לכבוד יום הולדתי ה-50 ו-25 שנות נישואינו שחל ביוני, טסנו בעלי ואני אל אנדלוסיה שבספרד וזו בהחלט התגלתה כבחירה מושלמת, רומנטית, יפה ובעלת אווירה מחשמלת. ממש חגגנו ירח דבש שני😊

טסנו בטיסות של חברת Air Turkish למלאגה עם עצירת ביניים של שעה באיסטנבול. בהלוך הכל עבר חלק וללא בעיות, אך בחזור הטיסה הראשונה איחרה בהמראה וכתוצאה מכך פספסנו את הטיסה השניה. עם זאת, סידרו לנו טיסה נוספת בפער של חצי שעה. המסקנה: אם לוקחים קונקשיין, עדיף בפער של שעתיים לפחות.

בשדה התעופה לקחנו רכב אאודי A3 ששכרנו מאוויס בארץ ושרת אותנו נאמנה. היה בו GPS (לא ביקשנו) אך נעזרנו בעיקר בוייז.

שהינו ב-Vincchi Hotel על הטיילת של מלאגה, מהחדר שלנו היה נוף לים והחניה סביב המקום הינה ללא עלות.

אחרי ששמנו את המזוודות יצאנו לתור את העיר:

התחלנו במוזיאון המכוניות והאופנה שאינו רחוק מהמלון. מוזיאון מהמם שכל אוספי המכוניות שבו שייכים מסתבר לאספן אחד (הכל נמצא שם מכל התקופות, הארצות והגדלים). לקחנו תמורת 2.5 יורו גם הדרכה קולית למרות שליד כל פריט יש תמונה עם הסבר באנגלית- לא הכרחי אבל אנחנו אוהבים.

(מוזיאון המכוניות)

משם המשכנו לעיר העתיקה, נכנסנו לקתדרלה היפה, ואחר כך גם לאלקסאבה שממנה נשקף נוף מהמם. בנוסף עשינו מעט שופינג ברחוב הראשי (בזארה וברשקה) ולאחר מכן ישבנו ברחבה ברובע העתיק ליד מוזיאון פיקאסו לספוג את האווירה- אוכל לא משהו, אחלה סנגרייה.

(העיר העתיקה)

(האלקסאבה)

בשלב הזה חתכנו למלון, כבר היינו עייפים ומותשים (גם מהטיסות). בהגענו לחדר חיכה לנו יין נתזים וצלחת עם פירות חתוכים וברכה באדיבות המלון לרגל יום הנישואין.

(יום נישואין שמח מהמלון❤)

למחרת, הקדשנו את היום לגראנדה, הנסיעה לכיוון ארכה כשעה וארבעים.

התחלנו בסנט ניקולאס ומשם לסקרמונטה ורק אח"כ לאלהמברה כיוון שהיו לנו כרטיסים לשעה ארבע וחצי. למי שלן בגרנדה אמליץ לעשות הפוך ולסיים בסקרמונטה כיוון שיש שם מערות קטנות שבערב נערכות בהן הופעות פלמנקו- נשמע מגניב. מצאנו חניה בפוקס ללא תשלום אך ממליצה לחנות בחניון שם כיוון שהסמטאות צרות והמעבר למכוניות שם ממש בעייתי. בנוסף מומלץ להגיע עם נעליים נוחות (עדיפות לספורט), הכל מרוצף באבנים קטנות ואני כבר הספקתי לעשות חליקה בסגנון ישראלי.

הנוף מסנט ניקולאס מהמם ורואים את האלהמברה, הולכים לאיבוד בסמטאות היפות ואח"כ מטיילים בין הבתים הלבנים בסקרמונטה.

(תצפית על האלהמברה מסנט ניקולאס)

לקראת שתיים נסענו לאלהמברה, יש חניה מסודרת בתשלום במקום, ומזל שהזמנו באתר שלהם כרטיסים חודשיים מראש (העלות היא לכניסה לארמון הנסרידיים) שכן לאותו יום היה שלט שאין כרטיסים.

אין מילים לתאר את יופי המקום, הגנים, המבצר, הארמון והנוף. שהינו שם כ-4 שעות משגעות ואף הצטלמנו כסולטן וסולטנית- היה משעשע! נעזרנו בהדרכה קולית במקום.

(תמונות מהאלהמברה)

בהמלצת המוכרת באלהמברה נסענו למסעדת La Mafia בCalle Trajano.

מסעדה איטלקית שנראית כמסעדת יוקרה אך במחירים ממש סבירים ובטח זולים לעומת הארץ. יש בה פסטות טריות, דגים, בשרים- כל כך נהננו והשרות היה נהדר!

(מסעדת La Mafia)

סיימנו את היום עייפים אך מרוצים והגענו בחצות למלון.

בבוקר ארזנו ושמנו פעמינו לקורדובה ומשם לינה בסביליה.

שעה וחצי נסיעה לקורדובה, אחרי גרנדה חשבנו שאין לאן לעלות אך התבדינו- קורדובה יפהפיה!

התחלנו בשעה 11:00 בסיור חינמי באנגלית שהוזמן מהאתר Civitatis, אנחנו אוהבים לדעת על מה אנחנו מסתכלים. היה סיור מעולה בסמטאות הקטנות, שם לכל מספר בתים יש פאטיו מהמם! במהלך הסיור דובר הרבה על יהודי האיזור ועל הרמב"ם (זוהי עיר הולדתו) והיה עצוב לשמוע שמכל היהודים נשארו בקורדובה כ-8 משפחות. בנוסף למדנו שמאי היא העונה הטובה ביותר להגיע לאזור עקב 3 פסטיבלים שמתקיימים בחודש זה, אותם פיספסנו במעט. בכל מקרה, לא מומלץ להגיע ביולי/אוגוסט כי אז המעלות יכולות להגיע ל-45+.

(תמונות מקורדובה, ביניהן פסל הרמב”ם. הכיתוב ספרד, הינו כיתוב אופייני ברובע היהודי שנראה כקישוט ולא ברור מלכתחילה כי זוהי מילה בעברית מבלי להגדיל בתמונה. אנחנו גילינו רק לאחר הסבר מן המדריך.)

נכנסנו לאחר הסיור למוזיאון הבית הספרדי, ליד בית הכנסת, שמראה את הווי היהודים הספרדים דאז- נחמד ביותר.

לאחר מכן ישבנו בפאטיו של מסעדת El Choto, משקיפים לסמטה נהנים מבירה מקומית ומסנגרייה מעולה (הכי טובה שהייתה בטיול, מלאה בפירות) וטעמנו מהמאכלים של המקום- קרם עגבניות וחצילים בטמפורה עם דבש וכיוון שבארץ חוגגים שבועות הזמנו עוגת גבינה- אחת מהטובות שאכלנו. גם השירות היה מעולה.

(אחת מעוגות הגבינה הטובות ביותר שאכלנו)

המשכנו לסביליה נסיעה של שעה וחצי, שהינו במלון Melia the Level המשקיף ל-Plaza España מלון מהמם! שידרגנו. עם כניסה לטרקלין בקבלה מקבלים כוס קאווה, יש ארוחת ארבע וארוחת שבע, יש בריכה מקסימה וארוחת הבוקר נהדרת. נהנינו באותו ערב ממה שהמלון מציע.

למחרת יצאנו לסיור חינמי באנגלית עם חברת The Heart of Seville שהחל בפלאזה אספניה (5 דקות מהמלון). סיור נהדר שלקח אותנו סביב האתרים העיקריים (האוניברסיטה היפה, הקתדרלה, האלקזאר ומטרופול פארסול).

(אוניברסיטת סביליה)

(עבודות הגמר של הסטודנטים לאומנות)

(מטרופול פארסול)

בתום הסיור המשכנו לקצת שופינג (גם זה צריך) מלא חנויות והעיר שוקקת עם אלפי תיירים ומה שמוזר היה שכל הטיול היינו הישראלים היחידים. מעולם לא קרה לנו בטיולים קודמים.

ישבנו בבית קפה ברחוב לספוג את האווירה וצפינו במריאצ'י שמנגנים.

חזרנו לפלאזה אספניה להנות מהמראה המדהים של המקום ולהצטלם וזכינו לראות שם הופעת פלמנקו.

(פלאזה אספניה)

לבסוף נסענו חזרה שעתיים וארבעים דקות למלאגה שם שהינו במלון הנהדר Vincchi Posada Selection. הוא יושב על עתיקות נמל מלאגה, מלון יפהפה עם שירות יוצא דופן. כיוון שהוא במרכז העיר העתיקה אין חניה חופשית ולמלון חניון תמורת 23 יורו ליום (עלות חניון ציבורי הינה 25 יורו).

(העתיקות מתחת למלון Vincchi Posada Selection)

בהמלצת המלון הלכנו למסעדת דגים Los Melizos- מסעדה מעולה עם דגים טריים וכיוון שאנחנו לא אוכלים פירות ים, לקחנו פילה של sea bass מעולה שהגיע עם ירקות ותפו"א במחיר שווה של 70 ש”ח למנה.

רצינו לסיים את היום במבשלת הבירה Fabrica כיוון ששמענו שיש שם הופעות חיות אך כשהגענו נוכחנו לדעת כי ההופענות נערכות רק בסופי שבוע שלהם, מומלץ להתעדכן באתר שלהם מראש, לכן המשכנו לטייל עוד קצת ברובע העתיק וחזרנו למלון.

(אחד מהפסלים החיים במלאגה)

מילאנו את כל הטפסים של ה-tax free שלקחנו מהחנויות בעת הקניה וארזנו.

למחרת, החלטנו לנוח מכל ההליכות ולנצל את בריכת המלון, ביקשנו צ'ייק אאוט קצת יותר מאוחר ואישרו לנו עד 13:00. החזרנו את הרכב בעיר ולקחנו מונית לשדה התעופה.

בשדה התעופה פנינו שמאלה, בכניסה יש מכשיר אוטומטי שבו סורקים את הברקודים של טפסי ה-tax free ואחרי הביקורת ושליחת המזוודות הולכים לעמדה D42 שם מקבלים את כספי ההחזר של ה-tax free. בהחלט היה שווה.

זהו, הסתיימה לה חופשה נהדרת! נהנינו מכל רגע :)

מבחינת כספים בזבזנו כ-150 יורו לזוג ליום.

הספרדים אנשים חמים ומסבירי פנים, רובם אינם דוברי אנגלית שזה תמוהה בהתחשב בכך שעוברים בה כל כך הרבה תיירים.

יש הרבה שלא ראינו ורצינו אך הבנו שאין צורך לסמן וי והדבר החשוב הוא פשוט לזרום ולהנות וכך גם תהיה לנו סיבה נוספת לחזור לאזור ולארץ מסבירת הפנים והמיוחדת הזו!

נתראה בטיול הבא ❤