מסלול עד שבוע ברומא ”רומא בארבעה ימים“

היום הראשון: נתחיל מהמדרגות הספרדיות ונתרשם מנוף העיר הנשקף. במרכז הכיכר פיאצה די ספאניה שלרגלי המדרגות ניצבת מזרקת הספינה Fontana delle Baraccia. בבית מס' 23 ישנו בית תה מפורסם - English Tea Rooms Babbington's (מסעדה מומלצת - Alla Rampa). נלך לכיוון כיכר העם (Piazza del Popolo) דרך רחוב via Babuino (רחוב עם חנויות אופנה ובוטיקים). כשנגיע לכיכר נתרשם משלוש כנסיות המקשטות את הכיכר: סנטה מריה אין מונטסאנו אשר בסמוך לה נמצא השער פורטה דל פופולו המסמל את הכניסה לרומא העתיקה. נתרשם גם מהכנסיות התאומות Santa Maria dei Miracoli וSanta Maria in Montesanto. נחזור דרומה דרך רחוב via del corso (רחוב ראשי מלא בחנויות אופנה ובוטיקים) אל פיאצה קולונה (Piazza Colonna), שם נמצא את ארמון קיג'י המשמש את ממשלת איטליה וכן את ארמון מונטצ'יטוריו המשמש את הפרלמנט. משם נלך אל כיכר ונציה (Piazza Venezia), נתרשם מאנדרטת ויטוריו עמנואל, מארמון פאלאצו ונציה ומשוטר התנועה המפורסם. בקרן הרחובות Via del Plebiscito וVia del Corso עומד הארמון פאלאצו בונפארטה (Pallazzo Bonaparte) אשר בו התגוררה אמו של נפוליאון. במפגש של רחוב Via Nazionale עם פיאצה ונציה ישנו אתר חפירות הנקרא Foro di Triano שבקצהו עמוד נישא הנקרא עמוד טראיאנוס (Column Traiano). משם נלך לכיוון הפנתיאון ונעבור דרך גלידריה הנקראת Giollitti (מומלץ ביותר!), נמשיך לכיוון Piazza Navona ונתרשם מהמזרקות והמבנים. בדרך חזרה נעבור דרך מזרקת טרווי המפורסמת ביותר ברומא ונטיל מטבע עם הגב אל המזרקה.

* ניתן לעבור דרך מעלית הזמן הממוקמת בVia dei S.S. Apostoli. 20 פינת Via del Corso.

היום השני - הוותיקן: תחבורה: הקו האדום של המטרו תחנת Ottaviano. שעות פעילות: 07:00 - 19:00 (בחורף עד 18:00). ניסע במטרו האדום לתחנת Ottaviano ונתחיל את הסיור במוזיאוני הוותיקן (רצוי להזמין סיור מראש באינטרנט - כך חוסכים את התור הארוך ומרוויחים מידע מרתק בנוגע למוזיאונים). לא משנה באיזה דרך נבחר ללכת במוזיאונים, המסלול יסתיים תמיד בקפלה הסיסטינית. נשים לב כי מהקפלה ישנם מדרגות המובילות ישירות לבזילקה של סן פייטרו (Basilica di San Pietro) - דבר החוסך את התור הארוך למקום. כדאי להתאמץ ולטפס למרומי הכיפה כדי לראות את הנוף (הכניסה עולה כסף - אך במדרגות זול יותר - 120 מ', שעות: 08:00 - 18:15 ו- 16:45 בחורף). הדרך היחידה לבקר בגני הותיקן היא בסיור מאורגן הנמשך שעתיים. את הסיור ניתן להזמין באתר האינטרנט של הותיקן. נחזור למלון דרך גשר סנט אנג'לו ונתרשם ממצודת סנט אנג'לו.

* בוותיקן יש לבוא במכנסיים ארוכים וחולצה אשר מכסה את הכתפיים. * לא מתאפשרת כניסה עם תיקים/תרמילים בגודל בינוני ומעלה, לכן מומלץ להגיע עם תיק קטן. אם תשאירו את התיק בכניסה תאלצו לחזור לכניסה למוזיאונים לאחר הביקור בבזיליקה מסביב לותיקן, כיוון שלאחר שיצאתם מהקפלה הסיסטינית לא ניתן לחזור אחורה למוזיאונים. * במוזיאונים (מלבד בקפלה הסיסטינית) ובבזיליקה מותר לצלם, לכן רצוי להביא את המצלמה גם אם השארתם את התיק בכניסה.

היום השלישי - הפורום הרומי והקולסאום: הגעה: מטרו - הקו הכחול, תחנת colosseo. כשנצא מתחנת המטרו נראה מולנו את הקולוסאום. מומלץ ללכת לכניסה לפורום הרומי ושם לקנות כרטיס משולב לפורום ולקולוסיאום. התור בפורום קצר בהרבה ומאפשר אחר כך כניסה ללא תור לקולוסיאום. בפורום נתרשם מהעתיקות הרבות, ביניהן שער טיטוס המפורסם. רצוי מאוד להדפיס מפה של הפורום מהאינטרנט לפני הטיסה. בקצה הפורום ישנו גן יפהפה שבו מומלץ לערוך פיקניק. נצא מהפורום דרך השער הקרוב לקולוסיאום ונגיע אל פיאצה דל קולוסיאו שם ניצבים שער קונסטנטינוס הגדול והקולוסיאום. ניכנס לקולוסיאום ללא תור באמצעות הכרטיסה שרכשנו מוקדם יותר (כניסה עד 17:30) ונבקר בתוך המבנה המרשים. לאחר מכן נלך לקרקס הגדול (Circus Maximus) ומשם נעבור את נהר הטיבר דרך גשר ארבעת הראשים (Capi Ponte di Quattro) המוביל אל הטראסטוורה (אזור פסטורלי עשיר במסעדות מצויינות) דרך האי טיברינה (Isola Tiberina). בדרך חזרה למרכז העיר נעבור דרך כיכר קאמפו די פיורי השוקקת חיים. בכיכר זו מתקיים שוק בוקר מעניין.

היום הרביעי - וילה בורגוזה: מומלץ לא לפספס את המקום הפסטורלי הזה. זהו פארק מרשים עם גנים, וילות, אגמים קטנים, מזרקות, פסלים וכדומה. חובבי האומנות יכולים לבקר גם בגלריה Galleria Borghese השוכנת בתוך ארמון מהמאה ה-17. אי אפשר להיכנס למוזיאון ללא הזמנת מקום מראש באתר האינטרנט. הכניסה מוגבלת לשעתיים לכן מומלץ להגיע מוקדם.

לכל המידע על רומא איטליה
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לרומא

אטרקציות ברומא

מלונות ומקומות לינה ברומא

מדריכים ונותני שירות ברומא

נהגים ברומא

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 שעות
לקראת החורף: סאן דור משיקה טיסות ישירות ליעד הכי רומנטי באיטליה לאייטם המלא
לקראת החורף: סאן דור משיקה טיסות ישירות ליעד הכי רומנטי באיטליה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 שעות
ירח דבש בקריביים: האי הקטנטן באיי הבהאמה שהקפנו ברגל ב-3 שעות לאייטם המלא
ירח דבש בקריביים: האי הקטנטן באיי הבהאמה שהקפנו ברגל ב-3 שעות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
בהשקעה של 250 מיליון אירו: ריזורט חדש נפתח באחד החופים היפים באירופה לאייטם המלא
בהשקעה של 250 מיליון אירו: ריזורט חדש נפתח באחד החופים היפים באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אחרי החגים: חברת התעופה תשיק קו ישיר חדש לאחת הערים האהובות באירופה לאייטם המלא
אחרי החגים: חברת התעופה תשיק קו ישיר חדש לאחת הערים האהובות באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
החל מ-€99: חברת התעופה החדשה חוזרת לנתב"ג עם טיסות ישירות ליעד הפופולרי לאייטם המלא
החל מ-€99: חברת התעופה החדשה חוזרת לנתב"ג עם טיסות ישירות ליעד הפופולרי
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא במלדיביים ולא בתאילנד: זה החוף שנבחר ליפה ביותר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא במלדיביים ולא בתאילנד: זה החוף שנבחר ליפה ביותר בעולם לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
יום זעם ביוון: משרד החוץ באזהרה לישראלים השוהים ביעדים הפופולריים ובאיים לאייטם המלא
יום זעם ביוון: משרד החוץ באזהרה לישראלים השוהים ביעדים הפופולריים ובאיים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
עד 1,200 מבקרים: החוף האהוב על הישראלים בדרך להגבלת תיירים לאייטם המלא
עד 1,200 מבקרים: החוף האהוב על הישראלים בדרך להגבלת תיירים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
בשורה לישראלים: ענקית התעופה תחזור לנתב"ג ממש בקרוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: ענקית התעופה תחזור לנתב"ג ממש בקרוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
לא באיטליה ולא בשווייץ: זה הפארק הלאומי שנבחר לטוב ביותר באירופה לאייטם המלא
לא באיטליה ולא בשווייץ: זה הפארק הלאומי שנבחר לטוב ביותר באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
אין כניסה לבריכה בלי ספידו: החוק שמפתיע תיירים בצרפת לאייטם המלא
אין כניסה לבריכה בלי ספידו: החוק שמפתיע תיירים בצרפת
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
איטליה בלי ההמונים: זה היעד האירופאי המפתיע שעליו כל המומחים ממליצים לאייטם המלא
איטליה בלי ההמונים: זה היעד האירופאי המפתיע שעליו כל המומחים ממליצים
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל