הולנד הינו יעד מועדף על משפחות ישראליות, ונראה שהכל נכתב וסופר בכל פורום או מדריך טיולים. אך לאחר טיול משפחות בן 12 יום בהולנד, רבות התובנות, תוך התייחסות לרמת הציפיות. התובנות שלי אינם כתובות באף מדריך טיולים ואני בטוח שכל משפחה שבקרה בהולנד בעבר, יזדהו עם הכתוב.
קבלו 10 דברים טובים שיש בהולנד:
1. רמת ההקפדה על פרטים, עוקפת אפילו את היקים. דוגמאות מובהקות לכך נקבל באפטלינג ובמוזיאון הרכבות באוטרכט.
2. איכות המים בברזים טובה לפחות כמו מים מינרלים.
3. את החתולים בהולנד, מחליפים הברווזים. בכל בוקר היה ברווז מנקר לי בחלון ומזכיר לי את שעת האכלת הבוקר שלו.
4. הפנקייקים הקטנים עם התוספות המפתיעות, הינם מעדן לחך.
5. הגאודה והאדאם, הינם הגבינות הקשות האהובות עליי, והם באים בטעמים וצבעים שחבל על הזמן.
6. אין פקקים בהולנד! לפחות מחוץ לאמסטרדם. הפקקים חוזרים בגדול בבלגיה.
7. אף פעם לא נמאס לראות את הירוק והכחול בעיניים.
8. כל עיר או עיירה או כפר שתחליטו להיכנס, גם אם אינה כתובה באף פורום או מדריך, תמצאו מרכז עתיק עם סמטאות ציוריות, תעלות מים עם גשרים וחנויות מזכרות. פשוט מדהים!
9. שוקולדים, גבינות ובשרים לעל האש, בגרושים
10. העיצוב של חלונות הראווה ובבתים הכפריים מאלף, הניקיון והסדר שולט בכל מקום ונראה שאין ביכולתם של ההולנדים לרמות אף אחד.
קבלו 10 דברים מרגיזים במיוחד בהולנד:
1. גם במקומות הכי נידחים, החנייה עולה כמו כרטיס הכניסה לאטרקציה (כמעט). כולל בחנייה של הסופר.
2. אם מבקשים קטשופ, מקבלים דוגמית במחיר של בקבוק שלם.
3. אם מבקשים מים במסעדה למשפחה, מקבלים בקבוק של חצי ליטר במחיר של 3 שישיות של ליטר וחצי!!
4. בכלל, הולנד אינה יעד קולינרי, למרות מסעדת כוכבי המישלן של משה רוט (לא בקרנו). רוב המזון שלהם הינו פסט פוד מטוגן בטעמים לא לחך הישראלי.
5. ההולנדים הינם אנשים ללא גמישות כלל. אני בטוח שההקפדה שלהם על פרטים ללא פשרות משרת אותם נאמנה, אך לקהל הישראלי מאוד קשה.
6. השפה הרשמית בהולנד היא הולנדית, אך אנחנו שמענו בעיקר עברית, והרבה. בכפר הנופש, באטרקציות, בכל מקום. תפסיקו להיסתמך על המצאות חברים ותנסו לבנות את הטיול לבדכם, תקחו בחשבון שמה שאתם יודעים, כל ישראלי יודע.
7. כפרי הנופש, בגדול, הינם קבוץ, עם מיני מימדיון במרכזו. אבזור בחדרים ואחזקתם, אינם נופלים מחדרי חברים בקבוץ בשנות ה-70. המחיר אינו של קיבוץ. תנסו את המגורים בחוות. גם חווייתי וגם מפנק וגם זול יותר. גם ככה אתם במרוץ להספיק את כל האטרקציות שהמליצו לכם. כפר נופש הוא לנופש ולא בסיס ליציאה לטיולי כוכב.
8. למרות שהם מדברים אנגלית מצויין, כל השילוט, התפריטים ודפי ההסבר באטרקציות התיירותיות, בהולנדית.
9. החנויות בהולנד בכלל ובמוקדי התיירות בפרט, פתוחות בערך 4 שעות ביום. גג 7 שעות, ומשעה 10. כנראה שאת עיקר ההכנסה שלהם הם עושים מחניות.
10. אני ידוע כחובב חורף מושבע. אחד שמתרגש בכל פעם שהחזאי מודיע על אפשרות לגשם, אך המגז אויר בהולנד בעיקר בקיץ הינו בלתי אפשרי. מזג האוויר מתחלף כל כמה דקות והוא נע משמש חיוורת לגשם זלעפות. אין חזאי אחד בהולנד שיוכל לצפות במדויק אפילו שעה ביום. מדכא, הורס תוכניות, ובעיקר רטוב.
חוויותי מטיול משפחות בהולנד