הארמון המלכותי ”סיור בארמון הקיסר בטוקיו“
הארמון המלכותי של הקיסר בטוקיו, שנמצא בלב טוקיו, הוא קמפוס של מבנים מודרניים שהושלמו ב-1968 והחליפו את אלו של הקיסר Meiji שנשרפו כליל במלחמה ב-1945. כאן מעונו הרשמי של הקיסר ואולמות קבלת פנים לשגרירים ואורחים/אירועים חשובים אחרים. ניתן לבקר במתחם רק בסיור מודרך חינמי, אבל חובה להירשם אליו מראש טלפונית או דרך אתר האינטרנט.
הרישום באתר מסורבל ולא ידידותי. אם נרשמים יותר ממבקר אחד יש צורך באחד משלבי הרישום למלא אקסל עם השמות המלאים של כל המבקרים ולשלוח. יש להגיע חצי שעה לפני בגלל סידורי הביטחון.
הסיורים נערכים בשעות 10:00 ו-13:30 וביפנית בלבד. אורכם כשעה ורבע. דוברי אנגלית מקבלים ברושור ומכשיר אודיו. לא נכנסים בסיור לאף מבנה, אלא משוטטים ביניהם תחת אבטחה צמודה.
ניתן גם לבקר בגן המזרחי של המתחם ללא תשלום. יש לשים לב לתאריכים מיוחדים באתר, שבהם אין סיורים או שהגנים סגורים.
הסיור בהחלט מעניין ונותן חשיפה/הצצה קצרה לעולם הקיסרות היפנית, אם כי לא הייתי מגדיר אותו כחובה לכל מבקר בטוקיו.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל