פירוט טיול אוסטריה- קרואטיה- סלובניה
11.07
- טיסת ערב לוינה- הזמנו מראש את הטיסה כך שיצא לכל אחד 250 דולר כולל מזוודה. לינה במלון הילטון גארדן אין. מלון טוב מאד במרחק 15 דק מהמרכז. החדר גדול ונקי. א. בוקר טובה מאד.
12.07
- טיול רגלי בוינה, בית האופרה, כיכר סטפן, גן standpark מדהים, ואז מנוחה קלה בקפה סנטרל- תור ארוך בחוץ- שווה את ההמתנה, הזמנו שטרודל תפו"ע עם קצפת, מעולה ולדעתי מספיק לשניים. בערב ארוחת ערב בפויגרמולר, חשוב לציין כי הזמנו מקום מראש כחודשיים קודם, שעמדנו להיכנס שמענו את המארח אומר לאנשים שהגיעו ללא הזמנה שלא ימתינו כי אין מקום.
13.07
- יום קניות. מרכז ענק בשם scs shoping center. יש בו הכל. מומלץ. בערב טיילנו עוד קצת בוינה.
14.07
- יציאה מוינה על הבוקר ב9. נסיעה רציפה למאריבור שם טיילנו בעיר ועל גדות הנהר כולל א. צהריים. אנחנו חנינו כפי בחנייה של הקניון שמעבר לגשר אבל לדעתי עדיף להחנות בעיר עצמה- יותר קרוב. משם נסענו 10 דק לפארק פוהוריה, ועלינו ברכבל ואז מגלשה אלפינית, היה ממש כיף והמקום מאד יפה. משם נסענו להפתעת הטיול עד כה למלון tri luke בעיר sremic. המלון שוכן על צלע הר, מסתבר שרק אנחנו היינו במלון וקיבלנו כל משפחה חדר שכולל בו 2 חדרים מרווחים ומקלחון ענק. בריכה פרטית של המלון רק לנו ושירות מעולה של ז'אנה מהמלון. החלטנו להישאר בבוקר למוחרת במלון בבריכה היות והיא רק שלנו במקום לנסוע לתרמה צ'אטיז שמלכתחילה לא היה כל כך בעדיפות גבוהה.
15.07
- א. בוקר טובה במלון. לאחר מכן נשארנו בבריכה של המלון שהיתה רק שלנו. בצהריים עזבנו את המלון.
- נסענו לראסטוק, אכלנו במסעדת פיטרו, מסעדת דגים סבירה- השירות לא משהו, לאחר מכן טיילנו בראסטוק, לא להחמיץ, פשוט מדהים כל המפלים.
- נסיעה לצימר שלנו apartments nicka. הצימר גדול ונקי, אך הבעיה שיש מזגן רק בסלון ולא בחדר שינה, המזל שלא היה חם כל כך, אבל מי שייפול על יום חם יסבול. מסתבר שהיה ריח של סיגריות והבעלים ממש לא היה נחמד, מאד לא מומלץ!!!
16.07
- יצאנו ב8 וחצי מהצימר ונסענו לפליטביצה. הגענו ב9 ורבע, החלפנו את השובר שקנינו מראש ונכנסנו. ב9 וחצי כבר היינו בפנים. שיצאנו ב12 כבר היו תורים ארוכים מאד והמסקנה להגיע בבוקר מוקדם. לגבי הטיול עשינו את a ומאד נהנינו, קצר וקולע. פשוט מדהים. היתה שמש מלאה שנתנה גוון עוד יותר טורקיז למים.
- נסענו לאופטיה רייקה למלון שלנו. החדרים טובים, המיקום קצת מאכזב. בערב עוד הספקנו לטייל בטיילת אופטיה ולאכול במסעדת rozmarin שהיתה טובה מאד- מומלץ.
17.07
- נסענו לעיר רוביני. עיר חוף יפה מאד. טיילנו בטיילת הנמל ושוטטנו בין הסמטאות עד לכנסיה שבראש ההר. אכלנו במסעדת אטלס על הנמל- טעים ומחיר הוגן ואחר כך לקינוח גלידה באחת החנויות (ולא חסר).
- משם נסענו לגרוז'ניאן, עיר אומנים. שיטוט בין הסמטאות ותצפית על הנוף. יש שם הרבה בתי קפה ומסעדות אבל אנחנו הגענו כבר מלאים…
18.07
- עזבנו בבוקר את קרואטיה ונסענו לפיראן שבסלובניה. מחנים את הרכב מחוץ לעיר ומשם שאטל כל 10 דק' למרכז העיר- מאד נוח. עיר חוץ ים טיילת יפה, בתי קפה וסמטאות קסומות.
- נסיעה למערות שקוציאן. קנינו כרטיסים בקופה ונכנסנו לסיור שארך שעתיים. מדובר על חוויה, מערת נטיפים ענקית שבתחתית זורם נהר. חשוב לקחת בחשבון כי יש הרבה מאד מדרגות במסלול ומי שמתקשה בעלייה או ירידה ארוכה יתקשה- לטעמי לא לוותר.
- נסיעה למלון/ צימר שלנו tea rooms bed and breakfast שהתגלה כמקום טוב מאד, דירה עם 2 חדרים בעלי מיטות זוגיות king. מארחת בדם tea שירותית מאד. מדובר על צימר/ מלון עם 9 חדרים שמתוכם 2 הם למשפחות כפי שציינתי עם 2 חדרים, מיטת 1.8 מ' בכל חדר, מכונת כביסה. יושב בשכונה שקטה והיתרון יציאה תוך 4 דקות לכביש המהיר. דקה נסיעה מהמלון סופר גדול של lidl.
19.07
- יציאה בבוקר לוליקה פלנינה. עלייה ברכבל הסגור ואחריו ברכבל הפתוח עד לפסגה. נוף עוצר נשימה. לא לפספס. כרטיס משפחה לזוג הורים ו2 ילדים עולה 40 אירו. למעלה בפסגה ניתן לטייל בין הבקתות.
- בצהריים נסענו ללוגרסקה דולינה שם הגענו למפל רינקה. מקום יפה אך לא חובה. חשוב לציין כי כל הדרך הנה מפותלת מאד אך בנוף עוצר נשימה.
- נסענו חזרה אחה"צ ללובליאנה ואכלנו במסעדה איטלקית מצויינת בשם mirje ,מומלץ.
20.07
- נסיעה בבוקר לערוץ וינטגר. מסלול מדהים ביופיו, הליכה קלה לאורך הנהר הזורם וחזרה באותה הדרך. שעה וחצי הליכה. מומלץ להגיע מוקדם כי אח"כ נהיה עמוס מאד. 26 אירו למשפחה.
- נסיעה לאגם בלד. התחלנו במגלשות ההרים, היה מאד כיף אבל קצר יותר מפארק פוהוריה, אבל שווה מאד גם בגלל הנוף המדהים המשקיף מלמעלה על אגם בלד, 10 אירו למבוגר ו7 לילד. החנינו שם את הרכב כל היום ב3 אירו בלבד.
- טיילנו בטיילת ואכלנו את עוגת הקרמשינט המפורסת במלון פארק ולאחר מכן נכנסנו לחוף רחצה, היה פשוט כיף מאד לכולם ובמיוחד לילדים. 28 אירו למשפחה כולל כיסאות נוח (כי הגענו לאחר 3 אחה"צ)
- אכלנו בביסטרו בר שמתחת למלון פארק ארוחת ערב, אוכל טוב-שירות לא.
21.07
- החלטנו להאט קצת ביום זה על מנת לנוח. קמנו בבוקר ונסענו למערות פוסטוניה רק ב11. שם שכרנו גם שמע בעברית כדי שגם הילדים יבינו. נסיעה ברכבת בתוך המערה חוויה לשם עצמה, לאחר מכן הליכה קלה של כשעה ורבע ואז שוב חזרה עם הרכבת. המערה הזו יותר גדולה משקוציאן ויותר קלה להליכה משמעותית. אבל, לא הייתי מוותר על שתיהן. חזרנו אחה"צ המוקדמות לחדר לנוח ובערב ויצאנו למסעדה בלובליאנה.
22.07
- יום קניות בלובליאנה ב btc
- טיול אחה"צ בלובליאנה. חייב לציין שהופתעתי ממש לטובה. טיול בעיר העתיקה ממש כיף ונעים. הרבה בתי קפה, שוקק חיים ויפה מאד.
23.07
- נסיעה לקרנסקה גורה. טיול בעיירה ונסיעה ברכבל ומגלשות אלפיניות.
- נסיעה לאגם יאסנה, הקאפלה הרוסית, מעבר הרים ורשיץ.
- נסיעה ללפנה וארוחת צהריים טובה במסעדת pristava lepena.
- הגענו למפל קוזיאק אבל בגלל שהיה חם מאד החלטנו לוותר.
- נסענו לרכבת המכוניות והגענו ראשונים. החנינו את הרכב ראשונים בתור והלכנו לבית קפה קרוב, מנות יפות, שירות לא. ממליץ על הרכבת, משהו מיוחד.
- נסיעה אחרי הרכבת חזרה לחדר.
24.07
- נסיעה בבוקר להר ווגל. שהגענו לשם גילינו כי עלייה ברכבל תעלה למשפחה 72 אירו, היות וכבר היינו ב2 תצפיות כאלו החלטנו לוותר, לדעתנו יקר מדי.
- נסענו משם לאגם בוהימי והיינו שם עד אחהצ. מקום מאד יפה.
- נסיעה למרכז מסחרי קטן בקרני ומשם חזרה למלון.
25.07
- נסיעה בבוקר לוינה שם הספקנו לטייל מהצהריים המאוחרות בעיר- מריה הופרט- שוקק חיים.
26.07
- טיסת צהריים חזרה לישראל.