את היום הראשון בילינו בלהכיר את המלון, קצת בריכה, קצת חוף ים ונשפכנו אחריי כמעט 19 שעות בדרכים.
יום שני 14.4.14 -; ערב פסח
החלטנו לצאת לחוף פאטונג PATONG BEACH בעיקר כדיי לסגור את הטיולים לשבוע אצל סוכנות סגול. התחלנו בביקור בקניון הגדול JUNGCELON שם אפשר למצוא הכל מכל: חנויות מותגים במבצעים, חנויות רגילות, דוכנים, אוכל מכל סוג, סופרמרקט ענק, מופעי יום ברחבה , מכוני מסג' -; בקיצור בילוי נחמד מאוד וממוזג. אפריל נחשב לחודש הכי חם בשנה בתאילנד והחום והלחות היו באמת קשים מאוד לכמה מהילדים.
מזל שהשנה החדשה של התאילנדים נחגגת ביום מים במימדים מגה ענקיים -; חוויה רטובה ומשעשעת. עשינו קצת קניות, אכלנו וקינחנו במסג' משפחתי FOOT MASSAGE.
לאחר מכן נסענו לסוכנות של סגול, סגרנו טיולים (בחלק הראשון אפשר למצוא את ההמלצה החמה שלי עליהם) והמשכנו לכיוון החוף. מסתבר שהגענו לשבוע של תערוכת אופנועים בפוקט -; מדהים! לאורך כל החוף של פטונג נבנו מבנים זמניים בסגנון המערב הפרוע, תצוגות של אופנועים מכל סוג, גודל וצבע, מוזיקת קאנטרי, המון דוכנים שמוכרים כל מה שקשור לאופנועים וגם מה שלא. טיילנו, קנינו, נהנינו וחזרנו למלון לעשות ליל הסדר משפחתי.
תוך כדיי התארגנות המבוגרים לליל הסדר, ילד הבר-מצווה החליק בבריכה ופתח את הברך על הקצה של שפת הבריכה -; כאן השתנו כל התוכניות שלנו!!!!!
השעה הייתה מאוחרת, אנחנו על מלון על אי קטן ליד פוקט, אין רופא במלון .... בקיצור לא נעים בכלל. חבשנו אותו עם תיק עזרה ראשונה מהמלון, התקשרנו לסוכנות של סגול כי ידענו שמחר אין טיול כבר -; הם ענו לנו באמצע ליל הסדר שהם ערכו, ועשו מאמצים גדולים מאוד לשנות לנו את הטיולים (יחס מדהים והבנה גדולה). עשינו לי הסדר מקוצר והלכנו לישון כדיי לקום מוקדם לבית החולים.
יום שלישי 15.4.14 על הבוקר אני ובעלי נסענו עם הילד לבית החולים בפוקט שנקרא BANGKOK HOSPITAL . כאן אני חייבת להגיד לכל מי שחושש מבתי חולים בתאילנד -; מישהוא בארץ צריך לבוא, לראות איך מתנהל בית חולים וללמוד!!!! בית חולים גדול, נקי ומסודר שאין דברים כאלו, צוות גדול מאוד של רופאים ואחיות ואנשי מנהלה. איך שירדנו מהמונית, השומר ראה את הרגל החבושה ורץ להביא לנו כסא גלגלים, לקח את הילד לחדר מיון, אחות הכניסה אותו מיד למיטה ואחות אחרת באה לקחת ממניי פרטים: מה קרה, מתי וטפסים למלא. בכל רגע נתון היו לידינו לפחות 2 אחיות ורופא, כל הטיפול נעשה במהירות: ניקוי, צילום, הסתכלות של רופא, הזמנת רופא אורתופד, תפרים, מתן תרופות..... סופר מקצועי ויחס מדהים! יצאנו אחריי שעתיים וחצי בערך עם 27 תפרים, תרופות ותור למחרת למעקב אורתופד והחלפת תחבושות. שאר המשפחה נשארה במלון בבריכה ובים. כשחזרנו מהבית חולים מצאנו את הילד השני (בן ה-15) לא מרגיש טוב. נשארנו במלון באותו יום. עוד לילה קשה עבר על כוחותינו כשהבן הגדול קודח מחום וסובל מהזיות....
יום רביעי 16.4.14 ושוב התחלנו את הבוקר בנסיעה לבית החולים -; הפעם שם 2 ילדים! בעלי לקח את הקטן לאורתופד לבדיקה ואני לקחתי את הגדול לבדיקת רופא לברר מה קרה לו בלילה. בדיקות דם, בדיקות כלליות, החלפת תחבושות.... עוד יום שגרתי בבית חולים. יצאנו אחריי כמה שעות בודדות: התפרים של הקטן בסדר, הגדול סובל משילוב של מכת שמש והתקררות, עוד חבילת תרופות ותקווה גדולה שבזה יגמרו הביקורים שלנו בבתי חולים (עכשיו אני רק מקווה שהביטוח יחזיר את ההוצאות של הבית חולים).
יום חמישי 17.4.14
הסירה הייתה מיני יאכטה שכלל סיפון תחתון ממוזג עם ספות, סיפון עליון מקורה... החבר'ה יצאו לדיג במים עמוקים, תפסו סוגים שונים של דגים, בישלו להם אותם לארוחת צהריים, שטו בנוף המדהים של דרום תאילנד - בקיצור חוויה!
שאר המשפחה שנשארה במלון -; לקחנו שיט קצר של 15 דקות לאי ממול המלון שנקרא YANG RAI שם היה לנו חוף כמעט פרטי, ישבנו על החוף בצל העצים, הילדים שיחקו במים ובחול, שתינו שייקים בתוך אננס וקוקוס, אכלנו צהריים וחזרנו למלון, לבריכה.
יום שישי 18.4.14 יצאנו בבוקר לשיט לאי של ג'יימס בונד -; לקחנו את הטיול דרך סגול, 1000 בהט לאדם ו-800 לילד, כולל איסוף מהמזח ליד המלון, כולל שתיה קלה וארוחת צהריים ופירות. השיט היה מאוד נחמד, נופים עוצרי נשימה, 2 טיולי קייאקים נחמדים, ביקור באי של ג'יימס בונד וחצי שעה לשחיה ואו לקחת קאייק לבד. האי של ג'יימס בונד היה קצת אכזבה בשבילי: עמוס באנשים בצורה בלתי רגילה, צפוף נורא, המון באסטות... לא מה שציפיתי.
יום שבת 19.4.14
התחלנו את היום האחרון בפוקט בבית החולים לבדיקות אחרונות של כל הפצועים והחולים, ווידאנו שהכל בסדר והמשכנו ל TIGER KINGDOOM. המקום הוא בית לטיגרסים שמגודלים במקום מאז שהם גורים וניתן להכנס לכלובים שלהם, ללטף, לחבק...יש גורים ויש בוגרים, המחירים נעים בין 800-1000 בהט עבור 10 דקות .הילדים נורא רצו אבל מסתבר שבסוף ששבוע זה לא רעיון טוב להגיע -; היה תור של מעל שעה וחצי ולאכזבתם הגדולה של הילדים החלטנו לוותר. במקום זה נסענו לעשות טיול פילים -; 800 בהט לחצי שעה של טיול על פיל בצלע ההר עם נוף מדהים של פוקט והים. נתנו לילדים להוביל את הפיל קצת, היה גור פילים קטן שאפשר היה להאכיל בבננות -; הילדים מאוד התלהבו.
חזרנו לפוקט טאון ונכנסנו ל LOTUSTESCO הגדול לאכול צהריים ולקנות קצת שטויות.
יש בפוקט המון המון מה לעשות עם ילדים ובלי ילדים -; אנחנו לא הספקנו לעשות שבריר ממה שרצינו בגלל כל הפציעות והמחלות. אסור היה לילד להכנס לבריכה או לים מה שסיכל את רוב התכנונים וימים רבים "התבזבזו" לנו בביקורים בבית חולים.
הייתה תחושת החמצה מאוד גדולה על כך שלא מיצינו את הנופש באיים -; אבל אומרים שכל עכבה לטובה אז......
למחרת בבוקר טסנו לבנגקוק -; על כך בפוסט הבא!