טיול של 4 ימים בהרכב של אמא ושני בנים ( בני 14 ו-18)

הגעה: עשינו קונקשן עצמאי מתארך מישראל דרך סופיה והגענו בעצם לברצלונה אחרי 3 לילות בסופיה. טיסות ויזאייר עם מזוודה אחת 20 קילו לכולם. טיסות הלוך ושוב עם מזוודה ל- 3 כולל סופיה וברצלונה בתחילת ספטמבר עלו בערך 2500 ש”ח

חבילת תקשורת: גלובל סים – עבד מצויין גם בסופיה וגם בברצלונה

תחבורה בעיר כולל מ- ו-ל נמל תעופה: עם הגעה לברסלונה במטרו של נמל תעופה קנינו לכל אחד כרטיס חופשי לכל סוגי תחבורה ציבורית ל- 96 שעות. יש רק לשים לב שכמה קווי אוטובוסים מנמל תעופה לא כלולים בהסדר הזה

לינה: מקומות לינה בברצלונה די יקרים ובפעם הראשונה החלטתי לנסות את האופציה של חדרים ללא מקלחת ושרותים צמודים. הזמנו חדר פרטי במעין מלון דירה עם שתי מקלחות. שרותים, סלון ומטבח משותפים. מיקום מאוד נוח ונגיש לתחבורה ציבורית ונשארנו מאוד מרוצים מהבחירה. בתחילת ספטמבר 4 לילות של לינה בחדר משותף לשלושתינו עלתה 758 ש”ח. מקום הוא Rua Suites http://www.booking.com/Share-q86tuD. סידרו לנו אפשרות להיכנס אחרי 12 בלילה לדירה וגם להשאיר את המזוודה ביום אחרון אחרי CHECKING OUT.

לינק של AIRBNB למגוון אופציות בברצלונה עם הנחה 150 ש”ח להזמנה ראשונה:

את הטיסה מסופיה לברצלונה עשינו בערב של יום חמישי. אחרי קצת סיבוכים מצאנו מקום שבו אפשר לקנות חופשי תחבורתי לכמה ימים ואת האופציות שאיתו אפשר להגיע לעיר עצמה מנמל תעופה.

חופשי תחבורתי :

אחד הבניינים מסוגננים של ברצלונה שראינו בדרכינו למלון

אחרי המנוחה של הלילה הראשון וביום ראשון של שהותינו בברצלונה היה מתוכנן המקדש של הכדורגל המערבי – אצטדיון של ברצלונה ומוזיאון הצמוד אליו. אני בעיקרון לא מקורבת יותר מדי לנושא של כדורגל העולמי, יחד עם זה מאוד נהניתי ללמוד דברים חדשים דרך מדריך קולי שהיה שם גם בשפה הרוסית. כרטיסים למוזיאון קאמפ נואו הזמנו דרך אתר אינטרנט מהארץ.

אחרי האיצטדיון בעצם התחלקנו – אני הלכתי לגן הוורדים שנמצא במרחק הליכה מאיצטדיון ובנים פנו למסעדה כשרה לאכול צהרים

אחרי הגן הוורדים נסעתי לאיזור של שדרות רמבלה, לחלק הגוטי של העיר העתיקה ומשם התחלתי את אחד משני סיורי טעימות דיגיטליות שרכשתי בחברה ישראלית BITEMOJO https://bitemojo.com/he/. בכל עיר בעולם שיש את האופציה אני אוהבת להיעזר בשני עזרים טכנולוגיים ישראליים אפליקציות GUIDOL ו- BITEMOJO. סיור ביטמוג'ו כולל גם סיור טעימות וגם נקודות מעניינות בעיר שלא נמצאים על מסלול תיירותי קלאסי. למשל זה :

זה בעצם פרויקט של אמן בו הוא פסיפס בעזרת תוכנת מחשב דימויים שנמסרו למטרת הפרויקט על ידי תושבי העיר כאשר התבקשו למסור מה מבטא בשבילם את המושג חופש. ממושגי חופש שונים חיברו את הנשיקה שמקשטת את האת הרחובות הצדדים של החלק הגוטי

וזה שדרות דה רמבלה. מהגרי עבודה מוכנים בשניה למשוך את החוט ובכך לארוז מרכולתם ולברוח מהשוטרים. מופעי רחוב ובניינים מסוגננים.

בכל ברסלונה מפוזרים סימלי מאבק בדלני של הרטלוניה – סרטים צהובים ודגל ספרד עם כוכב על משולש כחול ( דגל שהוא מחוץ לחוק בספרד). כל העלונים בברצלונה תוכלו למצוא גם בקטלאנית ( מעין ניב של ספרדית קסטליאנית) ובספרדית קסטליאנית

גולגולות, צווים וסנוניות, חצרות פנימיות מקסימות, אפלת ימי ביניים של הסמטאות הצרות. זה גם משיטוטים ברובע הגוטי. באפליקציית סיור תמצאו את המשמעות ואת המיקום מדוייק של כל זה.

שילוב שאני מאוד אוהבת – עוגן מודרך אבל גמיש של אפליקציה ועם מרחב לשוטטות וסקרנות עצמית

את היום סיימנו בארוחת ערב שבת בבית חב”ד שאותה הזמנו עוד מהארץ באמת אינטרנט של בית חבד ברצלונה. סעודה בבית חב”ד היתה מאוד איכותית ואף הכרנו שם עוד בחור ישראלי ששהה בברצלונה בדרכו חזרה לארץ מטיול מזרח והוא הצטרף לטיולינו לשאר הימים בברצלונה.

בשבת בבוקר אני המשכתי את המסלול של סיור טעימות דיגיטלי כאשר בנים נשארו לנוח בבית מלון לקראת גולת הכותרת של הנסיעה מבחינתם – משחק כדורגל בערב

אלו הם תמונות שוטטות ברובע הגוטי שחלק מזה היה מציאת חצר פנימית קסומה עם מובייל שושלת מלכותית של שליטי ממלכת אורגון ההיסטורית הקשורה למקום

את המוטיב של סנט ג'ורג' ה- ג'ורג' הקדוש פטרון העיר ברצלונה שלפי סיפורי עם הרג דרכון שהלך אימים על כל תושבי העיר, תמצאו בכל רחבי העיר אם תהיו מספיק ערניים. תבליט אבן של סנט ג'ורג' ברובע הגוטי זו נקודה בסיור של ביטמוג'ו וגם רואים אותו מפאב מבשלת בירה שבו יש אחת הטעימות בסיור. שטיח ( גובלן) תבליטי זה חלק מתצוגה במוזיאון היסטורי של ברצלונה

וזו בעצם מעין פאב של מבשלת בירה מסוגנן ברובע הגוטי ( טעמנו כאן בירה ותפוח אדמה מתוגן במתכון מסורתי)

את אומנות הרחוב של אומן רחוב צרפתי בינלאומי אנונימי הידוע בכינוי “ הפולש” INVADER הכרתי מאחת הנקודות של סיור ביטמוג'ו וכל כך שמחתי כבר בכוחות עצמי לשים לב לגרפיטי אחר שלו בעיר בשכונה לגמרי אחרת ליד בית המלון שלנו ! האומן מדפיק מעין פסיפסים תמונות פיקסלים של דמויות ממשחקי המחשב ראשונים של שנות ה-70 וה-80 של המאה הקודמת. מי שלא מכיר את התופעה – מוזמן להתעדכן בלינק שמצאתי לכם : https://en.wikipedia.org/wiki/Invader_(artist)

בכלל בגלל סיור גרפיטי ואומנות רחוב שלקחנו בנסיעתינו לפני שנה ללונדון – אני הרבה יותר נהנית ומודעת לכל הנושא של גרפיטי ואומנות רחוב בנקודות שונות בעולם. זה מקצת שאספתי בברצלונה מהנושא:

בברצלונה יש פרויקט הנצחה מעניין של עסקים שנעלמו באבני דריכה מתכתיים מול המקום בו התקיימו. מזכיר במשהו פרויקט הנצחה של יהודים שנספו בשואה בערי אירופה שונים – מול הבית בו היו גרים. יש קריטריונים מסויימים כמו קיום עסק לא פחות מ- 30 שנה באותו מקום וכו

באותו יום ביקרתי גם מוזיאון היסטורי של ברצלונה. בברצלונה מנוצל בצורה מאוד חכמה כל המפלס התת קרקעי של העיר. ציפיתי לראות מבנה מוזיאון בולט ולהפתעתי מוזיאון משתלט עם איזה חנות ספרים וכמה בניינים היסטוריים כאשר רובו בעצם נמצא בקומה -2 ואז בעצם יורדים לשרידי ברסינו רומית העתיקה במעלית. ואז בעצם שרידים ארכיולוגיים לא תופסים מקום לא מנוצל, נוח לראותם בכל מזג האוויר והם גם נשמרים בצורה הרבה יותר יעילה

וזו למשל עוד דוגמה איך בעצם חצר רומית ראשונה של יציאה מחומות ברסינו תופסת קומות תתקרקעיות וראשונות של בניין עם שימוש מודרני

בשיטוטים נתקלנו בחלק מטקס החתונה כאשר אורחים חיכו למתחתנים עם עלי כותרת של הוורדים לזרוק לרגליהם כאשר כל האדמה מלאה בעלי כותרת כאלה מהטקסים הקודמים. בין אנשים האלה חוויתי איזה שילוב ספרדי מיוחד – סיגנון צערבי עם טמפרמנט חם של יותר כיוון המזרחי של הציוויליזציה.

בשיטוטיי נתקלתי גם באיזה סדנת ציור בפטיו קסום של איזה בית באיזור הגוטי.

ואת הערב המשכתי בקו אומנותי במוזיאון פיקסו שגם הוא נמצא ברובע הגוטי. ממליצה לקחת מדריך קולי ולשקוע במעבר בין העולמות ובין התקופות בחייו של הצייר הכי פורה מאלה החדועים לנו. מהלימוד הציור הכללי, לחיקוי של סגנונות אחרים ולפיתוח של החותם האומנותי האישי

בניים בנתיים בשבת בערב שהו במשחק המיוחל שכל כך ציפו לו ולא התאכזבו. למחרת בבוקר לא היה סוף להתלהבות

למחרת בבוקר פנינו לפארק הגואל – מיזם נדלני שביצע גאודי. קשר ישיר עם קבוצת פייסבוק “ מידע בין המלקטים” הישראלית עזרה לי לאמת שמצאתי ואכלתי פירות של עוזרר וקטלב ושאני לא הולכת למות מהרעלה בעקבות כך :)

מפאר הגואל המשכנו בעצם עם דרור שהתחברנו איתו בבית חב”ד למסעדה כשרה מכבי. אהבנו את המסעדה

אחרי ארוחת ערב פנינו לאקווריום של ברצלונה. אקווריום של ברצלונה נחשב לאקווריות ברמה עולמית גבוהה מאוד. טיפ: יש להם כרטיסים קצת יותר מוזלים להרכב של “4 חברים” אבל רק בהזמנה דרך האתר. בגלל שהיינו באמת קבוצה של 4 חברים ניצלנו את האופציה. בגלל שעוברים מתחת למיים עם קירות זכוכית רואים איזה ציור של פרצוף חמוד יש לחתול ים. ראינו גם את נמו עם שושנת ים.

מהנקודה הזאת שוב התפצלנו ואני פניתי למוזיאון העיצוב של ברצלונה. טיפ: כל יום ראשון משלוש עד שמונה בערב הכניסה היא ללא עלות. אני אהבתי את התצוגה של המוזיאון במיוחד את הנושא של לחקור מה בעיצוב גורם למוצרים לשלוט הרבה שנים בשוק וכל הקונספט של התפתחות האופנה מבוססת על 4 עקרונות. במוזיאון יש בית קפה עם פאי פירות כזה יפה

גם סביבת המוזיאון העיצוב מרשימה בעצמה. עם מגדל טורה אגבר היפה שנשארתי לצלם אותו בשקיעה ובחשיכה

וממש בערב נפגשנו עם הבנים דרך כיכר ספרד פלאסה ד'איספניה למזרקת הקסם של מונז'ניאק ( הר היהודים). מזרקה פועלת עם צאת החשיכה לבערך כשעה

בבוקר של יום שני בשבוע – היום האחרון לטיול שלנו, התארגנו, השארנו את המזוודה במלון והלכנו לטייל.

התחלנו את הבוקר במסעדה כשרה שק- שוק. המסעדה סמוכה לפלאפל מעוז הישראלי וכולם נמצאים בסביבות לה- רמבלה

אחרי ארוחת בוקר בנים הלכו להשכיר אופניים שבדיאבד הסתבר לא רעיון טוב באיזור הזה כי איזור עמוס המוני תיירים. ואנחנו עם דרור פנינו ל-FREE TOUR של ברצלונה.

בסיור הזה ביקשו מי שמישראל לא לגלות באיזה שפה יש חריטה על אבן ליד הכיתוב בערבית. מסתבר שזה כיתוב בעברית ובבניין היו אבנים שנבזזו בזמן האינקביזיציה מהקברים היהודיים.

אחרי הסיור קפצנו למוזיאון לאומנות עכשווית שקירותיו שקופות וצופות על משטח החלקה על קורקינט שזה חלק מהקונספט של המוזיאון

סיימנו את השהות בברצלונה בבורגר הכשר המסוגנן

אחרי הבורגר הכשר פנינו עם מטרו העירוני לנמל תעופה וגם שם נמצאו ישראלים שהיה אפשר להכיר ולצפות איתם משחק כדורגל שותף

ביי ביי ברצלונה – נעמת לנו והחכמת אותנו