מטיילים מבשלים - ממולא הונגרי

רעבים? מצוין: בואו להכין ממולא הונגרי עם תהילה ברק, שמצטלמת במטבח ביתה במסגרת פרויקט "מטיילים מבשלים". תהילה ביקרה ברומניה בטיול שורשים, בעיר הקרובה לגבול ההונגרי, וחזרה עם מתכון מנצח.
צוות למטייל ברשת
|
שמור לעצמי
תמונה ראשית עבור: מטיילים מבשלים - ממולא הונגרי
© Depositphoto/Varsescu

חבל טרנסילבניה, מעבר להיותו מזוהה עם אגדת דרקולה, הוא איזור היסטורי יפהפה ומרתק במרכז רומניה. תהילה ברק מספרת בוידאו הבא על טיול שורשים שערכה עם בעלה לעיר אורדיה (Oradea), השוכנת בסמוך לגבול עם הונגריה ולכן מושפעת רבות מהתרבות ההונגרית. אחת ההשפעות הבולטות היא בתחום האוכל, מה שמסביר את המתכון המככב בוידאו: קפוסטה - ממולא הונגרי חמוץ-מתוק, טעים להפליא ולא מסובך להכנה. הרי מי שמכיר מסעדות בבודפשט יודע על אילו טעמים מיוחדים מדובר.

 בתחתית העמוד תמצאו תיאור טקסטואלי של המצרכים ואופן ההכנה, במידה ותרצו להדפיס אותם. צפיה מהנה ובתאבון!


מצרכים:

  • 3 בצלים חתוכים גס
  • כרוב לבן בינוני חתוך גס
  • כרוב גדול
  • קופסא של כרוב כבוש + עוד 400 גרם של כרוב כבוש ביתי
  • 4 עלי דפנה
  • 5-6 גרגרי פלפל אנגלי שלם
  • קופסת עגבניות כתושות (400 גרם)
  • 2 כפות קטשופ
  • 3 כפיות פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות סוכר או ממתיק מלאכותי
  • חצי ק"ג בשר בקר טחון
  • חצי כוס אורז
  • 2 כוסות מים
  • כף שמן


אופן ההכנה:
יש לקנות כרוב גדול ימים מספר לפני ההכנה ולהקפיא אותו. לילה לפני ההכנה, יש להפשירו מחוץ למקרר במסננת, להגרת הנוזלים. למחרת, מוציאים את הליבה מהכרוב ומפרידים את העלים.

מטגנים את האורז עם כפית שמן, מעט תבלינים וחצי כוס מים ומבשלים, עד שהמים מתאדים – חצי בישול. לאחר מכן מכבים את האש ומקררים את האורז. כעת מערבבים את הבשר עם האורז, מוסיפים תבלינים לפי הטעם, מעט סוכר וקצת קטשופ מתוך הכמות המצויינת ברשימת המצרכים. מוסיפים ביצה ומערבבים, עד ליצירת עיסה קשה (ניתן להכין זאת יום קודם).

כעת, חותכים את הבצל גס ומניחים בסיר רחב ושטוח או סיר עם דפנות גבוהות. חותכים את הכרוב הבינוני, מוציאים את הליבה וזורקים ושמים את היתרה בקערה. כעת, מטגנים הבצל עד לקבלת צבע זהוב ומוסיפים את קערת הכרוב החתוך גס. לאחר מכן סוגרים את המכסה, עד שיירד נפח הכרוב ויגיר נוזלים לסיר.

כעת מוסיפים את הכרוב החמוץ, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, רסק העגבניות, התבלינים, קטשופ, שתי כוסות המים וטועמים. במידת הצורך, ניתן לשפר את הטעם, אשר אמור להיות מתוק-חמוץ. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה עד להכנת חבילות הכרוב הממולא. תערובת זו תשמש כמצע לממולאים. בינתיים, מכינים את חבילות הכרוב הממולא: לוקחים עלה ופורסים אותו בעדינות על קרש הכנה. לוקחים אגרוף מתערובת הבשר ושמים בקצה העלה ומגלגלים כמו בלינצ`ס (ראה בוידיאו).

לאחר בישול תערובת המצע, מוציאים חצי מהתערובת עם כף מחוררת לקערה ללא הנוזלים, מניחים בעדינות בשכבה אחת (יש להקפיד על כך) את הממולאים ומעל מניחים את יתרת התערובת מהקערה. שימו לבו - הנוזלים צריכים להיות בגובה נמוך מהכרוב. התערובת תגיר עוד נוזלים במהלך הבישול.

מבשלים חצי שעה על אש נמוכה. מעבירים לתנור בחום 180 מעלות למשך חצי שעה נוספת ולאחר מכן מורידים את חום התנור ל-140-150 מעלות לעוד שעה בסיר מכוסה. לאחר מכן מכבים את התנור ונותנים לסיר לנוח בתנור למשך כשעה. לאחר פרק זמן זה, מוציאים הסיר מהתנור ומקררים אותו לגמרי (!), אפשר למשך הלילה.

 לסיום, מעבירים לקערת הגשה בזהירות – קודם את התערובת ומעל את חבילות הכרוב הממולא. שימו לב - הממולאים יוצאים הכי טעימים לאחר ששהו במקרר במשך יומיים-שלושה.

בתיאבון!



רוצים גם אתם להצטלם ל"מטיילים מבשלים"? יש לכם מתכון מהעולם הקשור לטיול שעשיתם? כתבו אלינו.

יעדי הכתבה

הזמנת חופשה לבודפשט

כתבות מומלצות עבורך על בודפשט

קצת השראה לטיול הבא

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

הטיפים הכי נצפים השבוע

עקבו אחרינו לכל העדכונים החמים בארץ ובעולם