סופיה והרי רילה עם מתבגרים בדרך לברצלונה

תמונה ראשית עבור: סופיה והרי רילה עם מתבגרים בדרך לברצלונה
אגם בהרי רילה

כאשר שאלתי בקבוצת פייסבוק ייעודית מה אפשר לעשות בסופיה עם מתבגרים - ענו לי שרק ניתן לבטל את הכרטיס לשם אם עדיין ניתן לעשות זאת. הדבר הוסיף לי מוטיבציה לתאר מה בכל זאת אפשר לעשות בסופיה וסביבתה עם מתבגרים.

זה היה טיול חו”ל זמן איכות עם שני בניי - עם אחד לכבוד יום הולדתו 14 והשני, בן 18 בשבילו זו היתה מעין נסיעה לפני הגיוס. עצירת כמה ימים בסופיה היתה בעצם קונקשן עצמאי לברצלונה ( ליתר דיוק למשחק כדורגל ⚽ שם )

טיסה ✈ : טיסת לואוקוסט ישירה תל אביב סופיה. שזה בעצם טיסה ✈ עם קונקשן עצמאי מתארך לברצלונה דרך סופיה. שהות בסופיה היא יומיים שלמים ושני חצאי ימים. שהות בברצלונה 3 ימים ויום אחד חלקי. בחזור קונקשן 6 שעות בסופיה. עלות כ- 2500 ש”ח עבור 3 אנשים + מזוודה אחת 20 קילו לכל שלושתינו. .

לינה : הזמנו דרך בוקינג בהוסטל בשם Hostel Mostel חדר פרטי ל- 3 עם שרותים ומקלחת פרטיים ועם מזגן שהתברר כחדר פרטי עם מקלחת 🚿 ושרותים משותפים לכמה חדרים וללא מזגן . ועדיין אנחנו מרגישים שקיבלנו תמורה 💱 מצויינת לעלות . בסך הכל לינה + ארוחת בוקר + ארוחת ערב עלתה לנו מחיר מצחיק כ- 30 שח ללילה לאדם. יש לקחת בחשבון שחדרים פרטיים בהוסטל הזה נמצאים כ- 5 דקות הליכה ממתחם העיקרי איפה עושים צק אין ואיפה נמצא בעצם לובי מקום האירוח. לובי בנוי בצורה מקסימה של חלל צעיר וזרוק עם שולחנות, ספות וזולות, כאשר הכל משופע גם בשקעי הטענה חשמליים. בלובי יש עמדות מחשב ואף שולחן ביליארד. מי שרוצה יכול לתקשר עם תיירים מכל העולם.

מיקום מצויין למרכז העיר. בקרבת תחנת מטרו ולמשל 10 דקות הליכה מבניין בית 🏠 משפט בסופיה שזה מקום התחלה של free tours של העיר.

קישור לבוקינג ל- Hostel Mostel : http://www.booking.com/Share-X3tET6

קישור לחיפוש דירות באתר AIR BNB בסופיה עם הנחה 150 שח להזמנה ראשונה בחשבון חדש : https://www.airbnb.com/c/alinav1983?currency=ILS

טרנספר : מנמל תעופה שילמנו על השעה של המלון שעלתה לנו כ- 15 יורו 💶. לנמל תעופה בחזור בזמנו מונית 🚖 עם אפליקציה Taxi Me שעלתה לנו 13 לבו - כ-26 שח

יום ראשון של הטיול שהוא יום שלישי בשבוע

בבוקר המראנו מתל אביב וכעבור שעתיים היינו כבר בסופיה . אחרי תהליך מהיר של יציאה מהנמל נסענו להוסטל עם נהג שחיכה לנו בחוץ עם שלט של מקום אירוח.

כעבור כ- 20 דקות היינו כבר בהוסטל ואחרי צק אין מהיר וכוס קפה שהלובי מספק הלכנו עם ליווי איש הצוות עד למתחם של חדרים פרטיים של ההוסטל.

השארנו את המזוודה בהוסטל ויצאנו ליעדינו הראשון דירה אדומה. היעד היה במרחק הליכה 🚶 מהוסטל. יש לשים לב שכרטיסים לדירה אדומה קונים במקום קרוב אבל אחר מאשר האתר עצמו. לילדים עד גיל 16 קרטיס בחצי מחיר. לשמוע מדריך קולי לוקח בסביבות שעתיים.

אחרי דירה אדומה הלכנו למקום מפגש של Sofia Free Tours ולקחנו שם את הסיור ערב שמתחיל משש בערב.

את פעילות היום העיקרית לאותו יום יום סיימנו במסעדה כשרה “ירושלים” שהיא נמצאת אגב לא רחוק מסיום SOFIA FREE TOUR פרטים : כאן. לאחר ארוחה נחמדה ( לוקחים 5 לבו במסעדה מכל אדם רק על כניסה ) אני חזרתי ברגל להוסטל והבנים נסעו בקורקינטים חשמליים שמפוזרים בכל מרכז העיר ומופעלים על ידי אפליקצית LIME.

ביום השני של הטיול שזה בעצם יום ג בשבוע נסענו עם הסעה מאורגנת על ידי הוסטל לטיול בהרי רילה ו-7 אגמים. מסלול בקושי בינוני וויתרנו על חלק אחרון של 2 אגמים אחרונים בסדרה אבל גם מה שראינו היה יפה ביותר. באותו יום היינו כל כך עייפים שוויתרנו על פעילות ערב .

ביום שלישי של הטיול שהוא יום ד' בשבוע התחלנו עם יום שופינג בקניון BULGARIA MALL אליו הגענו במונית. מלבד קניות אפשר גם לאכול בקניון וגם כן יש שם מתחם בילוי כמו משחקים וסרטים

התניידנו בעיר ברגל או במוניות שזה עסק מאוד מסודר לדעתי, בהרבה הודות לאפליקציית מוניות מקומית - Taxy me.

אחרי הקניות בניי חזרו להוסטל איפה העבירו ערב בלובי בהוסטל במשחק ביליארד, בהכרות עם עוד ישראלים ובארוחת ערב . אני נסעתי למוזיאון ארכיאולוגי.

ובערב נפגשנו במסעדה בולגרית אותנטית עם מופעי פולקלור – CHEVERMETO.פרטים פה: כאן

גם בסופיה וגם בבסלונה הייתי עדה לתופעה מעניינת בה עתיקות ארכיולוגיות היו מוכללות בקומות תחתונות של הבנין שהוקם עליהם. זה למשל אמפיתיאטרון עתיק שנבנה בסרדיקה ( סופיה עתיקה) נהיה קומה תחתונה של בית מלון יוקרתי שנבנה עליו Arena di Serdica Hotel Bulgaria

יום רביעי של הטיול שהיו יום ה של השבוע אחרי ארוחת בוקר בהוסטל נכנסנו לשוק מקורה , שם בנים קיבלו סשן של עיסוי 💆 גב על ידי כסא עיסוי חשמלי והצטרפנו לסיור יהודי 🔯 של סופיה שגם מועבר על ידי סלביאן מ Free Tour. הרי התנהלות של העם הבולגרי בזמן מלחמת העולם השניה זו בעצם גם השראה וגם הצבת פרופורציות ומראה מול פרצופם של עמי אירופה אחרים. כאשר בולגריה נכבשה על ידי הנאצים כמה התנגדות של עילית מדינית ודתית של בולגריה נגד רדיפה של היהודים. היתה מספיקה התגייסות שכבות שונות של העם כדי למנוע השמדת יהודים והצלתם של כל יהודי בולגריה

לאחר סיור קפצתי ל Anderground Gallery משם חזרנו להוסטל , לקחנו מזוודה שהשארנו למשמרת ונסענו במונית לנמל תעופה בדרך לידינו הבא - ברצלונה

ובשלב הזה הזמנו מונית דרך אפליקציית TAXIME מהוסטל ונסענו לנמל תעופה לטיסה ליעדינו הבא – ברצלונה. טיפ – בהגעה לטרמינל של סופיה – תבדקו מייד בטבלה אלקטרונית האם הטיסה היא מהטרמינל הזה. אם אתם לא רואים את הטיסה – תבררו מהר במודעין האם טיסה מטרמינל השני ותגיעו לשם עם שאטל פנימי

תמונת הפרופיל של Alina_3774319
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Alina_3774319