כרתים

תמונה ראשית עבור: כרתים

נסענו באוגוסט 2023 לכרתים, לנוח ולהנות מהאי המקסים הזה. אנחנו זוג צעיר עם אישה בהריון בחודש שישי, בני 24. רצינו בעיקר לנוח בחופים ולראות נופים יפים, אז הבנו שיותר יתאים לנו הצד המערבי של האי, אזור חאניה, לכן התמקדנו רק שם. נסענו לשבוע בדיוק. רכב שכרנו מבחור בשם מארינוס, הוא היה ממש טוב, עם מחיר טוב (לאחר התמקחות קצרה), הוא מביא לך רכב עם ביטוח בלי השתתפות עצמית שזה מאוד נחמד ונוח, לא היה איתו שום בעיות. מארינוס- 306937633111+. טסנו עם חברת Aegean לחאניה וגם איתם לא היו שום בעיות והיה אחלה.

יום שלישי- 1 לאוגוסט.

אחרי שנחתנו מאוחר בלילה בחאניה ולקחנו את הרכב, נסענו לדירה הראשונה שלנו בעיר חאניה. ישנו במקום בשם Terpsis Estate, מצאנו אותו בבוקינג. אחלה של מקום, מאוד ממליץ. בעל המקום מאוד נחמד והמקום מאוד נקי ויפה. מה שכן הוא קצת "רחוק" מהעיר העתיקה (25 דק הליכה בערך), אבל לנו זה לא היה סיפור.
בבוקר קמנו והלכנו לעיר העתיקה בחאניה. הסתובבנו כל היום בעיר העתיקה, התחלנו מללכת על הנמל הווניצאני, מאוד יפה ומעניין. אחרי זה פשוט הסתובבנו ברחובות העיר העתיקה, ממש יפה שם והאווירה נחמדה, אנחנו היינו שם יום שלם וממש נהנו. יש גם בית כנסת ישן בעיר בשם "עץ חיים", אפשר להגיע ולהסתכל, מאוד מעניין למי שמתעניין בדברים האלה, הכניסה חינם אך מקובל להשאיר תרומה לבית הכנסת שכן הוא מתבסס על תרומות. בשבת יש בבית הכנסת תפילת קבלת שבת וקידוש.

השוק בעיר העתיקה
בית הכנסת עץ חיים בחאניה

יש בעיר העתיקה גם הרבה מסעדות יפות ועמוסות, אנחנו שומרי כשרות אז פחות עניין אותנו.
בערב העיר העתיקה ממש מתעוררת עם הרבה מוזיקה והמסעדות מתפוצצות, מאוד ממליצים להגיע לשם בערב, ממש מוסיף לאווירה.

העיר העתיקה בערב

יום רביעי- 2 באוגוסט.

ביום השני תיכננו לסוע לאחד החופים הכי מפורסמים בכרתים- חוף באלוס (balos). יש דרך להגיע אליו עם רכב, אבל אומרים שזאת דרך דיי בעיתיית ובשטח אז החלטנו לקחת שיט כדי להגיע. יש הרבה חברות שמציעות שירות מסוג זה, אנחנו ספציפית לקחת חברה בשם CRETAN DAILY CRUISES‬, אבל באמת שיש המון ולא הייתי ממליץ ספציפית עליהם. הלו"ז הוא בגדול כזה- מגיעים לנמל בעיר קיסמוס (kissamos) שהיא בערך 50 דק נסיעה מחאניה, משם יוצא השייט ב10:25 (צריך להגיע איזה חצי שעה לפני), נוסעים קצת פחות משעה לחוף באי ליד, שם עוצרים לשעה וחצי ולאחר מכן שייט של 10 דק לחוף באלוס שם עוצרים שעתיים וחצי. הגענו חזרה לנמל בערך ב18:00. בגדול החוויה לא ואוו כמו שציפינו, יום מאוד תיירותי. החופים מאוד עמוסים, אין שם צל ואתה צריך לשלם עוד כדי לקבל שימשייה מעפנה בגובה של הברך שלי שתתן טיפת צל. החופים אמנם באמת מאוד יפים, אבל נוכחנו לגלות שיש בכרתים חופים לא פחות יפים, הרבה יותר זולים, והרבה הרבה פחות עמוסים.

בערב חזרנו לישון בדירה שלנו בחאניה.

יום חמישי- 3 באוגוסט

ביום השלישי נסענו לאגם קורנוס (Kournas), אגם המים המתוקים היחיד בכרתים שנמצא בערך 50 דק נסיעה מחאניה לכיוון מזרח (על הדרך לכיוון ריתמנו). האגם ממש ממש יפה ונהננו שם מאוד. המים שלו נעימים והנוף יפה מאוד, יש במקום מיטות שיזוף (בחינם!) ואפשרות לשכור סירת פדלים (אנחנו לא לקחנו). יש במקום גם כמה טברנות עם אפשרות לקנות אוכל או סתם שתייה (כמה שאנחנו עשינו).

אגם קורנוס

לאחר מכן נסענו לחוף קוטאלוס (Koutalas) שהוא נמצא 30 דק נסיעה מהאגם (צפונית לאגם) והוא חוף קצת פחות מוכר. מדובר בלשונית קטנה של ים שנכנסת לתוך האי ויוצרת חוף ממש יפה. נהנו שם מאוד, כמעט ולא היו אנשים וזה היה מושלם. ממליצים בחום. חשוב להדגיש שאין במקום אפשרות להשכיר שימשיות או מיטות שיזוף, אנחנו הגענו אחרי צהריים והיה צל מהצלע של ההר.

החוף מלמעלה.

קרוב לחוף נמצא הכפר וומוס (vamos). הוא יפה ועתיק. טוענים שיש שם אתר ארכיאולוגי, אנחנו לא מצאנו אותו. כפר יווני טיפוסי, לא איזה מציאה גדולה, אבל בהחלט היה נחמד לעצור להסתובב ולשתות שם קפה. לאחר מכן חזרנו לערב אחרון בחאניה.

יום שישי- 4 באוגוסט

ביום שישי עזבנו את חאניה והתחלנו לסוע לכיוון סוגיה (sougia) עירייה בדרום כרתים, נסיעה של בערך שעתיים. לקחנו את היום באיזי, ולא עשינו איזה משהו מיוחד, רק עצרנו בדרך בכניסה לסאמריה גורג' (Samaria Gorge), הקניון הארוך ביותר באירופה. יש שם נוף מאוד יפה ואחלה מקום לעצירת קפה.

הנוף בכניסה לסאמריה ג'ורג'

סוגיה היא יעד ממש מומלץ ופחות מוכר. מדובר בכפר קטן בדרום כרתים עם כמעט רק רחוב אחד וים מדהים עם חוף מושלם. יש אווירה כיפית ונחמדה בכפר ומאוד נהננו שם. חשוב לשים לב שאם הולכים שמאלה בסוף הכפר (לאורך החוף) תגיעו לחוף של נודיסטים, אבל רוב מוחלט של החוף אין נודיסטים.

החוף בסוגיה.

ישנו בסוגיה במקום ממש מומלץ בשם Aretousa, גם אותו מצאנו דרך בוקיניג. בעל המקום מאוד נחמד והחדרים נקיים ונחמדים. יש מטבח בחדר וזה מאוד נוח. הוא אמנם נמצא בקצה של הכפר אבל כל הכפר כולו מסתכם בהליכה של חמש דקות ככה שזה לא קריטי באמת.

שבת- 5 באוגוסט.

בשבת נחנו ונהננו מהים ומהחוף. כמובן שבמוצאי שבת יצאנו לאחד הברים היפים שיש לסוגיה להציע, יש כמה נחמדים וכיפים בכפר.

יום ראשון- 6 באוגוסט

ביום הזה תכננו לקום מוקדם ולקחת מעבורת מסוגיה לכיוון העיר לוטרו שקיבלתי המלצות שהיא יפה. זמני המעבורת נמצאים באתר הזה- https://anendyk.gr/routes/?fbclid=IwAR1mxIo9hXFNuh185pHN0ke2-GouJ8x_ByeuCrRP4IKLlyXHykXqpPT8Y3c. בפועל מה שקרה זה שהגענו בבוקר לעמדה של הכרטיסים והיה שם שלט שאמר שאין מעבורת היום בשל תקלה טכנית, ככה שאני לא יודע אם אפשר לבנות על המעבורת הזאת בכללי. עשינו שינוי מסלול והלכנו למסלול שבמקרה נתקלנו בו בשבת היוצא מסוגיה (ממש ליד המעבורת) לעבר האתר הארכיאולוגי של העיר העתיקה ליסוס (Lissos). המסלול הוא 3 ק"מ הלוך (עלייה ואז ירידה) ו3 ק"מ חזור (שוב, עלייה ואז ירידה). המסלול ממש יפה ונחמד, ובסופו תגיעו לאתר ארכיאולוגי דיי מרשים של העיר העתיקה מהתקופה של יוון העתיקה. החוף בליסוס הוא בין היפים שהיינו אי פעם, שקט, רגוע, בתולי וכיפי ואני מאוד ממליץ להגיע לשם. תכננו מלכתחילה לחזור ברגל אבל היה חם והעלייה חזור היא קצת קשוחה, אז החלטנו לקחת סירה חזרה. כשהגענו הסתבר לנו שיש סירה קטנה שנוסעת כל יום ב15:30 מליסוס חזרה לסוגיה ב6 יורו לאדם. עלינו עליה וזה היה ממש אחלה.

החוף בליסוס
מהמסלול

את שאר היום העברנו מישיבה כיפית בחוף בסוגיה.

יום שני- 7 לאוגוסט

ביום האחרון עזבנו בצער את סוגיה והתחלנו לנסוע לכיוון חאניה, היה לנו יום שלם כי הטיסה שלנו הייתה רק בערב.

בדרך עצרנו בגן הבוטני של כרתים (Botanical Park & Gardens Of Crete). שנמצא 45 דק מחאניה ובול בדרך מסוגיה לחאניה. מדובר על פארק שבו מסלול מעגלי של 2.5 ק"מ, בתוך גנים עם עצים מכל העולם, משהו מאוד יפה ומרשים. זה עולה 7 יורו לאדם (לנו עלה 5 כי אנחנו סטודנטים), וזה ממש מומלץ! הסתובבנו בגן בערך שעתיים כולל קפה בסוף במסעדה עם נוף מדהים. מתאים גם לילדים.

הנוף מהגנים

לאחר מכן נסענו למנזר שנמצא בחצי האי שליד חאניה, קוראים למנזר Holy Trinity (Agia Triada) Tzagaroli Monastery. זה מקום מאוד יפה , עם מבנה מפואר מהמאה ה17. במקום מתגוררים עשרה נזירים ואנחנו ממש ממליצים לשוחח איתם קצת על סדר היום שלהם ועל התנהלות המנזר. כשהגענו המקום היה בשיפוצים אז לא ראינו את כולו, רק חלק ממנו. עולה 3 יורו לכניסה למרות שבפועל לא היה לנו מזומן אז הכניסו את שתינו גם תמורת 4 יורו בלי בעיה בכלל. בנוסף, במקום יש מרתף עם בית בד להכנת שמן זית ויקב להכנת יין, אחלה מקום. יש גם טעימות יין ושמן זית במקום בזמנים מסוימים.

המנזר

לאחר מכן נסענו לעיר העתיקה בחאניה קצת להסתובבות אחרונה ושופיניג בקטנה, ונפרדנו מכרתים. הטיסה שלנו הייתה משדה התעופה בחאניה, שדה מאוד קטן, הצ'ק אין נפתח שעתיים לפני הטיסה ובכללי לא רואה סיבה להגיע יותר משעתיים מראש מאחר והוא באמת שדה תעופה מאוד קטן.

תהנו!

לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב לאייטם המלא
לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026 לאייטם המלא
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת לאייטם המלא
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת
לא רודוס ולא כרתים: זה אי הנופש הכי טוב באירופה לשנת 2026 לאייטם המלא
לא רודוס ולא כרתים: זה אי הנופש הכי טוב באירופה לשנת 2026
עקף את ונציה וסנטוריני: זה היעד הטוב בעולם לחופשה זוגית לאייטם המלא
עקף את ונציה וסנטוריני: זה היעד הטוב בעולם לחופשה זוגית
הלוך ושוב לאירופה ב-599 שקלים: מבצע טיסות חדש לאחד מהיעדים הכי אהובים על הישראלים לאייטם המלא
כוונו את השעונים: מבצע חדש לזמן מוגבל באל על - תעניק כרטיסי טיסה במתנה לאירופה לאייטם המלא
כוונו את השעונים: מבצע חדש לזמן מוגבל באל על - תעניק כרטיסי טיסה במתנה לאירופה
אפילו מיקי מאוס בירך: ילד בן 8 ביקר בדיסנילנד ועשה היסטוריה מפתיעה לאייטם המלא
אפילו מיקי מאוס בירך: ילד בן 8 ביקר בדיסנילנד ועשה היסטוריה מפתיעה
יש לכם קוצים בישבן? אלו 10 יעדי ה"בטן-גב" המושלמים למי שמשתעמם בקלות לאייטם המלא
יש לכם קוצים בישבן? אלו 10 יעדי ה"בטן-גב" המושלמים למי שמשתעמם בקלות