמו עמוק את האוויר הצלול , טיילו יד ביד , שוחחו ביניכם ותהנו אחד מהשני . נסיעה טובה !