טרק הטונגרירו קרוסינג - עפתי - המלצות על טיולי תרמילאים

טרק הטונגרירו קרוסינג הוכתר כמסלול היום הטוב ביותר בניו זילנד. הטרק הפופולארי אמנם ארוך ויחסית מאתגר, אך מדי יום צועדים בו מאות אנשים, שנהנים משלל נופים געשיים מרהיבים ואגמים עוצרי נשימה. אל תוותרו על טרק הטונגרירו קרוסינג בטיולכם באי הצפוני
עדי שילדן - מערכת אתר למטייל
|
תמונה ראשית עבור: טרק הטונגרירו קרוסינג - עפתי - המלצות על טיולי תרמילאים
© עדי שילדן

מבוא

טרק הטונגרירו קרוסינג (Tongariro Alpine Crossing) הוא מסלול מאוד פופולארי שקיבל את התואר המכובד – מסלול היום הטוב ביותר בניו-זילנד! זהו מסלול מאתגר באורך של 19.4 ק"מ, שבמהלכו הולכים באזור געשי פעיל ומרשים ובו הרי געש, מכתשים, אגמים קסומים בצבעי טורקיז-ירקרק ועוד. זהו יעד שבהחלט צריך להיכנס ל-to do list הניו-זילנדי שלכם.

המסלול הוא רק אחד מבין מסלולים רבים הנמצאים בפארק הלאומי טונגרירו (Tongariro National Park), אשר ממוקם בלב האי הצפוני, מעט דרומית מאגם טאופו (Taupo). מלבד העובדה שהפארק מאוד נגיש ונמצא בדרך המרכזית מהאי הצפוני לכיוון האי הדרומי, הוא באמת יוצא דופן מהרבה בחינות: תוכלו לראות כאן נופים מגוונים ומרהיבים, בקיץ אפשר לצאת למגוון רחב של מסלולים ובחורף לבוא לעשות סקי. בנוסף, זהו אחד האזורים הגעשיים הכי פעילים בניו-זילנד. יש כאן תופעות געשיות וגיאולוגיות ייחודיות ובתחום הפארק נמצאים שלושה הרי געש פעילים שניתן לטפס עליהם: הר רואפהו (Ruapehu), ההר הדרומי והגבוה מבין השלושה, הפסגה הגבוהה ביותר שלו מתנוססת לגובה של 2,797 מטר, הר נאורוהו (Ngauruhoe), שמתנוסס לגובה של 2,291 מטר והר טונגרירו, הנמוך והצפוני מבין השלושה, בגבוה 1,978 מטר.

אם תרצו לחקור את האזור לאורך כמה ימים, תוכלו לבחור בין כמה מסלולים ארוכים, שהעיקרי שבהם הוא Tongariro Northern Circuit. זהו אחד ממסלולי ה-Great Walks וצריך להזמין אליו מקום מראש. מדובר במסלול מעגלי שמקיף את הר נגאורוהו במהלך שלושה עד ארבעה ימי הליכה (43.1 ק"מ), ועובר דרך האטרקציות העיקריות של מסלול הטונגרירו קרוסינג.

בעבור ייחודיות תופעות הטבע והנופים, ובעבור הקשר התרבותי והרוחני העמוק שיש למאורים עם אזור זה, הוכרז הפארק כאתר מורשת עולמית של UNESCO ב-1993. בנוסף, טונגרירו הוכרז כפארק לאומי של ניו-זילנד עוד בשנת 1887, מה שהופך אותו לפארק הרשמי הראשון בניו-זילנד, ולאחד הראשונים בעולם.

המלצת זהב – הדבר העיקרי שחשוב לדעת

טרק הטונגרירו קרוסינג הוא אחד הטרקים היפים שיש בניו-זילנד, ואף בעולם כולו. הגיעו מוכנים וערוכים וכך תמנעו מהפתעות. ודאו יום לפני היציאה למסלול שמזג האוויר אכן מתאים לטיול, שהצטיידתם בכל אשר תזדקקו לו ושאתם מוכנים למסלול הארוך.

אם הגעתם לאזור במזג אוויר לא טוב ובאופק יש ימים יפים, שווה לחכות או לצאת בינתיים למסלול אחר בסביבה!

מה הכי לא כדאי

הכי לא כדאי לצאת למסלול ללא כל ההכנה הדרושה או במזג-אוויר בעייתי. זכרו שמדובר בתנאי טיול אלפיניים, שמרבית התרמילאים הישראליים אינם מורגלים אליהם ויש להתייחס לכך בכובד ראש ובאחריות רבה.

אופי המסלול

רמת הקושי של מסלול הטונגרירו קרוסינג היא בינונית-קשה. תוואי ההליכה כוללת ואדי, עליות וירידות שחלקן תלולות וחלקן מתונות, וגם כמה מקטעים של הליכה יחסית מישורית. קושי המסלול מתבטא בכמה עליות חדות, אך לא ארוכות מדי, שמרביתן נמצאות בתחילת המסלול, באורך המסלול שלוקח בממוצע בין שמונה לתשע שעות, ותנאי מזג-האוויר שיכולים להשתנות במהרה ולהשפיע על קצב ההליכה. המסלול מתחיל בגובה 1,120 מטר, בחציו תגיעו לנקודה הגבוהה ביותר בטרק בגובה של 1,886 מטר והוא מסתיים בנקודה הנמוכה ביותר, בגובה של 760 מטר.

המסלול הראשי ומסלולי המשנה מסומנים במוטות סימון, מלבד החלק האחרון במסלול המשנה של הטיפוס על הר נגאורוהו, ששם עליכם יהיה לבחור בעצמכם במסלול טיפוס שנראה הנוח ביותר (הרחבה תחת הפירוט על המסלול).

לינה במסלול: אם תרצו להאריך את מסלול הטונגרירו קרוסינג ליומיים, תוכלו לישון ב-Mangatepopo Hut (יש בו מקום ל-20 איש) או באוהל בקמפינג הצמוד לבקתה (פירוט נוסף על מחירים והזמנה, ראו תחת 'הכנות לטרק'), אך זוהי אפשרות לא מאוד נוחה לאור מיקום הבקתה.

הכנות לטרק

ציוד – כמו בכל ניו-זילנד, מזג-האוויר יכול להפתיע ובמהירות, ותמיד צריך לצאת למסלול מצוידים בציוד המתאים לגשם, רוחות חזקות וקור עז, ומצד שני, גם עם ציוד לחום. המסלולים Tongariro Northern Circuit והטונגרירו קרוסינג, הם מסלולים המוגדרים כאלפיניים, כלומר, צפו כמעט בוודאות לשינויים מהירים במזג-האוויר. לכן, כדאי לצאת למסלול במחשבה שמרגע שתעלו לגובה יש סיכויים גבוהים לרוחות ולגשם (גם בקיץ!) והביאו אתכם מעיל ומכנס גשם, כיסוי גשם לתיק וביגוד חם. בנוסף, המסלול חשוף לכל אורכו וצריך להגיע עם כובע, משקפי שמש וקרם הגנה. זהו מסלול מאתגר, וצריך אחיזה טובה בקרקע כך שכדאי לצאת עם נעלי הליכה טובות ונוחות. מקלות הליכה מאוד מקלים על הטיפוס ועל הירידות, כך שבהחלט מןמןץ לקחת עמכם זוג.

מים ואוכל – לאורך המסלולים אין נקודות למילוי מים וישנה אפשרות למלא מים רק בבקתות הפזורות ברחבי הפארק, כך שצריך להצטייד בכמות מספקת של מים ליום הליכה ארוך. בבקתות ולאורך המסלולים אין אפשרות לרכוש אוכל, כך שצריך להתכונן מראש ולהביא את כל האוכל לכל ימי ההליכה, כולל חטיפי אנרגיה שאפשר לאכול על הדרך תוך כדי הליכה. בכל העיירות באזור הפארק יהיו סופרמרקטים או מכולות בהם תוכלו להצטייד לקראת המסלול.

לינה במסלולים – בפארק יש עשר בקתות, שלוש מתוכן מוגדרות כ-Great Walk Huts, והן Mangatepopo ,Oturere ו-Waihohonu ורק להן צריך להזמין מקום מראש במהלך עונת ה-Great Walks. בשביל לישון בבקתות האחרות אין צורך להזמין מקום מראש. בכל הבקתות יש מזרנים ללינה, עצים להסקה, שירותים ומים זורמים, אך אין חשמל. ליד כל בקתה בפארק יש מקום לקמפינג.

במהלך עונת ה-Great Walks, החל מסוף-השבוע השלישי בחודש אוקטובר ועד לסוף אפריל, שלוש בקתות ה-Great Walks מצוידות בכיריים עם גז ולא צריך להביא מכלי-גז אישיים לבישול, ויש שומר בכל בקתה. בתקופה הזו צריך להזמין מקום מראש וניתן לעשות זאת באינטרנט דרך האתר של DOC. המחירים במהלך העונה הם 36$ ללילה בבקתה ו-15$ בקמפינג, והתשלום נעשה בעת ההזמנה. מתחילת יוני ועד פתיחת עונת ה-Great Walks העוקבת אין צורך להזמין מקום מראש, והלינה היא על בסיס מקום פנוי. מחירים מחוץ לעונה הם כמו המחירים של הבקתות הרגילות בפארק: 15$ ללילה בבקתה ו-4$ בקמפינג, ומשלמים בבקתה באמצעות כרטיסי בקתות (Hut tickets) או עם 'מנוי' (Backcountry Hut Pass), שאותם יש לרכוש מראש באתרי DOC או i-sites.

מפות ועוד – לא חובה לצאת עם מפה למסלול מכיוון שהוא מאוד פופולארי, תמיד תראו אנשים נוספים על המסלול וסימון המסלולים ברור לעין. לצד זאת, חשוב מאוד להימנע מלצאת למסלול במזג-אוויר לא טוב, ולתכנן את זמן היציאה למסלול בהתאם להיכרותכם עם קצב וסגנון ההליכה שלכם. אם אתם יודעים שלוקח לכם יותר זמן ללכת מהממוצע, חשוב שתתחילו את המסלולים מוקדם, ובהתאם לזאת לקבל החלטות על מקומות הלינה ודרכי הגעה לתחילת המסלולים.

מסלול הטרק

מסלול הטונגרירו קרוסינג הוא יום טיול ארוך שחוצה את הפארק ממערב לצפון. יש אפשרות להוסיף למסלול הזה מסלולי משנה ולהאריך את מסלול היום או להאריך את הטיול ליומיים. הנה פירוט על המסלול:

אורך המסלול: 19.4 ק"מ

משך המסלול: 8-9 שעות, תלוי בקצב ההליכה שלכם. אם תחליטו לצאת למסלולי המשנה שיוצאים מהטרק, למשל, לטפס על אחד ההרים (פירוט בהמשך), אפשר לחלק את הטרק ליומיים וללון בבקתה או בקמפינג, או להתכונן מראש ליום מאוד ארוך ולצאת ממש מוקדם בבוקר.

תחילת המסלול: Mangatepopo Car Park (בגובה 1,120 מטר), בחלקו המערבי של הפארק. החנייה נמצאת בסופו של שביל עפר המתפצל מכביש מספר 47.

סוף המסלול: Ketetahi Car Park (בגובה 760 מטר), בחלקו הצפוני של הפארק. הגישה לחנייה דרך כביש מספר 46. בדרך כלל עושים את המסלול ממערב לצפון, בגלל שנקודת ההתחלה גבוהה יותר וכך הטיפוס קצר יותר. כמו כן, מכיוון מערב הטיפוס הוא אמנם תלול בחלקו, אבל קצר, בעוד שאם תטפסו מכיוון צפון, יהיה זה טיפוס יחסית מתון, אך ארוך ומייגע.

טיולי משנה: Soda Springs (כחצי שעה הלוך ושוב מהמסלול הראשי), הר טונגרירו (כשעתיים הלוך ושוב מהמסלול הראשי) והר נגאורוהו (כשלוש שעות הלוך ושוב מהמסלול הראשי).

בקתות וקמפינג לאורך המסלול: אם תרצו לפצל את המסלול ליומיים, יש אפשרות לינה יחידה במהלך המסלול והיא ב-Mangatepopo Hut, שנמצאת כעשרים דקות הליכה מתחילת המסלול. זהו בהחלט לא המיקום האידיאלי מבחינת פיצול המסלול, כי צריך לרדת חזרה עד הבקתה לאחר הטיפוס לאחד מהרי הגעש ולמחרת לטפס שוב את העלייה העיקרית במסלול, אך זוהי האפשרות היחידה.

מחיר הלינה בבקתה הינו 32$ ללילה לאדם בעונה, ו-15 דולר לא בעונה. מסוף-השבוע השלישי בחודש אוקטובר (תחילת עונת ה-great walks) ועד סוף חודש מאי צריך להזמין מקום מראש דרך DOC.

Ketetahi Hut, שממוקמת במהלך הירידה האחרונה במסלול נסגרה בשנת 2012 ומשמשת רק כמחסה. במקום יש רק שירותים, אין מי שתייה זמינים ואסור לישון שם.

תיאור המסלול: הטונגרירו קרוסינג הוא טיול היום האהוב מכולם, שמדורג ראשון ברשימת טיולי היום בניו זילנד. הוא מושך תרמילאים מכל הגילאים ובמיוחד את מעריצי שר הטבעות, שיזהו לאורכו אתרי צילום מוכרים מהסרט. חלק מתוואי המסלול משותף למסלול המעגלי, Tongariro Northern Circuit, וכולל כמה עליות שאינן קלות, אך יחד עם זאת אינן קשות מדי, ובמהלכן נשקפים מראות מרהיבים, כך שהטיפוס לחלוטין משתלם.

הנה סרטון שמראה את הטרק בכיוון ההפוך מהרגיל, כולל הטיפוס על הר נגאורוהו:

המסלול מתחיל לאורך עמק Mangatepopo שנוצר ככל הנראה מנסיגת קרחון בעידן הקרח האחרון. תוואי הדרך במעלה העמק המתפתל הנו חשוף, כמעט ואין בו צמחייה, ואפשר להבחין בסלעים בזלתיים מהתפרצויות געשיות בתקופות שונות. ככל שהסלע כהה יותר כך הוא "צעיר" יותר. בסוף העמק, לאחר כשעה עד שעה וחצי הליכה, מגיעים לאזור בשם Soda Springs, אך על מנת להגיע למעיינות הקרים ולמפל עצמם יש לרדת מהמסלול הראשי ולחזור אליו באותה הדרך המסומנת (כחצי שעה הליכה הלוך ושוב מהמסלול הראשי).

מנקודה זו, מתחילה העלייה הראשונה במסלול לעבר המכתש הדרומי (South Crater), המוכרת בכינוי Devil's Staircase. זוהי עלייה של כ-200 מטר בגובה שנמשכת כשעה הליכה. המכתש הדרומי הוא למעשה בכלל לא מכתש, והוא נקרא כך רק בשל צורתו. מכאן יש פיצול למסלול המשנה הר נגאורוהו (פרטים בהמשך). לממשיכים במסלול הרגיל צפויה עלייה נוספת שנמשכת גם היא כשעה עד המכתש האדום (Red Crater), הנקודה הגבוהה ביותר בטרק (1,886 מטר). מעט לפני המכתש האדום יש פיצול למסלול המשנה לפסגת הר טונגרירו (פרטים בהמשך).

מהמכתש האדום המסלול יורד (כחצי שעה הליכה) אל שלושה אגמים טורקיזיים-ירקרקים יפהפיים (Emerald Lakes, בגובה 1,695 מטר) בצבעים שאי אפשר להאמין שהטבע יצר. אם מזג האוויר טוב, נצלו את הזמן להפסקה כאן. תוכלו לשבת, לנוח, לאכול ובעיקר לאגור כוחות לחציו השני של הטרק. מהאגם התחתון מבין שלושת האגמים מתפצלים הטונגרירו קרוסינג ו-Tongariro Northern Circuit, והמסלול ממשיך לכיוון האגם הכחול (Blue Lake). ההליכה אל האגם הכחול עוברת בשטחים מישוריים קרחים, שבסופם יש עלייה נוספת.

לאחר האגם הכחול, צפויה לכם ירידה יחסית מתונה, חלקה בתוואי חשוף וחלקה בצמחייה טרופית ובצמחיית יער גשם, שנמשכת כשלוש שעות (שעה עד Ketetahi Hut ועוד שעתיים עד לסוף המסלול). בדרככם תהיו עדים מרחוק לפעילות הגעשית הרבה שבאזור, כמו פתחי הקיטור הגעשיים Te Maari, ותחלפו על פני מעיינות חמים, Ketetahi Hot Springs, אשר סגורים לכניסה ונחשבים למקום קדוש למאורים. לקראת סוף המסלול תראו שלט המפנה לנקודת תצפית (שלט עם שתי דמויות שמסתכלות למרחק), מכאן ישנו מסלול קצר לשמאלכם (כרבע שעה הלוך ושוב מהמסלול הראשי) שיביא אתכם לבסיסו של מפל נחמד וקטן.

קחו בחשבון כי מדובר בדרך ארוכה ומעייפת אליה יש להיערך בהיבט האוכל והציוד. לפרטים נוספים על המסלול, מפה ועוד, כנסו לאתר של DOC.

מסלולי משנה של הטרק

טיפוס להר טונגרירו (Mt. Tongariro, 1,967 מטר) – מסלול באורך של שעה וחצי עד שעתיים הלוך ושוב מהפיצול מהמסלול הראשי, שנמצא מעט לפני המכתש האדום (1,886 מטר). זהו מסלול חשוף שעשוי להיות מאתגר בתנאי מזג אוויר לא טובים וברוחות חזקות, אך הטיפוס ברמת קושי בינונית והוא כרוך בעלייה נוספת של כמאה מטרים בגובה בלבד. המסלול מסומן במוטות סימן לכל אורכו. אפשר לשקול להשאיר את התיק הגדול במקום מסתור בצד הדרך לפני שמתחיל הטיפוס ואז ליהנות מטיפוס ללא משקל ורק עם ציוד הכרחי (מים, מקלות הליכה, ביגוד חם ועוד).

טיפוס להר נגאורוהו (Mt. Ngauruhoe, בגובה 2,291 מטרים) – מסלול באורך שישה ק"מ הלוך ושוב מהמכתש הדרומי (כשלוש שעות הליכה), או 19 ק"מ הלוך ושוב מ-Mangatepopo Parking Area (כשש-שבע שעות הליכה). הר נגאורוהו הוא הר הגעש האמצעי מבין השלושה בפארק, והשני בגובהו. הוא בעל צורת הר געש קלאסי, עם שפיץ מחודד, ומוכר כ"הר דוּם" המככב בסרטי שר הטבעות. ניתן לטפס עליו בעונת הקיץ, בחורף זהו טיפוס מקצועי ומורכב בתנאי שלג שמתאים רק למנוסים בטיפוס הרים.

המסלול לפסגת ההר מתפצל מהמסלול של Tongariro Alpine Crossing, ליד המכתש הדרומי (South Crater) משם צריך ללכת בעקבות סימון העמודים לכיוון צדו המזרחי של המכתש הדרומי עד לבסיסו של הר. מבסיס ההר ועד לפסגה אין מסלול מסודר, כל אחד יכול לעשות את דרכו העצמאית לפסגה אך מומלץ לטפס לאורך הלבה האדומה.

חשוב לציין שמדובר בעלייה קשה מאוד (כ-700 מטר סה"כ עלייה בגובה), חשופה, עם דרדרת ולא כדאי לבצע את הטיפוס בתנאי מזג אוויר לא טובים. מבחינת בטיחות, שימו לב לצעוד באחריות ולא לדרדר בטעות אבנים כלפי מטה, ודעו שההליכה בחלקו הפנימי של המכתש אסורה. בהחלט שווה לשקול להשאיר את התיק הגדול למרגלות ההר ולבצע את הטיפוס ללא משקל ורק עם ציוד הכרחי (מים, מקלות הליכה, ביגוד חם ועוד). לפרטים נוספים כנסו לפירוט המסלול באתר של DOC »

לישון

במהלך הטונגרירו קרוסינג בדרך-כלל לא ישנים בבקתות שבפארק, אלא אם כן תרצו לצאת לאחד ממסלולי המשנה ולהאריך את המסלול ליומיים. במקרה הזה ישנים ב-Mangatepopo Hut (יש מקום ל-20 איש), שאליה צריך להזמין מקום מראש אם אתם מטיילים בעונת ה-Great Walks (לפרטים נוספים על לינה בתוך הפארק, ראו 'הכנות לטרק').

יש כמה מקומות ששווה לשקול לישון בהם לפני הטרק, הבחירה תלויה באיזה מסלול תעשו ומהי נקודת ההתחלה שלו, באופן ההגעה שלכם לתחילת הטרק כאשר עושים הטונגרירו קרוסינג (ראו פירוט תחת 'איך להגיע'), מאיזה כיוון אתם מגיעים ובתקציב. כאן יופיע פירוט על הוסטלים ואתרי קמפינג, אך באזור יש גם אפשרויות לינה בבתים פרטיים של אנשים דרך HIT/חיבורים/Couch Surfing (פרטים נוספים על האופציות האלה בכתבה הראשית על ניו זילנד).

אם אתם מתכננים לעשות את הטונגרירו קרוסינג ולקחת שאטל לתחילת המסלול, תוכלו להגיע מטאופו, מטורנגי, (Turangi) ומ-National Park ומקומות לינה אחרים הקרובים לפארק הלאומי שמציעים גם הם שירותי שאטל. כדאי לדעת שטאופו מעט רחוקה (כשעה וחצי נסיעה לתחילת המסלול) ומומלץ לישון קרוב יותר. אם תתכננו להגיע לאזור למטרות סקי בחורף, שריינו לינה זמן רב מראש.

מקומות לינה בטורנגי

Extreme Backpackers – זהו הוסטל ממש נחמד לתרמילאים שמציע גם שירותי שאטל למסלול הטונגרירו קרוסינג. אפשרות הלינה הזולה ביותר היא בחדרים משותפים בעלות של 26$ לאדם ללילה, ואם אתם חברי BBH בעלות של 23$ לאדם ללילה. יש גם אפשרות לישון בחדרים זוגיים שיהיו יקרים יותר. השירותים והמקלחות משותפים למי שישן ב-dorms, יש סלון משותף, מטבח משותף וחצר.

מקומות לינה ב-Ohakune

אם אתם מגיעים מכיוון דרום, תוכלו לישון לילה לפני בעיירה Ohakune, דרומית לפארק, שם יש מספר מקומות לינה לתרמילאים, ביניהם:

LKNZ Backpackers – בית הארחה עם מגוון רחב של אפשרויות לינה, חדרים פרטיים, חדרים משותפים (החל מ-26$ ללילה לאדם) וקמפינג (16$ לאוהל ללילה). יש להם דיל למי שיוצא לטונגרירו קרוסינג שכולל התחייבות ליומיים לינה, עם הסעות הלוך ושוב, ארוחת צהריים ומסלול ועוד בעלות של 44$ ללילה. במקום יש את כל המתקנים שצריך, מטבח משותף, שירותים ומקלחות משותפים למי שישן באוהל וב-dorms. במתחם בית ההארחה יש גם בית קפה.

Station Lodge (גם: Ohakune YHA) – ישנו הוסטל יש YHA בתוך הלודג'. הלינה הזולה ביותר תהיה בחדרים משותפים בעלות של 28$ לאדם ללילה (לחברי YHA/HI יש הנחה של עשרה אחוזים). במקום עם אווירה נעימה, עם מטבח וסלון משותפים.

גם ממערב לפארק יש כמה אפשרויות לינה נוספות:

Discovery Lodge Tongariro – מתחם שנמצא בסמוך לתחילת מסלול הטונגרירו קרוסינג שמציע, מלבד ללינה, גם שירותי שאטל מוקדמים לתחילת המסלול החל מ-5:45 בבוקר כך שתוכלו ליהנות מהמסלול כשאינו עמוס במטיילים, וכמובן, גם שירותי איסוף חזרה ללודגמה. ישנה אפשרות לינה בקמפינג תמורת 16$ לאדם ללילה, או בחלקת חשמל לקמפרוואן תמורת 18 דולר לאדם ללילה. המחירים מתייקרים כשמדובר בחדרים. יש מטבח, שירותים ומקלחות משותפים.

  • כתובת: State Highway 47, Whakapapa, מעט דרומית מכביש הגישה לתחילת הטרק.
  • טלפון: 64-7-8922744+, או שיחת חינם בתוך ניו-זילנד במספר 0800-122122
  • מייל: [email protected]
  • אתר אינטרנט: www.discovery.net.nz

מקומות לינה ב-National Park Village

ישנו כפר בשם National Park Village שנמצא בהצטלבות הכבישים 4 ו-47, ממערב לפארק, וגם בו ובסמוך אליו יש כמה אפשרויות לינה:

The Crossing Backpackers – הוסטל לתרמילאים שזכה בשנת 2015 בתעודת הצטיינות של Trip Advisor. ההוסטל לא ממוקם בתוך עיירה, ואם אתם בלי רכב הם יכולים לאסוף אתכם מתחנת האוטובוס הקרובה בתיאום מראש. למי שישן לפחות לילה אחד בהוסטל הם מספקים שירותי הסעה ואיסוף למסלול הטונגרירו קרוסינג בעלות של 38$ לאדם, כולל שימוש במתחם ההוסטל, גם במקלחות ובספא, עד השעה 20:00. הלינה הזולה ביותר תהיה בחדרים משותפיםבעלות של 26$ לאדם ללילה.

National Park Backpackers – החדרים הזולים ביותר הם המשותפים והמחירים ינועו בין 29-31$ לאדם ללילה (לחברי BBH המחירים בין 25-27$). ישנם חדרים זוגיים/לשלושה שיהיו משמעותית יקרים יותר.

  • כתובת: 4 Findlay St., National Park Village
  • טלפון: 64-7-8922870+
  • אתר אינטרנט: www.bbh.co.nz

Adventure Lodge & Motel – מציע לאורחיו בין היתר, מטבח, פינת אוכל, עמדת בר-בי-קיו, גישה לאינטרנט, מקלחות ושירותים. אפשרות הלינה המתאימה ביותר למטיילים כאן היא בחדר dorm, בעלות 30$ ללילה לאדם. שדרוגים לחדרים אפשריים, אך מטבע הדברים במחירים גבוהים יותר.

אתרי הקמפינג הקרובים לפארק הינם

Mangahuia Campsite – קמפינג של DOC עם 21 מקומות ללא חשמל (non-powered/tent sites), אין צורך להזמין מקום מראש, ברמה standard בעלות של 6$ לאדם ללילה. מיקום: Off SH47, 6 ק”מ מזרחית לנאשיונל פארק.

Mangawhero Campsite – קמפינג של DOC עם 12 מקומות ללא חשמל (non-powered/tent sites), אין צורך להזמין מקום מראש, ברמה standard בעלות של 6$ לאדם ללילה. מיקום: Ohakune Mountain Road, שני ק”מ מהעיירה Ohakune

מידע על המתקנים באתרי הקמפינג של ה-DOC  » 

A Plus Lodge – הוסטל בטורנגי שאפשר גם להקים בו אוהל בעלות של 13$ לאוהל, ו-10$ לחברי מועדון BBH. כתובת: 41 Iwiheke Place, Turangi

באזור הפארק ישנם כמה אתרי קמפינג של Holiday Park ו-Top 10 Holiday Park שהינם אתרי קמפינג יקרים משמעותית מאתרי הקמפינג של DOC, אך יש בהם את כל המתקנים שצריך. מיקומים: Whakapapa Village, Ohakune ובסמוך לצומת הכבישים 46 ו-47.

טרקים נוספים

ישנם הרבה טרקים נוספים בפארק הלאומי טונגרירו מלבד הטונגרירו קרוסינג, אז אם בא לכם להמשיך לטייל באזור היפה הזה, שווה לשקול לעשות את אחד המסלולים הארוכים בפארק עליהם יפורט כאן, כמו כן, יש הרבה מסלולי יום קצרים או ארוכים נוספים. באתר של DOC תוכלו למצוא מידע על כל המסלולים בפארק ועל מסלולים היוצאים מהכפר Whakapapa.

Tongariro Northern Circuit

אורך המסלול: 43.1 ק"מ, מסלול מעגלי שכולל בתוכו את מרבית ממסלול הטונגרירו קרוסינג

משך המסלול: 3-4 ימים

נקודת התחלה וסיום: Whakapapa Village, ליד Skotel Alpine Resort. נהוג ללכת את המסלול עם כיוון השעון. לפרטים על הגעה לתחילת טרק היכנסו ללינק הזה באתר של DOC.

בקתות לאורך המסלול: לאורך המסלול יש שלוש בקתות של ה-DOC: Mangatepopo Hut (ל-20 איש), Oturere Hut (ל-26 26 איש) ו-Waihohonu Hut (ל-28 איש). מחיר הלינה במהלך העונה הינו 32$ ללילה בבקתה ו-14$ בקמפינג, ומחוץ לעונה המחיר הינו 15$ ללילה בבקתה ו-4$ בקמפינג. מכיוון שזהו Great Walk, אם אתם מתכננים להגיע במהלך העונה (מסוף השבוע השלישי באוקטובר ועד סוף אפריל) יש להזמין מקום בבקתות הרבה זמן מראש כי המקומות נתפסים במהרה מרגע פתיחת ההרשמה, התשלום נעשה בעת ההזמנה.

אם אתם תעשו את המסלול מחוץ לעונה, הבקתות והקמפינג פועלים על בסיס מקום פנוי ואין צורך להזמין מקום מראש. במקרה הזה משלמים בבקתה עם כרטיסי בקתות (Hut Tickets) או עם 'מנוי' (Backcountry Hut Pass), שעשוי לצאת לכם יותר משתלם וזה תלוי בכמה מסלולים אתם מתכננים לעשות. הנה הסבר נוסף באתר לשל DOC על הזמנת בקתות במסלול.

המסלול עובר דרך תוואי שטח ייחודי מרהיב של מכתשים וולקאניים ועמקי קרחונים. הוא מקיף את הר הגעש נגאורוהו ומתחבר למרבית ממסלול הטונגרירו קרוסינג, שבו נכללים המכתש האדום, אגמי הטורקיז (Emerald Lakes) ונופים מרהיבים נוספים. כחלק מהמסלול הזה קל יותר לצרף טיפוס להר טונגרירו או להר נגאורוהו במהלך יום ההליכה השני, וזאת בשונה מהטונגרירו קרוסינג שהינו מלכתחילה מסלול ארוך יותר משמעותית ולכן קשה לשלב במהלכו טיפוס לאחד מהרי הגעש הללו. להלן מסלול הטיול בחלוקה לימים:

יום 1 – מהכפר Whakapapa עד לבקתת Mangatepopo: שלוש עד חמש שעות, 8.5 ק"מ. המסלול מתחיל בסמוך למרכז המבקרים בכפר Whakapapa (בגובה 1,119 מטר) שנמצא בתוך גבולות הפארק, מדרום-מערב להר נגאורוהו. בעשרים הדקות הראשונות, המסלול משותף למסלול Lower Taranaki Falls track. זהו יום הליכה ברמת קושי קלה לצדו המערבי של הר נגאורוהו, ההליכה בחלקה מישורית וישנן כמה עליות וירידות מתונות. בסוף היום הזה מתחבר המסלול למסלול הטונגרירו קרוסינג עם ההגעה לבקתת Mangatepopo (בגובה 1,190 מטר).

יום 2 מבקתת Mangatepopo לבקתת Oturere: חמש שעות, 12.8 ק"מ. יום ההליכה השני משותף ברובו למסלול הטונגרירו קרוסינג והוא היום הקשה ביותר במסלול. המסלול מתחיל לאורך Mangatepopo Valley עד ל-Soda Springs, אך על מנת להגיע למעיינות הקרים ולמפל עצמם יש לרדת מהמסלול הראשי ולחזור אליו באותה הדרך המסומנת (כחצי שעה הליכה הלוך ושוב מהמסלול הראשי, המסלול מסומן).

לאחר מכן, יש עלייה של כשעה (200 מטר בגובה) אל עבר המכתש הדרומי (South Crater), שממנו יש פיצול למסלול המשנה הר נגאורוהו. לאחר מכן יש עלייה נוספת של כשעה עד המכתש האדום (Red Crater), הנקודה הגבוהה ביותר בטרק (1,886 מטר). מעט לפני המכתש האדום יש פיצול למסלול המשנה לפסגת הר טונגרירו. משם המסלול נמצא רובו בירידה, עוברים דרך שלושה אגמים טורקיזים-ירקרקים יפהפיים (1,695 מטר), מקום מעולה להפסקת צהריים. מהאגם התחתון מתפצל המסלול מהטונגרירו קרוסינג ויורד בתלילות לאורך כחמישה ק"מ (הליכה של כשעה וחצי) לעמק Oturere, שם נמצאת הבקתה (1,360 מטר). ליד הבקתה בסוף היום הזה יש מפל נחמד שמתאים לרחצה קפואה בימים החמים ולאמיצים.

מסלולי המשנה האפשריים ביום זה הם: Soda Springs (כחצי שעה הלוך ושוב מהמסלול הראשי), הר טונגרירו (כשעתיים הלוך ושוב מהמסלול הראשי), הר נגאורוהו (כשלוש שעות הלוך ושוב מהמסלול הראשי) והאגם הכחול ופתחי הקיטור הגעשיים של Te Maari (שעה וחצי עד שעתיים הלוך ושוב מהמסלול הראשי). על מנת להגיע לאגם הכחול ולפתחי הקיטור והעשן הגעשיים, יש להמשיך עם מסלול הטונגרירו קרוסינג, כאשר פתחי הקיטור נמצאים אחרי שעוברים את האגם לקראת תחילת הירידה. משם צריך לחזור חזרה באותה הדרך עד לפיצול המסלולים ליד האגם התחתון ב-Emerald lakes (פירוט אודות הטיפוס להרי הגעש נמצא תחת 'מסלול הטרק').

יום 3 – מבקתת Oturere לבקתת Waihohonu: שלוש שעות, 7.5 ק"מ. מסלול היום השלישי עובר מספר ערוצי נחל וואדיות, הוא במגמת ירידה אך לכל האורך יש עליות וירידות, כאשר האחרונה היא התלולה ביותר ולאחריה יש גם ירידה תלולה עד ההגעה לבקתת Waihohonu (בגובה 1,150 מטר).

יום 4 – מבקתת Waihohonu לכפר Whakapapa: חמש שעות, 14.3 ק"מ. מסלול היום הרביעי נמשך לאורך הצלע הדרומית של הר נגאורוהו. מעט לאחר תחילת המסלול יש אפשרות ללכת לראות את הבקתה הראשונה שהוקמה בפארק בשנים 1903/4 שאינה בשימוש יותר (Historic Waihohonu Hut), כעשר דקות הליכה הלוך ושוב מהמסלול הראשי.

המסלול מתחיל בהליכה לאורכו של ערוץ הנחל Waihohonu המטפס לעבר אוכף בשם Tama Saddle. מנקודה זו, שנמצאת בערך באמצע המסלול, יש אפשרות לעשות מסלול משנה אל שני אגמי מכתש (Upper & Lower Tama lakes). האגם התחתון (1,200 מטר) נמצא רק כעשרים דקות הליכה הלוך ושוב מהמסלול הראשי, בעוד שהמסלול לאגם העליון (1,314 מטר) הנו בעלייה תלולה וייקח כשעה וחצי הלוך ושוב מהמסלול הראשי.

מפיצול המסלולים הזה, ההליכה עד סוף המסלול בכפר Whakapapa היא של כשעתיים, כאשר בהמשך המסלול יש אפשרות לעשות מסלול משנה נוסף מומלץ ביותר למפלי טרנקי (Taranaki Falls). תוכלו לבחור האם ללכת במסלול העליון (Upper Track) או התחתון (Lower Track), שמובילים שניהם לכפר Whakapapa בהליכה של כשעה מהפיצול מהמסלול הראשי.

לפרטים נוספים על המסלול כנסו לברושורים של DOC: כמו ה-Track Guide ו-Tongariro Northern Circuit, ולמפה טופוגרפית של המסלול.

טיפוס למכתש הר רואפהו (Mt. Ruapehu Crater Climb)

אורך המסלול: עשרה ק"מ הלוך ושוב מהכפר Iwikau, שנמצא בסוף Bruce Road, הכביש שממשיך את כביש מספר 48 לאחר הכפר Whakapapa. ניתן לקצר את המסלול בשלושה ק"מ (כשעתיים הליכה) אם לוקחים את רכבל הסקי מהכפר Iwikau עד ל-Knoll Ridge.

משך המסלול: שבע שעות או חמש שעות, בהתאמה.

הר רואפהו המתנוסס לגובה של 2,672 מטר הוא יעד מצוין לטיפוס לאוהבי האתגר המנוסים בטיפוס הרים, ושיאו בהגעה ל-Dome Ridge, הנקודה הגבוהה ביותר במסלול משם אפשר לראות את המכתש ולזכות בנופים מרהיבים לכל עבר.

זהו מסלול שאינו מסומן ויש להצטייד במפה (New Topo 1:40,000 Mount Ruapehu), בציוד טיפוס ובחושי ניווט טובים. אם אתם רוצים לעשות את המסלול, אך חוששים מהאתגר, מומלץ להצטרף לאחד הטיולים המודרכים. אם אתם בוחרים לצאת עצמאית למסלול היוועצו טרם היציאה לגבי מסלול עדיף במרכז המבקרים, מכיוון שנתיב ההליכה הכדאי משתנה בין העונות ותלוי במצב השלגים. בכל אופן, אם אתם רואים כי הרכבלים לא פועלים וכי לא מוציאים טיולים מודרכים באותו היום זהו סימן אזהרה לתנאי מזג-אוויר ותנאים געשיים מסוכנים ואין לצאת למסלול. למידע מפורט על המסלול היכנסו ללינק הזה באתר של DOC.

טרק מסביב להר רואפהו (Round The Mountain Track)

אורך המסלול: 66.2 ק"מ, מסלול מעגלי המקיף את הר הגעש רואפהו, ניתן לעשותו בשני כיווני ההליכה

משך המסלול: ארבע עד שישה ימים. ישנה גם אפשרות לעשות חלק מהמסלול וללכת מהכפר Whakapapa עד לכביש Ohakune Mountain Road ולבחור ללכת או במסלול המקיף את ההר מצפון וממזרח (שלושה ימי הליכה), או במסלול המקיף את ההר ממערב (יומיים הליכה). במקרה כזה, צריך לארגן איסוף מראש מהכביש הזה.

זהו מסלול שמתאים למי שמחפש לחוות את הטבע והנופים של הפארק בשקט, ללא המוני התרמילאים שמגיעים לעשות את הטונגרירו קרוסינג ואת ה-Northern Circuit. אמנם לאורך כל המסלול הולכים למרגלותיו של הר הגעש האדיר רואפהו, אך תוואי הדרך, הצמחייה והנופים מגוונים. ניתן ללכת את המסלול לאורך כל השנה מכיוון שאינו עולה לגבהים, אך הכי מומלץ לצאת אליו בין החודשים דצמבר ועד מרץ. לאורך המסלול יש שש בקתות, חמש מהן מוגדרות כ-Backcountry Huts ופועלות על בסיס מקום פנוי, בקתת Waihohonu מוגדרת כ-Great Walk Hut ובמהלך עונה (סוף השבוע השלישי באוקטובר ועד תחילת יוני) צריך להזמין אליה מקום מראש. למידע מפורט על המסלול היכנסו ללינק הזה באתר של DOC »

איך להגיע

חברות הסעה שונות מציעות שירות הסעה מטאופו, טורנגי, National Park ועוד, אל נקודת ההתחלה של הטרק ואיסוף מנקודת הסיום כשתסיימו. עליכם להירשם להסעה מוקדם ככל שתוכלו על מנת להבטיח בה את מקומכם. דאגו לחשב מראש באיזה זמן משוער לדעתכם תגיעו לנקודת הסיום עם מקדם ביטחון לכל צרה שלא תבוא – לא תרצו לרוץ את סיום הטרק, וההסעות לא תמיד ממתינות למאחרים.

המחירים של שירותי השאטל פחות או יותר דומים בין החברות: הסעה הלוך ושוב מטאופו עולה 60-65$ לאדם, הסעה הלוך ושוב מטורנגי עולה 45$ לאדם, יש אפשרות לנסוע רק בכיוון אחד בעלות של 30$ לאדם. הסעה מ-National Park עולה 35$ הלוך ושוב או 25$ לכיוון אחד. מלבד חברות ההסעה, מרבית ההוסטלים באזור מספקים שירותי שאטל עצמאיים, לעיתים כחלק מדיל משתלם למי שישן בהוסטל לילה או שניים. להלן פרטים של מספר חברות הסעה:

Tongariro Expeditions – חברה הממוקמת בטאופו שמארגנת שירותי שאטל ממספר מקומות וטיולים מודרכים.

Extreme Backpackers – זהו הוסטל בטורנגי שמציע גם שירותי שאטל למסלול.

Adventure HQ – חברה שמארגנת שירותי שאטל ממספר מקומות וטיולים מודרכים.

Tongariro Alpine Crossing – שירות הסעות מ-National Park למסלול הטונגרירו קרוסינג.

האופציה הנוחה ביותר לבעלי רכב היא להחנות בחנייה שבסיום המסלול, ומשם לקחת שאטל לתחילת המסלול, כך שתסיימו את טרק ותגיעו ישר לרכבכם. בחנייה הזו יש שומר לאורך היום, כך שאין סכנה שיפרצו לרכב. אם אתם קבוצה של תרמילאים עם שתי מכוניות, אפשר לשים מכונית אחת בסוף המסלול ואז לנסוע לתחילת המסלול, ובסוף לנסוע לאסוף את המכוניות שהשארתם בהתחלה. זוהי אולי אופציה זולה, אבל עם אופרציה קצת מטרטרת.

אם אתם ישנים בעיירה סמוכה לתחילת המסלול אצל חברים, ב-Couch Surfing, חיבורים או HIT, לעתים המארחים יציעו להקפיץ אתכם לתחילת המסלול תמורת תשלום כלשהו, ובחזור אפשר לתפוס טרמפים יחסית בקלות, רק שימו לב כמובן עם מי אתם עולים לטרמפ.

מזג אוויר

החודשים הכי טובים לעשות את הטרק הם דצמבר עד פברואר (חודשי הקיץ), אבל בהתאם לתנאי מזג-האוויר אפשר לעשות את המסלול גם בשולי העונה. אפשרי לעשות את המסלול גם בחודשי החורף, יוני עד אוגוסט, כשכל האזור מושלג, אבל אם אין לכם ניסיון וציוד מתאים להליכה על קרחונים ובתנאי מזג-אוויר כאלו, הצטרפו לאחד הטיולים המודרכים החורפיים ובטוח תהיה לכם חוויה מדהימה (אבל קצת יקרה). לפרטים נוספים על הטרק בחורף כנסו ללינק הזה באתר של DOC »

שימו לב שמזג האוויר בפארק הלאומי טונגרירו אינו צפוי ויכול להשתנות במהרה גם במהלך חודשי הקיץ. עשויים לרדת גשמים ושלג לאורך כל השנה, ולכן חשוב להיערך למסלול בהתאם מבחינת ציוד. גם אם נראה שתפסתם יום יפה לטיול תמיד צריך להתכונן למזג אוויר קשה, ולכן ככלל, תמיד קחו אתכם מעיל ומכנסי גשם טובים, ביגוד חם, כיסוי גשם לתיק, מקלות הליכה וכל ציוד נוסף שתראו לנכון לקחת.

התעדכנו מול ה-DOC בטרם היציאה שמזג האוויר אכן מאפשר טיול במסלול, מהסיבות להלן:

  • כדי שלא תטיילו בערפל מוחלט – זה לא בטיחותי ובקושי תחזו בנוף, אם בכלל.
  • במקרים מיוחדים או בתחזית ידועה מראש – ייסגר הטרק לכניסת מטיילים ובמקרים קיצוניים (שכיח!) – יפונו מטיילים מהטרק.

ניתן להתעדכן גם מול השירות המטאורולוגי (Met Service):

נותני שירותים

לשכת תיירות

שנם כמה מוקדים למידע אודות הפארק:

מרכז המבקרים של הפארק הלאומי טונגרירו – הכתובת שלכם לקבלת מידע מנציגים מנוסים שיסייעו לכם עם מידע אודות המסלולים שבמרחבי הפארק, לקבל/לקנות מפות שונות של הפארק, להירשם לאתרי הלינה אם בחרתם בכך (כל עוד הם פתוחים למטיילים) וכמובן תחזית מזג האוויר העדכנית. במקום יש גם תצוגות בנוגע להיסטוריה התרבותית והטבע של הפארק.

  • כתובת: Whakapapa Village, State Highway 48, Mount Ruapehu
  • שעות פתיחה: 8:00-17:00, כל יום. סגור בחג המולד
  • טלפון: 64-7-8923729+
  • מייל: [email protected]
  • אתר אינטרנט: www.doc.govt.nz

i-Site Visitor Centre Taupo – סניף לשכת המידע לתיירים ממוקם במרכז העיר טאופו, כמעט על שפת האגם ויספק לכם את כל המידע הדרוש על טרקים בפארק הלאומי טונגרירו, מזג אוויר, הוסטלים ואטרקציות נוספות באזור.

  • כתובת: 30 Tongariro St., Taupo
  • שעות פתיחה: 8:30-17:00 כל יום, סגור בחג המולד
  • טלפון: 64-7-3760027+, ולשיחת חינם בתוך ניו זילנד חייגו למספר 0800-525382
  • מייל: [email protected]
  • אתר אינטרנט: www.greatlaketaupo.com/taupo-i-site

i-site Visitor Center Turangi – סניף של לשכת המידע לתיירים בעיירה Turangi שנמצאת דרומי לאגם טאופו, וצפונית לפארק הלאומי טונגרירו.

  • כתובת: Ngawaka Place, Turangi
  • שעות פתיחה: 8:30-17:00 כל יום, סגור בחג המולד
  • טלפון: 64-7-3868999+ ולשיחת חינם בתוך ניו-זילנד חייגו למספר 0800-288726
  • מייל: [email protected]
  • אתר אינטרנט: www.greatlaketaupo.com/turangi-i-site

(i-site Visitor Center Ruapehu (Ohakune – סניף של לשכת המידע לתיירים בעיירה Ohakune, בסמוך לפארק הלאומי טונגרירו מדרום-מערב.

i-site Visitor Center Taumarunui – סניף של לשכת המידע לתיירים בעיירה Taumarunui, צפון-מזרחית מהפארק הלאומי טונגרירו. כדאי להגיע לכאן רק אם זה במקרה בדרך שלכם, מרבית התרמילאים לא עוברים דרך העיירה הזו.

משטרת תיירים

ניתן לפנות למשטרה לעזרה וסיוע בשיחת חינם לטלפון החירום 111. הנה מפה המציגה את תחנות המשטרה ואת אתרי ה- i-site בכל ניו-זילנד, כאשר תחנת המשטרה הקרובה ביותר לטרק נמצאת בעיר טאופו, בכתובת: 21 Story Place, ובטלפון: 64-7-3786060+.

חברות טיולים

אין צורך בהדרכה על מנת לעשות את הטונגרירו קרוסינג ומרבית המסלולים האחרים בפארק במהלך הקיץ. שווה לשקול לצאת עם קבוצה אם מדובר במסלול למכתש הר רואפהו בכל עונות השנה או במסלול הטונגרירו קרוסינג במהלך החורף. יש כמה חברות טיולים שמוציאות טיולים מאורגנים בפארק הלאומי טונגרירו, חלקן גם מציעות שירותי שאטל והפרטים שלהן נמצאים תחת 'איך להגיע'. חברה מומלצת נוספת היא:

Adrift – חברה שמוציאה טיולים בפארק הלאומי, אך גם טיולי רכיבת שטח ושייט קאנו בנהר וואנגאנוי (Wanganui River Canoeing).

כסף

לאורך המסלול אין על מה להוציא כסף כך שלא צריך להוציא במיוחד לקראת המסלול. במרבית העיירות שבסביבה יש כספומטים או בנקים למשיכת מזומנים.

בית חולים

בית החולים המרכזי בסביבה הינו Taupo Hospital:

  • כתובת: Kotare St., Taupo
  • טלפון: 64-7-3761000+
  • אתר אינטרנט: www.lakesdhb.govt.nz

בטיחות ואזהרות

כבכל מסלול הליכה וטרק, היצמדו לשביל ואל תסטו ממנו לעולם, אין ללכת בשעות החשיכה, צריך לברר לפני היציאה האם מזג האוויר טוב לטיול (ראו 'מזג אוויר') וכדאי להגיע למסלול כמה שיותר מוכנים. כלומר, דעו מראש מהו האתגר הפיזי העומד בפניכם, כך שתבינו האם אתם במצב הפיזי המתאים לעשות את המסלול. שימו לב כי כל זמני ההליכה הרשומים כאן הם משוערים, ללא עצירות והפסקות לאורך הדרך, והם כמובן ישתנו בהתאם לקצב ההליכה שלכם. ודאו שיש ברשותכם את כל הציוד המתאים לטרק, כולל מספיק מים ואוכל, ספרו לפחות לאדם אחד שאינו יוצא אתכם למסלול מה התכניות שלכם והשתדלו לצאת עם מכשיר פלאפון עם קליטה.

לכל בעיה במסלול, אזהרה או עניין בטיחותי, ניתן להתקשר בחינם לקו החירום של DOC במספר: 0800-362468

קישורים רלוונטיים

לתחילת הכתבה

תודה למאורי הירש שעזרה בהכנת הכתבה.

יעדי הכתבה

כתבות מומלצות עבורך על האי הצפוני

אטרקציות בהאי הצפוני

מלונות ומקומות לינה בהאי הצפוני

הזמנת חופשה להאי הצפוני

חדשות התיירות והתעופה

המיוחדים שלנו

קצת השראה לטיול הבא

ביטוח נסיעות לחו"ל

מתארגנים לטיול: ציוד, ביגוד, המלצות וטיפים לדרך

קרוזים והפלגות נופש

חופשת כריסמס 2024 - יעדים, שווקי חג מולד מומלצים ושופינג

מגזין החיים הטובים: לייפסטייל והשראה לחופשה

עפים על העולם: כל מה שצריך לטיול תרמילאים

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

הטיפים הכי נצפים השבוע

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

ביטוח נסיעות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 14 שעות
זוהתה נפילה בנתב"ג; דוברות רש"ת ואל על בהודעות חריגות לאייטם המלא
זוהתה נפילה בנתב"ג; דוברות רש"ת ואל על בהודעות חריגות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 15 שעות
עד 50% הנחה: מצאנו את המבצע הכי משתלם בשופינג IL לאייטם המלא
עד 50% הנחה: מצאנו את המבצע הכי משתלם בשופינג IL
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 16 שעות
נתיב חדש לארה"ב: אייר פראנס תפעיל טיסות ליעד הפופולרי לראשונה מזה עשור לאייטם המלא
נתיב חדש לארה"ב: אייר פראנס תפעיל טיסות ליעד הפופולרי לראשונה מזה עשור
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
מה קרה לאטרקציה הכי מפורסמת ברומא? לאייטם המלא
מה קרה לאטרקציה הכי מפורסמת ברומא?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לרגל יום הבחירות האמריקאי: קבלו את 10 המדינות הכי לא בטוחות בארה"ב לשנת 2024 לאייטם המלא
לרגל יום הבחירות האמריקאי: קבלו את 10 המדינות הכי לא בטוחות בארה"ב לשנת 2024
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
למרות ביטולי חברות התעופה הזרות: החברה הזו הוסיפה קו טיסות חדש מתל אביב החל מנובמבר לאייטם המלא
למרות ביטולי חברות התעופה הזרות: החברה הזו הוסיפה קו טיסות חדש מתל אביב החל מנובמבר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
סכנה קיצונית לתושבים ולמבקרים: אזהרה דרמטית לעיר האירופאית האהובה לאייטם המלא
סכנה קיצונית לתושבים ולמבקרים: אזהרה דרמטית לעיר האירופאית האהובה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
רק 99$ לטיסה הלוך חזור: TUS AIRWAYS יוצאת במבצע בלעדי למהירי החלטה לאייטם המלא
רק 99$ לטיסה הלוך חזור: TUS AIRWAYS יוצאת במבצע בלעדי למהירי החלטה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
הבשורה המשמחת של חברת התעופה הישראלית החדשה לאייטם המלא
הבשורה המשמחת של חברת התעופה הישראלית החדשה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
נתראה בפסח? אמריקן איירליינס ביטלה את כל הפעילות בישראל עד חודש אפריל לאייטם המלא
נתראה בפסח? אמריקן איירליינס ביטלה את כל הפעילות בישראל עד חודש אפריל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
טסים לארה"ב? אל תפספסו - כך תמצאו טיסה במחיר משתלם בזמן המלחמה! לאייטם המלא
טסים לארה"ב? אל תפספסו - כך תמצאו טיסה במחיר משתלם בזמן המלחמה!
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
לא רק וינה ופריז: אלו שווקי חג המולד שעדיין לא ביקרתם בהם לאייטם המלא
לא רק וינה ופריז: אלו שווקי חג המולד שעדיין לא ביקרתם בהם
הפלגות נופש חלומיות
הפלגות נופש חלומיות
קבלו השראה לקרוז הבא שלכם! הפלגות נופש חלומיות
הפלגות נופש חלומיות
לכתבה המלאה
הפלגות נופש חלומיות
קבלו את המדריך האולטימטיבי לקרוזים והפלגות נופש לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
הפלגות נופש חלומיות
יוקרה על המים: 7 קרוזים ששווה לכם להכיר לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
הפלגות נופש חלומיות
הפלגה ליוון - כל מה שחשוב לדעת לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
חופשת כריסמס 2024
חופשת כריסמס 2024
התקופה הכי קסומה לצאת לחופשה חופשת כריסמס 2024
חופשת כריסמס 2024
לכתבה המלאה
חופשת כריסמס 2024
8 יעדים נוצצים ומומלצים לחופשת חנוכריסמס באירופה לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
חופשת כריסמס 2024
10 שווקי כריסמס מומלצים במיוחד! לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
חופשת כריסמס 2024
כל מה שאסור להחמיץ בלונדון בחג המולד לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
חופשת כריסמס 2024
שוק חג המולד האייקוני שברחבת כיכר עיריית וינה (Rathausplatz) לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לאן טסים עכשיו?
לאן טסים עכשיו?
קבלו השראה לחופשה הבאה שלכם לאן טסים עכשיו?
לאן טסים עכשיו?
לכתבה המלאה
לאן טסים עכשיו?
הריזורט המושלם שהילדים יעופו עליו בחו"ל לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לאן טסים עכשיו?
יוצאים לקרוז משפחתי וחווייתי עם הילדים לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לאן טסים עכשיו?
קבלו את היעדים הכי מושלמים לתקופת החגים לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
טיסות זולות ברגע האחרון
טיסות זולות ברגע האחרון
מצאנו לכם את הטיסות הסודיות הכי זולות טיסות זולות ברגע האחרון
טיסות זולות ברגע האחרון
טיול תרמילאים
טיול תרמילאים
עפים על העולם: כל מה שצריך לטיול תרמילאים בחו"ל טיול תרמילאים
טיול תרמילאים
לכתבה המלאה
טיול תרמילאים
מסע שלם על הגב: כל מה שצריך לטיול תרמילאים בחו״ל לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
טיול תרמילאים
הטרנד החדש של התרמילאים: המלצות ליעדים לטיול ביניים בלתי נשכח לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
מגזין לייף סטייל
מגזין לייף סטייל
כל מה שצריך כדי לצאת לחופשה בסטייל מגזין לייף סטייל
מגזין לייף סטייל
מפרגנים וטסים
מפרגנים וטסים
טסים למדינות שתומכות בישראל מפרגנים וטסים
מפרגנים וטסים
לכתבה המלאה
מפרגנים וטסים
הן משלנו: 7 מדינות תומכות ישראל לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
מפרגנים וטסים
ידידת אמת: המדינה הכי ירוקה באירופה מחכה לתיירים מישראל לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
מפרגנים וטסים
זה היעד היפהפה שישמח לארח כמה שיותר ישראלים לכתבה המלאה
לכתבה המלאה