טיסות זולות מאוד של איזי ג'ט לג'נבה (150$), פיתו אותנו לצאת לטיול שתוכנן בזמן קצר, יחסית.
אנחנו, הורים וארבעה בנים (21, 19, 17, 11) אוהבים לשלב טיולים רגליים בהרים ואטרקציות.
הפעם יצאנו חמישה, הילד בשנת השירות, לא הצטרף.
מסלול הטיול:
3.6 יום 1
טיסת צהריים לג'נבה, מגיעים אחה"צ, רכב הוזמן מהארץ דרך אופרן/ חברת יורופקאר בצד הצרפתי. שידרגו את הרכב, קבלנו רכב דיזל, ל 5+2 , יש מקום לכל המזוודות.
יוצאים דרך ג'נבה העיר, לכיוון שמוני ומנהרת המון בלאן. עצירה בצרפת מיד אחרי היציאה משוויץ, להצטיידות בקניון גדול שבו סופרמרקט של רשת Migros.
למנהרת המון בלאן הגענו בסביבות 21:00 , קנינו כרטיס הכולל חזרה באותו השבוע (זול יותר מכרטיס הלוך וכרטיס חזור). באמצע הדרך, פתאום הבזק... לא שמנו לב והרכב הגיע למהירות 79, כאשר המהירות המותרת היא 70 , (הקנס כנראה בדרך).
הגעה לצימר ב 22:00, דירה שהוזמנה ב Air b&b בכפר קטן Rumiod מעל סנט-פייר, 20 דקות במעלה ההר. בעלי הדירה הגרים בצמוד, חיכו לנו והדליקו עבורנו לשמחתנו את החימום מבעוד מועד.
4.6 יום 2
קמים בבקר, פותחים את החלונות ואת הדלת למרפסת צרה המקיפה את הדירה ומגלים את הנוף המדהים.
נוסעים ל"גראן פרדיסו". הגענו ל קוניה (Cogne) לפני 09:00, מגלים שהמרכז המבקרים של הפארק נפתח רק ביולי. חוזרים לעיירה לVisitor Center הנמצא ממש בכניסה לרחוב הראשי. קונים מפת מסלולי הליכה ב 5 יורו ומתייעצים במרכז. מסלול 2 אותו חשבנו לעשות עדיין מכוסה בחלקו בשלג. ממליצים לנו לצאת למסלול מס' 8 היוצא מGimillan . מסלול מעגלי הכולל גם הגעה למפל מרשים. מסלול מקסים, עובר בעמק פורח, הולכים על הרכס, יורדים וחוצים נהר, לאחר ארוחת בקר (פיקניק) ממשיכים בעמק כשפסגות ההרים המושלגות , הפרחים הצהובים והכחולים והמון ירוק מלווים אותנו. מגיעים למפל שזרימתו חזקה, בשל הפשרת השלגים. הדרך חזרה באותו העמק על הרכס הנגדי. מסלול בדרגת קושי קלה, הנאה צרופה.
צהריים אכלנו בקוניה, במסעדת Lou Ressignon שהומלצה ב Trip Advisor
הגענו אחרי 14:00 , המקום היה מלא, אך לשמחתנו קיבלה אותנו מנהלת המקום, דוברת אנגלית שעזרה לנו עם התפריט וסידרה לנו מקום ישיבה בקומה התחתונה. היא אמרה לנו שלאחרונה מגיעים ישראלים רבים למקום ושאלה, אם יש פרסום בארץ למסעדה שלהם. האוכל היה יקר יחסית, אך מאוד טעים. היחס היה נהדר.
את אחר הצהריים והערב בילינו בצימר. בתקופה זו השמש שוקעת אחרי 21:00.
5.6 יום 3
נוסעים שוב ל"גראן פרדיסו" עוברים את קוניה ונוסעים לLillaz , מתחילים לצעוד במסלול 3 המוליך למפלי Lillaz , המסלול המעגלי, מטפס אחרי המפלים לתצפית משגעת על העמק, פיקניק בראש ההר, המסלול יורד דרך שדה פרחים ו"סבאים". העמק כולו פורח, עונה נפלאה לטיול. כדאי להתחיל את הטיול בבקר ולסיימו עד 13:00 14:00 אז מתרבים העננים ולפעמים יורד קצת גשם. בסיום הזמנו לדרך פיצה נהדרת, במסעדה שליד הכניסה לקוניה.
מחליטים לעשות מסלול נוסף בעמק. נוסעים ל Valnontey , בחניה מתחיל לרדת גשם. לא נבהלים ויוצאים למסלול מס' 22. הליכה בדרך עפר רחבה. הגשם פסק. עוברים להליכה לאורך הנהר כשפסגות ההרים המושלגות לפנינו. מסלול חד כיווני. בדרך ראינו כמה עיזי הרים רועות באחו ומצבור ענק של שלג שלא נמס והיה מענין לחקור אותו. במסלול זה נוף נהר ועצי מחט ופחות פרחים. נוף נהדר. דרגת קושי קלה. מחליטים לחזור לאחר שעה וחצי.
6.6 יום 4
נוסעים לרכבל ב Courmayeur בכדי לעלות ל Monte Bianco (המון בלאן מצידו האיטלקי). בתחזית, צפוי להתענן ב9:30. הגענו לקראת 9:00, הסתבכנו קצת עם מכשיר החניה שסרב להוציא לנו כרטיס (לא לחצנו מספיק חזק) והספקנו לעלות ברכבל כשעוד היה בהיר ולהגיע לפסגה, שהייתה מכוסה בחלקה בעננים. לאחר כמה דקות "התיישב" ענן על הפסגה. המשכנו לרמפה ומדרגות מהן יוצאים מטפסי ההרים אל ההר. שיחקנו קצת בשלג. הבנו שהענן לא מתכוון לזוז והחלטנו לרדת.
בתכנון בהמשך- רפטינג, שתואם מהארץ בהתכתבות במייל. התקשרנו לחברה וביקשו שלא נגיע כי רמת המים לא מספיק גבוהה באותו יום.
נוסעים ל Bionaz למסלול רגלי לאורך האגם. הנסיעה לכפר בתוך עמק, מלאה פיתולים, הנוף מנקודת היציאה למסלול מרשים. פריחה בדרך נהדרת, המסלול עצמו מאכזב, הליכה בדרך עפר סלולה לאורך אגם מלאכותי שיצר הסכר במקום. לאחר הנופים והטבע של הגראנד פרדיסו, התאכזבנו והחלטנו לחזור אחרי חצי שעה.
יום ראשון היום ובעיירה Verres מתקיים שוק עתיקות ויד שניה. הגענו כשעה לפני הסגירה, ברח' מתחת לטירה מתקיים השוק. לא התרשמנו במיוחד, הרבה חפצים קטנים, קצת רהיטים ופרטי עץ. קינחנו בגלידה והחלטנו לנסוע לטירת Bard .
הטירה נראית למרחוק. חונים בקצה העיירה והולכים ברגל 100 מטר בערך עד לעלייה בשלוש מעליות לראש הטירה. הנוף מאוד יפה, אך הטירה עצמה מאכזבת, משופצת ללא שמירה על הצביון העתיק. נקודת האור: תערוכת צילומים שזכו בתחרות עולמית לצילומי טבע . צלמים מכל העולם הציגו תמונות בעלי חיים מדהימות ומיוחדות (מצאנו תמונה אחת של צלם ישראלי). שווה לבדוק אילו תערוכות זמניות מציגות בתאריכים בהם תבקרו. כרטיסים לתערוכות קונים במקום.
7.6 יום 5
נוסעים שוב ל"גראן פרדיסו" הפעם למסלול בעמק השני, מסלול מס' 5 המתחיל אחרי אתר הקמפינג של Valsavarenche. מגיעים לחניה ומגלים באחו ליד, את האיל הגדול Alpine Ibex (Stambecco) ,סמל הפארק, מלכך עשב בשקט. יוצאים לדרך, הקצבנו לעצמנו זמן, כי היינו אמורים להגיע בצהריים לרפטינג שהזמנו.
מסלול חד כיווני המוביל ל F. Chabod Refuge. מסלול בדרגת קושי קשה, עליה מאומצת בתוך יער מחטני, עצירות לתצפיות משגעות על העמק לכיוון דרום. הגענו לראש ההר לבית נטוש, בערך אמצע המסלול. הנוף, לכיוון צפון נהדר. חוזרים את כל מה שעלינו והפעם בירידה. למטה מזהים כמה מרמיטות גדולות.
נוסעים ל Morgexלעשות רפטינג עם חברת: Rafting I.T.
בהתכתבות מקדימה, סגרנו את סוג המסלול והמחיר לקבוצתנו. אנחנו חמישה והצטרפו אלינו זוג איטלקים. בחרנו לעשות את הרפטינג הקלאסי. באותו היום רמת המים בנהר Medium , רמה מעולה לשייט. לאחר לבישת חליפות הצלילה והקסדות, הדרכה מפורטת ותרגול על החוף, ירדנו למים. עשינו שני קטעים בנהר ה Dora , המעבר ביניהם ברכב החברה.
עלינו עם הסירה חזרה למחנה ולהפתעתנו, המדריך ושני המלווים שלנו בקיאקים (שהיו אמורים "לשלות" אותנו במקרה של נפילה למים) התייעצו רגע ושאלו אם נרצה להוסיף קטע כבונוס, כי זרימת המים נהדרת. הסכמנו בשמחה.
סיום במחנה, במקלחות חמות (כדאי להביא מגבות). בנוסף כלולים במחיר צילומים. קיבלנו סי.די. ובו 50 תמונות מקצועיות משלבי הרפטינג השונים. מאוד נהנינו- ממליצים על החברה בחום.
8.6 יום 6
קמים מאוחר יחסית, נוסעים ל Pé-Saint-Didier ל Parco Avventura Mont Blanc
עדיין בעמק אאוסטה למרות שמו. פארק חבלים שהומלץ לנו ע"י הבעלים של הרפטינג, שאף התקשר אליהם ווידא שהם פתוחים למחרת.
ארבע שעות של הנאה על העצים. מסלולים מגוונים, בדרגות קושי שונות, המון אומגות. הבנים, כולל הצעיר, לא וויתרו על אף מסלול.
אחר הצהריים נסיעה לצרפת למלון דירות Residhome Genève Prévessin Le Carré d'Or הממוקם כעשר דקות משדה התעופה, מכיוון שהטיסה למחרת ב 07:00. המלון מצויד היטב, מאוד נקי. מאוד נהננו מהשהות הקצרה בו.
הגענו ב20:00 ובקשנו המלצה למסעדה אסיתית בקבלה. המליצו על מסעדה ויטנאמית במרחק כמה דקות נסיעה. היינו הסועדים היחידים, אבל מאוד נהננו מהמנות שהזמנו. יקרה יחסית, אך בעיננו שווה.
כללי:
יש לנו ג'י פי אס, אך לא הספקנו לעדכן את המפות, לכן נעזרנו בוויז, שהפתיע לטובה.
מפת האזור והאטרקציות שתכננו ב Google Maps חובה, מקלה על הטיול.
באתר המעולה של Aosta Valley המון מידע על מסלולים, אתרים, אטרקציות.
בצהריים , בסביבות 14:00 המסעדות נסגרות, אך ניתן למצוא פיצריות פתוחות..
לטעמנו, כדאי להקדיש את מרבית הטיולים הרגליים לגראנד פרדיסו. המסלולים השונים בפארק, מגוונים מבחינת הנופים ופני השטח.
תושבי ונותני השירות בעמק, התגלו כמאוד נחמדים ולבביים.
חודש יוני- נפלא לטיולים, עדיין לא העונה, אמנם חלק מהמסלולים מושלג, אך הפיצויי עמק פורח, ללא הרבה תיירים.
לסיום, פשוט בא לנו לחזור לעוד שבוע.... או יותר…