ארבעת הטרקים היומיים הארוכים היפים באי
כתבתי בלוג על הטרקים הקצרים באי
בחרתי מתוכם ארבעה טרקים מעט יותר ארוכים שלא רבים הולכים אותם
הראשון שעשתי השנה בהחלט מוביל -מסלולי הליכה בשמורת PAKGIL
הייתי בהרבה מקומות באי אבל ההליכה אל הקרחון במסלול הצהוב והתצפית הפנורמית בקצה המסלול מדהימה.
אם ניתן תשנו בחניון שבתחילת המסלול . ניתן גם לעשות את הנסיעה מויק ואת המסלול ביום אחד
תבחרו יום עם מזג אוויר טוב. 8 ק"מ לכל כיוון
המסלול השני לMúlagljúfur Canyon
כשראיתי תמונה שצילם צלם חובב באיסלנד לא מצאתי בשום מקום איזכור למסלול ההולך אליו. לא ויתרתי והצלחתי למצוא את המקום. היום המקום מוכר יותר אבל עדיין לא הרבה הולכים אליו. רק 45 דקות הליכה לכל כיוון אבל מגעים לתצפית מדהימה על לאחד המקומות היפים באי
שביל עפר קצר מוביל לחניה מהחניה יוצא שביל מסומן במקלות העולה אל הקניון. . מצורפת נקודת הירידה מהכביש
המסלול השלישי-מסלול הלגונות הקרחוניות
מצרף לינק לתיאור המסלול של ענת . מדובר ב15 ק"מ בו הולכים בין שתי הלגונות הקרחוניות בהם מבוצע שייט.בודדים הולכים אותו.פשוט מקסים.
טיפ קטן אם יש רוח חזקה תבחרו את כיוון ההליכה כשהרוח בגב. חוזרים בטרמפים לרכב. לי לקח 5 דקות עד שעצרו.
המסלול הרבעי נמצא בפיורדים המזרחיים
שוב אני נעזר בבלוג של ענת המתארת שני מסלולים באזור Vestdalur ובאזור Storurd
ענת הלכה הלוך וחזור במסלול 1. אני הלכתי בהלוך במסלול 1 וחזרתי במסלול 3. שימו לב להצמד לרכס הנמצא משמאלכם כשאתם חוזרים בשלוש. הסימון שם בפיצול לא מאוד ברור. יש מסלול נוסף שהולך לעיירה מזרחית למקום אז לא להתבלבל.לא הייתה בעיה לתפוס טרמף לחניה
ולקינוח מי שהולך את המסלול לא לוותר על תצפיות הפאפינים בעונת האביב והקיץ הנמצאת ממש קרוב לשם בHafnarhólmi
תהנו