זהו בעצם סוג של יומן דרכים. משתדל לכתוב בסוף כל יום. עד היום דווחתי מהטיול הראשון שלנו בקרוואן למערב ארהב בקיץ 2010, הטיול השני שלנו בקיץ 2014 לצפון מזרח ארהב, שוב כולנו בקרוואן, טיול חורף 2015 עם אחי ואבא לדרום הודו והטיול האחרון עם אבא לקובה בינואר 2016. ארז -------------------------------------------------------------------------------------------------- בסוף יולי 2010, יצאנו לטיול משפחתי במערב ארהב. יצאנו = יעל רעייתי, הבנות דנה 12, מיכל 9, נטע 6 ואנוכי ארז. כמעט שנה של שאלות ותשובות בפורום צפון אמריקה, כך שלא היה ספק שאני חייב לדווח מהשטח. מפה לשם, יצא לי שדווחתי כמעט ברמה יומית על החיים בקרוואן ומסביבו (אבל בצורה של פוסטים בפורום). על מנת להקל על הקריאה, ולבקשת יקירי פורום צפון אמריקה, העברתי את הכל לבלוג (כמעט ללא עריכה). אז אם סתם מעניין לקרוא, או בשביל לאסוף עוד מעט טיפים, הכל כאן לרשותכם. ארז

בוקר טוב מהטריילר ווליג' בגראנד קניון - יום 11

היום אני כותב ב OFFLINE כי WIFI לא נקלט באזור, אז ישלחמאוחר יותר, כנראה מפייג'.
השעה 6:15 בבוקר – לא זה לא ג'ט לג – זה החמור היחידשקם אצלינו לראות ת'זריחה מעל ה YAVAPAI POINT בגראנד קניון, אבל לזה נגיע עודמעט.

אז שלשום בערב כשהגענו לסדונה הראות היתה מדהימה, אך לא לזמן רב. משעה 7 בערב לערך החל טיפטוף שהפך תוך כדי הלילה למונסון, (אני והפה הגדול שלי על גשם...)אמנם קר לא היה (לפחות לא לי) אבל גשם – ללא הפסק, גשם טוב כזה, לא כמו אצלינו – מטחיםשיורדים בשיפוע ומרטיבים את הלמטה של המכנסיים ולא מחלחל כלום, כאן- רק הרבה מים, שקט, יורדישר. אנחנו עוד לא מנוסי קרוואן בכלל, וכבר צריכים להתנסות גם בשינויי מזג אווירבפרט, כך שגילינו חלון+פתח עליון שנשארו פתוחים ו"ציננו" מעט את פנים הרכב – אבלממש לא נורא. המגבות לעומת זו נשארו בחוץ על החבל ולכן הרוויחו מיבש כביסה עלהבוקר.

אני שלתומי חשבתי שגשם לא מפחיד אותי ועם מזג האוויר הלא קר במיוחד (אניבעמדת מיעוט), עדיין יהיה שווה להכנס לסלייד רוק פארק או לפחות לעשות כמצוותה שלערבה כמה סיבובי טרזן מעל הנחל שבקמפ, קיבלתי שלילי חזק מהנשים + חיזוק מהפקידההמשרד: "קר – אולי יהיה ואולי לא, אבל להתחשמל מברק לא מומלץ – וברקים יש כאן הרבה" . מודה – על זה לא חשבתי.
בקיצור, התוכניות השתנו, החלטנו להסתובב מעט בעירנכנסנו ל Tlaquepaque שלמי שלא מכיר, הוא מרכז קניות ואומנות הבנוי ככפר מקסיקני(חיקוי של גואדה לה-הרה) עם גלריות (חנויות ליתר דיוק) מזרקות ופסלים וסתם נחמדלהסתובב. המקום מתאים למבוגרים והקטנות השתעממו דיי מהר. לא מדבר על קניות – מחיריםסופר סופר יקרים.
משם עליה לairport mesa לתצפית מרהיבה על ההרים האדומים ועלסדונה עצמה (הראות לצערינו לא משהו, גשום וסגרירי. אבל בכל זאת רואים. מדהים איך הבנייה משתלבת בתוואי הטופוגרפי, בתים ממש בתוך ההר, בצבעיםחומים כהים – מרשים.

Sedona

מכיוון שהגשם לא הפסיק, החלטנו לנסות להגיע מוקדם יותרלגראנד קניון ולקוות לשיפור. חזרנו שוב על כביש 89 בעליה לפלאגסטאף – אחד היפים עדכה למרות שלקרוואן לא הכי פשוט, את הקטע הזה עברנו בשקט מאחורה (2 על DVD ואחת עלה הלפטופ – אני כבר לא מתעצבן שלא מסתכלים על הנוף – מלחמה אבודה).
מפלאגסטאף הכביש כבר לא מסובך, (הומלץ לנסוע על כביש 180 ולא על 40 דרך וויליאמס, אכן דרך יפה רק קצת קשה למצוא אותו). בצהריים הגענולטוסייאן, בזמן שירדתי עם דנה לקנות כרטיסים ל IMAX וכרטיס פארקים (המחיר עדיין $80 ), יעל תיקתקה ארוחת צהרים ביתית לשמחת הקהל, כך שלסרט של 15:30 נכנסנו גםשבעים. (שימו לב שהנחת 10% ל IMAX אפשר לקבל או במוטלים סביב או עם כרטיס AAA ). הסרט מרהיב (הרגשה אמיתית יותר מסרטי D3 ). את הקפה שאחרי כבר שתינו מחוברים בטריילרויליג' קאמפ בגרנד קניון. בזמן שהתארגנו, הבנות התיישבו על השולחן בחוץ והחלו סוף סוף "לשרוףאת הכמויות הבלתי נדלות של משחקי יצירה שסחבנו (סחבתי) על גבינו מהארץ. אז אפשרלשים V על צבעי הגואש (בטח יש עוד 3 חבילות שאני לא יודע עליהן...)

מגיעים לחניון בגראנד קניון

אחה"ציציאה להכרות ראשונית עם הגראנד קניון, אוטובוס כחול+אדום ל-Hopi Point, אלוהיםעמנו והזיז מעט את העננים, שכחתי שהיום היתה ה"יציאה" היומית של נטע , כשספרתי להםעל ה"גראנד קניון" היא שואלת בתמימות "כמה זה שוקל גרם קניון?" , כשהגענו לתצפיתאני כבר בטוח שיש הבנה מה זה קניון ע נ ק גם לנטע. אין מילים. כצפוי (תודה איריס עלההכנה), האוטובוסים הלוך ובייחוד חזור היו מלאים, אז אין סבלנות לחכות, התחלנו ללכתלאורך ה RIM חזרה לתחנה של החיבור בין הקו האדום לכחול - Village Routh Transfer, דרך מקסימה, מאד נעים לקראתהחשכה (וכמובן – לא חם בכלל – קריר).

שקיעה בגרנד קניון

זו הזדמנות לדווח על פאשלה שלי בהכנות, אנילתומי חייתי בהרגשה שכל אזור הגראנד קניון יבש, צהוב, מדבר (ככה זה שמתעסקים ב"איפהיש חניה", "מתי לקחת את הסיור באנטילופ" במשך חצי שנה, במקום לקחת ספר טוב ולקרואעל המקום...) אז לא יבש ולא מדבר – ירוק עז, עכשיו גם רטוב עז – שוויץ
לצערילא מצאתי פרטנריות להשכמה מוקדמת, וגם לא יכולתי גם להזיז את הקרוואן ולנסוע איתו ל YAVAPAI POINT . כך שב - 4:30, חושך בחוץ וקור כלבים יצאתי להליכה של מייל וחצילתפוס את השמש בזמן. הדרך בשעה הזו ובכלל האווירה – משהו מיוחד, לבד לבד בשביליםמתחיל להאיר, ובנקודת התצפית כבר כל היפנים עם זום 5000 מרביצים 100 תמונות בדקההזריחה היתה מדהימה למרות העננות הדיי כבדה שאפילו תרמה מידי פעם במריחת כתום על כלהאופק – היה שווה. החלטתי גם ללכת חזרה, כי 1: יפה ונעים, 2: עד שיגיע אוטובוס – אין לי סבלנות ו-3: כולם עוד ישנים – אין מה למהר.
זהו, אני עכשיו בחוץ, קפהלפטופ, מחכה שיקומו הגברות, השמש ממש יצאה ומחממת את הגב אפשר לקלף את הפליז. מההיום? הבנות רוצות לעשות טרק קצר על ה SOUTH RIM, אח"כ להמשיך מזרחה לכוון היציאה(דרך Desert View ) ולעלות לפייג' עם עצירה בפרסה, מקווה שישאר קריר אך לאגשום.
בוקר טוב לכולם

תמונת הפרופיל של ארז.ר (elmo1)
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של ארז.ר (elmo1)

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לארצות הברית (ארה"ב)

אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני לאייטם המלא
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה לאייטם המלא
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה