פארקי שעשועים ואטרקציות בהודו
הודו, כידוע, מהווה מוקד תיירותי מרתק. משפחות רבות מגיעות למדינה, החולשת על רוב שטחה של תת-היבשת ההודית, על מנת ליהנות מפעילויות וטיולים. להלן מקבץ קטן של פארקי שעשועים ואטרקציות בהודו
הודו, כידוע, מהווה מוקד תיירותי מרתק. משפחות רבות מגיעות למדינה, החולשת על רוב שטחה של תת-היבשת ההודית, על מנת ליהנות מפעילויות וטיולים. להלן מקבץ קטן של פארקי שעשועים ואטרקציות בהודו
מגיעים לדלהי ומחפשים מקום לינה? הנה כמה פרטים שיעזרו לכם למצוא היכן להתאחסן.
העיר דלהי (Delhi) מהווה עבור תיירים רבים את נקודת המפגש הראשונה עם הודו. ההסתגלות לדלהי יכולה להיות לפעמים לא קלה עקב כל הזיהום, הצפיפות, הריחות והרעש. אולם כאשר יוצאים מההלם הראשוני, מתגלה האווירה המיוחדת של העיר.
ראג`סטאן שבצפון מערב הודו ידועה בעריה המרתקות, ובעיקר בתושביה עם השפמים המדושנים והתרבות העשירה. הצטרפו למשפחת חן, הפעם בגרסה מורחבת, שמטיילת בדלהי, בטאג` מהאל, בג`איפור, בפושקר ועוד, ונותנת לכם עצות טובות לטיול שלכם.
אתם הורים החולמים לטייל עם ילדיכם הבוגרים במזרח? לכן בעקבות גל וערן שערכו טיול זריז עם אמא ואבא בדרום הודו וסרי לנקה.נפגשים במומביי, משם לקוצ`ין, למדינות קרלה וטמיל נאדוולסיום שבוע בסרי לנקה.
"מה לי ולהודו? לא אוכלים שם פואה גרה, לא שותים שם יינות בורדו, ובכלל אני לא תרמילאית. מסיבות הירח המלא בגואה רחוקות ממני כמו פטריות ההזייה גם. אבל כשמציעים לי לטעום (לא פטריות) עולם אחר-אני תמיד מוכנה להקשיב." בכתבה שלפניכם, עשרה ימים בהודו המפתיעה, השובה והמשכרת.
הודו הפתיעה אותי. התנפצו כל המיתוסים והנתונים שקראתי ושמעתי עליה. אמרו שהודו קשה, שהנסיעות איומות, שהצפיפות רבה, שהריחות נוראיים ובלתי נסבלים, שצריך לקשור בשרשראות את התרמילים, ועוד ועוד. אמרו וטעו. ברוב.
גם כשמדובר בטיול רביעי בה, הודו לא חדלה מלהפתיע. לפניכם מסלול שמתחיל באתנחתא קלה בדלהי ההומה וממשיך לפושקר היפה על קופיה המתרוצצים וטקסי הפוג`ה ולאודייפור המלכותית ומרובת המקדשים. אנו מגישים לכם יומן מסע בהודו עתיר טיפים בשלושה חלקים.
ימים ראשונים בדלהי יכולים להיות לא פשוטים. לוקח זמן להתרגל לנסיעה מהירה בטוק טוק הודי, לחום הכבד ולבליל האנשים. יש כאלה שמבינים מהר שעליהם להמשיך הלאה וממהרים לרכוש כרטיס לרכבת, ליד הבא.
הדרך מדלהי לפושקר התחילה ביום צילומים לסרט בוליוודי בהשתתפות כוכב מפורסם (וגם בהשתתפותי), עברה דרך הטאג` מאהאל ונמשכה בשוד בחסות החשיכה ומפגש עגום עם המשטרה ההודית, נשנשתי שוקולד פרה ברחובה הראשי של ג`איפור, ובסוף הגעתי.
יוצאים לטרק עם שלג בפסגות, משתכשכים במעיינות חמים, רובצים במנאלי ו.. חוזרים הביתה. האם החיידק ההודי דבק?
משהו עובר על הודו - רעידת אדמה בקשמיר, בדרום רכבת קורסת לתהום בגלל גשר שהתמוטט, בכביש בין קאסול למאניקארן מדרדר סלע על אוטובוס וישראלית נהרגת. אומרים- הכל אפשרי בהודו, וזה מתחיל להפחיד.
במסע רכבות בין הערים כולכתה, ורנאסי וניו דלהי אני נשבה בקסם ההודי. החן הויקטוריאני המתפורר של כולכתה, אווירת הקדושה הדחוסה של ורנאסי וצפייה בסרט קולנוע תוצרת בוליווד בדלהי, מובילה להתאהבות בלתי נמנעת. האמת - הכתובת היתה על הקיר.
אחרי שנה של הכנות, הגיע היום הגדול ומשפחת פלג יוצאת להגשים את החלום. אחרי פרידה עתירת דמעות מהמשפחה הם יוצאים לדרך. התחנה הראשונה היא דלהי ומיד אחריה לה, שם הם מסתגלים לגובה הרב ולמחסור בחמצן.
חברים שמחכים בדלהי יכולים להפוך את הנחיתה שם לרכה יותר - הם יכולים להזמין מראש חדר עם מזגן ולקחת אתכם מיד לכל האטרקציות של העיר. בכתבה שלפניכם טיול בין חברים למבצר האדום, לבית חולים לציפורים ותכנון להמשך הטיול בלדאק.
למרות שחיכה להלם התרבות המדובר, ההלם לא הגיע ובמקומו הגיעה אהבה גדולה למדינה הזאת, שיש בה כל כך הרבה צבעים, אנשים מיוחדים נטולי מחסומים, פרות ונהרות קדושים. טיול שהוא הסתכלות אחרת על החיים ורק מי שיגיע לשם יבין. לפניכם נקודות חשובות במסלול טיול בן 3 חודשים בהודו.
קשה להאמין, אבל יש דלהי אחרת מעבר למיין באזאר... בכתבה שלפניכם תוכלו להכיר את דלהי מזוית שונה לחלוטין - מהזוית של התיירים וההודים העשירים, עם זלילה במסעדות יוקרה והזלת ריר (מהצד) על העושר של מלונות הפאר...
נסיעה באוטובוס מפושקרלדלהי אורכת כשמונה שעות ובאופן לא מפתיע אפשר להתעורר ממנה עם כאב ראש טורדני. אם מישהו קדח חור במיטתכם במשך שמונה שעות, יש סיכוי שתבינו על מה מדובר בכתבה הזו, שעוברת דרך בית חב"ד בלהי ומסיימת במעבר הגבול עם נפאל.
ראג`סטן, מדינה מדברית בעלת הסטוריה מרשימה ומבנים ושרידי מבנים מרשימים לא פחות, אפשר לצאת בה לטיול פילים וגמלים, שבעיקר בג'איסלמר הם תיירותיים מדי.
יותר משתים עשרה שעות חלפו עלינו לפני שגלגלי המטוס נשקו לאספלט המחוספס של מסלול הנחיתה בדלהי. ריח חזק מכה בנחירנו עם היציאה מהמטוס - ריח של הודו. אוטובוס מקרטע מוביל אותנו אל הטרמינל יחד עם אוסף של תרמילאים, הודים ואנשי עסקים...
אומרים כי את הודו ניתן לאהוב או לשנוא אך בלתי אפשרי להיות אדישים כלפיה. מי שמתאהב נשבה בקסמה. בכתבה שלפניכם סיפורה של משפחה שהתאהבה עד מעל הראש ומספרת על דברים רבים שהשאירו חותם, מזרח לצד מערב, חדש מול ישן, עוני מחפיר לעומת עושר בלתי נתפס, עולם שלם של ניגודים מוחלטים החי בהרמוניה מדהימה ומופלאה.
האמינו לי, שכל נהג מונית תל אביבי עם שנות ותק רבות מספור, המיומן בעומסים של רחוב המסגר, אינו מסוגל שלא להחסיר פעימת לב אחת מתוך שלוש לנוכח הוירטואוזיות שהנהג ההודי הממוצע מפגין בכל רגע נתון. בכתבה שלפניכם, החיפוש אחר הרכב לטיול עצמאי בהודו.
ברוכים הבאים לדלהי. עיר שוקקת 24-7, חמה, מיוזעת וריחנית וצפופה עד שיגעון. אנשים רבים מגיעים לדלהי וישר מעופפים ממנה ללדאק כדי לחסוך את החום, הלחות והשוק הראשוני, אבל יש שבוחרים להתחיל בדלהי, כדי לקנות בה רכב שאיתו יסעו ברחבי הודו.
לא פשוט לחזור לדלהי אחרי ארבעה חודשים שלמים של טיול בכפרים, בהרים. אחרי ארבעה חודשים שלמים שכל מה שהיה מסביב זה אנשי הכפרים הפשוטים, הנינוחים, השלווים. פתאום זה בום מוחלט להגיע לפה ולראות את מסת האנשים שפה, את מסת הרכבים - מכוניות, משאיות, אופניים, אוטו-ריקשות, אופני-ריקשות וכו` וכו` וכו`. אבל וואלה, צריך לראות גם את זה. בעצם, כשאומרים הודו- לזה מתכוונים.
אחרי שמכירים את דלהי ומתרגלים לאווירה, אפשר להכיר גם צד אחר שלה... לא מומלץ, אבל רצוי לדעת שאם חלילה יש צורך, בתי החולים בדלהי מספקים שירות טוב ויעיל. בכתבה שלפניכם סיפור של מי שחוותה את החוויה...
בדרך להודו אפרת מתחככת במושבים הירדנים המלכותיים, מגלה את חולשותיה לנוכח כביסה תלויה ופרות עם דבשות. ורועדת כל הזמן, ולא מהשוק התרבותי. פשוט קר פה נורא. איפה השמש? דלהי. סוף דצמבר.
כן גם לנו לקח יום-יומיים של הלם תרבותי, דברים שקוראים מכאן לא רואים בדיוק שם. איך הרגשנו כמו כלים בתוך משחק סימולציה של כביש ``עתיר כלי רכב`` שאינם מכוניות מרוץ אך נוהגים כמותן ואיך תוכלו ללמוד ל``מכור`` בקורס עממי יומיומי ולוחץ.
הרכבת יוצאת מדלהי צפונה, השעה 06:00, כמו תמונה מסרט בדיוני, והרכבת המטפסת בהר כמו מהמאה הקודמת. האם יש ל``פורטרים`` של שימלה ועד עובדים או רק מדי שרד מסורתיים? שימלה עיר בעננים!
יש מטיילים שמגיעים למיין בזאר ורק חושבים איך לעזוב ויש כאלה שמוצאים שדוקא המיין בזאר הוא המקום בשבילם: ססגוני, מרתק, לכל אחד הפינה שלו, רק לחפש ולמצוא.
סיור של כמה ימים בדלהי מגלה שמדובר בעיר ירוקה ומלבלבת, עם אתרים מעניינים. מדלהי החמה אפשר לטוס צפונה לחבל לדאק, בעל הנופים המדהימים שמזכירים את ההר הגבוה בסיני... לפניכם כתבה משפחתית עם כמה טיפים נוספים על הכנות נדרשות ועל לה.