החלטתנו לנסוע לרומניה אבל הפעם להשכיר נהג מקומי עם רכב. היינו 6 בני משפחה והנהג ויקטור נחיטה קבל אותנו בשדה התעופה עם רכב יונדאי חדש ומרווח. ביום הראשון הגענו לסיביו. טיילנו בין הסמטאות החדשות והישנות, חצינו את גשר השקרים והמשכנו לפנסיון ירינה – pensiunea irina אשר נמצא בטילישקה ליד סיביו (קבלו אותנו בשמחה המחיר 50 יורו לזוג כולל ארוחת בוקר וערב עשירות בטעמים) את המקום המקסים הזה לא היינו יכולים למצוא ללא עזרתו של ויקטור הנהג המקסים .למחרת בבוקר המשכנו לכיון טרגו מורש. עיר שזורה בפרחים בשדרה המרכזית ראינו את השעון שזור הפרחים, את העיריה ובניניים חלקם בנויים בסגנון הברוק.
בקרנו בבית הכנסת היפה את הלילה לנו בפנסיון טמפו וזאת בהמלצתו של המדריך ויקטור. בפנסיון אכלנו ארוחת הערב ומספר נגנים אשר הנעימו את הארוחה במנגינות מאזורים שונים בעולם.
בקרנו בברשוב בככר המרכזית וגם בפסטיבל הבירה. כמובן בקרנו בבית הכנסת, ראינו את הרחוב הצר ביותר, נסענו לפארק שבו מוצג הפסל של יצחק רבין ז”ל , טיילנו ברחובות העיר וכמובן אכלנו גם עוגות ונהנינו מהאוירה. לנו בעיר במלון COROANA BRASOVULUI ולא להתבלבל עם המלון השני באותו השם. המלון היה ליד בית הספר הראשון בטרנסילבניה. בקרנו בטירת ברן, בפויאנה ברשוב ובסביבה היפה.
גם כאן הנהג שלנו דאג להזמין מראש את החדרים וכן שהמחיר יהיה בהתאם.
המשכנו לנסוע לסיניה וכמובן בקרנו בארמון פלש הגדול וכן גם בארמון הקטן פלישור. אסור להחמיץ את הביקור. כדאי להגיע בשעות הבוקר המוקדמות מאחר והכניסה היא בקבוצות בלבד.
כמו כן בקרנו גם באגם האדום ,קניון וסכר ביקאז .
אנו מאד נהנינו מהטיול ובמיוחד מתכנונו על ידי ויקטור, אשר דאג תמיד למקומות לינה מצוינים. קבלות הפנים והאירוח היה מקסים. אכלנו בפנסיונים אוכל ביתי ועשיר וכן במסעדות המיוחדות אשר הוא המליץ ושבהם היה האוכל המיוחד של האזור.