בעקבות השלכת בסקוטלנד - אוקטובר 18

תמונה ראשית עבור: בעקבות השלכת בסקוטלנד - אוקטובר 18
יער בפיטלוכרי

סקוטלנד היפיפיה 11-22 באוקטובר 2018

חזרנו מאוהבים בסקוטלנד, בסקוטים, בפרות, בשלכת, בירוק, באגמים, בהרים וב….. אין סוף סופרלטיבים.

סיפורים על סקוטלנד בשנים האחרונות ותמונות יפיפיות מציתות את דמיוני ואני חולמת שיגיע זמני לסקוטלנד.

מוזכרת הסדרה “זרה” שלא שמעתי עליה לפני כן, מתחילה לצפות עם החצי שלי ושנינו נדלקים.

בנוסף, אני אוהבת אוהבת אוהבת שלכת, את הצבעים, מזג האויר הקריר, העננים שיוצרים דוגמאות יפות בשמיים.

נלקחה ההחלטה – סקוטלנד בשלכת, באוקטובר.

אז ככה , קצת תמונות ???

שלכת לצידי נהר Moriston

אגמון גלנקו

המסלול המוביל למפלי סטיל

כרטיסים נרכשו 11 חודשים מראש ב- 200 אירו לכרטיס באיזי ג'ט, נחיתה והמראה ממנצ'סטר.

היו דיונים רבים איך להגיע, החלטתי שעדיף לנו “לבזבז” זמן בנהיגה הלוך וחזור ולא לבזבז זמן על קונקשן ולהיות במתח אם נספיק את הטיסה ואם יגיעו המזוודות.

הכנתי תוכנית טיול ליום הראשון והאחרון, רצינו לראות מלא דברים בדרך, כך שיהיו מספיק הפסקות להתרעננות.

אז נכון, היו הרבה נסיעות, אך בנופים כאלה אין תלונות.

ואם גם החצי שלי מרוצה אז על מה נלין ???

הטיול היה זוגי, התמקדנו בטבע ובעונה הנפלאה הזו, עוד קצת תמונות???…

אזור טירת סטירלינג

גלנקו

עמק הפיות-האי סקאי

יום חמישי 11 באוקטובר

זמן המראה מתוכנן 21.00 לפי בדיקה בשבועות האחרונים באף יום הטיסה למנצ'סטר לא יוצאת בזמן, לאחר שחזרנו הבנתי את העניין, הטיסה חזרה ממריאה ב-13.00 שעון מנצ'סטר ונוחתת ב-20.00 שעון ישראל, אין מצב בחיים שיספיקו להמריא שוב תוך שעה, עד שיפונה המטוס מכל הנוסעים, הורדת מזוודות, ניקוי המטוס והתרעננות הצוות, אין סיכוי בשעה, למה שלא ישנו את שעת ההמראה ל-22.00 זה היה יכול להיות אמין יותר.

אבל לנו ממש לא איכפת, אנחנו בדרך להגשמת חלום, אז נחכה עוד שעה.

אז המטוס ממריא ב-22.00 ונוחת במנצ'סטר ב-1.00 (הזזת השעון שעתיים אחורה).

ביקורת דרכונים עוברת מהר, מיד מזמינים מונית למלון (פרמייר אין ליד שדה התעופה שהוזמן דרך בוקינג), תוך 7 דקות מגיעים ולילה טוב.

כשבוע לפני הטיול אני נכנסת לאפליקציית מזג האויר Wunderground לבדוק בכל אזור בו ניהיה לפי ימים מה מזג האויר הצפוי, פעם אני אופטימית ופעם לא, החצי שלי ואני מסכימים שקודם כל אין ברירה, זה מה שיש, אנחנו בטיול ושום דבר לא יבאס אותנו.

נזרום עם מה שיביא לנו כל יום ונתארגן בהתאם,אם יהיה צריך לשנות תוכנית נשנה, מעילי גשם יש אז מה כבר יכול להיות, אז זהו שיכול להיות וגם היה…

יום שישי 12 באוקטובר

ב-9.00 בבוקר אנחנו מתייצבים בדלפקי השכרת הרכב לאחר שמונית הביאה אותנו מהמלון - שכרנו מאופרן / יורופקאר במנצ'סטר, מקבלים רכב נחמד, יונדאי יוניק הייבריד ויוצאים לדרך, כל הטיול ניווטנו עם גוגל מפס.

אפליקציה תענוג, במשך 11 חודש שתכננתי את הטיול כל נקודה שרצינו להגיע אליה נשמרה באפליקציה, כשפתחתי את מפת סקוטלנד באפליקציה, רוב המדינה היתה מכוסה בכוכבים צהובים.

יוצאים מהשדה ועכשיו מתמודדים עם נהיגה הפוכה , לנהג היושב בצד ימין של הרכב ואמור לנסוע בנתיב השמאלי כנראה הפרספקטיבה שונה וכדי להמנע מלנסוע על פס ההפרדה כל הזמן יש נטייה לשמאל , ואני היושבת בכסא השמאלי כל הזמן יש לי הרגשה שעוד רגע אנחנו יורדים מהכביש , בכל עקיפה במיוחד של משאית אני מרגישה שעוד רגע אני נמחקת , גם הנוסע צריך להתרגל .

זמן הגעה לאדינבורו שבה אנחנו לנים בלילה זה הוא 4 שעות , אז אני מנווטת לתחנת ריענון ראשונה במרחק שעה וחצי ממנצ'סטר , המקום נקרא Tebay Services Southbound

המקום נעים להפסקה , יש שם קפה, כריכים טעימים, עוגות , אוכל מבושל , מרכז כפרי , תחנת דלק .

בקיצור מקום נפלא להפנים את הנהיגה ההפוכה שחווינו בשעה וחצי האחרונות .

לאחר מנוחה קצרה ממשיכים למעגל האבנים עדיין בצפון אנגליה Castlerigg Stone Circle הדרך לשם יפה ופסטורלית כמובן שהשלכת בסביבה יפה מאוד , כבר מתחיל לטפטף גשם, כשאנחנו מגיעים הגשם יורד משמעותית ולא מתעכבים לצערי במקום , לא רואים ממש את הנוף מסביב אבל בכל זאת המקום מאוד מרשים

בדרך למעגל האבנים

מעגל האבנים

אחרי מעגל האבנים אנחנו רוצים להגיע לגן בוטני מקסים, שמומלץ מאוד להגיע אליו בתקופת הסתיו, המקום נקרא Dawyck Botanic Garden, גשם חזק בטרוף מתחיל לרדת והנהיגה קשה מאוד, קשה לראות את הכביש, אנחנו עדיין לא מתורגלים לנהיגה הפוכה והחצי שלי מראה ניצנים ראשוניים של קריז cheeky

ובנוסף , בדיקת זמנים מראה לנו שעתיים נסיעה לגן הזה והשעון מראה על שעה 3 בצהריים כי עד עכשיו די התמהמנו והשתובבנו עם המטריות בגשם הזרזיפי במעגל האבנים.

ממעגל האבנים יש לנו נסיעה של שעתיים נוספות לאדינבורו אז כמובן שמחליטים לוותר על הגן בצער רב, שנספיק להגיע עוד באור יום ואולי עוד נראה משהו בעיר, כי אפליקציית מזג האויר לא מנבאה טובות למחר.

ממשיכים לאדינבורו, עוד קצת נסיעה על הכביש המהיר ויורדים לכביש כפרי ככה עד לפאתי העיר…

מגיעים לאדינבורו לקראת השעה 18:00, הערב יורד, הרבה לא נראה היום כנראה אבל אווירה יש ועוד איך, מתארגנים על עצמינו במלון.

המלון הנבחר הינו Ibis Edinburgh Center South Bridge נמצא במרכז העיר העתיקה , הכל קרוב במרחק הליכה, מלון פשוט אבל נקי, מסודר , יעיל ובמקום אסטרטגי נשהה כאן 2 לילות.

יוצאים לסייר קצת ברויאל מייל , הגשם הפסיק, בינתיים רואים את טירת אדינבורו המוארת בחשיכה והרחובות הסמוכים , לטייל כמו בסיפור , איזה כייף. מחר צפוי לנו עוד יום גשום , זה היום המלא היחיד שלנו בעיר וכבר יודעים שלא כל מה שתוכנן יתבצע

הרויאל מייל

טירת אדינבורו מוארת

כנסיית סנט גיליס

כנסיית סנט גיליס

יום שבת 13.10.18

מתעוררים לבוקר גשום באדינבורו, באפליקציית מזג האויר קוראים לגשם הזה Shower rain וזה באמת כמו מקלחת, אנחנו לא מפנימים שאנחנו בסקוטלנד וצריכים מעילי גשם אז יוצאים עם מטריה בלבד, מטיילים ברויאל מייל

ובגני הנסיכה

ממשיכים ל- Dean Village, ומוצאים את עצמינו רטובים עד לשד עצמותינו.

מחליטים לחזור למלון להחליף בגדים ולקחת את מעילי הגשם, ולחרדתינו אנו מגלים שתכולת תיק הגב שלנו רטובה ובפנים ניירת חשובה , כן כן גם תיק הדרכונים indecision.

אני בהיסטריה פורסת הכל על המיטה ומתחילה לייבש עם מייבש שיער , הדרכונים ניצלו בזכות הכיסוי שהיה עליהם, הרטיבות לא חילחלה לדפים הפנימיים, אבל ניירת חשובה נוספת נרטבה, אבל……. בסופו של דבר הכל התייבש החלפנו בגדים , התבזבזה שעה יקרה. למדנו את הלקח.

מקום מתאים ליום גשום הינו המוזיאון הלאומי של סקוטלנד – כניסה בחינם.

כל הכבוד על המדיניות הזו של הנגשת מוזיאונים לכל האוכלוסיה .

המוזיאון פשוט נ פ ל א !!!!!

ב- 17:30 המוזיאון נסגר, אנחנו יוצאים החוצה, הגשם פסק עולים שוב לרויאל מייל והיום הרחוב חגיגי במיוחד שהרי זה הסופ”ש שלהם , הבניינים מוארים , קתדרלת סט גיליס מוארת ויפיפה .

נגן חמת חלילים עם תלבושת מסורתית מנגן ורוקד.

להטוטני כלבים.

המוני אנשים מטיילים והרחוב פשוט יפיפה.

ככה הסתיים לו היום בעיר הנפלאה הזו שבאמת לא הספקנו הרבה בה, אבל מה שראינו היה נפלא.

היו דובים באדינבורו ???

ואי אפשר בלי חמת חלילים

יום ראשון 14 אוקטובר

אדינבורו יפיפיה , אמנם ההיכרות שלנו היתה שטחית מפאת הזמן ומזג האויר אבל יש אושר והתרגשות באוויר כי היום מתחיל הטיול האמיתי , המרחבים נפתחים בפנינו , הצבעים משתלטים עלינו ואנחנו בעננים.

נפרדים מהעיר כבר ב9 בבוקר ונוסעים לכיוון The Kelpies ראיתי תמונות של סוסי הענק האלה וקראתי על מה, למה ואיך הוקמה האנדרטה הזו , לא אפרט כי הכל כבר נרשם ויש מידע ברשת אבל רציתי לראות ולחוות בעצמי.

המקום מרשים מאוד

כבר נכנסים לאווירת הכפר והמרחבים, השמיים מתבהרים ומזג האוויר הגשום שליווה אותנו בימים האחרונים משתפר ועוד ישתפר

ממשיכים לכיוון טירת סטירלינג , הדרך כמובן יפה מאוד , קופת הכרטיסים סגורה , האם בגלל יום ראשון !? או סוף עונת הטיולים !? לא ברור למה, אבל במחשבה שניה אולי טוב שכך כי יש לנו מספר יעדים לביקור היום , גם הליכה מתוכננת ויש נסיעה ארוכה עד לאזור גלנקו שם נשהה 3 לילות, ובכלל עוד נראה טירות ונסייר בפנים.

אבל תמונות מהאזור יש.…

נתקלתי בעבר בכתבה המספרת על מקומות בעולם בהם השלכת היא בין היפות בעולם בין שלל המקומות הוזכר גם אזור היערות בפיטלוכרי , סקוטלנד .

זה לא יצא לי מהראש התמונות שראיתי , התמונות עם הכתום, אדום,זהוב ונחושת.

לכן, ידעתי מראש שהאזור הזה יכלל במסלול שלנו בסקוטלנד.

אנחנו ממשיכים צפונה , כמעט שעה נסיעה , האזור הוא ענק ויש מלא מסלולי הליכה ואזורים נפלאים , אני בוחרת להגיע ליער נפלא , קוראים למקום The Hermitage יש חניה מסודרת עלות חניה 2 פאונד , אף אחד לא בודק , אבל אף אחד גם לא מתחמק, נפלא!!

והמקום נפלא 👌😊😮😮😍😍🍁🍁🍁🍂🍂🍂👏👏👏

החלטנו מראש שאם מגיעים למקום ואנחנו אוהבים מאוד ונעים לנו ורוצים להישאר עוד .. לא נרוץ למקום הבא כי ככה תכננתי כי ככה כתוב אלא פשוט נזרום ונהנה ונמצה את המקום ולכן מקומות נוספים ירדו עם התקדמות היום כי בסופו של דבר יש יעד שממנו נשתדל לא לחרוג וזה לא להגיע למקום הלינה בחשיכה .

ועל כן ירדו מהתוכניות – טירת בלייר, Loch Dunmore, Falls of bruar, Pitlochry dam , כי מקומות אלה יותר צפונה ממקומנו ואנחנו כבר צריכים לנוע מערבה השעה כבר 15:30 יש עוד יעדים להמשך הדרך , אבל הכל טוב נגיע עוד פעם מה הבעיה 😉

יעדנו הבא Queen's View, עדיין באזור פיטלוכרי האהוב עלי התצפית יפה מאוד , הדרך לשם פשוט חלום וגם הדרך משם הלאה פנטסטית

גשר על River Tummel – צולם מול השמש

אותו הגשר – צילום מהצד הנגדי

הטיול שלנו ממשיך, כבר שעות אחה״צ וממשיכים לכיוון מערב לאזור גלנקו.

אני רוצה להגיע ל- Falls Of Dochart, Killin הכביש עובר באזור כפרי , כביש צר כביש נפלא B846 וכביש A827 נוסעים לצידי Loch Tay השמיים כחולים , השמש מחייכת אלינו , אויר נפלא , לא כל כך קר, ככה קריר כייפי והמראות בדרך …. כבר אין לי מילים לתאר אז אראה לכם.

ואנחנו מאושרים וכל כך כייף לנו 😍😃😃

דרכים יפיפיות

אפשר לגור כאן ללא ספק

מפגש פנים מול פנים

צבעי שלכת כל כך יפים

מי אמר שאין שמיים כחולים בסקוטלנד באוקטובר ??

יש ג׳ינג׳יות יפות בסקוטלנד

אנחנו מגיעים לעיירה קילין, גוגל מפס מודיע לנו שהגענו ליעד אבל כיוונו אותו למפלים אז מה זאת אומרת הגעת ליעד צריך להיות יער, עצים חניון …

אבל אז מתגלה לנו המפל היפיפה הזה איזה כייף להם בעיירה שיש להם כזה דבר יפה במרכז שלהם

אחרי הביקור הנפלא ב- Falls Of Dochart , אנחנו ממשיכים בדרכינו , יוצאים מהכביש הכפרי ועולים על כביש A85 הרושם שקיבלתי שכל הכבישים בהיילנדס ובסקאי הם צרים מאוד ברוחב של רכב אז התפלאתי מאוד שכביש A85 הוא כביש נוח להפליא, אמנם לא אוטוסטרדה אבל כביש בעל 2 נתיבים ונוח מאוד, הכבישים לא עמוסים בתנועה.

נוסעים על כביש זה עדיין לכיוון מערב פתאום אני אומרת ״עצור עצור״ , טוב , דמו של החצי שלי קפא 😶 , מה קרה ?? הוא שואל , ״ לא, אתה חייב לעצור , תראה את האגם הזה וההשתקפויות בו , אין דברים כאלה, חייב למצוא מפרצון ולעצור״ שמיניות באויר , חוזרים אחורה ומתמקמים על שפת אגם Loch lubhair אגם קטן יחסית במושגי סקוטלנד , אבל איזה אגם , צמחיה מסביב והשלכת מאמה מיה 😮😮 השמיים כחולים , עלה לא זז והאגם פשוט מראה.

יש לנו עוד 50 דקות נסיעה להגיע לאזור בלהוליש למקום הלינה שלנו הנוף משתנה והופך דרמטי יותר והכל כל כך נפלא , להרים יש צבעים נפלאים.

מילה על מקום הלינה שנבחר, הקרדיט כולו ניתן לנילי שלפני שנתיים פרסמה את סיפורה על סקוטלנד , היא סיפרה שמחפשת מקומות מיוחדים ואכן התמונות והתיאורים שלה ״קנו״ אותי והחלטתי שכשיגיע זמני לסקוטלנד אלה יהיו מקומות הלינה גם שלי .

אז המקום שנבחר באזור גלנקו הינו של לורנס הנחמד והאדיב Craiglinnhe Guest House, אני מצטרפת להמלצות החמות להגיע למקום , גם אנחנו קיבלנו את קערת הירקות בארוחת הבוקר כי אנחנו ישראלים ואנחנו אוהבים ירקות , השולחנות האחרים לא קיבלו 😳 חח לא נעים , איזה מחווה מרגשת.

הגענו למקום קצת לפני השעה 7 בערב , צבעי שקיעה מסביב , הבית על האגם וכמה יופי עוד אפשר להכיל ביום אחד , אז זהו שאפשר 😮

טיילת ליד הבית

יום שני 15 באוקטובר

מתעוררים בבוקר משנת לילה נפלאה בבית של לורנס , ואיזה נוף נשקף מול עינינו, ככה להתעורר מול אגם יפיפה , 2 כורסאות בפינת הקפה/תה פונות אל החלון הגדול המשקיף על האגם בן אדם צריך יותר מיזה ככה להתחיל את הבוקר ??

אנחנו מתארגנים ויורדים לחדר האוכל , איזה קלאסה באמת!!! ישבנו לשולחן והתרגשתי עד דמעות , הנוף הזה , מתקן האכלת ציפורים מול החלון כלים נאים, האח בוערת לתפארת וברקע מתנגנת מוסיקה משנות ה40 של המאה הקודמת ,

איי איי איי צמרמורת, כמו להיות בסצנה מתוך סרט תקופתי.

לורנס מארח למופת , האוכל טעים ומשביע ומחזיק אותנו עד שעות אחה״צ

רואים מהחלון את הגדה השניה

גרם מדרגות בדרך לארוחת הבוקר

אז יש לנו יום יפה היום , יתכן גשם בשעות הבוקר אבל האחוזים יתמעטו לקראת הצהריים ועל כן מחליטים להתחיל הבוקר ב- Glencoe Lochan ראיתי במספר טיולים תמונות של האגמון הזה והתאהבתי בו מיד , ידעתי שבשעות הבוקר הוא יהיה קסום יותר מהרגיל שמש בוקר צדדית אז יכולות לצאת אחלה של תמונות וזה יופי של מזכרת , אוי וזה היה קסום ✨✨✨✨✨✨✨🌤🌤🌟🌟☘🌿🍂🍁🍁☘הקפנו אותו במשך שעה וחצי , אפשר פחות אבל עצרנו המון, ישבנו על ספסל כדי לספוג את כל היופי הזה ולנצור אותו וצילמנו ללא סוף , במצלמה, באייפון שלי, באייפון של החצי שלי רק שלא נפספס זוית והאגם היה שקט וחלק וההשתקפויות …...😮😮😍

וגם קצת תמונות מכפר גלנקו החמוד מאוד

מוזיאון גלנקו הסגור עם דשא על הגג

ברכת נופרים – קדימון לאגמון

אגמון גלנקו במלא תפארתו

תמונות מהאגם , יש לי מלא , אחד יותר מחמיא לאגם מהשני , מכל זוית הוא נראה אחרת , הצבעים משתנים בהתאם להצצת השמש מבין העננים פעם הוא מצולם מצפון לדרום ופעם מדרום לצפון וכך עם יתר הכיוונים , לא משעמם כאן בכלל באגם הזה 😍

אחרי אגמון גלנקו יעדנו Glen Etive אנחנו נוסעים שוב על הכביש שבו הגענו אתמול בערב , כביש A82 הנפלא, אתמול הגענו לקראת ערב והבוקר רואים את האזור במלוא הדרו, אחרי נסיעה של כ- 20 דקות מהאגמון יש פניה ימינה ( יש שילוט) הנסיעה מעכשיו על כביש צר להחריד , רוחב הכביש כרוחב הרכב , אולם יש מפרצונים משני צדי הדרך כל 100-200 מטר כדי לאפשר מעבר לרכב הבא ממול, כולם נדיבים וסבלניים , מזג האויר עדיין מחייך אלינו והדרך נפלאה , הנסיעה בכביש לצידי נהר Etive , הכל נוצץ מסביב כנראה מגשם שירד בין לבין גשם מזרזף ועדין האויר קר בחוץ אבל זה נפלא

איזה כייף להם לגור במקום כזה

בית בשום מקום

מרוצים מהמקום הנפלא וממה שראינו עד עכשיו , התחזית מראה שבסביבות השעה 15:00 אין סיכוי לגשם כלל ולכן ננצל את העניין ואחרי העמק אנחנו נוסעים ל Steall Falls נסיעה של שעה וחצי אבל למי איכפת ?? לא לנו כי הדרך נפלאה הכביש נוח חוזרים חזרה על כביש A82 וממשיכים צפונה לכיוון העיירה פורט וויליאם , חולפים על פניה ונכנסים לכביש צר מאוד נוסף C1162 , איזה כביש נפלא , הצבעים משגעים מן חום/ כתום בשמש נראה ממש כתום חמרה , בצל חום , הרבה ירוק ועצים בשלכת צבעונית , בין לבין כבשים ונפגשים לראשונה בפרות ההיילנד שעד עכשיו חיפשתי כל-כך ולא ראינו והם היו כל כך רחוקות אבל בעזרת זום המצלמה הצלחנו לצלם אותן.

הגענו לחניה של מפלי סטיל ראינו את השלט המפחיד, אבל לא אותנו , אנחנו נכנסים פנימה , הולכים בזהירות כי הכל רטוב , נזהרים שלא להחליק והדרך נפלאה עד שמגיעים למפלים היפים האלה , לקח לנו כל הסיבוב שעה וחצי אבל שוב , אפשר בפחות , אנחנו הלכנו בקצב סביר , עצרנו הרבה לצילומים נהננו מהנוף ומהדרך כל הדרך יש מטיילים , קצת חששתי להיות שם לבד , אם הכל מחליק וחלילה יקרה משהו וניהיה לבד אבל כל חששותיי היו לשווא והיה פשוט כייפי ומספק ונפלא ונהדר ויפה וווווו….…

וגם תמונות מהדרך למפלים.. פטריה שהתחפשה לנחש

יוצאים מהמפלים בסביבות 16:00 , נסיעה של 20 דקות ואנחנו בפורט וויליאם , אין לנו משהו מיוחד לעשות בעיירה הזו וגם לא נראה לי שיש , אבל יש כאן את סופר Morrisons.

סופר גדול עם יופי של מוצרים ומבחר גדול, אנחנו קונים לנו מצרכים להערב ולמחר למשך היום , חטיפים, פירות יער אמיתיים ( לא קפואים 😉) איזה חגיגה וירקות , החצי שלי חובב הכריכים מבסוט עד השמיים , עד שהגענו לרכב הריח משקיות המוצרים משגע אותנו ואנחנו רעבים מההליכה הנפלאה שסיימנו עכשיו, לא עומדים בזה ומכינים לנו ברכב 2 כריכים מלאי כל טוב סקוטלנד, נהנים לנו מהכריכים ומרגישים נפלא .

כבר שעות אחה״צ מאוחרות , כשהשמש נוטה חזק למערב אנחנו נוסעים חזרה לבית של לורנס כדי להספיק לראות את האגם שלנו בשקיעה מרהיבה.

הסתיים לנו יום מרהיב , כל התוכנית להיום הצליחו לנו ביג טיים ואין מאושרים מאיתנו.

השביל על האגם ליד הבית “שלנו”

“האגם שלנו ״בשקיעה מהפנטת

יום שלישי 16 באוקטובר

מתעוררים גם הבוקר אצל לורנס , יורדים שמחים לארוחת הבוקר הנפלאה, בינתיים בודקים את תחזית מזג האויר והיום כנראה יחול שינוי, צפוי גשם, גם לורנס אומר לנו אותו הדבר ובהמלצתו אנחנו משנים טיפה את תוכניותינו והיום יהיה די יום רכוב.

קטן עלינו, אנחנו אוהבים הכל ומסתדרים עם הכל.

ליד הבית יש מעגן סירות יפה ואנחנו עוברים דרכו , יורדים לטייל קצת , מעונן בחוץ אבל גשם אין.

הבוקר אנחנו רוצים לנסוע ל- Glenfinnan Viaduct View Point ומקבלים המלצה להגיע קצת לפני 11:00 כי אז עוברת הרכבת וזה יפה לראות , אז אנחנו בכיוון, הנסיעה לשם אורכת כשעה , שוב לכיוון פורט וויליאם ואז פונים מערבה לכביש A830 מגיעים בזמן עולים לגבעה הצופה על הגשר , השלכת מסביב מרהיבה , הצבעים שעל הגבעות יפים מאוד מן שילוב של חום/ כתום/ צהוב

בתוכנית המקורית היום היה מיועד לנסוע לעיירה Oban , ואם מזג אויר יאפשר אז נעשה שיט לאיים הסמוכים אך כיוון שפפינים כבר אין באזור ולמערת פינגל שמאוד רציתי לראות כבר אין שיט בתאריכים אלה אז קל לנו לוותר על האזור הזה ובהמלצתו של לורנס אנחנו נוסעים לעיירה Mallaig אז מה יש שם ? זו עיירת דיג שיש בה נמל וממנו יוצאות גם מעבורת לאי סקאי ולאיים נוספים. העיירה נמצאת בחלק המערבי של ההיילנד הדרך אליה בכביש A830 , לורנס מבטיח לנו דרך יפיפיה וכיוון שצפוי להיות היום סוער יותר אז נסיעה זה הפתרון ליום זה ואם נסיעה אז לפחות בדרך יפה.

מדי פעם יש גשם, יש רוחות חזקות בחוץ כי בשלב מסויים נוסעים די קרוב לים והכל פתוח מסביב , אנחנו מגיעים לעיירה מטיילים בטיילת שעל הים , אפילו קשה לקחת תמונה כי הרוח לא נותנת לנו לעמוד ביציבות .

עוזבים את המקום ונכנסים פנימה למרכז העיירה , יש חנויות נחמדות, מסעדות ואז מגיעים לנמל , סירות דייגים במעגן, סירות החוזרות מדייג ומלא שחפים מסביב ואפילו כלב ים בא לבקר ולבדוק אולי יש משהו טעים בסביבה , יש תיירים שמטיילים להנהתם, בכלל , כל הטיול אנחנו נפגשים במטיילים בכל נקודות העניין , בהחלט יש תיירות סתיו בסקוטלנד , אההה ורציתי להגיד שאין מידג׳ס בכלל. אבל קררר.

מאוד נחמד היום הזה, אני אוכלת פיש אנד צ׳יפס הטעים ביותר שאכלתי בחיי.

החצי שלי לא מוכן אפילו לטעום , לא אוהב דגים, אומר לי שאולי לא כדאי לקחת , מי יודע איזה דג זה וממתי הוא .. חחחח זה מה שהוא אומר לי כדי לשכנע אותי לוותר.

תגיד לי , אני אומרת לו, נראה לך שזה במקרה דג קפוא ???? תראה איפה אנחנו נמצאים , זה דג שלפני רגע שיחק עם החבר׳ה בים.

לפני התמונות רק רציתי לציין שאת המנה שלי החצי שלי סיים בליקוק שפתיים 😆

כל התמונות המצורפות הן מהדרך ל- Mallaig

וקצת תמונות מהנמל של העיירה Mallaig

כבר שעות אחה״צ אנחנו יוצאים חזרה לכיוון בלהוליש כשכוונתינו להגיע ל-Port Appin

בגדול , לא היה היום גשום באופן מיוחד, פה ושם טפטף אבל היה מעונן כל היום וליד הים היתה רוח חזקה וקר מאוד. בדרך חזרה נכנסנו לכנסיה שלורנס המליץ לנו לבקר בה , כנסיית גלנפינן, הסביבה בה היא ממוקמת יפה ויש שביל הליכה ליד מאוד יפה

דרך יפיפיה לטייל בה ליד הכנסיה

ממשיכים בנסיעה לכיוון Port Appin, על כביש A828 נמצא בסה״כ 25 דקות ממקום הלינה אצל לורנס, דרך נפלאה לסיים את היום, הדרך לנמל יפה כמו כל הדרכים היפות, אהה ויש גם טירה יפה , טירת סטאלקר ומגדלור, מה צריך עוד??

בשלב מסוים גם כאן הכביש הופך להיות צר עם נתיב אחד לשני הכיוונים, זו תחנתינו האחרונה להיום כי הערב כבר יורד, ומסכמים בהנאה שגם יום זה היה יום נפלא למרות שלא ראינו שמש היום.

הלילה הזה הינו הלילה האחרון שלנו בגלנקו ומחר הכיוון האי סקאי

יום רביעי 17 באוקטובר

הבוקר אנחנו נפרדים מאזור גלנקו , נראה אותו שוב בדרך חזרה, היעד שלנו הוא כאמור האי סקאי , בדרך יש לנו עוד ״פנינים״ לראות , אנחנו מספרים ללורנס מה היעד ומה מתוכנן והוא ממליץ להאריך את הדרך בכחצי שעה ולהגיע עד ללוך נס ו-

Fort Augustus ומספר שבתקופה זו הדרך לשם מאוד יפה ושווה לעבור שם , טוב, אם לורנס אמר אז הוא יודע .

אנחנו עולים שוב על כביש A82 שכבר נסענו עליו אתמול עוברים שוב את פורט וויליאם וממשיכים צפונה עד פורט אוגוסטוס ולוך נס, אכן הדרך יפיפיה כרגיל , עיירה נחמדה מאוד , עובר בה נהר, הכל פסטורלי ויפה בדרך יורד גשם אבל גם יש שמש לסירוגין והגשם עם השמש עושה את הכל לנוצץ וזוהר לאורך הדרך אנחנו רואים קשת בשמים וזה פשוט נפלא

אנחנו עוזבים את אזור פורט אוגוסטוס ופונים מערבה , עולים על כביש A87 יש לנו שעה נסיעה עד לטירת Eilean Donan , רואים מעט שינוי בנוף מסביב , חוזרים לנסוע לצד הרים , פעם קרוב ופעם רחוק , הטירה היא יעד בדרך לסקאי ומאוד רוצים לראות אותה , הפעם אנחנו גם נכנס אליה ונעשה סיור , יש לנו את הזמן לכך בניגוד לטירת סטירלינג שפספסנו

רבע שעה לוקח לנו להגיע מהטירה לגשר סקאי ואנחנו לפני הרפתקאה חדשה , אפליקציית מזג האויר מראה לנו שהיום ומחר יהיה לנו שמש , גשם ועננים גם וגם , מתפללים לטוב 🙏

יש, אנחנו בסקאי , הנוף שוב משתנה לנגד עיננו , הכל דרמטי יותר , השמיים מתבהרים , מה זה??? בטוח שלא טעינו בדרך ? אנחנו באמת באי סקאי ?

הכביש הראשי בכניסה לסקאי עדיין A87 , בערך חצי שעה לאחר חציית גשר סקאי אנחנו מגיעים לגשר עתיק ויפה מאוד Sligachan , יורדים למתוח קצת שרירים ולטייל בסביבה הכל-כך מיוחדת כאן ובחוץ קרררררר

כשתכננתי את הטיול בסקאי היו לי מלא יעדים לראות באי וחשבתי שהכי טוב יהיה לחלק את הימים לפי כיוונים , הלינה שלנו היתה בכפר קטן 5 דקות צפונה לפורטרי (העיר הגדולה של האי סקאי), ולכן ביום הגיענו לאי כיוונתי לאזורים הדרומיים מפורטרי, ביום הבא יהיה כל החלק הצפוני לפורטרי וביום האחרון החלק המערבי לפורטרי ככה שנספיק לראות את כל המקומות שחלמתי להגיע אליהם , וכמובן שגם החצי שלי כי כבר 11 חודש אני ״משגעת״ אותו ומפוצצת אותו בתמונות של המקומות היפים הללו ….״ אתה רואה את התמונה הזו ? ״ אני שואלת ״ מה אתה אומר ? אוהב ? זה משגע, נכון? אז אנחנו ניהיה שם״

מאז, כל תמונה שאני שולחת לו, הוא שואל- ״ ניהיה שם?״ ואני עונה – ״ ומה אתה חושב ??״ 😊

אז היום אנחנו בחלק הדרומי לפורטרי , השעה 15:00 ויש לנו מלא זמן עד לרדת החשכה , הודענו במקום הלינה שנגיע בין 6-7 בערב ,אז אנחנו בסדר .

בודקים בגוגל מפס את הזמנים והמרחקים והנה, מעולה, מהגשר העתיק היפיפיה בדיוק לוקחים ימינה וזו הדרך ל- Fairy Pools הכביש שמספרו A863 הינו כביש צר כפי שנראים כל הכבישים הפנימיים הקטנים, נסיעה של כ- 20 דקות מביאה אותנו לחניה של בריכת הפיות , חניה ??? לא זה לא חניה, פשוט רואים מלא מכוניות בצד הכביש, אבל אם תסמנו בגוגל מפס Fairy Pools Car Park, תגיעו בדיוק למקום ולא תתהו בדרך איפה זה , האפליקציה כבר תביא אותכם למקום .

הצבעים בדרך יפים מאוד, בחוץ קר מאוד , מדי פעם גשם מזרזף .

אנחנו מגיעים למקום, מתלבשים טוב, לוקחים מעילי גשם ( למדנו את הלקח) ומתחילים לרדת למטה , נראה שזה צ׳יק צ׳ק אבל לא, הדרך ארוכה למטה הולכים והולכים איזה 20-30 דקות , הגשם מתחזק , אנחנו כבר לא בטוחים שכדאי לרדת עד למטה שהרי גם בדרך יש מפלים יפיפיים , הכל יפה מסביב , אז עוצרים מצלמים מצטלמים , נהנים מהסביבה וחוזרים חזרה למעלה

אנחנו יוצאים מבריכות הפיות ומכוונים לכיוון פורטרי , העיר המרכזית באי סקאי , היה לנו היום יום עמוס בנסיעות ביקורים במקומות יפים , אנחנו מטיילים בעיר החביבה הזו, נכנסים להשלמת נשנושים למחר בסופר Co-Op ולקראת שבע בערב מגיעים למקום הלינה הנבחר באי סקאי שכזכור הומלץ ע״י נילי בסיפורה על סקוטלנד מלפני שנתיים , המקום נקרא Larchside Bed and Breakfast והבעלים קרייג וקאשה החביבים, המקום נמצא כ5-7 דקות נסיעה צפונה מפורטרי ומומלץ מאוד, הסתיים לו יום נפלא נוסף 😍, איזו סקוטלנד זו , איזה 😍😍 התאהבתי קשות

יום חמישי 18 באוקטובר

מתעוררים בבוקר הראשון שלנו בסקאי , מזג האויר היום מעורב (כרגיל) , שמש, עננים וגם גשם, היום אנחנו נוסעים לחקור את החלק הצפוני של האי

...מצפינים על כביש A855 נסיעה קצרה של 12 דקות ואנחנו מגיעים ל - Old Man of Storr גם כאן אין חניה מסודרת , פשוט בתחילת המסלול יש מכוניות החונות ככה בצידי הכביש , מחפשים מקום פנוי ומחנים את הרכב , ואנחנו מתחילים את המסלול , מחליטים שנעלה כמה שנוכל, ברגע שנרגיש שזהו אז נעצור , העליה לא הכי קלה אבל בהחלט אפשרית , גילוי נאות , לא עשינו את כל המסלול , אבל הנוף מסביב מספק את הסחורה , רואים את האגמים והאיים מסביב וזה יפה מאוד מאוד וקר מאוד מאוד

המרחקים בין המקומות שסימנתי לי הם ממש קצרים , 10 דקות נוספות על אותו הכביש שבעצם מקיף את כל החלק הצפוני ואנחנו מגיעים ל- Kilt Rock View point, מפל יפיפה שלפי התמונות שראיתי חשבתי לי שנקודת התצפית היא ממש על המצוק ככה כשהכל פתוח אך יש שם גדר ואולי טוב שכך כי אחרת נראה לי שזה היה מסוכן , המפל היה מרשים מאוד , זרימה יפה וכרגיל נוף נפלא

ממשיכים צפונה עוד 10 דקות נוספות ואנחנו נוסעים לכיוון ה- Parking for Quiraing החניה של האזור היפיפה הזה , יש פניה שמאלה מ״הכביש הראשי״ לשים לב לא לפספס אותו לכן רשמתי את נקודת הציון של החניה , באמת אחד האזורים המדהימים , הנוף הוא נוף בראשית , מסלול ההליכה של בין 3 -4 שעות, כמו במסלול הקודם אנחנו מחליטים גם כאן ללכת עד שנחליט שזהו .

נהנים מאוד מהסביבה , הנוף וההליכה אבל קררררררררר ומה שחשוב שמהבוקר לא יורד גשם

…. אחרי המקום המדהים הזה שטיילנו בו אנחנו ממשיכים להצפין על כביש A855 לכיוון Skye Museum of Island Life, אך הפלא ופלא , המוזיאון סגור, מאוכזבים קצת אבל מתאוששים מהר כי פנינו מועדות לעמק הפיות- Fairy Glen, Uig.

זה מצחיק שהרבה מהמטיילים שפגשנו במשך היום אנחנו פוגשים בכל התחנות שבדרך, כבר מזהים אחד את השני ופוגשים חדשים , כן, כן , סקוטלנד מתויירת יפה גם בסתיו.

יש הרבה הסברים איך למצוא את המקום , כי יש כאלה שלא מוצאים , אז כשמגיעים מצפון מיד אחרי מלון Uig יש פניה שמאלה , דרך צרה (כרגיל) הכביש ממשיך כמה דקות ומגיעים לחניה

קטנה , אנחנו עמדנו שם אבל מסתבר שיש חניה קרובה יותר , המרחק הוא 10 דקות הליכה ביניהם , ולא הצטערנו שחנינו בחניה הרחוקה כי הדרך לשם היתה מופלאה , כבר היתה שעת אחה״צ לא היו הרבה מטיילים , רק אנחנו בסביבה וזה היה קסום , שקט, רק את הציפורים שומעים , יש מלא פטריות עכשיו וזה באמת באמת מגרש המשחקים של הפיות .

כבר שעות אחה״צ , היה לנו גם היום יום נפלא, אמנם לא ירד כמעט גשם אבל היה מעונן, לפעמים יצאה השמש , היינו במלא מקומות, עשינו 2 מסלולים היום אם כי לא סיימנו אותם עד לסופם.

אנחנו מנווטים לפורטרי, מחפשים מסעדה אבל כולן נפתחות ב18:30 לא יודעת אם זה בגלל העונה אבל לנו אין סבלנות לחכות , אז חובב הכריכים שלי מציע להכנס לעשות השלמות נישנושים למחר בסופר המקומי ולקנות על הדרך פרודוקטים להכין לעצמינו את ארוחת הערב, אני זורמת עם כל הצעה כי ממש לא משנה לי.

לקראת 19:00 אנחנו חוזרים לבית החמים והנעים של קרייג, אמנם לפי השעה עדיין מוקדם , אבל לוקחים את הזמן, יוצרים קשר עם המשפחה , שולחים תמונות מתכננים את המחר ובלי להרגיש נהיה עשר בלילה ונשפכים מעייפות.

יום שישי 19 באוקטובר

לפני שהלכנו לישון בלילה הקודם , אני בודקת את אפליקציית מזג האויר וזה לא נראה טוב בכלל, גם קרייג מציין זאת באוזנינו בבוקר שישי כשירדנו לארוחת הבוקר.

ואכן , באמצע הלילה אנחנו מתעוררים לקול רוחות עזות, גשם חזק , זה נשמע גרוע , לראות לא רואים כלום, עלטה בחוץ , הרוח נשמעת כמו סופת הוריקן , קראתי בעבר שהרעש שמשמיעה הרוח החזקה הזו נשמעת כמו נהמה של חיה , קשה לדמיין את זה אבל באמת ככה זה נשמע וזה מפחיד, אנחנו לא מתורגלים במזג אויר מסוג זה.

מודאגים מאיך אמור להיראות הבוקר שעומד לעלות , איכשהו אנחנו נרדמים שוב , מתעוררים ב-8 בבוקר יורדים לארוחה , משוחחים קצת עם קרייג על האפשרויות .

לפי התכנון הראשוני היום אנחנו מתכוננים לפקוד את הצד המערבי של האי , כל התוכנית היום ממש קרוב לים ולא יודעים מה נעשה .

אבל בסוף מחליטים לא לוותר על התוכנית , מקסימום גם היום יהיה יום רכוב כמו שקרה לנו בגלנקו

וככה זה נראה…

אבל, יחד עם הבלאגן שהיה בלילה , האפליקציה מראה שלקראת הצהריים מזג האויר ישתפר מעט 😧

אנחנו לא יודעים כבר מה יכול כל-כך להשתפר אבל נקבל בברכה 😘 כל שיפור שיהיה

והנה ספוילר .…

ב-9:30 אנחנו יוצאים לכיוון Coral Beach יש לנו נסיעה של כשעה לערך , תחילת הנסיעה על כביש A87 שכבר הכרנו אותו, נוסעים דרומה לכיוון פורטרי ואז הכביש לוקח לכיוון מערב בשלב מסויים יורדים לכביש צדדי וצר יותר שמספרו A850

די מהר השמש יוצאת , השמיים מכחילים, מעט עננים ונראה שהולך להיות לנו יופי של יום .

איזה שינוי מהלילה והבוקר כשהתעוררנו

מגיעים למן ישוב קטנטן Claigan, איזה 5 בתים , לוקחים שמאלה עם הכביש ומגיעים לחניה של החוף, חניה קטנטונת כמו הכפר הקטנטן, יש שער קטנטן 😉 , וממנו מתחיל שביל לכיוון קורל ביץ׳ הליכה של כחצי שעה , אבל איזה הליכה כייפית בדרך יפיפיה אני מצרפת מלא תמונות כי זה כל כך קסום שאני רוצה לשתף

אנחנו חוזרים מהטיול הקסום לקורל ביץ׳ חזרה לרכב בערך בשעה 13:00 , כ- 10 דקות דרומה משם נמצאת טירת דונבאגן , מגיעים לחניה והכל שומם , בדיוק מגיע איש תחזוקה ואומר לנו שהטירה נסגרה למבקרים ב-15 באוקטובר, איזה מאכזב , פספסנו ב4 ימים בלבד. אבל זה מה יש אנחנו לא בשיא העונה וכבר קרה לנו לפני כן שמקומות היו סגורים .

אין דבר, ממשיכים הלאה...

ההליכה והים עשו לי תיאבון ובא לי כל כך מרק חם, בדרך בעיירה דונבאגן נכנסים ל-

Jann's Cakes בית מאפה קטן של 2 שותפות , הכל מעשי ידיהן, אני מזמינה מרק ירקות עשיר וסמיך והחצי לוקח קפה ועוגת גבינה אלוהית

מומלץ בחום ☕️🍰🍵

אחרי מילוי המצברים אנחנו נוסעים ל- Neist Point Lighthouse נסיעה של כחצי שעה על כביש B884, כרגיל הכביש צר להחריד ודי משובש , לוקחים את הזמן ונוסעים בזהירות מבחינתי זה חלום כי אני יכולה לצלם ולהביט בנוף הנפלא מחפשת ציפורים מעניינות אהה ואיילים , חיפשתי אותם בנרות כל הטיול ולא ראינו אפילו אחד.

מזג האויר עדיין עומד לצידינו ולא מאמינים על המזל הטוב שנפל בחלקנו לכזה מזג אויר באי סקאי, ואיך הוא היה שונה ומבשר רעות רק הלילה והבוקר, מי היה מאמין

מגיעים לחניה, יש מכוניות , לא יודעת אם מה שאני רואה נקרא הרבה מכוניות, מה שבטוח שבקיץ יש הרבה יותר , אבל לא מרגישים עומס של אנשים, אולי בגלל שחלקם נמצאים כבר למטה ליד המגדלור, לא לוקחים צ׳אנס ולוקחים איתנו מעילי גשם כי למדנו כבר שהגשם מגיע פתאום , מצלמה עלי , תיק הגב על החצי שלי ואנחנו נזהרים , הם צריכים כיסוי למקרה הצורך בכל אופן אנחנו ממש בקצה המצוק ועל הים ויש פה ושם עננים.

מתחילים לרדת , לוקחים בחשבון שצריך לעלות חזרה את כל המדרגות האלה וכמו תמיד מחליטים שנרד עד שהברכיים יאותתו - עד כאן. בדרך רואים משפחות צעירות עם ילדים ממש קטנים , אני כל כך נהנית לראות אותם ככה זה נהדר.

לא עוברות 5 דקות ומשום מקום מתחיל לרדת גשם חזק ואיזה רוחות מאמה מיה,

אנחנו מוותרים על המשך הירידה וקצת מרחמים על אלה שלמטה עכשיו , אולי אנחנו מפונקים מדי, לא יודעת אבל רצנו לרכב וחיכינו שהגל הזה יעבור , באמת לא לקח יותר מ10 דקות וזה נגמר אבל כבר לא התחשק לרדת למטה , אחרי שיצאנו מהמקום החצי אמר שהוא מצטער על כך , אז אמרתי לו שלא ידאג אנחנו עוד נחזור ונשלים ה-כל !!! 😊

למרות שלא ירדנו למטה למגדלור , האתר הזה כל כך יפה , הגשם הסתיים ואנחנו מסתובבים פה עד 16:30 לערך

חצי שעה לוקח לנו לחזור לעיירה הקטנה דונבאגן , שם יש מסעדה שקרייג המליץ לנו עליה ושמה Old School Restaurant, המסעדה נפתחת רק ב18:00 ,( בשונה מהמסעדות בפורטרי שנפתחות ב18:30- חח מזל !!! ) ואנחנו מגיעים למקום בערך ב17:30 , יש לנו חצי שעה זמן להסתובב במקום , ובעצם אין מה לעשות שם כל כך אבל נחושים לאכול במסעדה הזו דווקא , למה ? לא יודעת , אולי קשה לנו להתנתק מחוויות היום באזור דונבאגן , יש כאן חניה גדולה ממש על שפת אגם שמעברו יש שרשרת גבעות, אנחנו חונים בחניה ועדים לשקיעה אחת המרהיבות שראינו , ומלא שחפים מסביב , בקצה עומד לו מאין ״גזלן״ ומוכר פיש אנד צ׳יפס , רואים אמהות שבאות לקנות ארוחת ערב למשפחה ויוצאות עם שקיות , זוג צעיר שיוצא לדייט ולוקח ארוחת דגים לאכול בחניה על שפת האגם, חבורת צעירים שזה הבילוי שלהם – עולם אחר 🌎

אנחנו מהופנטים ממה שרואים ומהשקיעה המרהיבה , עם ריח המלוח באויר וצווחות השחפים , אוי אוי 😍 Isle of Skye 😍 אין דברים כאלה , מה שאנחנו עוברים כאן איזה חוויות מיוחדות

התהפנטתי מהשקיעה והאגם ושכחתי לצלם את ה״גזלן״ והצעירים שמסביב ואני מצטערת על כך.

הדרך חזרה לדונבגן

ככה זה התחיל

קסם

וככה זה ממשיך...

וממשיך...

השחפים נותנים פוזות

וזה לא נגמר ...

ועד שהמסעדה כבר תפתח אני לא מתאפקת ומשחקת עם המצלמה ויצא קסום כמו שהכל קסם כאן

ואנחנו מרגישים כמו המקומיים, יושבים בערב ומחכים למנות שהזמנו, הערב שברנו שיגרה ואנחנו נחזור הביתה בשעה מאוחרת יחסית ובחושך!!!!

הארוחה טעימה מאוד ״עפנו״ על מנות לא שיגרתיות , היה לנו יום קסום ✨ערב קסום ✨

ועוד מצפה לנו מן נסיעה שכזו הביתה 😱

Old School Restaurant

של החצי...

שלי...

אני כאן, יושבת בסלון ביתי הקט ומספרת הכל אז הכל היה בסדר בדרך חזרה. אבל…

יוצאים בערך ב20:30 מהמסעדה , בודקים מרחקים וזמנים בגוגל מפס יש לנו ״רק״ חצי שעת נסיעה הביתה. לא נורא.

בחוץ עלטה, אין ישובים בסביבה אין רכבים על הכביש והכביש צר פחד , במיוחד בלילה הכל עוין יותר, יוצאים מהכפר הקטן דונבאגן הכביש ממשיך ישר אבל הגוגל מראה פניה שמאלה וזה משהו עוד יותר צר מהכביש של הכפר וזה לא הגיוני זה נראה כמו דרך לא דרך.

עכשיו, למרות שההיגיון אומר להקשיב ל-GPS פתאום מתחילות להיות ספקות , מה זה הכביש הזה , יותר גרוע מקודם .

אין את מי לעצור לא רואים כלום פוחדים שאיילות תחצנה את הכביש במהירות כי שלטי אזהרה יש כל הדרך, אז האפשרות היחידה ההגיונית אומרת להקשיב לGPS , מה הסרטים האלה שאת אוכלת עכשיו .

החצי נוהג , אני מנווטת וסופרת כל מייל ומייל שיורד באפליקציה וכל דקה מרגישה לנו (לי) כמו נצח.

פתאום אורות מאחורינו 😱😱😱😱😱😱

סרטי האימה שראינו (ראיתי) בנעורינו 📽🎞🎞🎞הכל עולה שוב בדמיון , החצי מרוכז בנהיגהואני ״אוכלת סרטים״ 😆

רק שלא יעקוף רק שלא יעקוף . מישהו ראה פעם את הסרט ״ג׳יפרס קריפרס״??? אני כותבת ומתפוצצת מצחוק , מה חשבתי לי, שנינו שקטים , לא מדליקים רדיו ויושבים כמו מי שראו רוח רפאים ( במיוחד אני) , חחחחח🤣🤣🤣

אחד רציונלי ( אבל מתוח) ואני ה״פסיכית״ 😉

סוף סוף מסיימים עם הדרך הצרה ועולים על כביש A87 מיודעינו ומקווה שהרכב שמאחורינו יפנה שמאלה כי אנחנו פונים ימינה אבל הוא גם פונה ימינה וגם הוא מגיע לפורטרי ונכנס לאחת השכונות לביתו , , עכשיו אני גיבורה , כבר מכירה את העיר , 5 דקות ואנחנו בבית.

אני אמרת לחצי ״בטח קרייג מאוד דואג לנו, נו באמת … נראה לך ??״ זו התשובה שקיבלתי .

איך שנכנסנו לחניה קרייג יוצא , אני מחייכת , ״ ידעתי שתכנסו למסעדה״ הוא אומר .

וכך הסתיים לו עוד יום נפלא אם לא הכי נפלא , לא, גם נפלא , כי הכל נפלא כאן בסקוטלנד שלי 😍😍😍

יום שבת 20 באוקטובר

התעוררנו ליום גשום וככה אמור להימשך כל היום , היום אנחנו עוזבים את האי סקאי מצד אחד בצער רב אבל מסופקים מאוד כי האי ״חייך״ אלינו, מזג האויר האיר לנו פנים.

ארזנו הכל ונפרדנו מקרייג וקאשה וב- 9:15 יצאנו לדרך , כל הדרך ליווה אותנו גשם עדין וזרזיפי ולעיתים גשם חזק יותר עד שהגענו בערב ללוך לומונד.

במשך היום די חזרנו על כבישים בהם נסענו - A82 אבל נהננו מאוד מהדרך ולראות הכל תחת מעטה ערפל שגרם לנוף להיראות קסום במיוחד.

במהלך הדרך סטינו לדרך חדשה A85 , נסענו ל- Kilhurn castle טירה נטושה, הוביל אליה שביל , הליכה של כרבע שעה , כל הדרך ירד גשם דק, הלכנו עם מעילי גשם היה כל כך מיוחד וקסום , בדרך חזרה צילמתי את השדה בדרך שזהר מטיפות הגשם , איזה קסום זה היה.

משם המשכנו לטירת אינווררי על כביש A819 , הגענו ב 16:00 היה כבר סוף היום ולכן לא היו יותר סיורים בפנים הטירה, אולם אפשר היה להכנס ולטייל בגנים שמחוץ לטירה , דמי חניה 3 פאונד , הסיבוב בגנים היה פשוט נפלא וקסום, איזה כייף. הצטערנו שלא יכולנו להיכנס.

סיבה נוספת לחזור להשלמות.

מהטירה נסיעה של שעה לבאלוך אליה הגענו ב18:15 . לא עפתי על מקום הלינה בבאלוך אז מזל שזה ללילה אחד, קצת קניות בסופר וחוזרים לחדר לישון .
מחר יום אחרון של הטיול הנפלא הזה .

מצרפת תמונות מהיום

שדות יהלומים בשביל המוביל לטירת קילהורן הנטושה

הכל כאן נראה מכושף

גשם של יהלומים

וכל זה מלווה אותנו לטירת קליהורן הנטושה והמסתורית

הלוקיישן האחרון להיום הינה טירת אינווררי שהיתה לוטה בערפל מה שהשווה לה מראה מהאגדות , רק חבל שאין יותר סיורים להיום , אבל התמונות נתנו פיצוי הולם

אחרי הביקור בטירה נסענו ל Balloch עיירה על שפת לוך לומונד , שם אנחנו לנים לילה אחד

טירת אינווררי

הטירה מזווית אחרת

החצר בערפל

ועוד קצת מהחצר של הטירה המופלאה הזו

יום ראשון 21 באוקטובר

הבוקר מתעוררים בבאלוך , עיירה קטנה הסמוכה ללוך לומונד , היום זה יום הטיול האחרון שלנו , מחר יש טיסה ממנצ׳סטר ב12:55.

בתוכנית היום להגיע לעיירה היפיפיה Luss, ולאחר מכן ניסע לFinnich Glen ערוץ מדהים שבו צולמה סצנה מרשימה מהסדרה זרה , ואז נתחיל להדרים לכיוון מנצ׳סטר כשיש עוד תוכניות לדרך.

לפני שיצאנו מהדירה בה לנו הלילה , בעלת הבית רוצה להציע לנו מקומות לראות באזור , אני מספרת לה על התוכנית שלנו , וכשאני מספרת לה על הרצון להגיע לFinnich Glen, היא אומרת שכדאי לנו לשקול שוב כי היא יודעת שבעבר היה

במורד המדרגות התלולות חבל שמטיילים נעזרו בו כדי לרדת למטה ובשבועיים האחרונים היאשמעה שמישהו הוריד את החבל הזה , וזה סכנת נפשות לרדת למטה בצורה כזו.

האמת שקצת חששתי עוד לפני שידעתי על החבל שהוסר , אבל באותה מידה הופנטתי מהתמונות שראיתי מהאזור והדלקתי גם את החצי שלי כך ששנינו היינו להוטים להגיע לשם , נגיע למקום ואז נראה ונשקול.

אבל קודם , נסיעה של 20 דקות מביאה אותנו ל- Luss, עיירה תיירותית יפיפיה על גדות לוך לומונד

מחנים בחניה של מרכז המבקרים והולכים ל״איבוד״ בין הרחובות ועל שפת האגם

אנחנו יוצאים מLuss ופנינו לפיניש גלן , נסיעה קצרה של חצי שעה באזור כפרי יפה מביאה אותנו למקום , יש מכוניות בחניה הקטנה אבל בכל זאת יש עוד חניה תופסים אחת והולכים 5 דקות בצמוד לכביש ולגשר , מיד כשעוברים את הגשר יש כניסה , זה לא ממש כניסה רגילה יש חומה שצריך לעבור אותה ומיד מתחיל שביל , 10 דקות הליכה , צריך להיזהר כי השביל עובר די סמוך לנקיק. והנה מגיעים לפתח , ולדאבוני אין חבל.

זה נראה מסוכן לרדת למטה, אבל אין מצב להגיע עד לכאן ולא להיכנס , אנחנו שוקלים את צעדינו ומחליטים לעשות זאת בזהירות יתרה .

ואני החלוצה …

The Devil's Pulpit

שלט אזהרה בתחילת השביל

אני עומדת על המעבר והשביל מימין לחומה

זה השביל המוביל למדרגות העתיקות

יצאנו מהערוץ , בדרך חזרה לרכב מתחיל לטפטף גשם עדין , מסביב שדות מרהיבים הצבעים כל כך יפים, קשה לנו לעזוב את המקום

מפיניש גלן אנחנו מתכווננים דרומה לכיוון מנצ׳סטר , יש לנו נסיעה של 4 שעות ,

בערך שעתיים מכאן על הכביש הראשי M74 ישנו אאוטלט Gretna Gateway Outlet Village, גם מקום לחילוץ עצמות , מילוי דלק, אוכל וקפה וכמובן קצת מתנות ומזכרות, אנחנו מגיעים לשם בסביבות ארבע אחה״צ , בהמשך תכננתי להכנס לאגם מסויים שרציתי מאוד להגיע אליו בצפון אנגליה , ראיתי תמונה שלו והתעלפתי ,חשבתי שזה יהיה מקום נחמד לסיים את הטיול שלנו עם קפה ועוגה על שפת אגם כל כך יפה

אבל, השעון תקתק לפנינו נסיעה נוספת של שעתיים עד מנצ׳סטר אנחנו מוצאים את עצמינו עדיין באאוטלט והשמש כבר עוד מעט שוקעת , הביקור באגם יורד מהתוכניות בצער רב , עוד סיבה לחזור לכאן 😉

תמונות מאזור פיניש גלן

הטיול כבר עומד להסתיים וככה גם הסיפור , הערב התחיל לרדת ואנחנו עדיין בנסיעה , ככל שהדרמנו השמיים התבהרו ולא היו עננים , הירח עלה ואנחנו נוסעים כשהירח מולנו , ירח מלא , האור נכנס לרכב ומאיר את שנינו , מוסיקה נהדרת מתנגנת ברדיו, רציתי סיום רומנטי ליד האגם , אבל קיבלנו סיום רומנטי אחר טוב לא פחות 😍

סקוטלנד , היית טובה לנו מאוד , באמת, עם הגשם, העננים, השמש והרוח הכל היה פנטסטי. אוהבים אותך ונשוב להיפגש 🍁🍁🌺🌺🌼🌼🌿🌿🍂🍂

תמונת הפרופיל של sara3125
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של sara3125

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לגלנקו

הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים לאייטם המלא
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם לאייטם המלא
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים לאייטם המלא