בטיחות ואזהרות בלונדון ”מסלול של 6 ימים בלונדון, 4 בהולנד“
לונדון - יום חמישי- הגעה ב-5 אחר הצהריים, עד שמגיעים למלון, פורקים ויוצאים בערך 6 וחצי. המלון מול הביג בן כך שיצאנו לטייל באיזור, ללכת על הגשר ולהצטלם מול הגלגל הענק, השעון והכנסייה... הליכה עד כיכר פיקדילי, הליכה העוברת ליד רחוב דאונינג וכיכר טרפלגר ונמשכת בערך 15 דקות של הנאה מהנוף והיכרות. מצטלמים בכיכר ומסתובבים, מתרשמים משלטי הניאון והולכים לאכול במקדולנדס באיזור. סוף טיול חזרנו למלון כמעט ב-11 בלילה.
יום שישי- הליכה לכנסיית ווסטמינסטר, הליכה של דקה וחצי מהביג בן, כנסייה ענקית, מרשימה ומומלצת, שהיינו שם בערך שעה ומשם מיהרנו לחילופי המשמרות דרך פארק סנט ג'יימס היפהפה... הגענו טיפה מאוחר ועוד היה גשם, כך שהיינו מוותרים על העמידה והולכים ישר להתרשם מארמון המלוכה. חזרה דרך פארק סנט ג'יימס היפהפה ושופע הסנאים לתחנת הטיוב ST JAMES לתחנה של MANSION HOUSE והולכים לקטדרלת סנט פול. לא נכנסנו כי היה יקר והיינו עוד מותשים מהמשמרות, אז רק התרשמנו והלכנו לאכול בStarbucks שנמצא קרוב לשם. הולכים לטייט מודרן דרך גשר המילניום היפהפה והמרשים, הנמצא זמן הליכה של 5 דקות מהקטדרלה ונהנים שעה של התרשמות מהגלריה המפורסמת. משם נסיעה ספונטנית לרחוב הקניות הארוך ביותר באירופה OXFORD ST ועושים קניות.
יום שבת- קנינו כרטיסים לשעות 9-9:30 בבוקר למדאם טוסו- השעה הכי טובה שיש, ונהנים מתצוגות ובובות שעווה מרשימות וגם מסרט תלת מימד(הגעה- תחנה תחתית של Baker Street)... כל המוזיאון לוקח שעה- שעה וחצי בערך. משם לוקחים אוטובוס עד לשווקי קמדן לוק, שווקים מדהימים וזולים, עם מבחר פריטי האופנה וכו' במחירים די זולים ועוד אפשר להתמקח עם המוכרים. נהנים בשווקים שעתיים וחצי וקופצים לביקור ספונטני לבריטיש מוזיאום דרך אוטובוס, בעיקר כדי לראות את תערוכת מצרים והמומיות... שהייה של עד שעה )לתצוגה). מטיילים בלונדון בזמן שנשאר עד לגשר לונדון(לא הגשר עם ההמגדלים, הגשר שנמצא לידו)ולוקחים אוטובוס למסעדת פירות הים המדהימה בלגו- הסניף של קובנט גרדן.
יום ראשון- הלכנו לרציף הסירות שליד הביג בן, לקחנו סירה ושטנו עד לעיירת גריניץ'- שעת אפס. כשירדנו לרחוב הראשי, ממש התרשמנו כי היה לו את המראה של רחובות ישנים כאלה ופונקאות. החנויות מבפנים עם עיצוב ישן מתקופת הביניים וממש מרשים. הלכנו לפארק גריניץ' עד למוזיאון החלל-מצפה הכוכבים, הצטלמנו על קו גריניץ'- חוויה משעשעת, וב-5:30 יצאה הסירה האחרונה למרכז לונדון וחזרנו. אחרי זה ירדנו לטיילת בתמזה שליד הלונדון איי, התרשמנו ממופעי רחוב מגניבים וארוחה במקדונלדס, ועלינו על הלונדון איי בשעה הכי יפה שיכולה להיות: שעה שמתחילים להיות אורות ומתחיל טיפה להחשיך, אבל עדיין רואים בבירור את הבניינים וצורתם(משהו כמו 8 ורבע בלילה באוגוסט!). היה פשוט מרשים!
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל