תכנון הטיול

סיפור זה מבוסס על טיול משותף של 23 יום עם אחותי באירלנד, סקוטלנד וקינוח בלונדון באוקטובר 2004. אפתח ואומר שעבורי היה זה הטיול "על גלגלים", (עם רכב שכור) הראשון. אני, שרגיל להעמיס את המוצ`ילה על הגב, לתכנן מסלול הליכה של מספר ימים וקדימה לטרק, יוצא הפעם לדרך עם רכב. ההבדל בין טיול ברכב לטיול תרמילאים הינו רב, יתרונות וחסרונות לפה ולפה. היתרון הגדול של הרכב הינו הגמישות, הניידות והיכולת שלך להגיע לכל נקודה בכל נקודת זמן. מכאן גם להערכתי נובע חסרונו הבולט של הטיול ברכב - קצב הטיול הינו מהיר, אתה סופג כל כל הרבה נופים אתרים ומקומות בזמן קצר, לעיתים אתה חש כי הקצב מהיר מדי.
 למה אירלנד וסקוטלנד? האמת שתכננתי בכלל להיות בחופשת הסמסטר הזו ברומניה ובבולגריה, אך אילוצים שונים בדמות הצבא והאוניברסיטה הביאו אותי לאמצע ספטמבר ללא תוכנית ופרטנרים כפי שהייתי רוצה, לטרק בקרפטים. אחותי שסיימה את שירותה הצבאי במקביל, החלה לדבר על אירלנד. די מיד נרתמתי לעניין ומכאן זרמנו עם הרעיון ומה שיצא הוא 9 ימים באירלנד, 9 ימים בסקוטלנד, ו-5 באנגליה, מתוכם 3 בלונדון. אז, למה לא אירלנד! למעשה, מוצאם של הסופר ג`יימס ג`ויס, להקת U2, ובירת גינס.

כמו בכל דבר בחיים כאשר אתה ניגש לתכנן או לבחור, הדבר הראשון אשר אתה צריך לשאול את עצמך - במה אני מתמקד? או השאלה הקשה יותר, על מה אני מוותר? לא ניתן לראות ולעשות הכל ולכן בטיול זה בחרנו להתמקד בדרום מערב ומערב אירלנד, אזור ההיילנדס בסקוטלנד וקינוחון בלונדון. אין לי ספק שלא נגענו וראינו הכל, אבל אלו מסוג הפשרות והוויתורים אותם אתה מקבל על מנת לצאת עם חצי הכוס המלאה.

אירלנד וסקוטלנד מחוץ לעונה. רבים הזהירו אותי לגבי מזג האוויר אך החלטתי שזה חלק מהעניין, לטייל מחוץ לעונה שוב טומן בחובו יתרונות וחסרונות כגון - מחיר, כמות תיירים, מזג אוויר הפכפך, חלק מהאתרים סגורים. בסיפור זה אנסה להעביר רשמים ועמם מספר טיפים שימושיים למתעניינים בטיולים במקומות אלו.

לתחילת הכתבה

מידע כללי

  • חומר רקע לטיול - מומלץ לקרוא ולהעשיר את הידע על אזור זה טרם הנסיעה בדגש על גיאוגרפיה, היסטוריה ותרבות המקומיים. מבחינה גיאוגרפית: גיאולוגיה, גיאומורפולוגיה, צמחיה ובע"ח - ידע בסיסי בתחומים אלו יאפשר לכם להבין את הסובב אתכם תוך כדי הטיול. כחומר עזר לטיול עצמו אני נעזרתי ב-lonely planet בעיקר. אתר שימושי לתיירות באירלנד- www.ireland.travel.ie
  • מזג האוויר - זוהי שאלת השאלות. מי שסובל מרטיבות או קור, ייטיב עם עצמו אם ימצא לעצמו איזה חוף חמים לחופשה. ניתן לטייל ולהנות באפרוריות של בריטניה ואירלנד, צריך להיות מספיק גמישים בתוכניות ולנצל את הימים היפים כראוי, וחוץ מזה- אנו לא עשויים מסוכר... התקופה המומלצת לטיולים הינה יוני עד אמצע ספטמבר. מחוץ ל"עונה" מזג האוויר הפכפך מאוד וצפויים יותר ימי גשם, ערפילים ועננות. הטמפרטורה בתקופת הטיול הייתה 7-14 מעלות צלזיוס, בלילה קריר ומי שמתכנן לישון בקמפינג רצוי שייקח זו בחשבון.
  • מפות והתמצאות - הכבישים מסומנים היטב, רק צריך לקרוא ולהגיב בזמן. אני נעזרתי ב- road atlas Ireland ו-road atlas great Britain. הייתי ממליץ להפקיד את מלאכת ה"ניווט" ליושב לצד הנהג על מנת שהנהג יהיה מרוכז בנהיגה עצמה.
  • ציוד - לא אתן פה את רשימת המכולת של ציוד בסיסי לטיול, אלא ציוד הכרחי לאזור זה. ציוד לטיול במזג אוויר קר ורטוב: מעיל טוב, מעיל גשם/רוח, חולצה טרמית, כובע חם, מטריה, כפפות, גרביים חמות. מי שמתכנן לטייל ברגל - טוב יעשה אם יצטייד בציוד טיול המתאים לאקלים זה.
  • מזון - המטבח האירי והבריטי אינם מהמשובחים. משום מה יש להם צורך לטבול הכל בשמן, לטגן ולהוציא למזון את הטעם. ארוחות הבוקר העשירות שלהם (בייקון+ ביצה, שעועית וטוסטים) חביבה ויכולה להשביע בהחלט עד הערב. אנו קנינו מצרכים (פסטה, אורז, שעועית, מרקים, ירקות ולחם) ובישלנו בעצמנו בהוסטלים - טעים וזול יותר. מומלץ לקנות את המוצרים ברשת TESCO- מחירים זולים למוצרים הבסיסיים עם מגוון מבצעים.
  • לינה - אנו ישנו בעיקר באכסניות/הוסטלים. לאור מיקומי האכסניות, מחירן ורמתם יחסית טובה, מומלץ לעשות כרטיס חבר של רשת האכסניות הבינלאומית (HI- youth hostel membership card), שמקנה הנחות והטבות. לדוגמא, בסקוטלנד- לאחר 6-7 ימים באכסניות זכאי המטייל ללילה חינם.
  • מספר עצות לנהג השמאלי המתחיל:
    1. פניות - שמאל קרוב, ימין רחוק
    2. כיכרות (ויש הרבה כאלו..)- שמאלה!!!
    3. שוליים- ברוב הכבישים אין( בדומה לרוב הכבישים באירופה), לכן עצירה לכל מטרה שהיא (צילום, שירותים, מנוחה) חייבות להיות זהירות ומבוקרות.
    4. הילוכים- יד ימין על ההגה, יד שמאל על ידית ההילוכים, אחרת תחפשו את ההילוכים אי שם באזור דלת הנהג. מי שחושש מזה עדיף שיזמין רכב אוטומטי (יקר יותר).
    5. לראות ולהיראות- אורות, ניקיון פנסים, שמשות ומראות מהנתז ורסיסי הבוץ והגשם שמשאיר אחריו מזג האוויר, פנקו את רכבכם פעם ביום.
    6. סוג ואיכות הכבישים- הכבישים מתחלקים ל- 3-4 רמות: כביש ברמה הלאומית- כביש מרכזי וטוב, כבישים בינעירוניים- לרוב ברמה מספקת, כבישים מקומיים (בין כפרים ועיירות),לרוב ברמה הנחותה ביותר - עקלתוני, צר ובעלי מהמורות ושלוליות.
    7. סבלנות ורוגע - עקיפות בכבישים שאתם לא מכירים אשר לרוב שדה הראיה בהם מוגבל מאוד עקב העיקולים והצמחייה הינן סכנה אמיתית ומיותרת לטעמי. טרמוס חם ונשנושים לדרך יעבירו את שעות הנהיגה בכיף.
    8. מיקום איסוף והחזרת הרכב- הנהיגה וההתמצאות בערים אינה פשוטה. מספר עצות: לקיחת רכב משדה תעופה מפשטת את מציאת הסניפים בערים (אך גם יקרה יותר), החזרת רכב- ממש לא מומלץ בערים גדולות, עדיף בטרמינלים (שוב יקר יותר). אני לדוגמא, החזרתי את הרכב באוקספורד - עיר קטנה בהרבה מלונדון על מנת לא להסתבך עם הנהיגה בלונדון עצמה.
    9. ביטוח מלא- מוריד את ההשתתפות במקרה של נזק לרכב. 8-10 אירו ליום (תלוי בסוג הרכב), ניתן לדרוש בחברת ההשכרה לפני קבלת הרכב, מאפשר לך הנהג להיות רגוע יותר על הכביש.  
  • כמה זה עולה? גם מסוג השאלות היותר חשובות. אירלנד ובריטניה אינן זולות, במילים עדינות. אנו (אני ואחותי) הוצאנו ב-24 ימי הטיול 20,000-18,500 ¤ יחדיו, כולל הכל - כרטיסי טיסה, רכב ל-17 יום, לינה (בעיקר הוסטלים) אוכל, דלק וכו`... מספר מחירים להמחשה: לינה - לילה בהוסטל: אירלנד 11-16 אירו ללילה לאדם, סקוטלנד- 10-13 לי"ש. דלק- ליטר בנזין - 1 אירו באירלנד, 0.85 לי"ש בסקוטלנד. זכרו - באירלנד משתמשים באירו ובבריטניה בלי"ש (לירה שטלינג- פאונד). מבירורים שעשיתי, זול יותר לסגור ולהזמין רכב מושכר מהארץ ולא לדחות את זה לחו"ל.
  • הנחות- כרטיסי סטודנט מקנים הנחות בלינה, אתרים, ותחבורה. ייתכן כי גם תעודת צעיר (לא ניסיתי). Heritagecard - כרטיס המקנה כניסה לרוב האתרים באירלנד, מחזיר את ההשקעה בו לאחר 4 אתרים (מחיר הכרטיס- סטודנט- 7.5, מבוגר 20 אירו).

לתחילת הכתבה

מפגש ראשון: דבלין

מצוייד בבגדים חמים, עוגה של אמא, יומן וספרו של דן בראון- צופן דה וינצ`י שזה עתה רכשתי בבן גוריון מצאתי את עצמי מנסה למצוא מקום לרגליים על המטוס הצפוף בדרך לדבלין. 12 מעלות צלזיוס דיווח ביובש הקברניט בנחיתתנו בדבלין, קריר משהו חשבתי לעצמי. דבלין בירת אירלנד, הממוקמת על גדות נהר הליפי, הינה העיר החזקה והמרכזית באירלנד, ובה ממוקמים מוסדות השלטון והכלכלה של אירלנד. העיר נחשבת, ולא בכדי, לעיר מרכזית בנושא ההייטק בקנה מידה עולמי. דבלין, המונה כמיליון תושבים, נקייה ומטופחת, בעלת ארכיטקטורה מעניינת. אהבתי לראות את הגישה למיחזור, נתיבי תחבורה ציבורית ונתיבי אופניים, כמה פשוט וכמה יעיל...

מקומות לביקור בדבלין: טריניטי קולג` הממוקם במרכז העיר, קולג` המעוצב בסגנון הישן, שפע של שטחים פתוחים והמוני סטודנטים, (איזו אווירת לימודים...). הגלריה הלאומית של אירלנד - תערוכות אמנות שונות. מרכז המבקרים של גינס- מפעל הבירה הישן אשר הוסב למרכז מבקרים מרשים הנו אחד משלושת האתרים המתויירים ביותר באירלנד, ומתאר את שלבי הכנת הבירה, מרכיביה, ניודה. את הסיור במרכז סיימנו בבאר בקומה השביעית (gravity bar) עם כוס בירה גינס ביד ותצפית נהדרת על העיר דבלין. בית הכלא - הכלא הינו מבנה מרשים אשר ידע תהפוכות בהיסטוריה, מבנה הכלא הישן, אשר הוסב גם הוא למרכז מבקרים(שווה להצטרף לסיור מודרך).

פאבים- הפאבים האיריים אשר שמם יצא למרחוק פזורים בדבלין בהמוניהם רק צריך לבחור. הפאב הינו מקום מפגש חברתי של כלל שכבות האוכלוסייה, צעירים, מבוגרים, נשים, גברים ומשפחות שלמות אשר יוצאות לאחר שעות העבודה, יושבות, שותות ומאזינות למוזיקה האירית. לדעתי איזור temple bar הינו אזור הבילויים המועדף ובו הפאב temple bar שווה ביקור.

 מידע נוסף על דבלין ניתן למצוא באתרים: www.visitdublin.com או ב- www.dublinconnect.com.

לתחילת הכתבה

מדבלין לקורק וטבעת קרי

לאחר יום וחצי בדבלין אספנו את רכבנו מהסוכנות ועלינו על הכביש במגמה דרומה על כביש N11 ו-m11. האמת שההסתגלות לרכב ולנהיגה בצד שמאל היתה מהירה, כשמתרגלים לזה זה ממש לא נורא. 10 מייל דרומית לדבלין ירדנו מהכביש הראשי לעבר השמורה בה נמצא המפל הגבוה ביותר באירלנד (Powerscourt). מקום יפה המאפשר גם טיול רגלי קצר בשמורה. המשכנו הלאה לכיוון Glendalogh על כביש R756, כשמו כן הוא - עמק שני האגמים. פארק נחמד, שרידי מנזר מראשית תקופת הנצרות וכמובן 2 האגמים. פה אולי המקום לציין כי הנצרות חדרה לאירלנד על ידי הכנסייה הרגולארית. מנזרים שהוקמו ורכשו אדמות חקלאיות היוו עם השנים גרעיני ישוב, אשר נהפכו עם הזמן לשכונות סביב מנזרים. התושבים סביב המנזרים היו בני מעמד משפטי חדש, אשר מוגדר (מה זכויות וחובות התושב מול המנזר) וחתום על ידי הצדדים. תושבים אלו נקראו בורגוס, או כפי שאו מכירים אותם בשמם הבורגנים.

חצינו את אירלנד בנסיעה ארוכה מלווה בגשם טורדני בשטחים כפריים חקלאיים ציוריים. החקלאות האירית מבוססת בעיקר על גידול בעלי חיים (בעיקר בקר, חזיר וכבש). יחד עם זאת גידולי השדה אינם נזנחים לחלוטין וניתן לזהות את גידולי הלפת, השעורה, תפוחי האדמה, סלק-הסוכר והחיטה. לעת ערב הגענו לדרומה של אירלנד. הספקנו להבחין כי ישנו מרכז מבקרים של מפעל הקריסטל בעיר קורק (Cork), העיר השנייה בגודלה באירלנד. ענפי הייצור המרכזיים של אירלנד הינם עיבוד מזון, שיכר, זכוכית וקריסטל, טקסטיל ובגדים, ציוד תעבורה ולאחרונה אף תוכנות מחשב. קינסייל, חצי שעה מדרום ל-Cork, היא עיירת דייגים ונופש. העיירה משופעת במקומות לינה ומסעדות ברמות שונות. אמליץ לבקר בבאר-מסעדה של ג`ים אדוארד`ס, אוכל ואווירה טובים במחיר סביר.

מקינסייל לקינרלי החלטנו לנסוע בכבישים הצדדיים ביותר, לספוג את האווירה הכפרית, תוך כדי נסיעה הכי קרוב שרק ניתן לחופה הדרומי של אירלנד. כבישים R600 ו- N71, קפצנו לביקור בעיירה בלטימור (Baltimore, כביש R595) - עיירת דייגים חביבה ממנה אפשר להגיע לאיים הסמוכים Cape Clear ו- Sherkin Island. רכס הרי ה-Caha, בו הדרך מתפתלת, מסמן את הגבול בין מחוז קרי (Kerry) ל- Cork בו היינו עד כה, ולמעשה מסמן את תחילתה של טבעת קרי (Ring of Kerry) באזור העיירה החביבה קנמר (Kenmare). חבל הארץ Kerry הררי, להבדיל מרוב שטחה של אירלנד, וזה מה שכנראה הופך אותו למיוחד ויפה כל כך. טבעת קרי, שאורכה הכולל מגיע ל- 168 ק"מ עשירה בנקודות תצפית, מסלולי הליכה קצרים וארוכים, שיחי פטל, סנאים וצבאים והמון פינות חמד, אשר פשוט כיף לעצור בהן ולהביט על הנוף - תתפללו למזג אוויר טוב... בצפון הטבעת - Killarney National Park. אם תהיו מספיק שקטים ורגישים תזכו לראות את הצבאים (red dear) והסנאים משוטטים בפארק.

5-10 ק"מ דרומית לקילרני נמצא Muckross, בית מרשים עם סיפור מעניין (שווה להתלוות להדרכה). הבית נמצא בחווה מסורתית (אך תיירותית מאוד) בה תוכלו לחוש במעט את חיי הכפר כפי שהיו באירלנד בעבר, אפיית הלחם, חליבת הפרות ושאר עבודות המשק.
Castleross היא מצודה מרשימה על שפת אגם ופארק, ניתן להשכיר סירות בעונה. העיר killarney חיה וניזונה מהתיירות סביב טבעת קרי, משופעת בתי מלון מסעדות ופאבים. למרות זאת בחרנו לישון בקמפינג (נמצא בין killarney ל- Muckross, סמוך לתחנת הדלק, מקלחות, שירותים, חלקות נאות, אפשרות לבישול וכביסה. מאיתנו לא גבו כסף - ככל הנראה מחוץ לעונה).

קו החוף המערבי של אירלנד הינו מצוקי ודרמטי בהשוואה לחופה הדרומי והמזרחי. בחרנו לעשות הפסקת צהריים עם מרק חם וטוב בדינגל (Dindel). מזג האוויר הסגרירי לא אפשר לנו להנות מחבל ארץ זה כראוי, וחבל. בחרנו לפנק את עצמנו הלילה ב-B&B, ב- Kildimo על כביש N69, כ-20 דקות מלימריק לכיוון מערב. אירוח חם ומפנק על ידי פאטריק ב-Country House (טלפון: 394067 -061) במחיר סביר ביותר (25 אירו לאדם), מומלץ!!! ארוחת הבוקר של פאטריק היתה ארוחה אנגלית טיפוסית, אך מושקעת, בטוב טעם. כשסוף סוף הצלחנו לזוז מארוחה משובחת זו, יצאנו לכיוון מזרח לעבר לימריק (Limerrick). זוהי העיר השלישית בגודלה באירלנד. נראה כי העיר נמצאת בעיצומם של בתהליכי שינוי מעיר נמל ותעשייה לכיוון של יותר מסחר, שירותים ותיירות. חלפנו על פני העיר והמשכנו מערבה על N18. בונרטי (Bunrraty), נמצאת 15 דקות נסיעה מערבה מלימריק. עיירה שהינה מוקד תיירותי, טירה מרשימה, וכפר אירי משוחזר מושכים אליהם המוני תיירים מדי שנה.

לתחילת הכתבה

איזור הבארן

המשכנו לכיוון מערב, ונכנסנו לחבל ארץ המכונה ה- Burren. חבל ארץ זה מאופיין בתופעות גיאולוגיות / גיאומורפולוגיות מעניינות ובייחוד תופעת הקארסט. סלעים גירניים אשר באים במגע עם כמויות גדולות של מים + CO2 יוצרים המסה, פני הקרקע מחורצים בתצורת קארן (Karren). ניתן להבחין בדולינות בשולי הדרכים ומספר מערות נטיפים נמצאות בחבל הארץ אשר הינו חובה לחובבי הגיאולוגיה. נסיעה באופניים בחבל בארן פופולרית (6 אירו ליום). באזור מספר נקודות ששוות ביקור:

ראשית ולפני כולן - צוקי מוהר (Cliffs of Moher). קו החוף המערבי של אירלנד הינו מצוק של מאות מטרים היישר אל מול האוקיינוס האטלנטי. רוח עזה, רסיסי מים, אל תשכחו מעיל גשם ובגדים חמים... בקרנו גם במערת הנטיפים (Aillwee Cave) בצפון החבל סמוך למפגש כבישים N67 ו-R480 (כניסה דורשת תשלום). העיירה דולין (Doolin) הינה עיירה קטנה וחביבה בה אפשר להעביר לילה. בעיירה 2 הוסטלים במחירים נוחים (12.5 אירו) - paddy dooline hostel וה- river aylet. בעונה פועלות מעבורות מעיירה זו לאיי אראן (Arran Islands). כרגע המקום אינו פעיל, נמצא בשיפוצים ויפתח שוב במרץ 2005.

Coole Park על כביש N18 סמוך ל-Gort הוא פארק יפה אשר שבילי הליכה באורכים שונים מתפתלים בו לאורך הנהר. Fortumna Castle הוא מבנה מרשים במפגש N65 ו-R353, ונמצא בתקופה זו בשיפוצים אינטנסיביים. Ballinasloe היא עיר לא קטנה בדרך לגאלאווי. בעיר זו מתקיים פסטיבל ויריד סוסים מלווה ב- Fairy Festival, בדרך כלל בסופי השבוע של תחילת אוקטובר. ככלל, אזור זה עשיר בחוות סוסים לרכיבה בין Ballinasloe Loughera. אירלנד נחשבת לאחת המדינות המובילות באימון סוסים, סוסי מרוץ והשבחתם. זו חוויה לראות את החוות והסוסים האציליים השמורים עם אפודות נגד הקור והגשם.

גאלאווי (Galway) היא עיר גדולה ומרכזית על שפת מפרץ גאלאווי, הנחצית על ידי נהר. העיר עוברת שינויים מרחיקי לכת בשנים האחרונות. מרכז העיר יפה וראוי לטיול (קתדרלה וכנסייה) רגלי, עובר סדרה של שיפוצים אינטנסיביים ונראה כי העיר מכוונת עצמה לתיירות. אנו ערכנו טיול סוסים חביב על חופי גאלאויי הציוריים. היציאה לטיול הינה מ- Salt Hill (במערב העיר - שמו של מרכז זה - Rusheen).

איי אראן (Arran Islands) - כדי להגיע לאיים יש לקחת מעבורת היוצאת מרוזוול (Rossaveel). העיירה נמצאת 50 דקות נסיעה מערבית לגאלאווי על כביש R336. שווה לברר את שעות המעבורת מבעוד מועד. מחוץ לעונה מסתכמות ההפלגות בפעמיים שלוש ביום (10:30, 13:00 חזרה ב-12:00 או ב-17:00. ניתן לצאת עם אוטובוס מאורגן ממרכז גאלאויי), מחיר ההפלגה 15 אירו הלוך ושוב. 45 דקות של הפלגה על גבי מעבורת חדישה ומרווחת מביאים אותנו לאי הראשי של איי אראן. האי מאופיין בתופעות קארסט בדומה לחבל הבארן. סלעים מחורצים וטרשים בתצורת קארן מאפיינים את פני השטח. מהסלעים המתכלים בונים המקומיים גדרות לבקר וצאן ומסמנים חלקות. אין ספק שקשה מאוד לגדל גידולים חקלאיים בקרקע טרשית זו בה כל טיפת מים מיד עושה דרכה לעומק בחלחול מהיר.

נראה כי תושביו המועטים של האי (800 במספר) אשר עדיין מדברים ברובם אירית, עקב הבידוד מהיבשה, נאחזים בציפורניהם בקרקע ומתפרנסים בעיקר מדיג, בקר, כבשים וכמובן תיירות. באי מקובל לשכור אופניים ויש מגוון סוגים - זוגיות, אופניים עם ילד ואופניים רגילות. ניתן להשכיר בביתן סמוך למזח במחיר של 10 אירו ליום. בדקו את האופניים לפני היציאה וקוו למזג אוויר נוח... האי גבעי ולכן בחרו את דרככם באופניים בקפידה.. באי תוכלו לחזות בממצאים ארכיאולוגיים מתקופות קדומות - 2000 לפני הספירה. המרחקים אינם גדולים מידי וניתן לטייל בין האתרים השונים באי בעזרת האופניים.

לתחילת הכתבה

קונמרה וצפונה לסליגו

עייפים ומבסוטים מיום טיול במזג אוויר נדיר באירלנד המשכנו בשעת ערב את דרכנו לכיוון קליפדן (Clifden), על בסיס כבישים R336 ו-N59. חופה המערבי המחורץ של אירלנד בשיאו באזור זה. נסיעה לאורכו משרטטת נוף ציורי ממש. הגענו ל-Connemara National Park - הפארק יפה ומיוחד, מרובה בשבילי הליכה קצרים וארוכים (הטרק המפורסם ל- diamond hill ומספר פסגות נוספות מתחיל באזור זה). אך ייחודו האמיתי נובע מסיבות גיאולוגיות- סלעים סדימנטים שנוצרו בעבר התרוממו במשך השנים כתוצאה מלחצים ויצרו שרשרת הרים בגובה של 400-500 מטר. ממש נוף דרמטי, בהתחשב בנופה הכללי (השטוח) של אירלנד, אשר עוצב בתקופת הקרח. ההרים קרחים כמעט לחלוטין, רק צמחייה עשבונית מועטה גדלה על המורדות התלולים, ובעמקים טמון לב ליבו של הסיפור. בעבר אזור זה היה מיוער, העמקים ספגו אליהם כמויות מים אדירות + חומר אורגני (יערות) ואלו יצרו את אדמת הכבול המאפיינת ביצות. אדמה אפורה זו, אומצה במשך השנים על ידי האדם לשימוש חיוני בדמות בערה, עקב כמות החומר האורגני האגור בה. עם השנים הלכה והתמעטה אדמת הכבול באירלנד עקב צורכי האדם והוציאה מאיזון חלקים נרחבים מאדמות המדינה בהם נכרתה האדמה.

יצאנו מהפארק על כבישים R336 ,R335 ו-R334, דרך נוף יפה בין האגמים ורכסי ההרים של אזור זה. אזור ווספורט האוס (Westport House) היה סגור, לצערנו, כבר מסוף אוקטובר (המחיר שמשלם הטייל מחוץ לעונה...). סליגו (Sligo) היא עיר מרכזית במערב אירלנד אשר נהר מחלקה לשניים. הליכה לאורך הטיילת (הנהר) יכולה להיות טיול נחמד ומרגיע. למתעניינים במבנים היסטוריים קיימים מספר כנסיות ומנזרים עתיקים. אנו ביקרנו בשרידי המנזר העתיק (נכלל ב- heritage site).

זהו, לילה אחרון באירלנד. נפרדנו מהרכב ששירת אותנו נאמנה, קנינו כרטיסים לאוטובוס לבלפסט ובעיקר אנו מצפים ליום הנסיעות הארוך הצפוי מחר. יום הנסיעות התחיל מוקדם בבוקר. אוטובוס לבלפסט אשר יש להחליפו באמצע הדרך. הגענו לבלפסט ממש ברגע האחרון למעבורת וקדימה לסקוטלנד... קו המעבורות של stenaline הפועל בין בלפסט לסקוטלנד הינו נוח, מהיר וזול באופן יחסי. המעבורות הינן קניון מפואר הצף על פני המים ומכיל רשתות מזון מהיר, מגוון מסעדות ובתי קפה, חנות קניות, אזור משחקים לילדים ומשחקי מזל. כעבור שעה וחצי מצאנו עצמנו דורכים על אדמת סקוטלנד, ללא צורך בביקורת דרכונים או מכסים, ומצאנו את דרכנו, ממהרים, למקומות האחרונים באוטובוס לכיוון גלאזגו.

לתחילת הכתבה

אשמח לעזור ולייעץ ליוצאים לטיול לאזור זה,
 טיול מהנה!

יעדי הכתבה