חלק ראשון - צפון
הזמנו דרך המרכז למטייל את טיסות הפנים (הזמנו דרך דיוויד שנתן לנו שירות מעולה והיה מאד סבלני גם כאשר ביקשנו לשנות ולהזיז תאריכים ואף שהיינו צריכים להוריד לילות ולקבל זיכוי כספי). את הטיסות הזמנו בחברת בנגקוק איירווייס שהתגלתה כבחירה מצויינת - החל מהמטוסים החדישים ועד הלאונג'ים המפנקים בהם חילקו שתיה, עוגות ושירותי מחשב.
הנושא האחרון שהיינו צריכים לסגור היה בחירת המדריך. מאחר וכל ההחלטות לגבי יעדים ספציפיים , תאריכים ומשך זמן שהות לקחו לנו די הרבה זמן, מצאנו את עצמנו קרובים לתאריך היעד בלי הרבה אופציות לבחירה.
בסופו של דבר, בחרנו במדריך שהיה מוכן לקבל את המסלול שבחרנו , שהיו עליו המלצות באתר ושהמחיר שלו נראה לנו סביר (שמו PONG והמדריך שהוא צירף לנו היה וודי).
לעניין המדריך - רוב המסלולים שמרכיבים לאנשים שמגיעים בפעם הראשונה הם די זהים. יש מספר אטרקציות שבאופן זה או אחר, רוב התיירים עושים. בתוך האטרקציות הללו המדריך פחות דומיננטי . לכן מה שחשוב לדעתי, הוא שיהיה אדם נעים, בעל תקשורת טובה (בפרט עם הילדים), שיהיה קשוב לצרכים ולרצונות שלנו. הציפיה למישהו ש"ימציא" משהו אחר, נראית לי פחות ריאלית. במקרה שלנו בחרנו לעשות את המסלול מצאנג מאי לכיוון פאי, ו לא כמו שרוב המדריכים הציעו בדרך המסורתית שמגיעה לצ'אנג ראי וחוזרת. הבחירה בפאי, למרות הריחוק שלה ולמרות ההזהרות ששמענו לגבי הסיבובים הקשים והדרך הארוכה - היתה בחירה מעולה מבחינתנו ושמחנו שהתעקשנו לעשות את הדרך הזו (שבדיעבד לא היתה קשה כפי שתיארו אותה).
אז מספיק עם ההקדמות ויאללה נוסעים...
כדי להגיע לשדה תעופה הזמנו שירות של אגד - מיניבוס ל-10 אנשים - שמחכה לנו גם בדרך חזרה (וחוסך המתנה מייאשת למונית אחרי טיסה ארוכה...)
בדיוטי פרי קניתי סבון וקרם גוף של לאוקסיטן כדי שנריח טוב גם במקומות פחות מפנקים... אך לצערי, במעמד הקנייה לא שאלו אותי אם יש לי טיסת המשך ואני לא לקחתי בחשבון שתהיה בעיה לעלות מוצרי דיוטי פרי, וכשהגענו לבנגקוק ורצינו להמשיך בטיסתנו המתוכננת לצ'אנג מאי, זרקו לי את המוצרים... שימו לב!
טסנו מבנגקוק לצאנג מאי במשך שעה והגענו לשם לקראת ערב . פונג ווודי המדריכים חיכו לנו שם ואספו אותנו בואן שהזמנו (ל-10 אנשים) למלון CENTARA.
ישבנו בלובי כדי ללבן דברים אחרונים בקשר לתכנון הטיול ועלינו לחדרים (שהיו מאד מרווחים - שני חדרים עם דלת מקשרת לכל משפחה).
אחרי מקלחת זריזה להתרעננות ירדנו למטה ויצאנו עם וודי המדריך לשוק, אכלנו במסעדה מקומית ועשינו מסאג' מעולה (כולנו כולל הילדים) - נכנסנו לאווירה...תאילנד הגענו...
בבוקר נסענו לכיוון דוי אינתנון. בדרך עצרנו בשוק מקומי ווודי המדריך קנה לנו פירות. הדרך הייתה מקסימה. ראינו את כל הנוף מהתצפית ואח"כ עצרנו כדי להתחיל טרק של 2-3 שעות בג'ונגל. היה איתנו מדריך מקומי משבט קארן וטיילנו בדרך מקסימה. באמצע התחיל לרדת גשם וכולנו נרטבנו לחלוטין, אבל החוויה היתה מדהימה.
בסוף המסלול הגענו לשבט. פגשנו שם אנשים שעבדו בשדות ונכנסנו לבית מכלונסאות בכפר. פגשנו שם אישה זקנה בת 100+.
אח"כ ראינו מטעי קפה ושתינו קפה מקומי. בערב חזרנו למלון וירדנו לטייל שוב בשוק הלילה.
כמה מילים על המלון שלנו - מצאנו יתרון רב בקרבה שלו לשוק. הילדות הגדולות (בגיל העשרה), ירדו לשוק בלעדנו והסתובבו שם בבטחה. גם הקרבה למסעדות, סטאר בקס וכו' הייתה לנו מאד נוחה.
למחרת נסענו לכיוון מחנה הפילים. ראינו הופעה של פילים ושטנו על רפסודה. אח"כ רכבנו על פילים - שברקע שרים לנו "אל המעיין" ושירים של שרית חדד (התאילנדים שרכבו איתנו).
אח"כ הלכנו לראות את שבט ארוכות הצוואר וארוכות האוזן שהיה לטעמי תיירותי מדי. ריכזו במעין פארק קטן כמה נשים וילדים מהשבטים הללו שישבו ליד דוכנים לממכר תכשיטים ועוד . לילדים החוויה הייתה מקסימה, למבוגרים קצת פחות...
משם נסענו לכיוון פאי. התאכסנו במלון מקסים BAAN PAI HOTEL . המלון ממוקם בין ההרים . החדרים הם חדרי עץ יפים והנוף מהמם. אחרי נסיעה כזו ארוכה קפצנו ישר לבריכה.
בערב יצאנו לעיר (חמודה להפליא) ואכלנו במסעדה מקסיקנית נחמדה.
למחרת נסענו לכיוון מערת לוד. הדרך הייתה מהממת ביופיה, אבל המערה עצמה יפה אך לא עוצרת נשימה. אם הייתי צריכה להתלבט בין הביקור במערה לאטרקציה אחרת שמעניינת אותי - הייתי ממליצה לוותר על המערה. זוהי מערת נטיפים שלטעמנו היתה פחות מיוחדת מזו שלנו...
אכלנו במסעדה מקומית מעולה והמשכנו לכפר הסיני ואחריו למקדש שהשקיף על כל פאי. משם חזרנו לעיר והשכרנו טוסטוסים. מבחינת הילדים זה היה אחד מה"היי לייטס" של הטיול. נתחיל מזה שלהשכיר טוסטוס ל24 שעות עולה 100 באט שזה 12 ש"ח וכלה בזה שהבנות בנות ה-15 עשו טסט ורכבו על האופנועים. היה פשוט כייף אדיר. העיירה לא עמוסה ברכבים (כמו בקוסמוי וכו') והיה נהדר. הסתובבנו ברחובות היפים, עצרנו בדוכני רחוב כדי לאכול בננה לוטי ופאד תאי (ב-3 ש"ח), עצרנו בחנויות וגם עשינו מסאג'. בערב הגענו למלון ונכנסנו לבריכה לרחצה לילית.
למחרת ארזנו ונסענו לכיוון המפלים (אחרי שהחזרנו את האופנועים). הדרך היתה די ארוכה אבל יפה. המפלים מקסימים והילדים מאד נהנו.
משם נסענו לדוי סוטפ ועלינו ברכבל.
חזרנו משם לצאנג מאי ומכיוון שזה היה יום שישי , הלכנו לבית חב"ד לקבלת שבת. קבלת השבת הייתה מקסימה - שירים, אוירה נעימה וארוחת ערב שמזכירה קצת בית...
בבוקר נסענו בשני ג'יפים לכיוון הכפרים. הדרך הייתה מאד יפה. עברנו ביערות ובג'ונגלים והגענו לכפרים. כמובן שהגענו מצויידים וחילקנו לילדים המקומיים ממתקים. משם נסענו לחוות הקופים וצפינו במופע והילדים גם האכילו את הקופים. אחרי כן נסענו לחוות נחשים. שם הייתה הופעה מקסימה וגם מאד מצחיקה, כי מי שהינחה אותה דיבר בעברית (עם מבטא תאילנדי - "יאללה פנק אותה ..." וכו' ).
אחרי ההופעה נסענו לחוות הטיגריסים. הילדים נכנסו ללטף את הטיגרסים - כל אחד בחר איזה גודל הוא ירצה ללטף. צילמו אותם וקיבלנו משם דיסק. המקום שם הוא מאד יפה ומטופח. אכלנו שם ארוחת צהריים.
כשסיימנו שם ירד גשם חזק והחלטנו שזה הזמן לבקר בקניון. ירדנו בקניון שליד שדה התעופה. היה נחמד אך לא יותר. מחירים יקרים יחסית למרכז ואין דברים מיוחדים.
בערב הלכנו לעשות מסאג' ב"בסט מסאג' ".
למחרת בבוקר נסענו למפעלים. התחלנו במפעל משי שהיה נחמד. משם עברנו למפעל תכשיטים ואחריו - מפעל מטריות שהיה הכי אטרקטיבי לילדים. יש שם אומנים שמציירים על בגדים , נעליים ותיקים - הילדים בחרו דוגמא וציירו להם על חולצות שהביאו (ניתן להביא חולצות מהבית או לקנות שם).
אחרי כן התפצלנו. הגברים והילדים (בכל טווח הגילאים) נסעו לעשות אומגות בג'ונגל פלייט והנשים לקורס בישול.
חבורת הילדים מאד נהנתה - הם לקחו את מסלול האקסטרים שכלל 34 תחנות וריחפו להם באומגות מעל עצי הגונגל.
קורס הבישול היה של בי"ס שנקרא THE BEST THAI COOKERY SCHOOL . המורה שהוא גם הנהג שאוסף את המשתתפים מהמלונות, אסף אותי בטנדר יחד עם עוד כמה חברה אירופאים. נסענו לבית שלו בכפר. הדרך הייתה ארוכה יחסית. לפני כן נסענו לשוק מקומי והוא הסביר לנו על המוצרים השונים שמייחדים את המטבח התאילנדי. הקורס כאמור התנהל בביתו שהיה ערוך למשעי. היו שולחנות אישיים מצויידים בגז, בוצ'רים, סכינים , כלים וכו'.
בישלנו בעצמנו וגם למדנו ממנו. הכנו שם פתאי, עוף מוקפץ עם בוטנים, עוף בקארי, בננות מטוגנות. אח"כ הוא ערך לנו שולחן יפה בגינה ואכלנו שם את מה שבישלנו.
הוא החזיר אותנו בסוף הארוחה וביקשתי לרדת בשוק יום ראשון. שם פגשתי את שאר החברה שחזרו מההרפתקאה שלהם עייפים אך מאד מרוצים... השוק היה מקסים - הרבה דברים מיוחדים וזולים, אוכל טוב, מוסיקה וכו'. חזרנו בטוקטוק למלון.
את היום האחרון לפני הטיסה לקוסמוי בילינו בניחותא. הסתובבנו לקניות אחרונות (מצאנו שוק מקומי לא רחוק מהמלון שם קנינו כלי בית ומוצרי טואלט זולים), ארוחת צהריים טובה במסעדה MHO-O-CHA בשוק ובמסאג' מעולה בספא LETS RELAX שממוקם מעל המקדונלדס - שם לקחנו חבילה של 2 וחצי ש' - מעולה...
בערב, מסע פרידה מהשוק המקומי והתארגנות לטיסה של מחר.
המשך הטיול בחלק הבא ...