טיול לכפרי זגוריה למשפחה עם ילדים בוגרים

תמונה ראשית עבור: טיול לכפרי זגוריה למשפחה עם ילדים בוגרים
ירידה לנחל מהעיירה vikos

טיול מומלץ לכפרי זגוריה – צפון יוון

זמן הטיול: פסח 2017 – תחילת אפריל

משך הטיול – 4 לילות. 3 ימי טיול מלאים ועוד חצי יום בהגעה.

כמה דברים כלליים:

1. כפרי זגוריה מחולקים ל- 3 אזורים – אנחנו היינו בשניים מהם ולפי זה צריך לחלק את הימים – היום מסביב לכפר aristi והיום מסביב לכפר kipi (kipio בוייז)
  2. כל השבילים שלהם מאוד מסודרים, יש שילוט כך שלא ניתן לטעות, ותמיד אפשר לראות בדרך את השילוט של האזור והמסלול.
  3. בכל המסעדות בכל הכפרים האוכל די דומה – גריל, תפוחי אדמה, סלט יווני כמובן, פאי (לרוב לא מוצלח אבל זה מה יש לצמחונים או למי שנמאס מהבשרים), וסוגי ריבות כמנות אחרונות.
  4. למי שלא אכפת לעבור בין מלונות – זה עדיף! עדיף מלון באזור קיפי ועוד מלון באזור aristi כי הכבישים מאוד מפותלים, הנסיעה ארוכה גם אם זה מרחק קצר וחבל סתם להרבות בנסיעות.

יסה לסלוניקי עם חברת ארקיע הטיסה ב 9:00 בבוקר נוחתים בסביבות 12:00 בסלוניקי.

השכרת רכב – אנחנו שכרנו ב europcar והיו בסדר, גבו מאיתנו במקום עוד 100 יורו על ביטוח מקיף, לשיקולכם.

לפני היציאה לדרך אכלנו בטברנה קרובה, מצויינת שנקראת: Thermais מומלצת tripadvisor צריך רק לשים לב שלפי הדרך המוגדרת דרך טריפ אדוויזר כשאומרים שהגעתם ליעד צריך להמשיך לנסוע עוד לפחות 500 מ' ישר לעבור כיכר להמשיך ישר והמסעדה תהיה מימין, רואים מבחוץ גינה עם הרבה שולחנות וכיסאות – מאוד טובה וזולה.

אני ממליצה ביום הזה לא להגיע לכפרי זגוריה אלא לנצל את היום למעיינות החמים (שעה וחצי נסיעה מסלוניקי צפונה) או למנזרים התלויים שעה וחצי מסלוניקי דרומה ומכסימום לישון בעיירה "הגדולה" לפני כפרי זגוריה יואנינה.

אנחנו מאוד אהבנו את העיירה יש בה אגם ומסביבו טיילת מאוד יפה, עיר עתיקה עם מדרחוב וחנויות וברים – לדעתי שווה לילה במקום ולגוון באוכל יווני לקראת כפרי זגוריה שבהם האוכל אחיד.

אנחנו בכל אופן לא היינו בשני המקומות המומלצים ונסענו ישר לכפרי הזגוריה כשעשינו עצירת ביניים ביואנינה ומשם לכפר שלקחנו בו מלון aristi – מלון נהדר מומלץ ממש! נקרא gamila rocks adventure resort – כך מוגדר בוייז, והזמנו דרך בוקינג 364 יורו ליומיים לשני חדרים ל- 5 איש. חדרים נהדרים עם נוף מקסים, ארוחת בוקר טובה והעיקר בעל המקום מקסים ונתן לנו את כל המסלולים לכל הימים במקום.

בערב אכלנו בטברנה בכפר aristi המומלצת בכיכר המרכזית (יש שתיים הימנית אם באים מכיוון המלון שלנו) בכל אופן טברנה טובה, יש שם כמה מנות מיוחדות כמו מרק, ממולאים, ויש תפריט בעברית J

יום טיול ראשון: מהכפר aristi יש 2 כבישים שיוצאים וכך מתחלק הטיול. הכביש הראשון לכיוון הכפר vikos בכניסה לכפר רואים שלט לטיול מצד ימין – מסלול 3 במפה. הטיול מקסים אבל ברמת קושי בינונית, כי הירידה נחמדה אבל אח"כ צריך לעלות את ההר.... טיול של כשעה לכל כיוון יורדים את ההר עד לנהר למטה, הנופים מקסימים הנהר למטה צלול ומקסים. מניחה שבימי הקיץ אפשר להיכנס למים ואז זה באמת שווה. בתקופה שלנו היה קר מדי.

בקצה העליה ממש מול הכניסה למסלול יש בית קפה שאפשר לשבת בו להזמין שתיה וקצת לנוח - נחמד נוף מקסים וישיבה בחוץ.

משם חזרנו ל aristi ולקחנו את הכביש השני המוביל לכיוון הכפרים פפיגו ומיקרו פפיגו.

אנחנו נסענו עד הקצה עד מיקרו פפיגו והתחלנו את המסלול הפוך לכיוון אריסטי, אבל אפשר כמובן גם הפוך.

בכביש בין פפיגו למיקרו פפיגו יש מסלול קצר, יפה, שכתוב עליו הרבה, של הגבים. בתקופת הקיץ אפשר כמובן להכנס למים וזה כייף באפריל פחות למרות שהצעיר בחבורה נכנס למים...

נקרא: ב pools of gorovo

וזה התיאור שנכתב עליו: "הגבים הן בריכות טבעיות של מים שאפשר לשחות בהן. מדובר במסלול הליכה קצר ולא קשה על גדות הגבים עד שמגיעים למפל הנסתר. .

הגעה: בכניסה לכפר פפגיו פונים ימינה ומיד שמאלה, לכיוון הכפר מיקרו פפיגו. אחרי כדקה יהיה מימינכם מגרש חניה, שבו תוכלו לחנות את הרכב. יש לעבור את הכביד לצד שמאל, ולהתחיל ללכת. אין אפשרות לטעות בדרך. במהרה תראו את הגב הראשון הגדול, אבל אני ממליצה להגיע קודם למפל הנסתר ורק בדרך חזרה להתרחץ. לשיקולכם.

יש ללכת בזהירות על גדות הגבים, מדי פעם עוברים מגדה לגדה לפי נוחות ההליכה. כשמגיעים למפל הנסתר, אפשר לטפס עליו, לעבור אותו, ואז מגיעים למפל נוסף שלא נראה קודם. המים בגבים מאוד קרים, אבל כיף מאוד להשתכשך בהם. כדאי לקחת נעליים נוחות ובגדי ים. הנאה מובטחת"

אכלנו צהריים בטברנה בפפיגו המומלצת באתר והיא באמת טובה ובעיקר מאוד נעים לשבת בה בחוץ, הפאי תרד היה באמת טוב יחסית למסעדות אחרות:

ב astra inn שבכפר פפיגו, אסטרה אין היא אחת הטברנות ששווה לכם להגיע אליהם בביקורכם בכפרי זגוריה,היא מצוייה ממש ביציאה מהכפר פפיגו לכיוון מיקרו פפיגו, ליוצאים מפפיגו ממש בצד ימין של הכביש, הטברנה המעולה מגישה אוכל יווני ביתי שרובו על טהרת הגינה הפרטית של המסעדה, הם מגדלים את רוב הירקות, הבשרים ואפילו הדגים בבריכת דגים קטנה ומטופחת בגינת הטברנה, מומלץ במיוחד פאי תרד ודג פורל בגריל, אבל יש עוד הרבה מטעמים, לא לפספס!

משם המשכנו לכיוון aristi לפני הגשר הקרוב לכפר, שבו רואים גם את הירידה לרפטינג , יש מסלול שאנחנו לא עשינו כי התחיל לרדת גשם אבל הוא נראה לי המסלול באזור: מסלול 10 במפה. זה מסלול לאורך הנחל.

ביום הזה בגלל שירד גשם ותומר היה רטוב חזרנו למלון למנוחה ויצאנו שוב בסביבות 17:00 לתצפית הראשונה – יש אור עד 20:00 כך שממליצה בכל ערב לנצל את הזמן ולנסוע לתצפיות.

נסענו לתצפית ב OXIA. זו מבחינתנו היתה התצפית היפה ביותר על הקניון. 5 דקות הליכה מהרכב. תצפית יפהפיה! חובה!

בדרך חזרה עצרנו בכפר ano pedina בטברנה – אנחנו אכלנו בטברנה המומלצת באתר אבל בפועל הגענו כנראה ביום לא טוב שהצעירים המחזיקים את המקום לא היו והיו רק הזקנים שלא ידעו מילה באנגלית, והתחילו את הכנת המנות רק כשהגענו (כולל הכנת עוף אחרי שהראו לנו את נתח הבשר L) לקח שעה-שעתיים בסופו של דבר היה טעים אבל לא בטוחה שממליצה.

לעומת זאת יש מסעדה קצת שונה באותו כפר למעלה למעלה (שאכלנו בה למחרת)– עולים כל הדרך למעלה אחרי הכיכר המרכזית עד שרואים מסעדה מעט צבעונית שנקראת: Dizaki זו מסעדה קצת יותר מודרנית ולכן מציעה גם מנות אחרות מהמנות המסורתיות. אכלנו פסטה פסטו טובה, הסטייק היה פחות מוצלח...בכל אופן המסעדה מאוד יפה, בעלת המקום מקסימה וזה מה שכובש, האוכל קצת שונה, הם עוד לומדים לא כל המנות יוצאות טוב...ולוקח גם כאן המון זמן, אבל בסוף הם פיצו אותנו בקפה ומנות אחרונות על חשבון הבית שהיו מצויינות! לא לוותר עליהן גם אם יחייבו בכסף. בסה"כ מקום שווה העברנו בו את הצהריים של למחרת ואת הגשם שתפס אותנו וישבנו שם שעתיים בכייף.

יום שני – אנחנו הזמנו רפטינג (במלון הזמינו לנו דרך החברה הנמצאת ב aristi) הרפטינג יוצא ליד aristi הרפטינג זה לא רפטינג זה שייט נופי מאוד יפה, מתאים למבוגרים או ילדים פחות לבני נוער כי לא עושים הרבה. אבל נחמד מאוד כולל מקום שאפשר להיכנס למים (לאמיצים) וכולל בסוף 2 מפלים שקצת מכניסים אקשיין. בסה"כ שעה-שעה וחצי של שייט נחמד בנופים מקסימים מקבלים בסוף תמונות מהשייט – חוויה. בדיעבד יש שייט נוסף יותר אתגרי שצריך בשבילו לנסוע ליואנינה ולהזמין את הרפטינג עם החברה מראש ומשם נסיעה של שעה לתחילת הרפטינג – רפטינג של שעה-שעה וחצי ובחזרה. אבל עם בני נוער עדיף יותר פראי וקצת יותר אתגרי. הרפטינג עולה 25 יורו לאדם.

משם נסענו לאכול (בטברנה שסיפרתי קודם ב ano pedina) אבל אפשר גם באחרת אולי ב elati ואנחנו נסענו לצימר השני שלנו בכפר aspraggeli בצימר שנקרא וירג'יניה Virginia – המקום מקסים, בעלת המקום נפלאה, נוף יפה כפר נחמד החדרים נחמדים מאוד מתאים בעיקר למשפחות אנחנו לקחנו 2 חדרים וקיבלנו את הקומה העליונה כולל חדר משפחה למשחקים – שזה נחמד מאוד. הבעיה היחידה במקום היא המקלחת המאוד מאוד קטנה! קצת התקשה להתקלח אבל מבחינתי זה מתגמד, כי הצופר שהמסעדה באותו צימר היא ענקית, בערב היינו עם הטרנינג יורדים מזמינים מה שאנחנו רוצים וקובעים שעה מתי נרד לאכול והכל חיכה לנו, וירדנו עם הטרנינג – היינו כמובן כמעט היחידים כמו בכל הכפרים, היה מקסים. זה מקום מצויין ליציאה לטיולים של אזור קיפי והכי קרוב לחזרה לשדה התעופה של סלוניקי – בקיצר מומלץ וגם מאוד זול (עלה לנו 230 יורו לשני לילות ל- 2 חדרים ל 5 איש).

קצת קשה למצוא את הצימר כשמגיעים לכפר, כי השילוט לא באנגלית – עוברים את הכיכר המרכזית ואז יש שלט צבעוני ביוונית ימינה – זה השלט של הצימר תסעו אחריו...

בערב ביקשנו מבעלת המקום שתכין לנו במיוחד ארוחה צמחונית כמו ארוחת בוקר (כי מאסנו כבר בבשר) והיא הסכימה כמובן והכינה לנו ביצים, פשטידה, גבינות סלט יווני – היה מצויין.

בשעות הערב, נסענו לתצפית השניה על הקניון ל beloi מסלול של חצי שעה הליכה לכל כיוון , מסלול מקסים והתצפית יפה מאוד! מסלול מאוד שווה! אנחנו עשינו אותו אפילו שטפטף והיה מאוד מאוד מוצלח.

בערב אכלנו במלון.

יום שלישי: נסענו לטיול בגשרים. באתר כתוב שיש מסלול בין הגשרים אבל בפועל זה מסלול על הכביש ואח"כ כל פעם יורדים לראות גשר – אז זה מיותר. אפשר פשוט לנסוע ברכב ולרדת ל- 3 גשרים מאוד יפים כל פעם מספר דקות הליכה מהכביש בשביל מסודר, גשרים מאוד יפים שמסתיימים בכפר קיפי. בכפר קיפי יש במרכז בית קפה פתוח מאוד נחמד לשתות משהו ולהמשיך...אנחנו עשינו מקיפי עוד מסלול לכיוון koukouli המסלול מהתחיל מהגשר בכניסה לכפר קיפי ומשם יש שלט להמשך המסלול של 45 דקות. המסלול אמור להיות בחורש אבל בתקופה שלנו העצים היו בשלכת כך שהיה חם ולא ממש יפה – מסלול לא ארוך, קל אבל בלי פואנטה – לא מומלץ במיוחד.

משם החלטנו לנסוע למפלים הרחוקים, זה בגלל שלא היה לנו עוד משהו מיוחד באזור זגוריה, הילדים פחות התחברו לטיולים בכפרים, אבל למבוגרים יותר אפשר בפירוש להנות מטיול בכפרים.

הנסיעה למפל Iliochori אורכת כשעה – שעה וחצי בדרך מפותלת בסוף העולם. העיירה האחרונה בדרך היא tsepelovo עד שם לוייז יש את הדרך על מפה, מעבר לזה אין דרך, אבל לא ניתן לטעות נוסעים כל הזמן ישר. צריך לשים לב רק לא לפנות בפניה אחת ל laista אלא להמשיך ל Iliochori (יש כמה קטעים שלא היינו בטוחים שאנחנו בכיוון כי השלט היחיד באנגלית מפנה ל laista אבל ממשיכים בדרך ובפיצול זה מאוד ברור.

כשמגיעים לעיירה יש שילוט ל water falls.

המסלול למפל מומלץ!– מסלול בינוני בקושי – הירידה מקסימה המפלים למטה נפלאים אבל אח"כ יש עליה וצריך לקחת את זה בחשבון – בפועל העליה היתה פחות נוראית ממה שחשבנו אבל לא פשוטה.

הנופים יפהפיים בדרך, כל הדרך סלולה היטב, למטה 2 מפלים יפים (קצת מזכירים את עין גדי) בקיץ כמובן אפשר להיכנס להתרחץ באפריל לא. כל המסלול לקח כשעה.

ואז יש את כל הנסיעה בחזרה L מסלול קשה ההגעה לשם והטיול עצמו אבל למי שאוהב טבע מומלץ.

חזרנו למלון לאכול במלון – יש לה מנה של עוף וחצילים – כמו מוסקה מאוד טובה, ועוד מנה צמחונית נחמדה, והילדים אכלו המבורגרים טובים.

למחרת היינו צריכים לצאת ב 6:00 בבוקר אז היא ציידה אותנו גם בצידה לדרך – חמודה ממש ומאוד זול שם.

למחרת יצאנו ב 6:00 כדי להגיע ב 10:00 לשדה התעופה – וזה מה שלקח עם 2 עצירות קצרות בדרך. אבל בפועל בסלוניקי הדלפק של ארקיע נפתח רק שעתיים לפני הטיסה אבל לא צריך להקדים. אנחנו אכלנו ארוחת בוקר בשדה.

שורה תחתונה שווה מאוד! נסיעה קצרה, נופים נפלאים, היוונים מאוד מאוד שירותיים ונחמדים, תחושה בטוחה ונעימה. רוצו להזמין...ותהנו.

תמונת הפרופיל של מיירס
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של מיירס

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לזגוריה

אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני לאייטם המלא
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה לאייטם המלא
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה