יום 1: דאמבולה
נסענו זוג לסרי לנקה בתאריכים 15-30.09.2010, סגרנו עם נהג מהארץ 40 דולר ליום
לעשרה ימים.
נחתנו בשדה התעופה בקולומבו לפנות בוקר ,לאל הנהג פגש אותנו בשדה התעופה ונסענו לכיוון דאמבולה ,בעצירה קטנה על הכביש לאל הזמין אותנו למשקה קוקוס מלך. הגענו למלון בשם Pelwehera Village Resort,המלון יפה והחדרים מרווחים עם מרפסות גדולות יש בריכה והאוכל סביר פלוס. מחיר ללילה חצי פנסיון 70 דולר לזוג .
בצהריים יצאנו לספארי , השמורה ענקית והנוף מדהים, עם מרחבים ירוקים ואגם יפה ,שבו מורשים לשוט רק סירות ללא מנוע.
הנהגים בשמורה מתקרבים אל עדר הפילים הפראי, אחרינו רדף עדר פילים במרחק של 3 מטרים מהג'יפ ,מפחיד ומדהים לראות איך הפילים הכבדים יכולים להיות מהירים.
נהג הג'פ היה אדיב ופינק אותנו באבטיח מתוק, ובכל פעם שרצינו לצלם הוא עצר את הגי'פ ושיפר עבורנו עמדות לצילום. משך הספארי הוא 2-3 שעות, עלות 4500 רופי ליחיד.
נ.ב:אין יותר מידי סוגי חיות.יש טווסים וציפורים ומעט קופים בכניסה לשמורה.
יום 2:-סיגריה- Rock Temple
נסענו לכיוון הסיגריה בדרך עצרנו לרכיבה על פיל (רני) , המדריך הולך ברגל ומלווה בהסברים על בעלי החיים והצומח שבדרך, השארנו לו את המצלמה שיצלם אותנו לאורך הטיול. בדרך נתקלנו בזיקיות יפות ומדהימות, וסוגי עצים שונים ומוזרים שלפעמים גדלים אחד בשני. לנו יצא לראות תנין במרחק רב , אפשר להאכיל את הפיל בבננות שקונים בדרך
תמורת 200 רופי- זה כיף, הפיל יודע שמגישים לו בננה מבלי לראות .
מחיר :3000 רופי ליחיד.
סיגריה – חובה לטפס על הסיגריה המקום יפה ומדהים,רצוי לטפס בשעות הבוקר מפאת החום.
מים - בכלל לקחת לכל מקום בסרי לנקה במיוחד שמטפסים ,הטיפוס הוא בטוח ולא כל-כך קשה. הטיפוס חלקו נעשה על צלע הר מה שיכול להקשות. הנוף יפה לאורך כל הדרך ובמיוחד מלמעלה מדהים. ציורי הקיר יפים והצבעים המקוריים לא דהו.
ניתן לקחת מדריך-אנחנו לא לקחנו מדריך, הורדנו הסברים מהאינטרנט וקראנו במקום.
מחיר:25$ ליחיד
מדריך: 1000 רופי.
חזרנו למלון לנוח ואחר הצהריים יצאנו ל- Dambulla Rock Temple – Golden Temple
מקום נחמד, מקדש היחידי שהיינו בו לאורך כל הטיול. ראינו קופים בדרך לכניסה למקום. יש להגיע בלבוש צנוע - לבוש שיכסה את הברך. צריכים להיכנס יחפים – וניתן לשמור את הנעליים בכניסה ,אנחנו שמרנו בתיק. אסור לצלם בתוך המקדש .
המון מקומיים מבקרים במקדש וזה נחמד לראות את כל המקומיים עולים לרגל.
מחיר: 1200 רופי ליחיד
יום 3: קנדי: חוות תבלינים- בית מלאכה לעבודות עץ- מופע פולקלור
בדרך מדמבולה לקנדי עצרנו בחוות תבלינים בשם surathura spice & herbel garden.
היה מאוד מעניין ונחמד ,המדריך סוניל הסביר לנו באנגלית טובה על רוב סוגי הגידולים שיש בסרי לנקה, השימושים בכל מיני צמחים ועצים למחלות וכאבים שונים.
ראינו גידולי וניל, פלפל ,קקאו, קפה, שקדים, אגוז מוסקט, קינמון, לימון, ואפילו קוקאין – לא ניתן להשתמש למעוניינים. סוניל עשה עלי ניסוי לטובת אשתי מרח לי משחה על חלק קטן מהרגל ולאחר 20 דקות הסיר אותה ע"י מגבון ולא הרגשתי שום כאב. סוניל טען שלאחר שימוש של כ- 12 פעמים השיער יורד לצמיתות (ספק).
ניתן לקנות תרופות. המחירים קצת יקרים לטעמי לנסות להוריד את המחירים.
הביקור בחווה חינם צריך להשאיר טיפ למדריך.
בהמשך ביקרנו בבית מלאכה לעבודות עץ, הסבר קצר על סוגי העצים שהם עובדים איתם.
יש עבודות מאוד יפות לטעמנו אך יקרות מאוד.
הגענו למלון Serene Garden בקנדי,המלון נקי ונחמד האוכל מעולה והשרות טוב, יש בריכה ואינטרנט בתשלום.
מחיר 70 דולר ללילה לזוג.
בערב נסענו למופע פולקלור באולם תרבות במרכז העיר קנדי, המון תיירים מתנקזים, המופע מלווה בכלי הקשה מקומיים, וריקודים וירטואוזים קפיצות סלטות וסיבובי צלחות. המופע בנוי מעשרה קטעי ריקוד ולבסוף הליכה על גחלים והתזות אש.
היה מרתק מאוד
מחיר: 500 רופי ליחד
יום 4 : קנדי: גנים בוטניים בקנדי
נסענו לאחד הגנים הבוטניים שיש בקנדי, הגן מדהים ביופיו, אישיים מפורסמים מהעולם שתלו בגן עצים.
בסוף הגן יש גשר וניתן להעלות עליו ולראות נוף מדהים כאשר מלמטה יש את הנהר.
משך הסיור כ-3 שעות . יש מסעדות בכניסה אפשר לשבת על קנקן תה וליהנות מהנוף ומהעצים .
מחיר:600 רופי ליחיד
לאחר הסיור בגן הבוטני שחררנו את הנהג, סיירנו לבד בעיר והיה מגניב. קנינו פירות בשוק, תה .............בכלל המקומיים נחמדים ואפשר להוריד במחירים.
יש KFC בעיר למי שנמאס מאורז וקארי ודאל.
חזרנו למלון עם טוק טוק.
יום 5: קנדי בית היתומים לפילים
אפשר לשבת בבית קפה שמשקיף לנהר ולראות את רחיצת הפילים בנהר, ואת גורי הפילים משתובבים להם אחד עם השני.
נחמד לא יותר מזה במיוחד אחרי שרואים פילים פראיים בטבע.
מחיר :2000 רופי לכל אחד.
יום 6-7-: ראפטינג - אדאמס פיק
ראפטינג:
יצאנו מקנדי לכיוון אדאמס פיק אחרי נסיעה של שעה וחצי עצרנו לעשות רפטינג,
כאשר יום לפני לא הפסיק לרדת גשם והנהר היה גועש. קיבלנו חליפות הצלה חדשות, קסדות, משוטים, והסבר קצר – קדימה ,אחורה ,ומהר קדימה ויאלה לדרך.
היו לנו כמה קטעים מפחידים ונתקענו על איזה סלע במשך דקה אבל הצלחנו להשתחרר.
משך הרפטינג כשעה פלוס כולל בודי רפטינג מגניב.
המדריך היה סבבה ובכלל האנשים באזור מאוד נחמדים.
חובה ושווה ביותר הנופים מדהימים .
מחיר: 5000 רופי לזוג. אדאמס פיק:
הדרך לאדאמס פיק מלאה בנופים מדהימים לאורך כל הדרך, מפל ועוד מפל ירוק וירוק וירוק.....אגם.
הגענו לגסט האוס בשם punsis rest ,נמצא במקום יפה ומדהים.
אוכל מקומי הכי טעים שאכלנו בסרי לנקה ובכמויות.
ניתן לראות ולהתרשם מפיסגת אדאמס פיק ביום הטיפוס מלמטה כאשר בהיר .
המקומיים מאוד נחמדים ואדיבים ביחס לשאר המקומות, בערב ירד גשם והיו עננים כבדים, לאחר דיונים כבדים החלטנו לוותר על הטיפוס. ונראה שלא טעינו הגשם ירד כל הלילה ובבוקר היה מעונן. ב-6 בבוקר יצאנו לטיול מקומי בכפר ועדיין היה מעונן ובכל זאת נעים לטייל בבוקר בכפר, האוויר, הנוף, האווירה עושים את שלהם. ארוחת בוקר טעימה והעמסת ציודים על הרכב לכיוון נוריה אליה. אך בדיוק ברגע האחרון השמש יצאה והיה בהיר, והנהג שלנו הציע לנו לטפס על אדאמס פיק בבוקר.
בלי לחשוב פעמיים החלפנו לבגדים נוחים והתחלנו לטפס.
הדרך מדהימה ויפה בנופים של מפלים ענקיים והרבה צמחייה וירוק. באמצע הדרך פגשנו זוג ישראלים ששהו איתנו באותו גסט האוס, והמשכנו לטפס יחד. בדרך היה ליווי של כלב לכל זוג, כן הכלבים מגיעים לפסגה - תפנקו אותם בדרך באוכל.
במהלך הטיפוס עברנו גשם ורוח, שמש וחום, אבל לרוב גשם ורוח. בפסגה גילינו נוף מדהים ועוצר נשימה- היינו בשמיים, מעל העננים.
בפסגה היו שני מקומיים שחיים שם, הזמינו אותנו לתה ולהתחממות, התה היה הכי טעים בעולם תמורת סכום פעוט .
הדרך חזרה קשה אך סבילה, ירד עלינו גשם- והעלוקות התחילו לצאת, העפתי מבט על הנעל והבחנתי בכמה עלוקות שמטיילות להן, את חלקן הורדתי ואחת הצליחה להתחמק מעל לגרב, ונכנסה לי מתחת לעור ולא הרגשתי כאב, המקומיים המליצו לי לשים סבון ולאחר שהעלוקה שבעה מדם היא יוצאת לבד(15 דקות). לא צריך להתרגש. לכולם היו עלוקות בנעליים רק אני הבחנתי שהעלוקה נכנסה לי מתחת לעור לא ראיתי אותה יוצאת .
המלצות: ניתן לשכור מעילי גשם מהמלון, ומדריך לפני העלייה לאדאמס, פנס, אוכל ושתייה. נעליים סגורות וגרביים ארוכות, כסף קטן לתה בפסגה.
החלטנו להישאר יום נוסף בגסט האוס.
מחיר גסט האוס: 40 דולר ללילה לזוג.
מדריך:1000-1500 רופי.
שווה ביותר לא לוותר .
יום 8:נוריה אליה
אחרי לילה ארוך בגלל השרירים התפוסים ברגליים מהטיפוס על אדאמס, ופרנויה של עלוקות מסביב, קמנו לבוקר חם ויפה עם הרבה שמש אכלנו ארוחת בוקר, ויצאנו לכיוון נוריה אליה הקרירה, והמלווה בגשמים עזים, בדרך עצרנו במפלים מדהימים. הגענו למפעל תה לצערנו המכונות לא עבדו כי לא היה איסוף יום לפני ,בכל מקרה קיבלנו הסבר מעמיק על ייצור התה וסוגיו. שווה לקנות תה במפעל זול ואיכותי ביותר.
הגענו למלון Grosvenor hotel המלון בכלל לא משהו .
התכנון היה לעשות את Horton plains ויתרנו מפאת הגשמים והעננים, ובמיוחד בגלל השרירים התפוסים .
יצאנו למסאז בעיר 3000 רופי ליחיד היה בסדר לא וואו .
ארוחת ערב במסעדה הודית בעיר אוכל טעים .
מלון : 40 רופי BB,
ום 9: יאלה
יצאנו לנסיעה ארוכה מנוריה אליה ליאלה, הגענו למלון בשם Hibiskus המלון יפה ומרשים.
יש בריכה , ויש אינטרנט חינם ואוכל מאוד טעים.70 דולר ללילה HB,
לספארי צריך לשכור גי'פ עלות 4000 רופי וכניסה לשמורה 5300 רופי.
ראינו תנינים, חזירי בר,קופים,טווסים,שפנים,והרבה חול,ולנו יצא לראות לאופרד
פעמיים, כך שהשתלם לנו הספארי.
יום 10 11 12
הנהג לאל לקח אותנו לחוף מריסה ושם ניפרדנו לאחר 10 ימים ביחד.
החוף נקי ויפה ,וגלים מדהימים, בטן גב בטן...ן. לנו במלון Mirisa Paradise אוכל סביר, יש אינטרנט חינם, היה סבבה.
מחיר 65 דולר ללילה HB.
סגרנו עם הנהג שיאסוף אותנו ביום האחרון לשדה תעופה, כולל סיור בקולומבו תמורת 90 דולר.
הסתכלות לאחור: הייתי מוותר על יום בקנדי ויום בנוריה אליה ,ומתמקד באלה.
ופה מסתיים לו הטיול השווה הזה וואוווווווו סרי לנקה
תיהנו