לונדון על אופניים - טיול אווירה שווקים ושכונות

תמונה ראשית עבור: לונדון על אופניים - טיול אווירה שווקים ושכונות

אציין תחילה כי במקור לא תכננתי לעשות את כל הטיול על אופניים, אך ממש מול המלון הייתה תחנת עגינה ובבוקר היום הראשון החלטתי לעשות " סיבוב הכרות" בשכונה, לאחר רכיבה קצרה האדרנלין זרם במהירות והיה ברור לי כי הטיול הזה יהיה כולו על אופניים.

זו הייתה חוויה שונה כיפית וספורטיבית.שאפשרה לי להכיר היטב את העיר . וגם אם טעיתי בדרך . לא נורא... רכיבה קצרה החזירה אותי למסלול.
 זו לא הפעם הראשונה שלי בלונדון ולכן לא ביקרתי באתרי ה "חובה".

הפעם הביקור היה כולו טיול של אווירה, שווקים, ושכונות.
 אם זו הפעם הראשונה שלכם בלונדון ואתם נהנים מרכיבה על אופניים אני ממליצה לשלב לפחות יום אחד על אופניים.

לטייל בהייד פארק ברכיבה על אופניים, לאכול "ארוחת סופרמרקט" על ספסל באחד מעשרות הגנים "הנסתרים" בשכונות לונדון ולהתעדכן בארועים הרבים שפוקדים את העיר הגדולה באירופה – זה חלק מהחוויה האורבנית.

כמו כל טיול - הכנה טובה חוסכת זמן וטעויות ,אבל אני חייבת לציין שרוב הטיול לא תוכנן מראש אלא הסתמך על האתרים הר"מ עם המסלולים המומלצים באתרים ובהתאם לטעמי האישי ואירועים שהיו באותו הזמן בלונדון וזה הטיפ המרכזי שלי... תקראו תתרשמו ותזרמו עם הקצב של העיר.

אז עד כאן ההקדמה – להלן המסלול שלי:
היום הראשון: רובע צ'לסי, Royal festival hall מרכז הגדה הדרומית,

, green park –London walks רובע mayfair

רכיבה לרובע צלס'י האופנתי (נסיעת היכרות עם ה"שכונה"), הרחוב הראשי עמוס בבוטיקים אופנתיים ורשתות מוכרות מסעדות ובתי קפה. עוגנים את האופניים ומשוטטים ברגל king's road sw3 4pw 131-141 עד לתחנת הטיוב Sloane square/

משם רכיבה באופניים לסאות בנק סנטר Southbank center
 האזור הזה הפך להיות אזור מדליק בשנים האחרונות. תמיד קורה כאן משהו - יש כאן תערוכות קבע נחמדות ופסטיבלים. בתקופת שהותי היה פסטיבל מזרח אסיה. כדאי לברר לפני הגעתכם אם יש פסטיבל כלשהוא ולכוון הגעה לשעות המופעים שרובם בחינם. אחרי צפייה במופע (חינמי) נהדר. וארוחה אתנית בשוק האוכל ליד ( אפשר להמשיך מכאן לסיור אופניים בשכונה (המומלץ באתר https://tfl.gov.uk/modes/cycling/santander-cycles/leisure-routes/saturday-markets?intcmp=2332) ולהמשיך לשוק האיכרים הנהדר Borough Market אם הגעתם בסופ"ש , או להמשיך ברגל לכוון הלונדון איי – לאורך הטיילת שמלאה במסעדות ומופעי רחוב. אבל את זה עשיתי בטיול קודם...)

שוק האוכל בסאות' באנק-

אז מהגדה הדרומית נסעתי בטיוב למפגש ב”גרין פארק” לאחד מהסיורים של ה “london walks” הסיור

הזה נבחר כי התאים ללו”ז ובגלל שאני אוהבת לשמוע הסטוריה מקומית – והסיור לכן קצת “כבד”, יש היצע מגוון של סיורים – כל אחד יכול לבחור בהתאם לטעמו האישי.

OLD LONDON WALK Secret Places & Hidden History

גרין פארק-

הסיור הינו סביב הארמון בתי האצילים והקשרים בינהם והסתיים ברובע מייפר היוקרתי והסנובי , שיטוט בין חלונות הראווה של החנויות הייתה חוויה – נמכר שם מיטב הביגוד לפי המסורת האנגלית – חליפות פראק, חלוקי בית מפונפנים לגברים, סיגרים, כובעי צילינדר ועוד) בהמשך מצאתי עצמי ליד מלון ריץ. היות וכבר היה אחה"צ נראה היה לי חוויה ולשתות afternoon tea במוסד לונדוני ידוע זה. נכנסתי למלון ואכן עיצוב הלובי מיוחד במינו .... אבל התבקשתי בנימוס לעזוב היות ומתברר שיש "קוד לבוש" במקום שאינו כולל נעלי ספורט.

בכל אופן... אם אתם בטיול בת מצווה או באווירה רומנטית - נראה לי שזו חוויה מדהימה לתכנן שם הפסקת תה ועוגה. רק לבוא לבושים בהתאם.…-

להלן צילום המבואה במלון:

יום 2: מצלס'י לנוטינג היל, שוק פורטבלו, הולנד פארק, הייד פארק.

היות וזה סופ"ש - רכיבה לנוטינג היל למסלול הליכה מומלץ בשוק פורטבלו שם אפשר לבלות בקלות חצי יום בשיטוט. ארוחת צהריים בשוק ומשם ברכיבה דרך הולנד פארק והייד פארק עד ככר טרפלגר . אם יש זמן בהייד פארק תמיד נהדר ובמיוחד אם סופ"ש ומזג אויר יפה– לקחת פיקניק ולנוח בפארק. יש תחנות עגינה רבות בפארק

. שוק פורטבלו מורכב ממספר שווקים – וינטג' פירות, אוכל, עתיקות ועוד….

חזרה למלון להתאוששות ומנוחה ובערב המוקדם שיטוט ברגל באזור הסוהו שתחום בין ככרות פיקדלי טרפלגר ולסיטר סקוור.
 מומלץ במיוחד- גם ביום ,להגיע לרובע קרנברי עkarnab שם חנויות ומסעדות עם שיק ועיצוב מיוחד.

שימו לב לנוף העירוני ישנם אזורים גם קצת "סליזיים" באזור הסוהו אם אתם עם ילדים…

יום 3: מצ'לסי לקובנט גרדן, ווטרלו. רכבל בצפון גרינוויץ', שוק ואווירה בשוק גרינוויץ'

יום א' של סופ"ש ביקור בקובנט גרדן ומשם ברכיבה כיפית עד לתחנת waterloo משם ברכבת לתחנת north Greenwich.

בתחנה עצמה יש "דיילים" של חברת amiirates airline שימכרו לכם "כרטיסי טיסה" לסיור מרהיב ברכבל שנוסע מעל התמזה. יש הנחה למחזיקי אויסטר כארד – אינני יודעת אם זה היה מקרי ,אבל לא היו תורים בכלל - כך שאפשרו לכל אחד להנות מתא פרטי (התא יכול להכיל כ 10 אנשים). החוויה נהדרת ומומלצת ביותר. (בוודאי בהשוואה ללונדון איי שם תורים עצומים נוף סטטי וכרטיסים יקרים) הרכבל נוסע מצד אחד של התמזה לצד השני ומאפשר מראה פנורמי של לונדון.

התחנה של צפון גרינוויץ הינו גם מרכז המופעים והקולנוע של לונדון – O2 אז אם אתם בעניין של קולנוע/ הופעה כדאי לברר לפני מה מציג שם לפני שמגיעים ולשלב באותו היום.

משם בקו האוטובוס 188 או 129 נסעתי לשוק של גרינוויץ'. שוק עתיק עם אווירה מדליקה – בגדי וינטג', אומנים, (ויש אומרים עתיקות אבל אני לא ראיתי)

וכמובן שוק אוכל רחוב רב לאומי וגם רב טעמים. את הארוחה הלכתי לאכול (פשוט עקבתי אחרי כולם....) בפארק הסמוך שהוא למעשה המדשאה של האוניברסיטה. זמן מצויין למנוחה ולהתבוננות באוכלוסייה המגוונת שהייתה שם.

בגרינוויץ' אפשר לבלות יום שלם – יש שם tourist information ענקי עם שפע אפשרויות בין הליכה רגועה במרחבים הירוקים, ארמונות או מוזיאון ה cutty shark אם אתם מתכננים להגיע כנסו לאתר של גרינוויץ' ותתרשמו בעצמכם בהתאם לטעמכם.

צילום של מוזיאון/ספינת ה”קאטי שארק”:

אני בשלב הזה חזרתי חזרה ללונדון מתחנת cutty sark for maritime greenwich

היות והייתה חגיגה בכיכר טרפלגר – הסימפוניה של לונדון חגגה 100 ונתנה קונצרט חינם. אלא שלצערי לא הספקתי להיכנס לאזור המגודר... ולשמוע את הקונצרט מעבר לגדר הייתה חוויה שמיציתי די מהר...

יום 4: שוק קמדן -וונציה הקטנה -רובע ריג'נט

אתוודה ואומר שבשלב הזה פיתחתי בטחון עצמי מופרז לגבי האופניים ולמרות שירד גשם ללא הפסקה , החלטתי לצאת בכל זאת לפי התכנון למסלול של ונציה הקטנה ליד שוק ה Camden ולאורך רחוב regent. הדרך מקסימה אבל זו הייתה חוויה לא נעימה ולא מומלץ לנסוע שהגשם לא פוסק.

בשלב הזה .... מובסת...עשיתי את מה שכולם עושים בגשם.... ונסעתי לקניון Westfield. למרות שלגמרי לא הייתי במצברוח לשופינג הקניון בהחלט שווה ומספק חווית קנייה טובה.

עד כאן...להלן האפליקציות והמלצות שלי לאתרים שהשתמשתי:

האתר הרשמי של תחבורה בלונדון יש מספר מסלולי אופניים מומלצים וגם מסלולי הליכה . תבחרו בהתאם לטעמכם.

ברגלhttps://tfl.gov.uk/modes/walking/top-walking-routes

באופנייםhttps://tfl.gov.uk/modes/cycling/santander-cycles/leisure-routes?intcmp=2327

ובכלל, אם יש לכם חבילת גלישה זה האתר הרשמי להתניידות מכל סוג- https://tfl.gov.uk/plan-a-journey/

האתר הרשמי של לונדון ובמיוחד 101 דברים שאפשר לעשות חינם בלונדון:

http://www.kingscross.co.uk/אתר רשמי קינגקרוס

בלוגים:

אופניים :

Santander cycles

1. אני גיליתי רק ביום האחרון שיש אפליקציה רשמית. לא השתמשתי בה אבל היא בהחלט יכולה לעזור במיוחד אם היא עובדת גם אופליין

2. השיטה: מכניסים כרטיס אשראי (חובה להשתמש באותו הכרטיס ל 24 שעות השכרה) ניתן לשכור עד 4 זוגות באותה השכרה

ההשכרה הינה 2 פאונד ל 24 שעות. אבל - כל רכיבה של עד חצי שעה לא תעלה לכם כסף, מעבר לזה כל חצי שעה נוספת תעלה 2 פאונד. לכן צריך לתכנן נכון את המסלול והעצירות כדי שלא תשלמו שלא לצורך

יש המון נקודות עגינה בכל מקום כך שזו לא בעיה. לעיתים יש קושי לאתר אותם (אלא אם יש לכם אפליקציה שעובדת...) אבל הם שם. אתם לא תחפשו יותר מ 5 דקות נקודת עגינה גם אם אין לכם אפליקציה.

אם הגעתם לתחנה והיא מלאה יש אפשרות להקיש את המידע והקוד תקבלו יפה התחנות הקרובות וכמה מקומות פנויים שם ועוד רבע שעה להגיע

לכן למרות שהקוד הינו חד פעמי לכל שימוש צריך לשמור אותו למקרה כנ"ל.

3. חשוב מאוד - מפה מצוינת של לונדון ותחנות העגינה של האופניים מחולקת בסטנדים של תחנות הטיוב – אם אין בסטנדים בקשו בדלפק – במפה יש את כל המסלולים המומלצים ואת נקודות העגינה ושאין אפליקציה שעובדת חשוב שיהיה לכם אותה אתכם כל הזמן.(בצילומים מעלה של המפה ניתן --לראות שהיכן שיש נקודה אדומה זו נקודת עגינה

4. אפליקציית נסיעה- אם יש לכם סים מקומי ורכשתם חבילת גלישה יש ב אפשרות לבקש מסלול נסיעה באופניים. google maps

אם לא (כמוני) פחות טוב, אבל אפשר להסתדר לזכור שהכל זה חוויה.. .. יש אפליקציה לאנדרויד שניתנת

לשימוש אופליין בשם here

להוריד את מפת אנגליה (רצוי בבית כי זו הורדה "כבדה") ולבחור " "offline"בהגדרות לשנות למצב

ולזכור שהיא פחות טובה מוויז.... היא לא יודעת על עומסי תנועה ולפעמים פשוט צריך לשלוף את המפה מנייר ולהחליט על מסלול אחר (כאשר יש עומס תנועה לא נעים לרכיבה או עניין אחר.

אז... לפתוח עיניים ולראות מה קורה בדרך, כי מקומות שעדיף לרכב במסלול שמיועד לאופניים ולא ברכב או ברגל כמו שהאפליקציה מכוונת (למשל בפארקים הגדולים)

4. אכן בלונדון נהגים יותר אדיבים , ונהגו בסובלנות כלפיי כרוכבת, כך שזה שזה בהחלט הפך את החוויה לעוד יותר נעימה, אבל - אני ממליצה להשתדל לא לצאת בלחץ של הבוקר כדי שהרכיבה תהייה יותר קלה ונינוחה .

שימו לב ברכיבה- יש מסלולים ייעודים בחלק מהכבישים (רשום על הכביש) יש זכות קדימה ברמזורים לאופניים- יש לעמוד ראשונים באזור שמוקצה לכך במיוחד ו-יש מקומות בפארקים שאסורים ברכיבה -הם מסומנים בהתאם

. ולזכור שהכל כאן הפוך. להקדיש עוד רגע לפני שפונים ונכנסים לצמתים. ...רוב התאונות של הולכי רגל בבריטניה הם של תיירים שהסתכלו לכוון הלא נכון..

5. להצטייד בכובע וצעיף להתחמם זכרו שבאנגליה קר....עוד יותר שרוכבים על אופניים. בגדים נוחים לרכיבה ואם בא לכם.... גם קסדה (אם כי זה יכול להכביד שיורדים לטייל).

6. אני מצאתי שהדרך האופטימלית לנסיעה במינימום טעויות זה לחבר לאוזן אחת אזנייה שמחוברת לאפליקציית נווט. אחרת תעצרו בכל צומת להסתכל שוב על המפה.

כמובן שהנ"ל גומר מהר על הבטרייה אז כדאי להצטייד בבטרייה חלופית/נטענת.

טיפים לגבי לונדון

בחירת מלון- המחירים משתנים בהתאם לדרגת המלון ומידת קרבתו למרכז בטיול על אופניים אתם מרוויחים את האפשרות ליהנות ממלון זול יותר ולהתרחק קצת מהמרכז ולחסוך הרבה מעלויות הטיול.

אבל -חשוב לא להתרחק יותר מדי, כל הכיף זה להתחיל לפדל ביציאה מהמלון ולא להתחיל להיסחב ברכבות.

אני ממליצה להסתכל במפת הטיוב ולא להתרחק מהרדיוס: ווטרלו עד קינג קרוס במזרח ארלס קורט עד

נוטינג היל.

אני אישית לנתי בקרבת gloucter road ונהניתי מקרבה לרובע צ'לסי האופנתי ,רחובות עמוסים במסעדות טובות במרחק הליכה. ובמרחק דיווש קל לאזור המוזיאונים והיידפארק .

2. אויסטר -לקנות מיד ביציאה מהרכבת בשדה התעופה מוזיל כל נסיעה ומקבלים חזרה כסף ופיקדון במידה ולא נוצל.

3. אוירה בלונדון- לונדון עיר תוססת מאוד תמיד קורה משהו היכנשהוא חלק בתשלום וחלק בחינם כדי לדעת מה כדאי לעשות מתי ואיפה יש מספר אתרים לחיפוש בקישורים מטה

מעבר לזה -מומלץ להרים עיניים ולהסתכל בשלטים ברחובות. הרבה פעמים יש מידע על פסטיבלים נחמדים בדיוק שאתם שם. לא חבל לפספס?

לונדון אינה עיר אחת -לכל רובע יש את העירייה שלו ואתר האינטרנט שלו. האתרים מאוד מושקעים. אם בחרתם להיות ברובע מסוים כדאי לחפש גם באתר שלו לגבי אתרים ואירועים שמתקיימים בזמן שהותכם. ראו דוגמא בקישור מטה

4. אוכל- אישית אני מעדיפה מה שנקרא "אוכל רחוב" בלונדון זה אומר שוק אוכל שנעשה ,מול העיניים במגוון סגנונות ומקורות ומאפשר בחירה רחבה של מזון.

אם גם אתם אוהבים... נסו לשלב הגעה לשווקים באזור הצהריים. בכולם דוכני מזון מדליקים וטעימים עמוסי אווירה בגרסה משודרגת של שוק האיכרים בנמל תל אביב. המחיר -עד 10 פאונד כולל שתייה וקינוח......

בהרבה מבתי המלון אין או שמאוד יקר לקבל ארוחת בוקר - בכל הסופרמרקטים וגם בבתי הקפה יש מגוון רחב של סלטים טריים בסגנונות שונים. קפה חם, לחמים טריים, כריכים מוכנים סלט פירות מוכן וחתוך ויוגורט,... וכמובן שיש גם גם דברי מאפה ועוגות.

כיף לקחת "ארוחה בשקית" ולאכול על ספסל באחד מעשרות הגנים הציבוריים שיש בלונדון.

5. סיורים- לונדון ווקס או חברה דומה ממליצה לקחת לפחות סיור קלאסי אחד כזה בד"כ ייתן בסיס טוב של מידע על העיר וההיסטוריה שלה. יש גם סיורים אלטרנטיביים של מוסיקה, אמנות רחוב, שרלוק הולמס. רוחות רפאים ועוד.... כל אחד וטעמו .10 פאונד למבוגר

נסיעה טובה ובטוחה

לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא