סיכום
טיול של “החיים הטובים" בצפון מזרח ארה"ב ודרום מזרח קנדה
אוגוסט 2015
ניתן להציג מפה סכימטית של הטיול מתוך הקישורים הבאים, או מתוך מפת הפוסט בתחתית הפוסט):
1,926 ק"מ, 20:59 שעות נהיגה (עפ”י Google Maps)
אותו מסלול עפ”י AAA
1,942 ק"מ, 21:40 שעות
מבוא
הרכב: זוג מבוגר + נערה בת 14.5.
כבר היינו בארה"ב וקנדה מספר רב של פעמים, כולל באזורי טיול זה, כך שמתווה הטיול ויתר מראש על חלק מהאטרקציות לאורך המסלול והיה יותר טיול של השלמות, חזרה סלקטיבית על מקומות שאהבנו, קניות ומסעדות משובחות, עוד קניות ועוד מסעדות משובחות ועוד... בקיצור, הבנתם – החיים הטובים.
במקור רציתי שנטייל השנה טיול אחר לחלוטין במערב התיכון של ארה"ב, אך העיסוק האינטנסיבי שלי במעבר דירה, גרם לכך שהתחלתי לבדוק טיסות ולינות מאוחר מדי והכל היה תפוס או יקר מאוד. שינוי כיוון הביא לתכנון טיול השלמות בצפון מזרח ארה"ב ודרום מזרח קנדה.
טיסות
הטיסות הוזמנו מספר חודשים מראש אצל British Airways. הבחירה בהם היתה בעיקר כדי לנצל AVIOS שצברנו (כמו נקודות או מיילים במועדון הנוסע המתמיד שלהם) ושעלולים היו להתפוגג בספטמבר.
מה שהכתיב את כיוון הטיול היה להיכן אצליח לממש AVIOS לטובת כרטיס בונוס במחלקה העיסקית, שיש בה כסאות ההופכים למיטה מאוזנת (Flat Bed) – אילוץ רפואי שלי. לחילופין ניסיתי להשיג שני כרטיסי בונוס ב-Economy לאשתי ובתנו ולרכוש בתשלום את הכרטיס שלי למחלקה העיסקית. שתי האופציות של כרטיסי בונוס היו בלתי אפשריות להשגה, עד שביום מסוים, קיימתי שיחת טלפון עם מועדון הנוסע המתמיד של British, שבה אמרתי: "אני רוצה לממש AVIOS לטובת כרטיס בונוס במחלקה העיסקית לארה"ב, ולרכוש בכסף גם שני כרטיסים ל-Economy . לא איכפת לי לאן ולא איכפת לי מתי ובלבד שזה יהיה ביולי או אוגוסט". מי שענתה, הציעה לי תאריכים מסוימים, אך היו לרכישה כרטיסים רק ל-Premium Economy, שהיו יקרים מדי וסרבתי. אני מסתכל שוב באתר של British ופתאום הופיעה שם אפשרות לכרטיס בונוס במחלקה העיסקית בתאריכים מאוד מסוימים, שתאמו להפליא את מה שעלה בשיחתי עם British. כמובן, שקפצתי על ההזדמנות והזמנתי מייד כרטיסים הלוך/חזור ל/מ-JFK דרך HTR (לונדון היתרו). זה הכתיב את מסגרת הטיול.
עקב מעמד Silver שיש לנו במועדון של British, זכינו לעבור ב-Fast Pass (תור מהיר) של British בכל אחד משדות התעופה ויכולנו לנוח ב-Lounge שלהם בלונדון ובניו יורק. רק בנתב"ג, מכיון שאין להם Lounge משלהם, הם מפנים לטרקלין דן, אבל רק מי שהיה לו כרטיס למחלקה עיסקית ומעלה.
טיסות הלוך
הטיסה ללונדון יצאה באיחור של למעלה מ-40 דקות, לאחר שכולם כבר היו ישובים במטוס. לדברי הטייס: עקב אילוצי מזג אויר סוער בלונדון. עם זאת הנחיתה היתה בזמן, או באיחור של דקות ספורות בלבד.
למרות שבחרתי והזמנתי לכולם מושבים מראש ווידאתי בעת ה-Check In באינטרנט שאלה נשמרו, בפועל בשדה עצמו הוזזו אשתי ובתי ע"י דיילת הקרקע מספר שורות קדימה, מה שהסתבר כמחלקת Premium. הטיסה היתה מוצלחת מבחינת השרות והן נהנו ממושבים מרווחים ומצ'ופרים שונים.
אני כדרכי, הייתי במושב מעבר של צמד מושבים הפונים זה כנגד זה ו"זכיתי" לשכן, שלא הפסיק לדבר בקול רם בטלפון במהלך כל העיכוב בהמראה ולא יכולתי שלא לשמוע אותו. מילא דיבר, אבל הטקסטים, שהיו הנחיות בפרטי פרטים, חזרו על עצמם שוב ושוב, כאילו הוא מדבר עם מישהו קשה הבנה. בהתחלה היו אלה הנחיות הגעה ובהמשך היו אלה הנחיות לגבי הפשרת מזון מהמקפיא, כך שמי שרוצה לדעת היכן במקפיא של מר X מונחת שקית עם לשון קפואה וכיצד יש לטפל בה – כבר גם אני יכול להנחות אותו...
לאחר הנחיתה בלונדון (טרמינל 5), עדין לא היה ידוע השער ממנו תצא הטיסה ל-JFK, מה שגרם לטרטור מסוים להגיע ברכבת הפנימית מאזור C בו נחתנו לאזור A לדלפקי טיסות קונקשן ואז לאחר בידוק בטחוני, לשהות שם עד שהסתבר שגם הטיסה ל-JFK תהיה מאזור C.
הטיסה ל-JFK יצאה באיחור של כ-20 דקות ונחתה באיחור של כ-10 דקות.
הגירה
אינני יודע מה היתה הסיבה, אבל היה עומס גבוה במיוחד והתור התמשך לו החוצה מאולם הראיונות הרחק לתור המסדרון אליו מתנקזים כל המגיעים מטיסות בינלאומיות. הייתי הרבה פעמים בארה"ב וטרם חוויתי עומס כזה. לקח כשעה וחצי לעבור את הסיוט המתמשך הזה, זאת למרות שסדרנים הפנו נוסעים (גם אותנו) לדלפקים המיועדים בדרך כלל לאזרחי ארה"ב וקנדה בלבד, כדי לנסות לשחרר את העומס. סדרנים אחרים טיפלו בנוסעים שהיה להם קונקשן קצר ושלפו אותם מהתור הארוך, כדי שלא יחמיצו את טיסת ההמשך שלהם.
שכירת רכב
בדרך כלל חביבה עלינו ה-Chevrolet Impala, שיש לה את תא המטען הגדול ביותר בקטגורית ה-Full Size. כשביצעתי את הסקר הרגיל לקבלת הצעות מחיר מחברות ונציגויות ההשכרה השונות, ראיתי שפחות ופחות מהן מציגות את ה-Impala כרכב מייצג וכשבחנתי מה המכוניות האחרות בקבוצת רכב זו אצלן, גיליתי מכוניות, שתא המטען שלהן קטן בהרבה מזה של ה-Impala. מכיון שלא יכולתי להסתמך על כך שנקבל דוקא אימפלה, החלטתי לשכור הפעם מיניואן של 7 מקומות, למרות שאנחנו רק שלושה, וזאת רק בגלל גודל תא המטען. הרכב המייצג קבוצה זו ברוב החברות הוא ה-Dodge Grand Caravan, אבל בפועל קיבלנו Toyota Sienna..
IMG_1422 – שתי מזוודות גדולות ו-3 טרוליס בתא המטען של ה-Toyota Sienna
IMG_1421– שתי מזוודות גדולות ו-3 טרוליס בתא המטען של ה-Toyota Sienna
ל-Alamo בכלל אין שם דלפקים משלה והשילוט מפנה אתכם לדלפקים של National.
מה עושים ? לא רצינו להשאיר את הרכב פתוח, במיוחד מכיון שהתכוונו להשאיר את המזוודות הגדולות בתא המטען. אחרי מספר נסיונות כשהתרחקתי מהרכב, פתאום אשתי לא היתה מסוגלת לפתוח את הדלת. הסתבר שכנראה החיישנים שברכב חשים את קרבת השלט ופותחים את נעילת הרכב ללא שום פעולה יזומה מצידי. כל עוד הייתי עם השלט קרוב לרכב, הוא לא ננעל באמת למרות לחיצת נעילה. הנעילה בפועל קרתה רק כשהתרחקתי עם השלט מהרכב.
490 Saw Mill Road
West Haven, Connecticut, 06516-4044, US
Phone: 203/933-0344
יום 2
West Haven Walmart, Saw Mill Rd, West Haven, CT 06516
הצטיידנו שם בשתיה קלה לכל הטיול, פירות לארוחת צהרים קלה ועוד פריטים שונים.
אגב, בחנות ניתן היה לרכוש חבילה סלולרית של מספר חברות, בתעריפים זולים בהרבה מאלה שנמכרות בארץ. לדוגמא היתה חבילה של AT&T של שיחות, מסרונים ו-Data ללא הגבלה (אבל רק ה-1.5GB הראשונים בדור 4 ולאחר מכן במהירות נמוכה יותר) ב-$45 לחודש ללא התחייבות לחוזה שנתי. לא התעמקתי האם זה כלל גם שיחות ומסרונים ליעדים מחוץ לארה"ב.
IMG_1257 – התוכנית של AT&T
משם נסענו, הפעם כשמכשיר הניווט מדבר ובמיילים, אל New Heaven, CT, שם ביקרנו בקמפוס של Yale University.
מכיון, שכבר הגיעה שעת צהרים (Walmart גזל לנו כרגיל הרבה זמן וגם יצאנו מהמלון קצת מאוחר), החמצנו את הסיור המודרך של הבוקר ולא רצינו להתעכב עוד יותר עד לסיור של אחר הצהרים, עשינו לעצמנו סיור עצמי. הקמפוס איננו מגודר והבנינים הם למעשה כמו שכונה של מבנים, כך שניתן לטייל ברחובות לצפות בבנינים ולהיכנס לחלקם. בין הבנינים יש רחובות שהם כבישי תנועה רגילים והחניה בהם היא עם מדחנים.
DSCN1145
DSCN1152
DSCN1154 – שימו לב מה יש מעל לשער
DSCN1158 – אורים ותומים
DSCN1160 – אוניברסיטת Yale
DSCN1163
DSCN1164
DSCN1167 – אנדרטה לזכר בוגרי Yale
DSCN1170 – וגם כאן "אורים ותומים"
DSCN1172
DSCN1176
את ארוחת הצהרים שהבאנו מ-Walmart אכלנו על ספסל באחד הפארקים של הקמפוס.
לטובת הקניניות שבחבורה, שילבתי הפעם מספר גדול יחסית של מרכזי קניות ו-Outlets.
מ-Yale נסענו אל הראשון שבהם:
Clinton Crossing Premium Outlets
20-A Killingworth Turnpike, Clinton, CT 06413
בתנו מצאה את ה-Outlet הזה מספק ביותר וגם הוא בנוי בצורה, שמאוד נוח להתמצא בו ואין מרחקי הליכה ארוכים, כמו בכמה Outlets אחרים בהם היינו. לקח מאחת הקניות כאן (Tommy Hilfiger): לבדוק את אופן החיוב לפני שחותמים על החיוב של כרטיס האשראי. משום מה הם המירו לי את סכום הקניה הדולרי לש"ח ולאחר מכן כבר לא ניתן היה לתקן זאת.
בין האופציות שרשמתי ליום זה היה קרוב מאוד גם Outlet נוסף, מרשת Tanger, אך לאור הצלחת הרכש ב-Clinton, החלטנו לוותר עליו.
לטובת המתענינים בכל זאת להגיע אליו:
Tanger Outlet Center Westbrook
314 Flat Rock Place, Unit F165, Westbrook, CT 06498
מכאן ולמרות השעה, לא נסענו ישירות ליעד הלינה, אלא ביצענו לולאה שעברה דרך Essex, CT ומשם ל-:
67 River Road, East Haddam, CT 06423
הכביש היה פתלתל מאוד ועם שיפועים חריפים במספר מקומות, אך הנוף שם מפצה גם את מי שאיננו חובב נהיגה כזו. לצערנו הגענו לשם בדיוק עם שעת סגירת הטירה לביקורים (17:00), כך שצפינו בה רק מבחוץ וטיילנו סביבה וגם כך זה היה יפה מאוד.
DSCN1177
20150814_171319
20150814_171416
DSCN1180
DSCN1183
כעת כבר המשכנו אל , Groton, CT ללינת לילה.
ארוחת ערב אכלנו במסעדת Flanagann's המקושרת למלון. היתה המתנה ארוכה מאוד למנות שהזמנו, למרות שהמסעדה לא היתה עמוסה במיוחד.
המנות עצמן היו טובות וגדולות. עלות לשלושתנו כולל שתיה, מיסים וטיפ - $78.
360 Route 12
Groton, Connecticut, 06340-2930, US
Phone: 860/445-8000
Toll Free Reservations: 800-622-7766
החדר שלנו היה עם שתי מיטות Double.
יש במלון בריכה פנימית עם ג'קוזי מחומם.
ארוחת הבוקר היתה במזנון שהיו בו גם פריטים חמים, אך המבחר היה קצת קטן לעומת המלון הקודם. עם זאת זה היה בהחלט מספיק.
עלות ללילה בתעריף AAA היתה: $121.46 + $18.22 Tax = $139.68
יום 3
מכיון, שכבר ביקרנו בצוללת Intrepid יותר מפעם אחת, ויתרנו מראש על הביקור ב-:U.S. Navy Submarine Force Museum, שעיקרו ביקור בצוללת נאוטילוס ולאור הצלחת הקניות אמש, ויתרנו גם על האופציה של Tanger Outlets - Foxwoods. לפיכך נסענו ישירות ל-Mystic, CT.
הגענו מוקדם מדי ל-Mystic Aquarium, שלא פותח את קופותיו אפילו שניה אחת לפני 10:00.
רכשנו כאן כרטיסים משולבים Mystic Pass (Seaport & Aquarium), שנותנים הנחה קטנה ביחס לרכישה נפרדת וגם כוס לשתיה קלה, אותה ניתן למלא במזנון כמה שרוצים. הכרטיס נותן לכאורה גם הנחות במספר חנויות ומסעדות ב-Mystic ומקנה גם זכות כניסה לפלנטריום המצוי ב-,Seaport אך בו לא ביקרנו בסוף, בגלל שעות ביקור שלא התאימו לנו.
העלות לדעתנו גבוהה מאוד ביחס לתמורה:
Adult $57
Senior (age 65+) $50
Youth (age 13-17) $42
Child (age 6-12) $38
Child (age 3-5) $24
האקווריום קטן מאוד ביחס לאקווריומים אחרים בהם ביקרנו בעבר. כרגיל במקומות כאלה, יש שם תצוגות דגים ויצורי ים אחרים באקווריומים בתוך מבנה. כמו-כן יש שם מספר בריכות, שבהן יש מעט מאוד בעלי חיים ימיים ויש שם רק זירת מופעים אחת של אריות ים, שגם בה המופע מאוד בסיסי ורובו מתבצע רק ע"י אריה ים אחד מתוך שלושה, שהיו על הבמה. בשתי תחנות אחרות יכולנו לראות כיצד מטפלים ומאכילים את חיות הים ששם. גם למופע וגם לתחנות ההאכלה כדאי להקפיד להגיע לפני המועד שזה מתחיל, כי המקומות לצפיה מתמלאים מהר מאוד.
סרטון: מופע אריות הים ב-Mystic Aquarium
האקווריום מתגאה בכך שיש בו את ה-Beluga Whales (סוג של לויתן לבן) היחידים ב-New England.
כשכבר עמדנו לעזוב, הזדעזענו לראות במים, מול בית הקפה, מספר תנינים קטועי גפיים.
IMG_7292
IMG_7296
IMG_7301
DSCN1186
DSCN1187
IMG_1258
מבחינתנו הביקור כאן היה בזבוז זמן וכסף ועזבנו משם די מהר אל Mystic Seaport.
ב-Mystic Seaport ישנם מבנים משומרים / משוחזרים שונים ומספר ספינות ולמעשה זה מעין מוזיאון פתוח בנושא ימיה. ניתן לעלות לפחות על אחת הספינות ולראות כיצד צוות מתפעל אותה, עולה ויורד מסירה אל הספינה וכד'. למי שלא ביקר במוזיאון פתוח כלשהו, או למישהו שאוהב את הז'אנר – המקום יפה ויש כאן ענין, אבל אנחנו כבר שבעים ממוזיאונים פתוחים והמקום לא הציע לנו שום דבר חדש שיעניין אותנו.
IMG_4360
IMG_4361
IMG_4363
IMG_4366
הפלנטריום, שהביקור בו היה כלול בכרטיס שלנו, הוא באחד המבנים של ה-Seaport, אך ניתן לבקר בו רק בשעות מסוימות שלא התאימו לנו.
בקצה המפרץ שסביבו ה-Seaport, היתה תצוגה (ואולי שוק ?) של מנועים ופריטים שונים הדרושים אולי למי שיש לו ספינה.
סרטון: מנועים ב-Mystic Seaport
לא מצאנו גם בזה ענין רב, החום היה כבד ולכן גם מכאן התקפלנו די מהר.
קרן האור היחידה, שסיפקה אותנו ב-Mystic, היתה ארוחת צהרים טובה ב-:
56 West Main Street, Mystic, CT 06355
האמת ? הגעתי לשם עם די הרבה חששות מכך, שאולי יש למקום תהילה רק בזכות הסרט. גם התנועה הצפופה ברחוב הראשי של Mystic גרמה לי לחשוב, שכעת יתחיל התהליך המעצבן של חיפוש חניה במרכז עיר, אך להפתעתי ולמזלי, בדיוק התפנה מקום חניה אחד חופשי במרחק של כ-100 מ' מהמסעדה ועוד בחינם לשעתיים.
המסעדה היתה עמוסה מאוד גם בקומת הקרקע וגם בקומה העליונה ובקושי מצאו לנו שולחן צפוף ליד השרותים בקומה העליונה. מאוד לא נחמד, אבל באותו רגע לא היה שום שולחן אחר פנוי.
עיינו בתפריט, שנראה מבטיח מאוד עם הרכבות לא שגרתיות של תוספות נדיבות מאוד על פיצה, הזמנו 3 פיצות אישיות:
House Special Pizza
Seafood Delight Pizza
Grecian Delight Pizza.
מייד לאחר מכן ארבתי לשולחן אחר שיתפנה. כשזה קרה, מיד פניתי למלצרית ובאישורה עברנו לשולחן ההוא, שהיה מיועד בכלל ל-6 סועדים. הפיצות הגיעו ו... לא הצטערתי. פיצות מעולות ! אכלנו, נהננו, שבענו ואת שהותרנו ארזו לנו, מה ששימש לנישנושים בהמשך הטיול.
עלות כולל שתיה קלה, מיסים וטיפ - $49.
מכאן, נסענו ל-Newport, RI. היינו שם כבר בטיול השלכת ב-2011, אז ביקרנו שם באחוזת Breakers ומאוד נהננו. לפיכך היו לנו ברשימה כאופציות שתי אחוזות אחרות: Hunter House ו-Marble House.
לצערנו, עקב שעת ההגעה המאוחרת ל-Newport, לא היה טעם להיכנס לאחת האחוזות האלה.
היה לי ברשימת האטרקציות של Newport גם בית הכנסת העתיק Touro Synagogue, אך מכיון שהגענו לכאן ביום שבת, לא אפשר היה לבקר בו. בסופו של דבר ולאחר בירבור לא קטן בהמון רחובות מאוד צרים ולא תמיד חד סיטריים ב-Newport, חלפנו לידו וראינו אותו רק מבחוץ.
השעון הכתיב המשך נסיעה ליעד הלינה הבא.
ארוחת ערב אכלנו במסעדה מרשת TGI Friday's, שהיתה סמוכה למלון. למעשה, הכניסה למגרש החניה של המלון עוברת דרך הכניסה למגרש החניה של המסעדה. מכיון שלא הזמנו מקום מראש, היה צורך להמתין לשולחן פנוי. אכלנו ונהננו מצלעות, סטייק ושיפוד. עלות לשלושתנו כולל משקאות, מיסים וטיפ - $75.
בלילה ירד גשם.
Residence Inn Boston North Shore/Danvers
51 Newbury Street, Route 1
Danvers, MA 01923
Phone: +1-978-777-7171
קיבלנו כאן דירת סטודיו גדולה (38 מ"ר) עם מיטת King, אחת הנוחות ביותר בהן ישנו בטיול זה, וספה-מיטה בסלון, מטבח ופינת אוכל. פתיחת הספה חסמה את המעבר ונדרשנו לעשות מספר שינויים במיקום הרהיטים שבדירה, כדי לרווח את המעבר.
קל לפספס את המלון, כי אין לו כניסה משלו מהכביש ויש להיכנס מהכניסות של COSTCO או TGI Friday's והוא מצוי מאחוריהם.
למרות שזה היה רק לילה שלישי, השתמשנו כבר כאן במכונות הכביסה והייבוש, כי בגלל מזג האויר החם כל כך, אזלו לנו בגדי הקיץ ומנגד גררנו עימנו מטען של בגדים חמים וארוכי שרוול שלא היו בשימוש בטיול זה אפילו פעם אחת, פרט אולי לסוודר קליל בערב, או במסעדה ממוזגת מאוד וזהו.
מזנון ארוחת הבוקר היה סביר. באתר המלון היה רשום שניתן גם לקחת Grab-n-Go breakfast, דבר שתיכננתי לעשות כדי לאפשר יציאה מוקדמת ב-7:00 למחרת ע"מ להתייצב ב-Gloucester, MA ב-8:00 לקראת שייט לויתנים שמפליג ב-8:30. בפועל הסתבר לנו, שהמזנון במלון נערך רק לקראת 7:00, אז כבר אכלנו במקום.
בעוד אנו יושבים ואוכלים באחד השולחנות שצפה על הבריכה, ראיתי לפתע ארנבת מאחורי אחד השיחים. בעוד אני מפנה את תשומת ליבן של אשתי ובתי לארנבת, אנו רואים שניה, שלישית ורביעית ! מהיכן הגיעו לכאן ארנבות ?
עלות ללילה בתעריף Senior היתה: $161.00 + $18.84 Tax = $179.84.
יום 4
בטיול השלכת שלנו ב-2011, הגענו ל- Gloucester, MA לשייט לצפיה בלויתנים עם Cape Ann Whale Watch. אז שטנו 4 שעות ולא ראינו אפילו קצה סנפיר של לויתן. בקושי הופיע דג גדול אחד. בסוף השיט, הצוות התנצל וחילק לכולם שוברים להפלגה חוזרת בכל מועד שנבחר. שמרתי את השוברים האלה ולקראת הטיול הנוכחי, התכתבתי לוודא תוקף השוברים עם Cape Ann Whale Watch, שמייד הגיבו וכיבדו את השוברים ושריינו לנו בהתאם לבקשתנו הזמנה להפלגה של בוקר זה.
באותו סופ"ש התקיים באזור גם Gloucester Waterfront Festival, מה שגרם לי לחשוש לגבי עומסי תנועה, בעיות חניה והאם נספיק להגיע לשם עד 8:00, שזה זמן ה-Check In להפלגה.
עקב ארוחת הבוקר, שהיתה מאוחר יותר ממה שרציתי, יצאנו לדרך מאוחר מהמתוכנן והגענו ל-Gloucester רק ב-8:10, אחרי שביצענו פרסה (לתיקון טעות ניווט) בהמשך הכביש, כי I-Go משום מה החליטה שהכתובת עוד לפנינו, למרות שכבר ראיתי את הספינה ואת משרדי הצוות. לשימחתנו יש ל-Cape Ann Whale Watch, מגרש חניה חינמי משלהם. חנינו ומהרנו למשרדיהם ומשם לעליה לספינה.
מפאת השעה הקרובה כל כך להפלגה, הספינה כבר היתה מלאה באנשים והיה קשה מאוד למצוא מקום ישיבה ובודאי לא ביחד, כך שמי שמתכנן לבצע הפלגה זו, כדאי שיגיע מוקדם יותר.
מקום הישיבה שלי היה ליד קצה הקבינה, כך שכל נדנוד של הספינה גרם למי הגשם מאמש, שהצטברו על גג הקבינה, לרדת מהגג עלי, מה שהצחיק מאוד את בתי ואשתי, אך לא אותי. אם היינו יודעים מראש, אפשר היה לחסוך כביסה ומקלחת (-:
שעתיים ויותר חלפו ולא ראינו מאומה. החום היה עז, הקרקפת שלי כבר היתה אדומה מהשמש, הייתי רטוב גם מזיעה וגם מהמקלחת שקיבלתי מפעם לפעם והתסריט החוזר שראיתי בדמיוני היה: הנה שוב הפלגה ללא לויתנים. ואז זה קרה !
להקה של 5-6 לויתנים שחתה לידינו. ביניהם היתה גם נקבה עם שני גורים יונקים. צפינו בהם במשך כ-40 דקות, כשבספינה כולם נדחקים ומטפסים על כולם כדי לנסות לצלם את הלויתנים.
באזור בו שחו הלויתנים, המים קיבלו גוון תכול-ירקרק שקוף יותר. בהמשך למדנו לחפש את הלויתנים לפי המים התכולים-ירקרקים האלה. קול נשיפת האויר ע"י הלויתנים נשמע היטב ובקול רם ובכל פעם עולה עם זה רסס של מים. מעליהם, וגם במים סביבם, חגות ציפורים, שבאו ללקט שאריות מזון.
סרטון: שיט צפיה בלויתנים עם Cape Ann Whale Watch
20150816_102737
20150816_103424 – הצללית התכולה-ירקרקה שליד לויתן
20150816_104107
20150816_104125
גם הפעם השיט ארך למעלה מ-4 שעות, אבל סיפק חוויה, שהיתה שווה את השמש הקופחת והמקלחות שחטפתי.
במהלך השיט, עלה לסיפון העליון, בו ישבנו, איש צוות של הספינה ורכש מנוסעים שונים שטרות כסף זרים לאוסף שלו. בחורה אחרת מהצוות עלתה לשם וחילקה לילדים שיניים, סנפירים ובובות של חיות ים כשהיא מסבירה להם על הפריטים השונים ונותנת להם להתנסות בהם. בהמשך היא גם מכרה פריטים כאלה.
לאחר השיט, ניסינו לטייל מעט ב-Cape Ann ולהגיע ל-Rockport ואז הבנו את משמעות הפסטיבל שנערך במקום. כל חניה אפשרית היתה תפוסה ולא ניתן להחנות את הרכב בשום מקום. במקומות מסוימים היו פקחים שסגרו דרכי גישה וניסו למנוע היווצרות פקקים, שלא ניתן לצאת מהם, של מחפשי חניה.
בסופו של דבר ויתרנו, כי עוד ציפתה לי נהיגה די ארוכה.
גם למצוא מקום לאכול בו היה לא פשוט ובסופו של דבר עצרנו לצהרים מאוחרים ב-Subway. עלות לשלושתנו כולל שתיה ומיסים - $20.
לעומת זאת פיציתי את הקניניות בביקור ב-Kittery Outlets. יש שם Outlets גם של רשת Premium Outlets וגם של רשת Tanger וכל אחד מהם מפוזר בין מספר מבנים מרוחקים, כך שיש צורך לנסוע מבנין לבנין. כמובן שאף אחד מהם לא קופח.
205 Civic Center Dr, Augusta, ME 04330-9471
המסעדה קרובה מאוד למלון, אך הכניסה אליה נחבאת מאחורי המחלף המוביל אל המלון.
אכלנו סטייק טורנדו, לזניה ורביולי, כשלפני כן מקבלים במחיר המנה העיקרית גם סלט לבחירה.
עלות לשלושתנו כולל שתיה, מיסים וטיפ - $72
BEST WESTERN PLUS Augusta Civic Center Inn
110 Community Drive
Augusta, Maine, 04330-8009, United States
Phone: 207/622-4751
קיבלנו כאן חדר עם שתי מיטות Double.
ארוחת הבוקר היתה צנועה יחסית.
עלות ללילה בתעריף AAA היתה: $107.10 + $8.57 Tax = $115.67
IMG_1317
IMG_1319
ולאחר מכן נסענו וחנינו ליד:
Old Fort Western, 16 Cony Street Augusta, ME 04330
שם עשינו טיול רגלי קצר על הגשר מעל הנהר שליד המצודה.
20150817_095410
20150817_095905
20150817_100416
בטיול של 2011, ביקרנו בחנות המפעל של New Balance שב-Skowhegan, ME:
12 Walnut St, Skowhegan, ME 04796
הביקור ההוא היה זכור לנו כמאוד מוצלח מבחינת המבחר והמחירים ולכן גם בטיול הנוכחי, בדרכנו צפונה לקנדה, עצרנו כאן, במיוחד כשידענו, שבתאריכי הביקור שלנו הוקם כאן אוהל ענק מיוחד של מכירות בהנחות גדולות עוד יותר במסגרת מבצע של annual tent sales.
IMG_1327
מגרש החניה הסמוך היה עמוס מאוד ופקחים כיוונו את המכוניות. לאחר מכן הביקור התקיים תוך הליכה בשבילים תחומים ומוגדרים היטב מהחניה אל האוהל וממנו אל הקופות והיציאה. גם האוהל עצמו היה כמובן עמוס מאוד ולאחריו השתרך תור ארוך מאוד, מצויד בסלי קניה מלאים בכל טוב, בשמש הקופחת בדרך אל עמדות התשלום.
מכאן, חיכתה לנו נהיגה ארוכה ומתישה מאוד אל Quebec City, QC, כשבדרך היה עלינו כמובן לעבור בקורת גבולות קנדית, שבה השתרך תור ארוך ואיטי מאוד. התשאול היה כרגיל: מה מטרת הביקור, לכמה זמן, היכן תהיה הלינה, מהיכן ומתי נחזור ארצה ואז שאלה, שנתקלתי בה בפעם הראשונה: האם ביקרתם בעבר בקנדה ומתי. בעקבות התשובה שלי, קצין בקורת הגבולות עיין ארוכות ברשימות ידניות שהיו לו ובסופו של דבר אישר את כניסתנו לקנדה.
עוד לפני שעברנו לקנדה, עצרנו ב-Bishop's Store Jackman, חנות/מסעדת דרכים, אכלנו לצהרים פיצה משובחת וקנינו עוד מספר פריטים שהיינו צריכים.
115 rue Sainte-Anne
G1R 3X6 VIEUX QUÉBEC, Québec – CANADA
Phone: +1 418 694 0106, +1 418 692 1959
הבחירה במלון זה היתה בעקבות המלצה של חברת פורום יקרה שלצערנו איננה עימנו עוד, איריס ג. ז"ל. היא היתה כאן לפני כ-7 שנים. הבחירה היתה גם בגלל המיקום של המלון בלב העיר העתיקה של Quebec City. השיקול היה שנוכל לנוע רגלית אל כל האטרקציות התיירותיות והמסעדות בהן רצינו לבקר, בלי להזיז מכונית ובלי לחפש חניות. כמו-כן, בתאריכי הביקור שלנו, האלטרנטיבות שחברי הפורום הציעו לנו מחוץ לעיר העתיקה ומעבר לנהר, היו יקרות יותר.
לקחנו כאן FAMILY SUPERIOR ROOM, שכלל מיטת Queen אחת ומיטת-ספה כפולה.
לפי מפרט החדר שהוזמן, היה אמור להיות בו View on the Old Quebec, אבל המראה היחידי שנשקף מהחלון היה מראה הרחוב שבו מצוי המלון. המלון אמנם מצוי בעיר העתיקה, אך האם זה מה שנחשב ל- View on the Old Quebec? חשבתי שיהיה נוף לכיוון חלקים מעניינים יותר של העיר העתיקה ולהערכתי, יש חדרים כאלה במלון.
החדר עצמו היה גדול ושקט (למרות שפנה לרחוב), אבל עם הבעיה הרגילה: כשפותחים ספה למיטה – לא נשאר הרבה מקום.
למלון יש חניון פרטי מקורה שלו ועוד חניה פרטית פתוחה על המדרכה ליד הכניסה ויש להפקיד את מפתחות הרכב בקבלה "למקרה חרום". בגלל גודלו של המיניואן שלנו, קיבלנו את החניה הגדולה שעל המדרכה ושם הרכב חנה יומיים ללא תזוזה.
עלות לשני לילות + חניה + מיסים בתעריף AAA היתה: CAD 488.85.
כשביצעתי את ההזמנה באינטרנט, לא ראיתי תעריף AAA, אך כשהגענו לכאן, ראיתי מאחורי הדלפק את ה-AAA Certificate שהמלון קיבל ושאלתי האם יש תעריף מיוחד ל-AAA. לאחר שהצגתי את כרטיס ה-SYC&S של ה-AAA ונבדקו התוקף והפרטים שבו, קיבלנו הנחה והתעריף שונה לטובתי במקום.
48, Sainte-Ursule street, Old Quebec, Quebec City, QC, Canada G1R 4E2
Tel: (418) 694 0667
המסעדה ממוקמת במרחק 2-3 דקות הליכה מהמלון. ממש מעבר לפינה.
המסעדה נבחרה לאחר שקיבלה המלצות רבות ב-TripAdvisor וגם הומלצה בפורום ביקורת מסעדות של תפוז. נהננו מאוד. המסעדה מגישה אוכל מורכב ומוקפד עם שרות מאוד מקצועי גם של המלצרים וגם של הסומליה, שבחר לנו את היינות.
לצערי, המצלמה הראשית שלנו, עשתה לנו צרות בטיול הזה (ככל הנראה הסוללות הנטענות סיימו את חייהן) ולכן אין לי צילומים איכותיים מהארוחה, שכללה:
משעשע חיך
IMG_4381 – משעשע חייך
Experience 80 g
tradition and innovation expressed in 5 different ways
textured fruit variations
brioche bread by Éric Borderon
ציפחה שחורה ועליה דוגמיות של פואה גרה ב-5 צורות הכנה.
IMG_4382
Lobster bisque
tarragon crab-cake
organic corn espuma, lobster roe, and vanilla
Albacore white tuna tataki
dressed in furikake
root vegetable shavings marinated in rice vinegar
coconut curry sauce
ginger foam and meyer lemon
Canadian lobster and squid ink
cooked sous-vide and served on fine squid ink pasta
truffled duxelles of organic mushrooms
marine bouillon emulsified with parmesan
Beef and organic rainbow carrots
seared AAA filet mignon, carrot and brown butter muslin
rosemary potato rosette, caramelized french shallots,
red wine béarnaise sauce, syrupy meat jus
Tasting… Signature Selected delicacies
macaroons, chocolates, verrines, sweet tentations (for two)
Equator
seared pineapple, cashew nuts, coconut sugar caramel, lemon flank, cream cheese ice cream
עלות לשלושתנו כולל משקאות, יין, מיסים וטיפ – CAD 448.
יום 6
ביום זה חרשנו ארוכות את העיר העתיקה של Quebec City ושלא יהיה הדבר קל בעיניכם: המרחקים אמנם קצרים, אבל העיר בנויה על מדרונות מאוד משופעים, כך שהמעברים בין אטרקציות שנמצאות במפלסי גובה שונים, היו מאוד קשים לנו במיוחד בחום והלחות הגבוהים והמתישים.
המסלול שהותווה מראש היה מעגל שהחל מהמלון שלנו ונע נגד כיוון השעון מהאתרים במפלס גבוה לאתרים במפלס נמוך ואז שוב העפלה בחזרה בכיוון המלון.
מהמלון עלינו למפלס הגבוה ביותר והתחלנו עם הליכה לאורך החומות של La Citadelle de Québec ועד למצודה עצמה. ב-10:00 מתקיים שם טקס גדול של חילופי משמר, שאנו פספסנו, אך גם בשעות שלמות אחרות (בערך, הם לא ממש דייקו) מתקיימים חילופי משמר בטקס צנוע יותר ובאחד כזה צפינו.
סרטון: חילופי המשמר ב-Citadelle de Québec
ניתן לבקר גם בתערוכה שבמצודה ויש גם סיורים מודרכים – אנחנו ויתרנו. מהחומות עצמן ניתן לראות את נוף המפרץ, העיר העתיקה וחלק מהבנינים המפורסמים שלה כמו Notre Damme De Quebec.
IMG_4384
DSCN1208
DSCN1195
DSCN1197
DSCN1199
משם ירדנו המון במפלס הגובה אל הטיילת ואל Fairmont Le Château Frontenac. מלון/טירה שנראה כמעט מכל מקום בעיר העתיקה (רק לא מהחדר שלנו). מרשים ביותר. ביקרנו גם בפנים ומצויה בו גם אחת המסעדות הטובות ביותר של Quebec.
DSCN1210
DSCN1211
DSCN1215
DSCN1214
בחוץ קנינו לנו גלידה ואייס קפה לצינון החום, מה שעזר בערך עד שאלה נגמרו. החום – לא.
טיילנו קצת לאורך הטיילת וממנה ירדנו המון מדרגות אל Quartier Petit Champlain.
טיילנו ב-Place Royal, ברחובות ציוריים עם המון גלריות, חנויות מזכרות ומסעדות. בקצה אחד מהם מצאנו את אחד הבתים המצוירים (Frescoes) של העיר העתיקה ולאחר מכן מצאנו בית מצויר נוסף יפה אף יותר.
DSCN1217
DSCN1219
DSCN1224
DSCN1226
DSCN1227
DSCN1228
DSCN1231
בהמשך ביקרנו ב-Musée de la civilisation. לא התלהבנו יותר מדי מהמוזיאון הזה. יש במבנה מספר אגפים ואולמות כשבכל אחד מהם מוצג נושא אחר. אולם אחד היה לנושא קולנע וצילום. אולם אחר התמקד במצרים העתיקה (התצוגה שהכי ענינה אותנו במוזיאון זה) והיו עוד כמה אולמות עם תצוגות פולקלור, אמנות גוף האדם ואולם הקרנה, שמועד ההקרנה בו לא התאים לנו.
עלות: Senior – CAD 15, Adult – CAD 16, Youth – CAD 5
DSCN1241
DSCN1242
ארוחת צהרים מאוחרת אכלנו לא רחוק מהמוזיאון ב-Bistro Le Brigantin. אוכל בינוני ומטה עם שרות איטי להחריד ועוד היינו צריכים לחכות לשולחן פנוי.
עלות לשלושתנו כולל שתיה, מיסים וטיפ – CAD 47.
המשכנו דרך הרחובות Saint Pierre ו-Saint Paul אל השוק המקורה ב-Vieux-Port de Québec, הלא הוא הנמל העתיק של Quebec.
DSCN1246
פרט למובן מאליו (ירקות, פירות, גבינות, נקניקים, בשרים, דגים ופירות ים) היו שם דוכנים של מוצרי כבד ברוז (Foie Gras), אך לצערי לא כבד של אוז (Foie Gras D'Oie). בדוכנים אחרים מצאנו סירופ מייפל (Le sirop d'érable), אך חששנו לקנות, שמא הבקבוק יתנפץ במזודה בטיסות ארצה. האמת ? גם המחיר היה דומה מאוד למחיר בארץ, כך שהסיכון היה נראה לנו מיותר. בתנו חגגה על דוכן של מקרונים (עוגיות הסנדוויץ' הצבעוניות עם מילוי קרם, הנימוחות בפה) ויצאה משם ברכוש גדול.
IMG_7310
IMG_7314
לאחר המסלול המפרך הזה, התחיל החלק הקשה עוד יותר: העליה בחזרה לכיוון המלון. הגענו מתנשפים ושפוכים לגמרי.
ארוחת ערב:
34 rue Saint-Louis, Quebec, QC, Canada G1R 4P3.
Tel: (418) 692-1627
IMG_1331
מסעדה זו נבחרה מתוך המסעדות שהומלצו ב-TripAdvisor וגם מתוך המלצות חברת הפורום לשעבר, איריס ג. ז"ל, ואצטט מהסיכום שלה:
"(= הקנדים העתיקים) המסעדה יושבת בבית העתיק ביותר בקוויבק, ששרד את שלוש השריפות הגדולות שהחריבו את רוב העיר. הבית יושב במקומו מאז סוף המאה ה-17, ובלמעלה ממאה השנים האחרונות הוא משמש כמסעדה – כאשר המסעדה הנוכחית פועלת במקום למעלה מ 50 שנה. המסעדה בנויה בסגנון קוויבקי מסורתי והמלצריות לבושות בלבוש מסורתי. הייתה ארוחה נהדרת – הם מתגאים במיוחד בבישול המקומי ובמאכלים המקומיים שמושפעים מעירוב של המטבח הצרפתי עם המטבח האנגלי המסורתי."
אנחנו קיבלנו שולחן בקומה העליונה של המסעדה, אליה יש לטפס במדרגות תלולות, כאילו לא הספיקו לנו כל המדרגות, העליות והירידות של העיר העתיקה...
המנות גדולות מאוד ומבוססות על חומרי גלם מקומיים, במיוחד על בשר ציד. מאוד מעניין, מאוד לא שגרתי וגם טעים.
ארוחת תפריט עולה CAD 49 לסועד כולל כוס יין הבית או בירה, מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתיה חמה.
אנחנו אכלנו:
Garlic escargots « Jean-Michel »
GRANDPA'S TREAT :
Québec meat pie, Lac St-Jean meat pie made with wild meats,
meatball ragout and pig's knuckle, salt pork grillades, baked beans
Red deer filet, cognac and pink pepper sauce, Yukon Gold french fries
TRAPPER'S TREAT :
Lac St-Jean meat pie and canadian bison stew
Trio of our freshly made sorbets
עלות לשלושתנו כולל שתיה, מיסים וטיפ – CAD 226.
יום 7
עזבנו את המלון כשבדרכנו מהעיר העתיקה לכיוון העיר החדשה וממנה החוצה, עברנו ליד Hôtel du Parlement.
בדרכנו אל Montreal, QC, נסענו חלק מהזמן על כביש 40 המהיר ובחלקים מסוימים פרשנו ממנו במכוון אל כביש 138 כדי שיהיה לנו מראה נוף אל הנהר Saint Laurent.
נקודה שעצרנו בה: Trois-Rivières, QC.
על גדת הנהר ישנו המרכז הדתי Shrine du notre damme du cap וכמובן נוף אל הנהר. יש שם קפטריה גדולה, שניתן היה לאכול בה ארוחת צהרים. אנחנו הסתפקנו רק בקפה, כך שאינני יכול לדווח על איכות האוכל.
IMG_1335
הגענו ל-Montreal בשעת אחה"צ מוקדמת, כשבדרך עברנו ליד הפארק האולימפי והביודום, שבו ביקרנו כבר לפני 4 שנים.
בהמון אזורים של העיר התבצעו עבודות אחזקה נרחבות של הדרכים, הרבה נתיבים היו חסומים, כבישים דו סטריים שימשו ככבישים חד סטריים, שוטרים כיוונו את התנועה ללא קשר למוצג ברמזורים – בקיצור עיר פקוקה שהתנועה בה היתה מבולגנת, קשה ואיטית.
505Bvld Rene-Levesque Est, Mtl, QC, H2L 5B6
Phone: 1-877-552-2992
לקחנו כאן סוויטה משפחתית, שבה שני חדרי שינה: האחד עם מיטת Queen והשני עם מיטת Double. ההבדל בגודל המיטות היה שולי בלבד. בנוסף היה בסוויטה סלון ובו ספה-מיטה, שלשם שינוי יכולנו להשאיר אותה בתפקיד ספה. כמו-כן היתה בסוויטה פינת אוכל ומטבח מלא ומצויד.
המלון ממוקם בפינת Rue Berri ו-Bvld Rene-Levesque Est.
הסוויטה היתה ממוקמת בקומה הראשונה ומאחד המסדרונות שבקומה זו, היתה יציאה ישירה במדרגות וגם בשיפוע אל Rue Berri, מה שהקל על שינוע המזודות מהמכונית שהוחנתה מול כניסה זו של המלון. הכניסה למלון דרך כניסה זו היתה בעזרת הכרטיס של החדר. החניה ב- Rue Berri ליד כניסה צדדית זו - בחינם, אבל מותר לחנות שם רק 15 דקות – די והותר לפריקת מטען לחדר. דוקא מול הכניסה הראשית למלון, ב- Bvld Rene-Levesque Est, החניה אסורה לחלוטין ואליה דוקא צריך לטפס במדרגות.
למרות מיקום הסוויטה בקומה הראשונה, לא סבלנו מרעש מהרחוב, למרות שהוא ציר די ראשי. לעומת זאת, למרות שהסוויטה היתה די גדולה, התכנון הפנימי שלה היה די מוזר. מהחדר שלנו לחדר של בתנו היינו צריכים לעשות טיול ארוך דרך הסלון, המטבח ופינת האוכל. טיול זהה היה צריך לעשות גם כדי להגיע לחדר השרותים, שהיה צמוד דוקא לחדר של בתנו (החדר עם המיטה הקטנה יותר). תכנון לקוי נוסף היה העובדה שהמיזוג הגיע רק לחדרי השינה ולא היו לו שום פתחים לחללים הכלליים (סלון, מטבח, פינת אוכל). מכיון שהיתה טלויזיה רק בסלון, המשמעות היתה שאם רוצים לצפות בה, או סתם לשבת על הספה, או בפינת האוכל, צריך לסבול מהחום והיה חם מאוד במונטריאל.
במלון לכאורה יש Wi Fi, אבל בשום אופן לא הצלחנו להתחבר אליו בסוויטה. כשפניתי לפקיד הקבלה בנושא זה, הוא השיב שהנושא יבדק ואולי יאתחלו את הנתב, למרות שידעתי מקריאת חוות דעת ב-TripAdvisor, שהנושא ידוע כבעייתי במלון זה. כצפוי, לצערי, לא היה שום שיפור בהמשך שהייתנו כאן ומכיון שגם לא היה לנו סימים לקנדה, בכל שהותנו במונטריאל היינו נטולי אינטרנט מכל סוג שהוא.
חדר האוכל נמצא בקומה התחתונה והיה שם מזנון קונטיננטלי. באזור אחר של המפלס התחתון היה חדר כביסה ששימש אותנו היטב. פריטה אפשר לקבל אצל פקידי הקבלה ואת הדטרגנט ניתן לקנות במכונה שבמסדרון.
החניה היא בתשלום (CAD 20.00 + Tax). היא איננה במלון הזה עצמו, אלא ממוקמת בחניון תת קרקעי סגור וצפוף מאוד של מלון "אחות" של המלון הזה. הכרטיס של החדר פותח את השער אליו.
ב-Check In מקבלים מפת הגעה מאוד ברורה כיצד להגיע לשם ויחד עם ההסבר בעל פה מפקיד הקבלה – אין שום בעיה למצוא את המקום, מרחק של כדקה. כדאי כמובן להעלות את המזוודות לחדר לפני שנוסעים לחניון, כי המרחק הרגלי אינו מתאים לגרירת המזוודות מהחניון. כמובן, שב-Check Out כדאי לעשות את התהליך הפוך: קודם להביא את הרכב מהחניון אל הכניסה הצדדית של המלון ורק אז להוריד אליו את המזוודות ובסוף להיפרד מכרטיס הכניסה ב-Check Out.
עלות לינה ללילה + חניה + מיסים בתעריף AAA היתה: CAD 198.49.
בתחילה התלבטנו לגבי בחירת המלון בין ה-Hotel Le Roberval, המלון הנוכחי, לבין L'Appartement Hotel, מלון הדירות, שבו לנו ב-2011.
המלון הנוכחי ממוקם קרוב יותר לעיר העתיקה וכל יעד שבה הוא במרחק הליכה של לא יותר מחצי שעה מהמלון לעומת המלון השני, שחייב אותנו להשתמש בתחבורה ציבורית כמעט לכל יעד שרצינו. מכיון שהטיול הנוכחי היה בבחינת השלמות לטיול ההוא, בו מזג האויר הקר והסוער לא איפשר לנו לבקר בעיר העתיקה ביקור של ממש, הבחירה במלון הנוכחי היתה בחירה בעיקר בגלל המיקום ותעריף מעט זול יותר.
בדיעבד, היה עדיף המלון מ-2011, שבו הכל היה איכותי יותר וגם היתה בו בריכת שחיה פנימית, דבר שהיה עוזר לנו מאוד בחום העז ששרר כאן.
בערב הראשון הלכנו רגלית לאחת המסעדות שהומלצו לנו:
900, place Jean-Paul-Riopelle, Montréal (Québec) H2Z 2B2, CANADA
Reservations: 514 499-2084
אני חייב להודות שהדרך לשם היתה לנו מאוד לא נעימה. המון לכלוך, הומלסים והרבה מאוד אנשים שנראו מהעולם השלישי עם רעלות, בלויי סחבות וכד'.
עשיתי טעות, שאיננה אופינית לי, שלא הזמנתי במסעדה מקום מראש. המסעדה היתה מלאה והיתה אפשרות לקבל שולחן רק במרפסת בחוץ ליד הרחוב, שזה הרבה פחות נחמד. לכן, למי שמעונין לסעוד כאן, אני מאוד ממליץ להזמין מקום בפנים ומראש.
DSCN1256
האוכל, היין והשרות, לעומת זאת היו ברמה שבהחלט מצדיקה לדעתי לפחות כוכב מישלן אחד אם לא שניים.
Pan seared foie gras
Savoy cabbage, fried leek, apple, brioche, argan oil
DSCN1248
Bluefin tuna tartare
tomato water, string beans, green onion, cucumber
DSCN1249
Gaspacho
DSCN1253
Guinea fowl breast
string beans, black garlic, turnip, lobster mushrooms, poivrade sauce
(Foul היא מן תרנגולת בר)
DSCN1260
Suckling pig loin
cherry bomb hot peppers, zucchini, olive purée, lobster mushrooms, eggplant, smoked sauce
DSCN1263
DSCN1264
קינוחים:
Illanka chocolate and caramel mousse
blueberries, honeymead gel, miso and caramel ice cream
Cannolo
מאוד נהננו כאן, עד שבסיום הארוחה, כשאנו כבר עם הקינוחים, התחילו לרחוש סביבנו המון חרקים ועכבישים, שהפכו את סיום הארוחה למאוד לא נעים. עוד סיבה להזמין שולחן בפנים.
עלות לשלושתנו כולל יין, שתיה, מיסים וטיפ – CAD 414.
מכיון שנתיב ההליכה היה לא נעים לנו כשעוד היה אור, החלטנו שלא לחזור בו רגלית בחשיכה ולקחנו מונית בחזרה למלון.
יום 8
בוקר זה הוקדש לטיול רגלי בעיר העתיקה של מונטריאל.
לאחר ארוחת הבוקר במלון, הלכנו לכיוון תצפית אל הגשר המוליך אל האיים שבלב הנהר, Ile Sainte-Helene ו-Ile Notre-Dam ומהם אל הגדה השניה שלו. על האי השני מתקיים מדי שנה מרוץ פורמולה 1. לו רק היינו כאן בעת מרוץ...
המסלול קרוי ע"ש נהג המרוצים הקנדי, Gilles Villeneuve, שזכה בזמנו במספר מרוצים. ב-1982 הוא נהרג בתאונה דוקא במסגרת מבחני הדרוג לקראת המרוץ ב-Zolder, שבבלגיה. בנו, Jacques Villeneuve, המשיך את הקריירה של אביו ואף זכה באליפות פורמולה 1 בשנת 1997 ועד היום הוא הנהג הקנדי היחידי שזכה באליפות פורמולה 1.
למי שמעונין לבקר כאן בשבוע שבו מתקיים כאן המרוץ, כדאי לדעת שמחירי המלונות מאמירים מאוד בתקופה זו והם תפוסים הרבה מאוד זמן מראש.
IMG_1339
מהגשר פנינו מערבה לאורך גדת הנהר אל Quays of the Old Port שהם רציפי הנמל העתיק של מונטריאל. בין השאר יש שם אפשרויות שיט מסוגים שונים וגם היתה ספינה, שהיתה מעין פארק שעשועים אתגרי של טיפוס, חבלים וכד'.
IMG_1340
IMG_1341
IMG_1342
IMG_1344
משם המשכנו אל Rue Saint Paul Est וממנו אל Place Jacque Cartier.
IMG_1345
IMG_1347
בהמשך, הצעתי לבתי לבקר ב-Science Center, הסמוך לרציפים, אך היא לא הביעה ענין ולכן המשכנו ל-Basilique Notre-Dame. אמנם ביקרנו בה כבר ב-2011, אך בגלל שאהבנו מאוד את הויטראז'ים המרשימים שיש בה, החלטנו לבקר בה שוב. היה מאוד עמוס בפנים.
עלות: מבוגר – CAD 5, נוער (7-17) – CAD 4.
סרטון: הויטראז'ים ב-Basilique Notre-Dame
IMG_1362
IMG_1366
IMG_1367
DSCN1278
המשך המסלול המתוכנן הוביל אותנו דרך China Town של מונטריאל אל ה-Place des Arts, שם נחנו מעט על אחד הספסלים מההליכה שהתישה אותנו בחום הכבד.
לאחר מכן ירדנו לקניון הענק התת-קרקעי המפורסם של מונטריאל, Complexe Desjardins. מלבד המון חנויות יקרות, יש במקום גם המון אפשרויות לאוכל, אבל בתנו טענה, שעוד מוקדם לה מדי לארוחת צהרים. טעינו כשקיבלנו את עמדתה.
משם חזרנו אל המלון דרך Rue Sainte-Catherine ואח"כ Rue Berri .
לפי דברי פקיד הקבלה, Rue Sainte-Catherine הוא הרחוב הארוך ביותר בצפון אמריקה – 12 ק"מ אורכו.
כעת, כבר היינו די רעבים והוחלט שבזמן שאשתי תעסוק בכביסות, אני ובתי נצא לחפש לנו ארוחת צהרים, שנוכל לקחת למלון ב-take away, כי נסיון לעשות זאת טלפונית, נענה בסרוב, תוך הסבר שבגלל העבודות בכבישים והעומס הרב, השליחים אינם יכולים להגיע בזמן סביר אלינו.
בסופו של דבר, מצאנו מסעדה סמוכה: Denos, 1117 St-Denis, Montreal H2X3J3, QC.
בזמן ההכנה של המנות שהזמנו, הסתבר שהבעלים יהודים. הם סיפרו לנו על קהילה מאוד מגובשת בעיר ועל כך שנשיא קנדה הוא התומך מס' 1 של ישראל.
לקחנו משם למלון שתי ארוחות נדיבות מאוד של Fish & Chips ופיצה קטנה אחת. עלות כולל מיסים – CAD 40. בקלות יכולנו להסתפק במנת Fish & Chips אחת לי ולאשתי.
בעוד אנו סועדים בפינת האוכל, הגיעה חדרנית, שכשהבחינה בכך שאנו אוכלים, סימנה שתחזור מאוחר יותר, מה שהשאיר את הסוויטה שלנו לא מסודרת עד אחרי 16:00.
לארוחת ערב, רציתי להזמין לנו מקום לאחת המסעדות הנחשבות והמומלצות של מונטריאל: Au Pied De Cochon. לצערי, המענה הממוחשב היה בחלקו בצרפתית ולא הצלחתי להגיע למענה אנושי. אני אמנם יודע מעט צרפתית, אבל כנראה לא מספיק עבור המענה המסוים הזה. לכאורה, ניתן להזמין שם מקום גם דרך האינטרנט, אבל כזכור לא היה לנו כאן אינטרנט, אז לצערי ובגלל המרחק אל המסעדה הזו, החלטנו שלא נבוא אליה ללא הזמנה ובחרנו במקומה ב-Jardin Nelson, שב-Place Jacques-Cartier, אותה ראינו מבחוץ בסיור בבוקר ובה אין בכלל אפשרות להזמין מקומות מראש לארוחת ערב. פשוט צריך להגיע ולעמוד בתור ולחכות לשולחן פנוי.
IMG_1368
אני מוכרח להודות, שמעיון באתר האינטרנט של המסעדה, התרשמתי ממנה הרבה יותר מאשר במציאות. ההליכה כל היום בשמש ואז שוב אל המסעדה, ההמתנה בתור לשולחן, הצפיפות הגבוהה של השולחנות שם – בשלב מסוים התחלתי להרגיש לא טוב, סיימתי בקושי את המנה העיקרית, לא סיימתי את כוס הבירה שליותה אותה ואף ויתרנו על קינוחים. שלא יובן לא נכון, האוכל היה טוב. אשתי ובתי נהנו מההזמנות שלהן.
עלות לשלושתנו כולל שתיה, מיסים וטיפ – CAD 119.
חזרנו למלון במונית, שקצת האריכה את הדרך לתוך פקקים, אבל לא הייתי במצב להעיר לנהג על זה.
יום 9
ביום זה חזרנו לארה"ב והוא היה יותר יום נסיעה מאשר יום טיול, כשמטרת הנסיעה היתה הגעה ל-Albany, NY, לקיצור טווח אל יעד הטיול האמיתי שלנו: עמק ההדסון.
ביקורת ההגירה/מעבר הגבול מקנדה בחזרה לארה"ב היתה מהירה הרבה יותר מאשר כשנכנסנו מארה"ב לקנדה. שאלות סטנדרטיות, הכל כשאנו ישובים במכונית, ופתיחת המחסום להמשך הדרך.
הדבר הראשון ששימח אותנו היה, שהטלפונים שלנו חזרו לחיות והיה לנו אינטרנט, אחרי יותר מיומיים ללא.
לעומת זאת בדרך דרומה, התקשנו למצוא מקום לארוחת צהרים, שאיננו מסעדת מזון מהיר. לבסוף, כשכבר היה די מאוחר, עצרנו לארוחת צהרים קלה ב-Black Bear Restaurant, 7882 Rt. 9, Pottersville, NY.
עלות לשלושתנו כולל שתיה, מיסים וטיפ - $27.
מפאת שעת ההגעה, ויתרנו על הסיור באזור המרכז את מבני השלטון Empire State Plaza וה-New York State Capitol.
ארוחת ערב אכלנו במסעדה מרשת Outback. כרגיל פתחנו עם פרח הבצל והמשכנו עם סטייקים שונים ומעולים, אחד מהם בשילוב עם זנב לובסטר.
עלות לשלושתנו כולל שתיה, מיסים וטיפ - $109.
BEST WESTERN Sovereign Hotel – Albany
1228 Western Avenue
Albany, NY, US
Phone: 518/489-2981
המלון הזה נבחר, מכיון שכבר לנו בו בעבר ב-2011 והוא התאים לצרכינו.
קיבלנו חדר עם שתי מיטות Double.
מזנון ארוחת הבוקר כלל ארוחת בוקר מלאה.
עלות ללילה בתעריף AAA היתה: $94.50 + $123.23 Tax = $107.73
יום 10
מטרות יום זה היו:
ארוחה באחת ממסעדות ה-CIA (The Culinary Institute of America)
טיול השלמות נוף ב-Hudson Valley, NY, ככל שהזמן והעייפות המצטברת יאפשרו לנו.
בביקור הקודם שלנו בעמק ההדסון ב-2012, היה מזג אויר גשום, מעונן מאוד וערפילי, מה שהביא לכך שהביקור אז היה בעיקר באחוזות, יפהפיות לכשעצמן, אבל לא יכולנו להנות מנוף הנהר, שהיה מכוסה ערפילים. לכן, הפעם ההתמקדות היתה כאן בהשלמת נופים.
הכנתי מראש שתי תוכניות ליום זה: באחת התכנון היה בהתאם לארוחת הצהרים המוזמנת והשניה היתה למקרה שיתפנה שולחן בערב ואז נבטל את הצהרים, מה שלא קרה.
ה-CIA המדובר איננו המוסד האמריקאי לביון, אלא בית הספר הגבוה לבישול בארה"ב: Culinary Institure of America. כאן מכשירים את הדור הבא של המסעדנים והשפים למסעדות הטובות ביותר בארה"ב. יש כאן גם תלמידים ממדינות אחרות וגם מישראל היו (ואולי גם כעת יש) תלמידים כאן.
20150822_140008
20150822_135935
IMG_1392
IMG_1397
המקום הוא קמפוס יפהפה ענק כמו של אוניברסיטה וכולל מלבד בניני המסעדות, גם מבני מגורים והדרכה וביניהם צמחיה יפה, מדשאות ומזרקות. אפילו דמות הולך הרגל בתמרורים של "זהירות הולך רגל" הוחלפה כאן בדמות שף עם מצנפת.
IMG_1398 – זהירות, שפים חוצים !
IMG_1393
IMG_1394
IMG_1395
IMG_1396 – דמותו של השף Paul Bocuse
יש במקום מספר מסעדות בסגנונות שונים: צרפתי (Bocuse Restaurant), איטלקי (Ristorante Caterina De'Medici), אמריקאי (American Bounty Restaurant) ומסעדת קינוחים (Apple Pie). התלמידים הם אלה שמבשלים, מארחים, ממלצרים והכל תחת עין פוקחת של המורים שלהם, גם כדי לתת לתלמידים ציונים וגם כדי למנוע "אסונות" בדרך אל הסועדים.
עוד מהארץ ניסיתי להזמין מקום לאחת המסעדות כאן ונתקלתי בקשיים. המסעדה האיטלקית למשל איננה פועלת בשבת (היום בו התכוונו לאכול כאן) ובאחרות לא היה מקום לארוחת ערב, כבר חודש מראש. לבסוף הצלחתי למצוא שולחן, אבל רק לארוחת צהרים ב-Bocuse Restaurant, שהיתה ממילא המסעדה המועדפת עלינו מבין מסעדות ה-CIA:
The Bocuse Restaurant at The Culinary Institute of America
1946 Campus Drive, Hyde Park, NY 12538, Cross Street: Route 9
(845) 471-6608
IMG_1390 – הכניסה למסעדת Bocuse
במבואה יש תמונות של Paul Bucuse, השף המיתולוגי שבהשראתו נבנו כאן התפריטים בנסיון לשחזר מנות מפורסמות מהמסעדה שלו ליד ליאון בצרפת, זאת לצד מנות חדשות.
אולם הסועדים מפואר מאוד ולא היה מבייש שום מסעדת 3 כוכבים. מהרגע שנכנסים ומתיישבים מרגישים אוירה של מסעדה עילית. על הקירות מנורות עם אהיל בצורת מצנפת של שף ומעליהן דמות קטנה של פול בוקוז.
IMG_1369
המטבח גדול מאוד והוא פתוח לכיוון הסועדים דרך קיר זכוכית, כך שחובבי בישול יכולים גם לראות את המטבח בפעולה.
IMG_1370
IMG_1380
IMG_1389
העובדה שהמאכלים הוכנו ע"י תלמידים כלל איננה ניכרת. לעומת זאת ניתן לראות מעט חוסר בטחון אצל אותם תלמידים שהוקצו לשרת את הסועדים כמלצרים. זה בלט במיוחד אצל מלצר הלחמים, שהתקשה להוציא מסלסלת הלחמים ולאחוז בפרוסת לחם בעזרת שתי הכפות. לעומתו, המלצר שהביא את המנות הראשונות והעיקריות היה בסדר גמור ונתן שרות מהוסס טיפה אבל ללא טעויות.
לעומת רוב המלצרים, שהיו צעירים מאוד, את מנות הקינוח הביאה מלצרית מבוגרת, כנראה ישירות מהקונדיטוריה של המסעדה.
אכלנו:
Mise en Bouche
(משעשע חיך)
ואחריו:
Black Truffle Soup VGE
Beef Broth, Vegetables, Black Truffles, Puff Pastry
זוהי אחת ממנות הדגל של השף פול בוקוז, מנה שזכינו לאכול גם במסעדה המקורית שלו במהלך טיול ירח הדבש שלנו בצרפת.
בקערה יש מרק ציר בשר עשיר עם פטריות כמהין שחורות והוא נאפה בתנור כשהקערה עטופה בבצק.
כשהמנה מגיעה לשולחן, בוצעים את כיפת הבצק ואז ענן אדים עם ניחוחות עזים של הכמהין פורץ החוצה ומענג את חוש הריח שלנו.
IMG_1372
Fennel Confit, Pickled Mango, Red Pepper
20150822_120444
20150822_120506
Lobster Trilogy
Lobster Tail, Caramelized Endive, Hazelnuts, Tempura Lobster Roll, Lobster Tortellini
IMG_1374 – לובסטר ב-3 צורות הכנה
Strip Loin of Beef
Charred Baby Carrots, Gratin Dauphinois, Wilted Greens, Marchand de Vin
20150822_123435
Bread Trilogy
Baba au Rhum, Passion Fruit Foam, Toasted Baguette Ice Cream, Caramelized Croutons, Beignet, Wild Blueberry Compote
IMG_1384
Modernist Lemon Bar
Crème Fraîche Cake, Lemon Curd, Coconut Ice Cream, Tamarind Sauce
IMG_1386
Madagascar Vanilla Bean Vacherin
Meringue Crunch, Pickled Strawberries, Black Sesame Crumble, Shiso Sauce
IMG_1385
עלות הארוחה לשלושתנו, כולל יין, אספרסו ושרות - $230. השרות נגבה אוטומטית בחשבון, כי לכאורה אין להשאיר טיפים לתלמידים וכספי דמי השרות מועברים למטרות ההדרכה של ה-CIA. יש גם ארוחת 3 מנות מתפריט קבוע ב-$35 לאדם + שרות ומשקאות ובחירת מנות חלופיות בתוספת תשלום.
העיתוי של ארוחת הצהרים גרם לכך, שהחלטתי לוותר על ביקור ב-New Paltz, NY, נקודה שקיויתי להשלים ביחס לטיול קודם שלנו בעמק ההדסון ב-2012.
כעת הייתי בדילמה. לכאורה, יכולנו להגיע מהמסעדה למלון המוזמן ב- שב-Poughkeepsie, NY, תוך דקות ספורות, לבצע Check In, לשים את המזוודות בחדר ולצאת שוב לטייל עד ערב. אבל בהכירי את ה"סחורה" שלי, ידעתי, שלאחר התמקמות בחדר, אף אחת מהן כבר לא תרצה לצאת שוב. לכן, דילגתי על המלון והמשכנו הלאה מהארוחה ישירות ל-Walkway Over The Hudson, שגם הוא ב-Poughkeepsie, NY.
חנינו והלכנו רגלית מרחק לא קצר, בהתחשב בחום החיצוני ובעייפות מהארוחה והיין. הלכנו אל הגשר ועליו עד מרכזו. זהו גשר להולכי רגל ורוכבי אופנים בלבד, אך כדאי בכל זאת להיזהר גם מהאופנים וגם מכלי רכב תחזוקה שנוסעים על הגשר. לשימחתנו לא היו אופנים חשמליים – מכת המדינה שלנו. לא המשכנו לצד השני, כי כבר היינו עייפים מאוד והנהר מאוד רחב כאן. הנוף של ה-Hudson River יפה מאוד וראינו ספינות גדולות שטות בו. במקביל שמענו רעש שמאוד חביב עלי ועל בתי: מנועים של מכוניות או אופנועי מרוץ. חיפשנו אותם, אך לא גילינו אותם.
20150822_145027
IMG_1401
IMG_1407
IMG_1400
20150822_145132
20150822_145003
כשחזרנו לחניה, התעורר בי חשש, שמא היה צריך לשלם עבור החניה, כי ראיתי אוטומט של כרטיסי חניה בכניסה לחניון הסלול. לא ראיתי מכשיר כזה בחניון הלא סלול שבו חנינו ולכן הנחתי, ששם אין דמי חניה. לא מצאתי שום דו"ח על המכונית ואינני יודע האם אני צודק בהנחה הזו, אז למי שמגיע לכאן – כדאי לבדוק זאת.
בדיווחים בפורום הוזכרה תצפית יפה על עיקולי ה-Hudson River ב-United States Military Academy, שב-West Point, NY. השעה כבר היתה כזו, שלא ניתן היה כבר לבקר שם (פתוח רק עד 16:45), אך ניסיתי את מזלנו ובכל זאת נסעתי לשם. בעמדת הבטחון שבכניסה, נשאלתי למטרת הגעתי וכשהסברתי, שרצינו רק תצפית טובה על ה-Hudson, איש הבטחון נתן לי הסבר כיצד להגיע לתצפית יפה מאוד, שנמצאת מרחק קצר משם מחוץ לאקדמיה הצבאית. למי שבכל זאת מגיע כאן לביקור, כדאי לדעת שצריך להגיע עם דרכון שבו ויזה ואשרת שהיה תקפה.
עפ"י הכוונת איש הבטחון, הגענו לתצפית בקלות ואכן היתה תצפית נפלאה ובנוסף חנו שם 3 מכוניות Porche אדומות ומספר אופנועי מרוץ, שעזבו את המקום דקות ספורות לאחר מכן, תוך השמעת מנגינת (נהמת) מנועים שמאוד ערבה לאוזנינו חובבות הספורט המוטורי. כך גם קיבלנו פיצוי על מכוניות המרוץ שלא מצאנו ליד גשר הולכי הרגל, קודם לכן.
IMG_1409
IMG_1413
IMG_1417
IMG_1418
זו גם היתה הנקודה שבה חזרנו ל- Poughkeepsie, NY ללינה.
מכיון שהארוחה העיקרית שלנו היום היתה בצהרים ועדין היינו די שבעים ממנה, אכלנו ארוחת ערב קלה הרבה יותר ב-Subway. עלות לשלושתנו כולל שתיה ומיסים - $17.
Best Western Plus Inn and Suites At The Falls
50 Red Oaks Mill Road, Poughkeepsie, New York, 12603-3260, US
Tel: 845/462-5770
Reservation: 1-800-780-7234 ISRAEL
Tel: 1-80-945-2041 (Toll Free)
קיבלנו חדר עם שתי מיטות Queen, שהחיסרון היחידי שלו עבורנו היה, שזה חדר שהוא Pet Friendly, מה שהשאיר בחדר ריח לא נעים, שבסוף התרגלנו אליו.
במקור, כשרציתי להזמין כאן חדר בחינם תמורת נקודות, היה גם חדר רגיל, אבל לי לא היו עדין די נקודות. עד שקיבלתי אישור מהמוקד של Best Western Rewards לבצע הזמנה תמורת נקודות, שטרם היו לי, ובלבד שיהיו בידי די נקודות בעת ה-Check In, אזלו בינתיים החדרים הרגילים ונותר רק החדר שהוא Pet Friendly.
מזנון ארוחת הבוקר כלל גם פריטים של ארוחת בוקר חמה מלאה.
עלות לינה ללילה: חינם תמורת 24,000 נקודות של מועדון Best Western Rewards.
אילו היינו צריכים לשלם כאן, העלות בתעריף AAA היתה: $161.99 + $19.64 Tax = $181.63.
יום 11
לאחר ארוחת בוקר טובה, המשכנו דרומה לאורך ה-Hudson, כשלפעמים אנו נוסעים בדרך ש-I-Go החליטה עבורנו ומדי פעם מרשים לעצמנו לעצבן את I-Go וסוטים ממנה כדי לקחת דרכים, שצמודות יותר לגדת הנהר, ולהתברבר במכוון בין עיירות קטנות. פרט למראה נוף הנהר, דרכים אלה מתגמלות גם בנוף של בתים קטנים יפים וציוריים. עשה חשק גדול לקנות שם בית כזה...
למי שנוסע כאן בפעם הראשונה, כדאי לשים לב לדמיון בספרור הכבישים, שמאוד מטעה. יש 9 בלי אות כלשהי לצדו ויש כבישים המסופררים בסגנון של 9A, 9B, 9C וכן הלאה. חסר מספרים, שהכל סופרר כ-9 ואות ? הכי מטעה זה כביש 9S, כשכאן אין זה במשמעות של 9 South !
רצינו לראות את ה-Tappan Zee Bridge, שבין Nyack, NY ל-Tarrytown, NY, אבל כשהגענו לשם הגישה לגשר היתה סגורה ונאלצנו לוותר.
מכאן כבר המשכנו ישירות אל היעד שלו ציפו כל הזמן הקניניות שלי: Jersey Gardens.
כתבתי "המשכנו ישירות", אבל זה איננו מדויק. איכשהו, תמיד באזור שדה התעופה של ניוארק, ה-I-Go גורמת לנו להתברבר ארוכות. "צא ימינה" – יצאתי ומייד שמעתי לדאבוני: "מחשב מסלול מחדש". ושוב נסיעה ארוכה בכיוון ההפוך מזה שנדרש, כולל אגרה מיותרת, רק כדי להגיע למקום כלשהו שבו נוכל להתהפך בכיוון הנסיעה. שוב מגיעים לאזור הבעייתי והפעם אני מחליט שלא לקחת את ה"ימינה" המוצע אלא זה שאחריו ושוב בירבור. בפעם השלישית זיהינו התפצלות כלשהי שה-I-Go לא התייחסה אליו ולקחנו אותה והפעם באמת "ישירות" ל-Jersey Gardens.
הקניון אמנם מקורה, אבל הוא ענק ומגרש החניה שלו היה מלא מאוד, כך שנאלצנו לכתת רגלינו מחניה רחוקה עד לקניון עצמו ואז שוב בתוכו. קנינו, אכלנו באחת מהרבה מזללות מזון מהיר שיש שם ($28 לשלושתנו) , קנינו, שתינו ושוב קנינו ועם כל השקיות הרבות והכבדות חזרנו אל המכונית.
פרט לחנויות ביגוד, אופנה, תיקים וכד' יש כאן גם חנות גדולה מאוד של לגו, שאותה כמובן לא קיפחנו ובתנו, שהרגישה שם מאושרת, יצאה משם ברכוש גדול.
כמו בקניונים גדולים אחרים, כדאי מאוד לקחת מפה של הקניון ולסמן בה את מקום החנויות שמעניינות אתכם ואז לבצע אופטימיזציה של מסלול של מכסימום קניות במינימום הליכה. אבל אל חשש, גם המינימום הזה הוא הרבה הליכה.
1128-38 Spring St., Elizabeth, NJ 07207
Phone: 844-825-5858
קיבלנו כאן מעין סוויטה (חדר סטודיו) עם מיטת King וספה הנפתחת למיטה.
מזנון ארוחת הבוקר כולל ארוחת בוקר חמה.
עלות ללילה בתעריף AAA היתה: $113.00 + $20.35 Tax = $133.40.
בעת ביצוע ההזמנה, היה כתוב באתר שלהם, שיש גם דמי חניה בסך $15 + Tax ללילה, אך מאוחר יותר זה הוחלף בכיתוב Free Parking.
האינטרנט הוא בחינם לחברי HHononrs (המועדון של רשת הילטון) ובתשלום לאחרים.
במלון עצמו אין מסעדה והם מפנים למסעדה המצויה במלון ה"אחות" הסמוך, Renaissance. אפשר כמובן גם להזמין משלוחים, או לנסוע לאחת המסעדות בסביבה, אך אחרי הבירבורים באזור ניוארק, החלטתי שאין לי כוונה להתברבר גם בשעות החשיכה ואכן פסענו למלון הסמוך, דרך מעבר בגדר שבין שני המלונות.
ההיצע כאן לא היה גדול מאוד, אך מגוון ונדיב בגודל המנות.
עלות לשלושתנו כולל שתיה, מיסים וטיפ - $59.
יום 12
מכיון שאת הקניות השלמנו כבר ביום הקודם, השכמנו הבוקר קצת מאוחר יותר, מכיון שכל שנותר לנו ביום זה היה להחזיר את הרכב השכור ולהגיע למלון בניו יורק.
לכאורה יכולנו להחזיק ברכב עד שעת ערב, אך לאור העובדה שמיצינו את מה שרצינו באזור זה, הוחלט להקדים ולהגיע לניו יורק בשעה מוקדמת יותר ולנצל את הזמן שם.
הדרך מהמלון לכיוון JFK היתה פקוקה מאוד ועם המון משאיות ענקיות. בשלב מסוים, I-Go הודיעה לנו, שההגעה לחברת ההשכרה תהיה בעוד 21 דקות. זה גם מה שהיא הודיעה לנו 40 דקות מאוחר יותר...
בתחנת החזרת הרכב, התהליך היה יעיל מאוד ומהיר מאוד וקיבלתי במקום אישור שהחיוב היחידי שלי הוא בגין ה-EZ Pass.
כזכור, למי שקרא את תחילת סיפור ההשכרה, משרדי National והמגרש שלהם משמשים גם את Alamo ואינם נמצאים ליד הטרמינלים של JFK וכדי להגיע אליה/מהם יש צורך בנסיעה ב-Air Train, הרכבת הפנימית של JFK. כדי שלא לטרוח עם המזוודות שוב ברכבת בחזרה לטרמינלים, היכן שמגיעות מוניות, ביקשנו מאיש הצוות, שלו החזרנו את הרכב, שיזמין לנו מונית לכאן. זה לקח לא מעט זמן, אבל בסוף הגיע להסיע אותנו רכב פרטי ולא מונית, שגבה מחיר קצת גבוה מהתעריף הקבוע של מונית מ-JFK למנהטן, אבל בהתחשב בכך שהוא הגיע אלינו במיוחד ובכך שהתעריף האחיד תקף רק לטרמינלים של JFK, זה עדין היה סביר.
היה קצת קשה לדחוס את כל המטלטלין שלנו בתוך הרכב שלו ואת התיקים הקטנים יותר נאלצנו להניח על הכסא והרצפה שליד הנהג.
הדרך למנהטן היתה איטית אף היא והפקקים התעצמו כשנכנסנו למנהטן – שם הכל פשוט עמד. שוב, כמו במונטריאל, המון עבודות תחזוקה בכבישים. בשלב מסוים כבר ראיתי על פניו של הנהג שהוא כבר מתחרט על הנסיעה הזו. בסופו של דבר הגענו למלון במנהטן.
בערב, בדרכנו אל המסעדה ההודית, Tulsi, בעלת כוכב מישלן אחד, שהוזמנה מראש, טיילנו דרך Broadway וה-Times Square.
20150824_193604
20150824_193843
20150824_193955
20150824_194126
20150824_194213
211 East 46th St., New York, NY 10017
(212) 888-0820
איכשהו, עד כה לא הלך לנו עם מסעדות הודיות בניו יורק ותמיד התאכזבנו. אפילו בפעם הקודמת ב-2013 במסעדת Tamarind, שהיה לה אז כוכב מישלן אחד, נרשמה אכזבה ולא הבנו על מה ולמה יש לה כוכב. כנראה שגם במישלן הגיעו לאותה מסקנה וכבר אין לה.
לכן, הגענו ל-Tulsi בחששות. שוב מסעדה הודית, בעלת כוכב מישלן אחד. לשמחתנו זו היתה חוויה מתקנת מאוד. האוכל הנהדר הפיג מהר מאוד כל חשש והתוודענו לאוכל הודי, שהשף הצעיד אותו כמה צעדים גדולים קדימה.
אכלנו:
SAMOSAS
Potatoes, green peas, spinach & parmesan, lamb or fenugreek
Tulsi Scallops
Pan seared scallop with red pepper sauce
Tulsi Paneer
Cottage cheese fresh basil, roasted garlic & cranberry chutne
Tulsi Dal
Arthirachi Kar
Lamb roasted with spices, fresh coconut, whole chilli, curry leaves & tamarind juice
Chicken Tikka Masala
Chicken tikka in a creamy tomato fenugreek sauce with Indian spices
Dum Biryani
Mughal style rice, sealed with dough & slightly baked in a clay pot
Goat
Ginger, garlic, yogurt, cardamom, mace & saffron
Degh (Rice) Zafrani
Basmati rice flavoured with saffron
Naan
Tandoori baked light bread
Garlic Naan
White flour bread flavored with garlic
LAUKI HALWA
Green pumpkin cardamom chocolate covered pumpkin candy, vanilla ice cream
SORBET
Homemade, choice of flavor
המקום הוזמן מראש מהארץ. לא נדרש לבוש רשמי.
עלות לשלושתנו כולל בירות, שתיה קלה וחמה, מיסים וטיפ - $230.
237 West 54th Street, New York City, New York 10019
Phone: 1-212-253-6000
קיבלנו כאן חדר גדול (במושגי מנהטן) עם שתי מיטות Queen ועדין היה מקום לכל המזוודות והקניות שלנו. היתה גם כספת בחדר בגודל שאיפשר להכניס לתוכה Laptop גדול, iPad ועוד מסמכים שונים.
בעת ה-Check In, כחברי HHonors (המועדון של רשת הילטון), קיבלנו שקית ובה שני בקבוקים של מים מינרליים.
האינטרנט הוא בחינם לחברי HHononrs ובתשלום לאחרים.
הכרטיס האלקטרוני של החדר נדרש כאן לא רק לפתיחת דלת החדר אלא גם לגישה ל-Business Center ואפילו לשימוש במעלית. המעלית, אגב, איטית וצריך להמתין לה זמן רב.
בקומת המרתף מצוי ה-Business Center שבו מספר עמדות מחשב, מספר מדפסות לייזר, מכשיר פקס וטלפון. משלוח הדפסה למדפסת שכאן, אפשרי גם מהחדר מהמחשב האישי שלכם, אך כדי לדעת איך לעשות זאת, צריך לקרוא את דף ההנחיות המצוי ב...Business Center, כך שאם כבר ירדתם לכאן, יש להניח שכבר תדפיסו כאן.
באותה קומה מצויים גם חדר עם מכונות כביסה וייבוש לשימוש עצמי, חדר כושר וחדר ישיבות. דטרגנט ופריטה – בקבלה.
עלות הלינה בתעריף AAA השתנה מיום ליום. יומיים זה היה בתעריף של $220 + מיסים ויומיים בתעריף של $233 + מיסים.
בסופו של דבר, העלות הכוללת ל-4 לילות בתעריף AAA היתה: $906 + $147.72 Tax = $1,053.72, בממוצע קצת מעל $263 ללילה כולל כל המיסים, ממש לא רע למנהטן ועוד לאזור כה מרכזי.
בהזמנה המקורית, המחיר הכולל היה יקר יותר בכ-$160, אבל מעקב אחר השתנות המחירים במלון, הביא אותי לצוד תעריף זול יותר, להזמינו ולבטל את ההזמנה הקודמת. כאמור, חיסכון של $160.
בעת ביצוע ההזמנה הוצעה לי גם אופציה של Late Checkout (עד 14:00 במקום 12:00) תמורת $30 + Tax נוספים והחלטתי לרכוש אותה, כך שהעלות הכוללת היתה $1,092.24.
מחיר הלינה איננו כולל ארוחת בוקר. בדיעבד, יתכן וכדאי היה לרכוש גם את אופצית ארוחת הבוקר, המוגשת במסעדה הסמוכה והמקושרת למלון, שבה סעדנו בוקר אחד ארוחה נהדרת, אבל בתעריף די יקר, למי שלא רכש אותה במסגרת החבילה של המלון.
יום 13
לאחר ארוחת בוקר טובה מאוד, אך גם יקרה מאוד ($100 כולל שתיה, מיסים וטיפ), ב-Empire Steak House, המסעדה הסמוכה המקושרת למלון, ירדנו לתחנת הרכבת התחתית הקרובה כדי לרכוש כרטיסים שבועיים בלתי מוגבלים תמורת $32 לכרטיס. אין הנחות ילדים/נוער. התשלום מתבצע באשראי או במזומן. את הכרטיסים ניתן לכאורה לרכוש באוטומטים שליד הכניסה. "לכאורה" כי לצערנו, כל האוטומטים היו מקולקלים. לפיכך עלינו בחזרה לרחוב וחצינו את הכביש וירדנו לתחנה המקבילה, שם האוטומטים פעלו, אלא שלאחר רכישת שני כרטיסים באמצעות כרטיס האשראי שלי, האוטומט סרב לאשר את התשלום באשראי עבור הכרטיס השלישי. אחד האנשים שעמד בתור מאחורי, טען שככל הנראה יש מגבלה של כמה כרטיסים שבועיים ניתן לרכוש באמצעות אותו כרטיס אשראי והציע שעבור הכרטיס השלישי ננסה לשלם בכרטיס אשראי אחר. אמר ו...צדק. התשלום עבור כרטיס הנסיעה השבועי השלישי בוצע בהצלחה עם כרטיס האשראי של אשתי.
עכשיו כשאנו מצוידים ב-3 כרטיסי נסיעה שבועיים, נסענו לדרום מנהטן, כשהתכנון היומי היה טיול רגלי מדרום לצפון במקביל לגדת ההדסון. הדרך עברה ב-Hudson River Park, שלא כל כך הרשים אותנו וגם החום היה בלתי נסבל, כך ששלושה בקבוקי מים שקנינו במכולת סמוכה, נגמעו והתרוקנו במהירות.
20150825_105117
20150825_110243
לאחר מכן, פנינו ל-Chelsea Market, שבהחלט "סיפק את הסחורה" לחובבי אוכל ובישול כמונו.
זהו שוק בתוך מבנה. במקום חנויות ירקות, פירות, גבינות, נקניקים וכד', מסעדות, בתי קפה, מאפיות, קונדיטוריות וחנויות של כלי בישול, תבלינים, תה, קפה ומה לא. גן עדן לפודיס כמונו. הצטיידנו בפירות טריים חתוכים ובסלטים טריים, התמקמנו ליד אחד השולחנות המעטים הפזורים שם במסדרונות ואכלנו ארוחת צהרים מהנה.
DSCN1305
IMG_1433
IMG_1434
IMG_1435
IMG_1436
כמובן, שגם חנויות כלי ועזרי בישול לא קופחו על ידינו. ואז לאחר שנהננו ושבענו נתקלנו בחנות ענקית של דגים ופירות ים. ניתן לרכוש במקום חומרי גלם כדי להכינם בבית וניתן גם לבקש מהטבחים ומה-Sushi Men הרבים, להכין לכם אותם במקום. האכילה בעמידה ליד דלפקים, כשמעבר למחיצת זכוכית מסתכלים בכם חומרי הגלם. המקום היה מוצף בהמון יפנים שבלסו כל דבר שלא נמלט על נפשו מספיק מהר. היינו גם אנו מצטרפים אליהם בשמחה, אבל גם למטיבי לסת כמונו, יש מגבלת תכולה וכבר עברנו אותה. לפיכך, סיכמנו שאולי נחזור לכאן למחרת, לפחות לארוחת בוקר.
IMG_1438
DSCN1302
DSCN1303
DSCN1306
DSCN1307
החום וההליכה המרובה, שלא לדבר על מדרגות הירידה והעליה בתחנות הרכבת התחתית התישו אותנו ולכן הוחלט לקצר את היום ולחזור למנוחה במלון, במיוחד, כשבערב היתה מוזמנת לנו ארוחה במסעדה בעלת 3 כוכבי מישלן:
10 Columbus Circle, New York, NY 10019, Cross Street: 60th Street
(212) 823-9335
20150825_213534
Per Se היא מסעדת הדגל של השף Thomas Keller ובעיני רבים היא נחשבת למסעדה הטובה ביותר בניו יורק. בחרנו לאכול את ה-CHEF'S TASTING MENU. מחיר הארוחה לסועד יקר מאוד: $310 כולל שרות, אך לא כולל יין, משקאות ומיסים.
בתוך התפריט הקבוע הזה ישנן מספר מנות חלופיות שניתן לבחור בתוספת תשלום ושיכולות לייקר את הארוחה הנ"ל בעוד $215 נוספים, אם בוחרים בכולן. אנו בחרנו להסתפק במנות שאינן מחייבות תוספת.
בהתחלה מגיע "משעשע חייך":
and Sterling White Sturgeon Caviar
IMG_1448
SALAD OF MARINATED ARTICHOKES
Young Leeks, Grilled Persian Cucumbers,
Marcona Almonds and "Romesco"
IMG_1449
IMG_1450
"PAVÉ" OF ATLANTIC HALIBUT
"Capellini," Parmesan "Crisp," Red Radishes,
Romaine Lettuce and "Clam Sauce"
IMG_1452
IMG_1454
CHARCOAL GRILLED NOVA SCOTIA LOBSTER
Matsutake Mushrooms, Yellow Corn Kernels,
Husk Cherries and Scallion Salad
IMG_1455
WOLFE RANCH BOBWHITE QUAIL
"Pommes Duchesse," Creamed Arrowleaf Spinach,
Pickled Gray Shallots and "Bordelaise"
IMG_1457
IMG_1458
ELYSIAN F IELDS FARM'S LAMB RIB-EYE
Jingle Bell Peppers, Broccolini Florettes,
Fuji Apples and "Satay Sauce"
IMG_1460
VON TRAPP BROTHER S ' "OMA"
Banana "Madeleine," Spiced Pecans, Celery Branch
and Malt Vinegar-Ale Reduction
IMG_1462
"ASSORTMENT OF DESSERTS"
Fruit, Ice Cream, Chocolate and "Candies"
IMG_1464
IMG_1467
IMG_1468
IMG_1469
כל מנה מלאכת מחשבת, כשרואים את ההשקעה בכל פרור המונח בצלחת ואת הקומפוזיציה הכוללת של המרכיבים על צבעיהם וטעמיהם.
השרות מוקפד ביותר, כיאה למסעדה ברמה הזו, אך בכל זאת זיהיתי פעמיים טעות בסדר הגשת מנה ליושבים מול השולחן. עפ"י הקלאסיקה הצרפתית, מקובל שיש להגיש קודם לנשים, מהמבוגרת לצעירה ורק אז לגברים. לרוב זה הוגש בסדר הנכון.
למרות, שהמחיר כולל שרות, בכל זאת הם מציעים בחשבונית Optional Gratuity ואחרי שרות כמו שקיבלנו, אי אפשר היה שלא להוסיף, לכן לאחר תוספת יין, שתיה, מיסים וטיפ, העלות היתה $1,246.
אם המחיר הזה יקר בעיניכם, אז כדאי שתדעו שבאותה קומה (רביעית), שבה נמצאת Per Se, מצויה מסעדת שלושה כוכבים נוספת, Masa, שבה מחיר ארוחה ליחיד לפני משקאות, מיסים וטיפ הוא $450...
כאילו כל האוכל הרב לא הספיק (חלק מהקינוחים כבר לא יכולנו לסיים), קיבלנו ביציאה שקית ובה ספרון על השף תומס קלר, המסעדות שלו וחומרי הגלם בהם הן משתמשות וגם 3 קופסאות מתכת עם לוגו של המסעדה ובהן עוגיות סנדוויץ' טעימות מאוד. כך אפשר היה להמשיך בחוויה גם לאחר שכבר עזבנו את המסעדה.
נדרשת הזמנת מקום מראש ונדרש לבוש רשמי, אך אין חובה לענוב עניבה.
IMG_1473
IMG_1472
IMG_1471
יום 14
עם בוקר נסענו עם התחתית שוב לכיוון Chelsea Market מתוך כוונה לאכול את ארוחת הבוקר בשוק ואז להמשיך הלאה, אלא שלאחר שיצאנו מתחנת הרכבת התחתית, בדרכנו לשוק, ראינו ביתן של Le Pain Quotidien והחלטנו לאלתר את ארוחת הבוקר כאן. קרואסונים עם סלמון, כריך עם מוצרלה ועגבניות וכוסות קפה היו כולם טובים, אם כי לא מלהיבים. בתנו, חובבת המקרונים (עוגיות סנדויץ' נימוחות עם מילוי קרם), ראתה שבתפריט רשום "מקרון" והזמינה. לאכזבתה, מה שקיבלה היה דומה לעוגיות קוקוס, שמקובלות בפסח, ויש המכנים גם אותן מקרונים.
עלות לשלושתנו כולל שתיה ומיסים - $38.
מכאן חזרנו לתחנת הרכבת ונסענו לבקר בתצפית One World Observatory שבנין ה-One World Trade Center, הבנין החדש של מרכז הסחר העולמי, שהוקם במקום ה"תאומים" שנהרסו בפיגוע הטרור.
DSCN1316
20150826_110530
20150826_110442
אני מוכרח להודות, שהביקור כאן די הרגיז אותנו, בהיותו ממוסחר מאוד.
ראשית, העלות של כרטיס כניסה גבוהה, במיוחד לאור התמורה הלא מרשימה בנוף לעומת התצפיות הזכורות לנו מה-Empire State Building ועוד יותר מהתצפית שהיתה בעבר מהתאומים. אפילו בטיול הרגלי החינמי על גשר ברוקלין, הנוף היה מוצלח הרבה יותר.
לאחר בדיקות בטחון נכנסים למעלית מהירה ומגיעים למעלה תוך פחות מדקה. שם התבקשנו להסתדר ב-3 שורות עורפיות. חשבנו שזה לשם הסבר על המקום, אך זה היה רק כדי לנסות ולשכנע אותנו ואת המבקרים האחרים להוציא עוד כסף. הבזבוז זמן הזה היה כדי לתת לנו הסבר על איך נוכל בעזרת תוכנה על iPad לקבל הסבר על המקום שאליו אנו מביטים. כל זה בעזרת iPads המושכרים למבקרים תמורת $15 נוספים.
מסחטת הכספים כאן לא הסתפקה בזה ומייד כשניסינו להתקדם אל רחבת התצפית, שוב עצרו אותנו מלהתקדם אל התצפית וניסו לכוון אותנו לתור נוסף כדי לצלם אותנו על רקע ירוק, שלאחר מכן מוחלף באופן מלאכותי בנוף כלשהו של העיר. כבר יש לנו די נסיון עם תמונות מפוברקות כאלה, שתמיד מגיעות עם תג מחיר מופקע ושתמיד לאחר מכן אין מה לעשות עימן. לא הלך להם איתנו, סרבנו והמשכנו הלאה.
רחבת התצפית סגורה מסביב בקירות זכוכית ובגלל השתקפות של קרני האור, כשמנסים לצלם את הנוף למטה, מצלמים בעצם יותר את השתקפות המבקרים הרבים שמצטופפים מסביב. הצפיפות היתה גבוהה וממש קשה היה למצוא חלון פנוי לתצפית. לכן, אני מתנצל מראש על כל השתקפות שלי או של אחרים בתמונות שהצלחתי לצלם כאן.
כמובן, שיש במקום גם חנות מזכרות יקרה וכדי ש"לא נחמיץ אותה" היא ממוקמת בדרך אל השרותים ואל היציאה.
עלות: Adult $32, Senior $30, Child $26. בעינינו זה היה בזבוז של כסף וזמן.
IMG_1475
20150826_104023
IMG_1489
20150826_104928
DSCN1311
חזרנו אל הרכבת התחתית ונסענו לברוקלין לתחנה הקרובה ל-Brooklyn Bridge ומשם עברנו רגלית את הגשר לכיוון מנהטן. הנוף היה הרבה יותר מתגמל מזה שראינו ממרומי מרכז הסחר העולמי החדש.
20150826_115055
IMG_1508
IMG_1510
IMG_1512
IMG_1513
בצד השני היה פארק ובו דוכני מזון מהיר ומשקאות, שסיפקו את צרכינו לצהרים, ביום שגם בו בערב היתה מוזמנת לנו ארוחה במסעדה בעלת 3 כוכבי מישלן.
IMG_1517
מכאן נסענו בתחתית ל-:
Union Square Greenmarket, 33 East 17th Street,New York, NY 10003
השוק הססגוני הזה מתקיים רק בימי שני, רביעי, ששי ושבת בין השעות 08:00-18:00 והוא מתפרש על כל רחבת ה-Union Square ואף פולש קצת החוצה.
IMG_1519
IMG_1521
155 W. 51st St., (bet. 6th & 7th Aves.), New York, NY 10019
(212) 554-1515
כאמור, זו מסעדה בעלת 3 כוכבי מישלן, המחזיקה בתואר זה שנים רבות. בדרוג של Zagat היא במקום הראשון בין מסעדות ניו יורק. היא מתמחה בעיקר במאכלי ים.
נדרשת הזמנת מקום מראש ונדרש לבוש רשמי, אך אין חובה לענוב עניבה.
ההזמנה היתה ל-20:30, אך כשהגענו עדין לא היה שולחן פנוי ומוכן עבורנו והושיבו אותנו בינתיים בפינת המתנה צפופה ולא נוחה בקרבת הבר. המתינו עימנו גם סועדים נוספים. אותי די הפתיע, שמסעדה ברמה כזו איננה מצליחה לתזמן נכון את הסועדים.
ברור שבחרנו ב-Chef's Tasting Menu ($205 לסועד + משקאות, מיסים וטיפ), כדי להכיר את המיטב שיש לשף Eric Ripert להציע.
גם לאחר שהושיבו אותנו סוף סוף בשולחן ומרגע, שקיבלנו מנת משעשעי חיך ועד שהגיעה המנה הראשונה חלפו יותר מ-40 דקות ! לשימחתנו, האוכל פיצה על ההמתנה הממושכת. לפחות הוא התאים למסעדת 3 כוכבים.
20150826_214700
IMG_1522 – משעשעי חיך
IMG_1523
IMG_1524
IMG_1525
האוירה דוקא פחות רימזה על כך שמדובר במסעדת 3 כוכבי מישלן. היו המון רעש ותנועה בין השולחנות. השרות היה מקצועי ושמר על כללי ההגשה, אך משום מה המלצרית הניחה את הסכין במרחק גדול מימין לצלחת. לא מובן לי מדוע.
לעומת זאת הגשת המנות עצמן היתה בטקס מוקפד מאוד שבו המנות היפהפיות לכשעצמן הונחו לשלושתנו ע"י מספר מלצרים בו בזמן ואז אחד המלצרים יצק רוטב אלוהי סביב כל מנה.
אחד המלצרים הפתיע אותנו כשאיחל לנו "בתיאבון" בעברית. ולא, הוא נראה מאוד לא ישראלי.
ולמצעד המנות:
IMG_1546
ועוד קינוח שלא הופיע בתפריט: מבחר טעימות קינוחים
IMG_1547
20150826_230638
עלות לשלושתנו כולל יין, שתיה קלה וחמה, מיסים וטיפ - $865.
בתום הארוחה, שאלנו את עצמנו השאלה המתבקשת, באיזה משתי מסעדות שלושת הכוכבים, שבהן אכלנו ביומיים האחרונים, נהננו יותר וקשה היה להחליט. יתרון ל-Per Se על האוירה והשרות ויתרון קליל ל-Le Bernardin על הרטבים. בשני המקרים, ארוחות מצוינות. לפיכך, נכריז על תיקו.
יום 15
ארוחת בוקר אכלנו ב-:
Europa Café
1700 Broadway, NY
בעוד הכריכים שהזמינו אשתי ובתי היו טובים לדעתן, ארוחת הביצים ובייקון, שאני הזמנתי היו בה ביצים קרות וטוסטים שרופים.
עלות לשלושתנו כולל שתיה ומיסים - $35.
זה היה יום, שהוקדש ברובו לשיטוט בין חנויות המתמחות באוכל, כלי ועזרי בישול, שוק וכד', שהן תחנות ביקור קבועות שלי בביקורי בניו יורק:
Agata & Valentina, 64 University Place New York City, NY 10003
Garden of Eden, 7 East 14th Street, Manhattan NY 10003, United States
Broadway Panhandler, 65 East 8th Street (btwn B'way & University Pl.), NY, NY
New York Cake & Baking Distributor, 56 West 22nd Street, New York, NY 10010
J. B. Prince, 36 E. 31st Street (between Park & Madison aves.) on the 11th floor, NY, NY
ארוחת צהרים משביעה מאוד אכלנו ב-:
Chipotle
464 Park Ave South, NY
עבור בוריטוס ענקיים ושתיה שלמנו $40 כולל מיסים.
40W 53rd st., NY, NY 10019
(212) 969-9980
זוהי מסעדה ברזילאית בסגנון הידוע של אכול כפי יכולתך תחילה ממזנון בשרות עצמי של ירקות וסלטים. לאחר מכן בהגשה אל השולחנות, אליהם מגיעים שוב ושוב מלצרים עם שיפודים/חרבות ועליהם בשרים שונים, שיצאו זה עתה מהאסכלה וכל אחד בוחר האם ומה הוא רוצה.
היו על השולחן גם בננות מטוגנות ומעין לחם-פולנטה.
כדי לסייע למלצרים, יש לכל סועד דיסקית קרטון שצד אחד שלה הוא ירוק והצד השני אדום. מלצר יגש לסועד ויציע לו את מנת הבשר הבאה רק אם הדיסקית המונחת לפניו על השולחן היא עם הצד הירוק כלפי מעלה.
חלק מהבשרים טובים יותר וחלק פחות וללא התנסות קודמת, אין דרך לדעת, שאינך ממלא עצמך בבשר פחות טוב, וכשיגיע הבשר המשובח יותר, כבר תהיה שבע מדי. אין גם דרך לדעת באיזה סדר יצאו הבשרים מהמטבח. כשלומדים איזה טובים יותר, נמצאים למעשה בהמתנה עד שסוג הבשר המסוים יצא מהמטבח ואולי יגיע גם לשולחנכם. המסעדה גדולה מאוד ובדרך לשולחנכם יש המון שולחנות אחרים, כך שיתכן והנתח המסוים הזה יגמר לפני שהמלצר יגיע אליכם. מכיון שהשולחן שקיבלנו היה בפאתי המסעדה והרחק מהמטבח, זה קרה לא מעט. בשלב מסוים זה נמאס ועל קינוח ויתרנו.
עלות ארוחה כנ"ל ליחיד - $59.95 (לפני).
עלות לשלושתנו כולל שתיה, מיסים וטיפ - $242. נראה לי, שפרט לגימיק המוכר ממסעדות ברזילאיות אחרות, ניתן להנות יותר מ-VFM וגם מחופש הבחירה של המנות וסדר הגעתן בסטקיות אחרות.
יום 16
זהו כבר יום סיום הטיול והתחלת המסע הארוך והמפרך הביתה.
ארוחת בוקר:
1650 Broadway, New York, NY 10019
זהו דיינר אמריקאי קלאסי עם מלצרים מזמרים מעל במה שעוברת בין כל השולחנות. יש גם קומה עליונה הצופה עליהם.
להבדיל ממקומות אחרים עם הגימיק הזה, כאן שמענו גם קולות טובים וגם קיבלנו אוכל טוב. אנחנו היינו בארוחת בוקר, אבל כמובן שהם מגישים גם את הארוחות האחרות.
המנות עצמן גדולות מאוד ונדיבות מאוד גם במרכיבים היקרים שבהם כמו סלמון מעושן, או בייקון ויש היצע של מנות שלא פגשתי בתפריטי ארוחת בוקר במסעדות אחרות.
אכלנו כאן, פלטת סלמון, אומלט ווואפל בלגי עם סלמון. גם השתיה הקלה (מיץ תפוזים ושוקו) נמזגו לכוסות גדולות יחסית.
עלות לשלושתנו כולל משקאות, מיסים וטיפ - $62.
מכאן פסענו לביצוע הרכישה המקובלת אצלנו בסיום כל טיול בחו"ל:
745 7th Ave, New York, NY 10019
Tel: (212) 921-2193
טיסות חזור
למרות שרכשנו Late Check Out (14:00) במלון בניו יורק ($30 + מיסים), עדין היו לנו הרבה שעות לשרוף עד הטיסה המאוחרת מ-JFK ללונדון ומכיון שכבר היינו עייפים מאוד, העדפנו סתם לשבת ולחכות בלובי עוד שעתיים ורק אז לקחנו מונית ל-JFK כדי להמשיך לנוח ב-Lounge עד לטיסת הלילה שלנו. ההמתנות הארוכות התישו אותנו עוד יותר ואשתי אף סבלה מהמיזוג העז וחלתה. כשעלתה לטיסה כבר היתה עם חום.
כאן שוב, דיילת הקרקע ב-Gate עצמו, החליטה לשנות את המושבים שבחרתי לאשתי ובתי ושכללו מושב מעבר בשלישיה, וקידמה אותן לשורה הראשונה של ה-Economy, אבל במרכז רביעיה. אם לא די בכך, הסתבר שהמושבים היו שבורים ובלתי תקינים. כשזה התגלה, כבר לא ניתן היה לעשות מאומה, כי הטיסה היתה מלאה לחלוטין.
גם כאן, הטיסה יצאה באיחור של כ-20 דקות ולמרות זאת יכולה היתה לנחות לפני הזמן, לולא מספר הקפות שאולץ הטייס לבצע מעל היתרו, בהמתנה לאישור נחיתה.
שוב המתנה של למעלה מ-5 שעות, הפעם מתוכננות, ואז סוף סוף הטיסה ארצה, שגם היא יצאה באיחור של כ-25 דקות ונחתה באיחור של כ-15. מכיון שהטיסה היתה ב-Airbus 321, הסידור במחלקה העיסקית הוא לסרוגין 2-1 ואז 1-2. אני ישבתי במושב יחיד עם משטחים גדולים מאוד מימיני ומשמאלי. הכסאות הרגילים היו פחות נוחים ליושבות ב-Economy. הן גם התלוננו על צוות שנעלם במהלך הטיסה וגם לקראת סוף הטיסה בקושי הספיק להגיש להם ארוחה.
לאחר הנחיתה בנתב"ג היתה לנו המתנה ארוכה מאוד למזוודות, למרות שהן נשלחו על הכרטיס שלי, שהוא במחלקה העיסקית ומזוודות של מחלקה זו אמורות היו לצאת בין הראשונות.
סיכום
ראשית, תודה לחברי פורום צפון אמריקה ב"למטייל”, במיוחד אלה שטיילו באזורים של טיול זה וסיכמו טיולים, כתבו פוסטים , יעצו וענו על שאלות מעל דפי הפורום וגם בפרטי. לא אמנה שמות כדי שלא אשכח אף אחד ולא אקפח אף אחד בטעות.
זה היה טיול לא שגרתי במובן זה, שהוא היה טיול השלמות ע"י מטיילים שכבר היו בהמון מקומות בארה"ב, קנדה וארצות אחרות. לפיכך, הסבלנות לאטרקציות מהסוג שהכרנו, היתה קצרה.
חשבנו, שאנו בורחים מהחום בישראל אל מזג אויר נוח יותר בצפון אמריקה. אז חשבנו... החום הכבד עשה בנו שמות וגרם לנו בימים האחרונים של הטיול, לקצר את מספר השעות שבהן טיילנו בכל יום.
עם זאת, יעדי הטיול הושגו ודי נהננו.
אם תזכרו שאנו לא כל כך מטיבי לכת והרבה יותר מטיבי לסת – ניתן לסכם, שנהננו מאוד !