אוסטרליה - חלק 13 - מסידני למלבורן

תמונה ראשית עבור: אוסטרליה - חלק 13 - מסידני למלבורן

יום שלישי, היום הראשון לשנת 2019, 1.1.19, אנחנו מתעוררים בשעות הצהריים המוקדמות מתאוששים מהלילה המדהים שחווינו ונפרדים מפיליפה ומרא-אל שמציידים אותנו בשוקולד וחטיפים לדרך כשאנחנו מכוונים להגיע למלבורן, את הדרך אנחנו עושים במקביל לבר ויובל שעושות את אותו המסלול.

מכיוון שהתחלנו את היום בשעה יחסית מאוחרת אנחנו לא עושים נסיעה ארוכה מדי ומדרימים רק כ-3 שעות עד לקמפסייט שמצאנו דרך אפליקציית קאמפרמייט “Shoalhaven Zoo” – גן חיות שנמצא על גדת נהר בקרבת העיירה Norwa, שמחוץ לשעות הפעילות מתיר לעוברים ושבים לעשות קמפינג תמורת סכום סמלי, הודענו לבר ויובל שאנחנו נמצאים שם והן הצטרפו אלינו כדי להעביר את הלילה.

במקור בכלל רצינו לעבור דרך ה-8 Pools שנצאים קצת דרומית לסידני, אבל התחלנו את היום מאוחר וכדי להגיע לשם צריך ללכת כשעתיים מהחניה עד שמגיעים, אם היינו עושים את זה היינו כבר מגיעים בשעת גאות ולא בשפל ואז היינו מבזבזים את הזמן שלנו לשווא.

יום רביעי בבוקר הוא יום שמתוכנן להיות יום עמוס בנסיעה, אנחנו יוצאים מהקמפסייט שבגן החיות ומחליטים דווקא להצפין קצת לקיאמה, שם יש נקודה של “חורים” בסלע ממש על הים, עצירה חמודה אבל מיותרת, לא התלהבנו מזה כלכך.

משם אנחנו ממשיכים לג'רוויס ביי לחוף “Blenheim beach” שם אנחנו עושים הפסקה קצרה מהנסיעה ונחים על החוף, המים יפייפים וצלולים.
 טיפ – מומלץ להעביר בג'רוויס ביי לילה מכיוון שהמקום ידוע בתופעה המיוחדת שמתרחשת בו מדי יום – המים נצבעים בצבע כחול זוהר בלילה בזכות הפלנקטונים שחיים שם, ביום ניתן לראות את הפלנקטונים שנסחפים לחוף יוצרים גוון ורוד לחול.

לאחר מכן עברנו בחוף “Pebbly Beach” המקום בו דשא, חול ים וקנגרואים נפגשים, נקודה מקסימה לעצירה בדרך בה אפשר לבלות עם קנגרויים בחוף הים.

משם המשכנו בנסיעה עד לעיירה “Eden” שם העברנו את הלילה בקמפסייט של דיסקאברי.

את יום המחרת, יום חמישי ה3.1.19 אנחנו פותחים בנסיעה *מערבה* ולא דרומה כמו שהיה עד עכשיו, אנחנו עוצרים במן מוזיאון מורשת בעיירה Nowa Nowa שבמדינת ויקטוריה לארוחת בוקר מאוחרת באזור כפרי וגנים יפים.

משם אנחנו ממשיכים לכיוון מלבורן ועוברים ב”Lakes Entrance” עם המחזה המרהיב

משם אנחנו ממשיכים ישירות למלבורן וקובעים להפגש בחוף ברייטון עם ביתני העץ כדי לראות את השקיעה.

משם אנחנו מתפצלים – בר ויובל הלכו להתארח אצל משפחה של יובל בעוד שאביב ואני חזרנו אל טוני וסיליה.

יום שישי אני לבדי משקים ב-5 בבוקר בחדרנו אצל טוני וסיליה ונוסע כשעה וחצי בתחבורה ציבורית עד למרכז העיר לפאב “Imperial Hotel” על מנת לצפות במשחק במפגש אוהדים של חוג אוהדי ליברפול במלבורן, אני עצמי אוהד ליברפול ותיק והולך בארץ כמעט לכל מפגש אוהדים ב-6 שנים האחרונות, המשחק היה נגד מנצ'סטר סיטי במסגרת הליגה והפסדנו 2-1, ככל הנראה משחק שהכריע את האליפות בנקודה לטובת סיטי. היה כיף לפגוש סופסוף כלכך הרבה אוהדי ליברפול להיות באווירה הזאת שוב ולשתות ליטר גינס עוד לפני 7 וחצי בבוקר, אחרי הרבה זמן ללא אפשרות לראות משחקים עקב הפרשי השעות זאת הייתה חוויה מרעננת, על אף ההפסד.

לאחר מכן באותו היום אחר הצהריים ולאחר שעשינו קניות לשבת לקחנו את הרכב ל-Hallam למוסך של קונסטנטינוס ממנו קנינו את הרכב, על מנת שיעשה את כל התיקונים שהיינו צריכים ברכב, החלפת שמשה, החלפת חוטי חשמל שנשרפו ושיעביר את הרכב RWC על מנת שנוכל למכור אותו, אנחנו משאירים לו את הרכב במוסך למשך שבוע שלם מכיוון שאנחנו עתידים מחר לטוס לטזמניה.

בערב הייתה ארוחת שישי שסיליה הכינה עם מטעמים כמו אורז וקארי עם ירקות, עוף וקינוחים, אצל טוני וסיליה פגשנו את רובי ואמיר, זוג שבדיוק התחיל את מסעם באוסטרליה.

תמונת הפרופיל של Assaf Golani
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Assaf Golani

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאוסטרליה

באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם לאייטם המלא
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם
הדיל הכי משתלם באירופה: בעיר הזו תוכלו לישון במלון 5 כוכבים בפחות מ-150 אירו ללילה לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה?
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה?
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים