טיול משפחות 3 וחצי שבועות לארה”ב חגים 2017
הטיול הזה תוכנן כבר מינואר 2017 לספטמבר 2017. התכנון המוקדם הוזיל עלויות של הטיסות ושל הבתי מלון שהוזמנו מראש- בבדיקה שעשיתי החיסכון עלה על 40% כך שתכנון מוקדם תמיד טוב- חשוב מאד באם מזמינים מראש לעשות ביטוח שמכסה ביטול מכל סיבה שהיא- קצת יקר אבל עדיף על כל צרה שלא תבוא.
הטיול כלל את מערב ארה”ב ואת מזרחה- העיר ניורק. 3 משפחות עם ילדים מגיל שנה וחצי עד 17.
טיפ לגבי הזמנת המלונות- תזמינו דרך האתר של המלון, ברוב המקרים יותר זול או שמקבלים גם ארוחת בוקר/ חדר משודרג, אני נרשמתי בחינם כחבר ב hilton, best western, ו marriot ולמעשה הנ”ל נתן הנחה למלונות הללו. חשוב אחת לתקופה לבדוק את המחירים של המלון שהזמנתם כי לפעמים יש מבצעים ואז פשוט מבטלים ומזמינים מחדש, אני לדוגמא התחלתי את מלון ונציה בוגאס בעלות של 4500 ש”ח ל- 3 לילות ובסוף סגרתי על 4 לילות ב- 2700 ש”ח.
נקודה שהנחתה אותי היא נסיעה לא ארוכה במהלך כל יום באופן רצוף ולכן קבעתי את המרחקים כך שבמרבית הימים לא נסענו יותר משעה רצוף ובמקרים חריגים עד 3 שעות- הנ”ל נובע מבעיית הקאה של אחת הבנות בנסיעות ארוכות...
20.09- טיסה עם חברת klm לסן פרנסיסקו עם חניית ביניים קצרה של שעה ורבע באמסטרדם- המלצה שלי לקחת לצד המערבי תמיד טיסה עם חניית ביניים היות ומקצר את השהות הרציפה במטוס וכן מוזיל עלויות- לגבי החברה עצמה- טיסה טובה. נחתנו בסן פרנסיסקו ומשם המשכנו לחברת השכרת הרכב dollar – את הרכב שכרנו מראש דרך אתר rental car. חייב לציין כי הרכבים לא נקיים כמו באירופה ועם קילומטרז' לא קטן בכלל, כמו כן יש לשים לב כי החברה מנסה להציע לך מעבר חופשי בנקודות התשלום בכבישי אגרה תמורת 176 דולר!- לדעתנו חשוב לסרב היות ולא נתקלנו ולו בעמדת תשלום אחת מלבד גשר סן פרנסיסקו וגם שם זה לא היה כלול. נסענו למלון doubletree by hilton san fransisco airport north- מלון טוב מאד עם ארוחת בוקר טובה מאד ונסיעה של 20 דקות סך הכל למרכז העיר- משכנו במלון עד הערב המאוחר ופרשנו לשינה טובה.
21.09- יציאה בבוקר מהמלון לרציף הדייגים ומשם יצאנו לאי כלא אלקטרז- את ההזמנה לשיט לאי הזמנו מראש דבר שחסך תורים. עלינו למעבורת ובשיט עצמו ניתן היה לראות את גשר הזהב. היינו באי כשעתיים- ניתן להיות אף יותר. האי והכלא מרתקים ומביאים את סיפור הכלא על שנותיו. דבר שלא צויין בשום פוסט שקראתי הינו שהאי מוצף זבובים בכמויות שלא ראינו עד היום- הסיבה הנה שהאי הנו גן של צמחייה רבה המושכת אליו חרקים רבים- קחו זאת בחשבון. לאחר החזרה הסתובבנו במזח, ראינו את כלבי הים רובצים ברציף 39. לאחר מכן נסענו דרך גשר הזהב לעיירה סוסליטו- עיירה קטנה ויפה עם מעט בתי קפה, ובנקודת חזור עצרנו בנקודת תצפית מאד יפה בשם battary spencer על גשר הזהב , משם חזרנו למלון.
22.09- עזבנו את המלון בבוקר ונסענו לרחוב לומברדו בו הסתובבנו והצטלמנו. עזבנו את סן פרנסיסקו ונסענו לארטקציה שנקראת mystery point שליד סנטה קרוז- אטרקציה נחמדה מאד בה נראה כי במקום בחלק מהמקום אין כוח משיכה- הילדים נהנו מאד. משם המשכנו לסנטה קרוז דאון טאון והסתובבנו מעט, לאחר מכן נסענו למזח הדייגים במונטריי שם הסתובבנו- מזח יפה מאד בו ישבנו באחד מבתי הקפה שמשקיף על האוקיינוס ובערב הגענו למלון best western Victorian Inn- מלון סביר אך לא יותר מזה- הבעייתיות העיקרית הנה שכל המיטות במלון הן דאבל ולא קווין- נאמר לנו כי שנה הבאה כל המיטות יוחלפו אז לנופשים הבאים ייתכן ויהיה טוב יותר…
23.09- יציאה בבוקר לכיוון כביש ה- 17 מייל- לא לפספס!!!- כביש נופי בעל תחנות עצירה רבות על הים או תצפיות שונות- נופים מרהיבים- הילדים ואנחנו נהנינו מאד.נסיעה איטית שלקחה כ- 3 שעות. עצירה בעיירה כרמל וסיבוב בעיירה- עיירה יפה מאד ונעימה מאד. משם המשכנו בנסיעה ל point lobos state שמורת טבע – בחרנו מסלול הליכה קל של כשעה. התכנון המקורי היה להמשיך בכביש 1 הנופי אך התברר לנו כשבועיים לפני הטיסה כי הכביש סגור בשתי נקודות מרכזיות שיגרמו לעיקוף של למעלה של 3 שעות ולכן החלטנו לוותר- לפי מה שאמרו לנו שהכביש אמור להיפתח בסוף 2018. לכן לאור השינוי נסענו על כביש 101 לפיזמו ביץ וישנו במלון cottage inn. מלון נחמד מאד עם נוף מדהים, הילדים בבוקר למחרת ירדו לחוף הים והשתוללו בחול.
24.09- עזיבת המלון ונסיעה לעיירה בשם solvang- עיירה נחמדה עם בתי קפה רבים בסגנון דני. משם נסענו לסנטה ברברה בה הסתובבנו מעט ומשם המשכנו לאואטלט Camarillo- אאוטלט גדול מאד עם חנויות רבות ומחירים טובים. משם נסענו למלון Hilton Los Angeles/Universal City .המלון מעולה, ארוחת בוקר מעולה. היתרון הגדול הנוסף של המלון הנו בקרבתו ליונברסל סטודיו- 7 דקות הליכה ברגל וזו הסיבה בה בחרנו במלון זה.
25.09- יום שלם ביוניברסל- תתכננו להגיע באמצע שבוע ולא על חגים, התור הכי ארוך היה 20 דקות למתקן והספקנו את כל המתקנים, פשוט חוויה של פארק. ביציאה עשינו סיבוב בשדרת המסעדות ביציאה מהפארק וחזרנו לאותו מלון.
26.09- עזיבה של המלון בבוקר. יום בלוס אנג'לס: ביקור בתאטרון הסיני, שדרת הכוכבים, צילום על רקע השלט של הוליווד-מקום טוב וקרוב להצטלם הנו griffith park, סיור בבוורלי הילס ורודאו דרייב ואז נסיעה מייגעת לצד הדרומי של לוס אנג'לס לאנהיים, יש לקחת בחשבון כי הדרך מייגעת מפקקים- לנו לקח להגיע כמעט שעתיים. הגעה למלון SpringHill Suites at Anaheim Resort/Convention Center, גם מלון זה נבחר בגלל קרבתו לדיסנילנד- 10 דקות הליכה מדיסנילנד. בערב עוד הספקנו לבקר בדיסני downtown- מומלץ מאד- מקום שוקק מאד, הופעות, מסעדות, בתי קפה, פשוט כיף.
27.09- ארוחת בוקר במלון- ארוחה לא טובה! ואז הליכה לדיסנילנד שם היינו יום שלם. גם פה בחרנו להגיע באמצע שבוע אך פה התורים ארוכים יותר. מראש קנינו את ה-max pass דבר שאפשר לנו להיכנס כמעט לכל המתקנים עם תור מינימלי בין 10-15 דקות-מומלץ מאד. בערב חזרה לאותו מלון.
28.09- עזיבה של המלון בבוקר ונסיעה ללאס וגאס. בדרך עצרנו באאוטלט Fashion Outlets of Las Vegas– אאוטלט בינוני אך גם פה מצאנו בגדים… הגענו אחה”צ למלון the venetian בו שהינו 4 לילות, קחו בחשבון כי בפעם הראשונה תסתבכו כי המלון ענק. החדרים פשוט מעולים. לקחנו את המלון ללא ארוחת בוקר.
29.9-01.10- שהייה בלאס וגאס- הורדת הילוך של הטיול, השכמה מאוחרת וביקורים בבתי המלון בסטריפ. המלצות: בופה במלון ווין ובופה במלון אריה- כמות אוכל כזו באמת שלא נתקלנו עד היום, מופע של הסירק דה סוליי myster, אאוטלט צפוני, המזרקות ליד הבלאג'ו, מופע לבה במיראז'. כיף להסתובב פשוט בסטריפ. חוויה לא נעימה שעברנו בערב האחרון- בוצע בדיוק הירי בו נהרגו 57 אזרחים ורוקנו את הסטריפ. למזלנו שרדנו….
02.10- יציאה בבוקר מוגאס לכיוון סכר הובר. ביקור בסכר למשך כשעה וחצי והמשך נסיעה לכיוון העיירה Tusayan נסיעה ארוכה של 3 וחצי שעות למלון best western Grand Canyon Squire Inn. ביצענו צ'ק אין ונסענו לפארק הגראנד קניון לראות את השקיעה. במידה ומתככנים להיות גם בפארק זה, גם באגם פאוול ובפארק ציון עדיף לקנות את הכרטיס השנתי לפארקים- עלות כוללת זולה יותר. לאחר מכן חזרנו למלון. גם כאן המלון נבחר בגלל מיקומו הקרוב לפארק- 10 דק' נסיעה.
03.10- עזיבה של המלון בבוקר ונסיעה לגראנד קניון. יש להחנות את הרכב במרכז המבקרים ומשם לעלות על שאטלים ע””פ המסלול שבחרתם, יש כל מיני מסלולים באורכים ובדרגות קושי שונות. אנו בחרנו 2 מסלולים קלים ובצהריים עזבנו את המקום. נסיעה של כשעתיים וחצי לעיירה פייג'. קצת לפני העיירה עצרנו בתצפית The horseshoe bend- נקודה זו מהווה תצפית מדהימה על העיקול של נהר הקולרדו, קחו בחשבון הליכה של כרבע שעה בחול ואז בחזרה, אבל לפי השלטים שיש במקום התכנון לעוד שנה כי יהיה לשם שביל מסודר, עדיין שווה מאד את ההליכה. לאחר מכן הגענו למלון בפייג' best western View of Lake Powell Hotel, המלון בסדר גמור אבל השירות בקבלה היה גרוע, בכלל- השירות מתושבי העיירה לא ברמה גבוהה.
04.10- עזיבה של המלון בבוקר ונסיעה לאגם פאוול- נסיעה של כעשר דקות. באגם טיילנו. לאחר מכן נסענו למרכז המבקרים של סכר גלן ומשם נסענו לקניון האנטילופ, אנו קנינו כמה ימים לפני כרטיסים לסיור באינטרנט, מצד אחד יותר יקר מאשר קנייה במקום אבל לא תמיד יש מקום אם מגיעים ישר למקום עצמו. הסיור עצמו נמשך כשעה וחצי וכולל נסיעה בג'יפ וסיור מודרך בקניון עצמו- הקניון מרהיב- מומלץ מאד. אחה”צ המשכנו למלון הבא best Western East Zion Thunderbird Lodge. במלון מסעדה מומלצת מאד- שירות ואוכל טובים מאד!
05.10- עזיבה של המלון בבוקר וכניסה לפארק ציון (zion), נסיעה של כחצי שעה עד למרכז המבקרים. משם לוקחים שאטל אחד ובוחרים את התחנה שבה רוצים לרדת ע”פ המסלול שבו בחרתם, גם כאן יש רמות קושי של מסלולים, אנו בחרנו מסלול של 2.5 ק”מ, מסלול נעים וקליל למפלים. בצהריים עזבנו ונסענו לשדה תעופה לאס וגאס ומשם המראנו לניו- יורק.
06-12.10- ניורק. מלון מומלץ הנו Hilton midtown. המלון קרוב רגלית לטיימס סקוור וממוקם במקום מאד מרכזי. היות וזו פעם שניה שלנו עם הילדים בניורק חזרנו על חלק מהדברים וחלק עשינו חדשים, היינו בתצפית world trade center – מומלץ מאד- קנינו כרטיסים באינטרנט לפני ולא היינו צריכים לעמוד בתור הארוך. טיילת Highline ושוק האוכל שליד צ'לסי מרקט, טיול קצר בסנטרל פארק, חרשנו שוב את הרחובות במנהטן וכמובן לא פסחנו על קניות בג'רזי גארדן.
12.10- המראה בערב מניורק לתל אביב- וחזרה לשגרה….