שלום לכולם
לאחר שנה מאז חזרנו מאוסטרליה ,עדין היבשת הנפלאה הזו בלבנו.
רכזתי עבורכם המטיילים רשימה של אתרים ומסלולים שאם תבחרו לבקר/לטייל בהם לא תתאכזבו .
אתרים ומסלולים מומלצים באוסטרליה – רונית בין
שבעה וחצי חודשים באוסטרליה סיפקו לנו חוויה מרתקת ,חוויה של פעם בחיים שהתחילה בחלום שנרקם יותר מ- 10 שנים (כשנגיע לגיל המתאים ...) .
ב-1.10.2011 יצאנו אל הטיול הגדול של הרבה ..הרבה...הרבה...אחרי הצבא .
הטיול שלנו תקיים בין החודשים אוקטובר 2011 ליולי 2012 (מתוכם חודשיים וחצי בניו זילנד- דצמבר 2011 עד אמצע פברואר 2012 , זאת לכתבה נפרדת)
הטיול שלנו באוסטרליה הקיף את כל היבשת מסידני לכיוון דרום וחזרה לסידני וכלל גם את טזמניה והמרכז האדום .
ת.ז : מי אנחנו ? זוג שמרבה לטייל בעולם במסלולים חווייתיים בכל דרגות הקושי כיום בני 63 ו-52 .
( 3 טיולים שלנו פרסמו עד כה באתר למטייל : סלובקיההדולומיטים –צפון איטליה הפירנאים
התניידות : ב –MOTORHOME שנרכש ונמכר בסידני .
הצטיידות בסיסית :מקלות הליכה , חותלות ( יספקו הגנה מפני עלוקות , נחשים והרבה בוץ ) ,מלח – נגד עלוקות (קצת מלח על העלוקה היא מתכווצת מרפה מאחיזתה ונושרת מעצמה ) חומר נגש יתושים/זבובים /זבובי חול (חומר מקומי) , כובע עם רשת שמגנה על הפנים מפני הטרדות של מעופפים .
בגדים תרמיים (יש אזורים מאד קרים (תלוי בעונת הנה) שהטמפרטורה בלילה הגיעה ל 10- מעלות .
קרם הגנה – השמש אינה מרחמת
מה בכתבה ? הצעות למסלולים ואתרים ברחבי היבשת האוסטרלית .
מיקוד במסלולים ואתרים מחוץ למסלול המטוייל (בעיקר ע"י המטייל הישראלי ) .
התייחסות לאתרים/מסלולים ידועים רק בדגשים מיוחדים .
לכן : לא תמצאו כאן את שלל המקומות ,המסלולים והאתרים היותר פופלריים באוסטרליה, על כך
כתבו אין סוף כתבות, טיפים ועוד ... כן תמצאו הרבה מקומות ואתרים המוזכרים (אך עדין לא כולם) ב-lonely planet אך לא בהכרח בדגש מיוחד ,אלה הומלצו ע"י לשכות המידע המקומיות .
אם רוצים לצאת מהקופסה כדאי מאד להיעזר בלשכות המידע המקומיות וגם אלו הקטנות , ברוב המקרים תצאו נשכרים.
·המסלולים והאתרים מגוונים ובדרגות קושי שונות כך שמסלולים למיטיבי לכת אינם בהכרח עניין של גיל אלא של כושר .
חלוקת הטיול לפי חודשי השנה :
New South Wales- חודש אוקטובר 2011 וסוף יוני אמצע יולי 2012
VICTORIA - סוף אוקטובר –תחילת נובמבר2011 ופברואר 2012
TASMANIA – נובמבר תחילת דצמבר 2011
SOUTH AUSRALIA - פברואר 2012
WESTERN AUSRALIA - פברואר 2012- אמצע אפריל 2012 (לאזור הטרופי של מערב אוסטרליה-צפונה מחוג הגדי , כדאי להגיע החל מחודש אפריל לאחר העונה הגשומה , אם כי גם אז יש שמורות שעודן סגורות בשל הצפות של העונה הגשומה )
NORTHEN TERRITORY– אפריל 2012 - תחילת מאי 2012
QUEENSLAND– תחילת מאי 2012- סוף יוני 2012
New South Wales - חודש אוקטובר 2011 וסוף יוני אמצע יולי 2012
מסידני לכיוון צפון ומערב
1.BLUE MOUNTAINS- מסלולים מרהיבים מומלץ לרדת במסלולים לעומקי הקניונים והערוצים ולא להיצמד רק לנקודות המתויירות . אחד המסלולים המומלצים Grand Canyon, Blackheath - מסלול מעגלי של כ-5 שעת . ראשיתו במרכז המבקרים ב Blackheath- . חזרה דרך העיירה מספקת הצצה גם לחצרות ולגינות היפהפיות שלה בעיקר בעונת האביב .
המסלול עצמו יורד את תחתית הערוץ במאות מדרגות מה שאומר שכל מה שיורדים חייבים לעלות . המסלול מספק הנאה צרופה של הליכה בינות עצי אקליפטוס ענקיים ,צמחיה עבותה של יערות גשם ,מים זורמים מפגש עם בעלי חיים וכל מה שהטבע האוסטרלי מספק בחבל ארץ זה .
2.NAMBUCCA HEDS- טיילת : GULMANI BORADWALK - טיילת יפה לאורך כ-3 ק"מלאורך החוף. באזור גם תצפית יפהפייה- CAPTAIN COOK LOOKOUT – בעונה ניתן לצפות בלווייתנים.
3.אזור NEW ENGLAND – מרהיב ביופיו גבעות נמוכות ירוקות, שטחים חקלאיים נרחבים ואזורי בוש מרתקים.
·Washpool National park
· WATERFUALL WAY – אחד מהאזורים היפים של N.S.W : WOLLOMOMBI FAIIS– אחד המפלים הגבוהים באוסטרליה
·OXIELY WILD RIVERS N.P- בתחומו APSLEY FALLS
·CATHEDRAL ROCK N .P– סלעי גרניט ענקיים ומרשמים .
·EBOR FAIIS – מרחק נגיעה מהכביש בGAY FAWKER RIVER N.P – אחד מהמפלים היפים באזור בעיקר במז"א קיצוני בו המפל קופא .
·TENTERFIELD – עיירה יפהפה באזור BALD ROCK N.P צוק הגרניט הגדול ביותר באוסטרליה .
·GRERANWEEN N.P – המסלול ל- MT. NORMAN מתפצל לכיוון דרום אל THE SPHINX ואל TURTEL ROCK מסלול יפהפה של סלעי גרניט גדולים שעוצבו בכוחות הרוח והמים מספקים מראות מדהימים ומעוררי השראה .
- VICTORIA סוף אוקטובר –תחילת נובמבר2011 ופברואר 2012
1. דרום מזרח ויקטוריה : אזור MALLACOOTA – GROAJIN GOLONG N.P
2.דרום מערב למלבורן - GREAT OCEN RD.- אין ספק שכביש זה מרהיב ביופיו , מומלץ לנסיעה מכיוון מזרח למערב - נסיעה בצמוד לאוקיינוס והנוף הפתוח . כמו כן מומלץ מאד לא להגיע בסופ"ש ובחגים . מעבר לאתרים המתויירים של כביש זה אני ממליצה בחום לחרוג מהכביש הראשי אל כמה מסלולים מומלצים . נקודה חשובה : מומלץ ביותר לטייל באזור בחודש נובמבר שפעת המים במפלים מצדיקה את הביקור במקום בזמן זה.
*Otway N.P GREAT- אזור שיש בו מפלים יפים ומרהיבים בתוך יערות גשם . יש להתעדכן בתחנת המידע . מומלץ לנסוע בדרכי העפר הטובות ,הן גם מקצרות וגם יפות ביותר ( מומלץ להתעדכן במצבן – יש כאלה שעבירות גם לרכב פרטי ,פרט לרכבים מושכרים)
*בדרך ל Cape Otway Lighthouse- ניתן לראות דובי קואלה על העצים ,סימן מובהק להימצאותם על העצים :התגודדות של מטיילים בצידי הדרך .
3.מערב למלבורן - GRAMPIANS N.P- MACKENZIES FALLS , REED LOOKOUT , BALCONIES LOOKOUT, BOROKA LOOKOUT הדרך DUNKELD ל-HALLS GAP יפהפייה
TASMANIA – נובמבר תחילת דצמבר 2011
חלקו המערבי של האי הינו פראי יותר מחלקו המזרחי ולכן היה אטרקטיבי יותר מבחינתנו כך שאם הזמן מוגבל מבחינתכם ,נסו להתמקד באזור זה של האי .
1.CRADELE MOUNTAIN N.P האזור מספק שפע מסלולים נהדרים ומפגש עם בעלי חיים קנגורו וואלבי וואמבט (את השד הטזמני לא כ"כ רואים). אנחנו ביצענו את מסלול ה- OVERLAND TRACK6 - שישה ימים הדורשים מאמץ והתמודדות עם תנאי מז"א משתנים . ההליכה במסלול הינה ברישיון ויש להירשם מראש אם מדובר בעונה . ניתן להירשם במרכז המבקרים אם ההליכה במסלול מתבצעת בסוף העונה . בכל מקרה העלות היא גבוהה נדרשת גם לוגיסטיקה להתארגנות עם רכב או תחבורה ציבורית . בסוף המסלול אין "הקפצה" (נסיעה של כשעתיים ) אל תחילת המסלול .
אפשרי לבצע חלק מהתוואי של המסלול כמסלולים חד יומיים יש לברר זאת במרכז המבקרים.
2.דרום מערב האי CAPE PILLAR אזור של מצוקים הנופלים אל הים מגבהים ואל תהומות .
SOUTH AUSRALIA - פברואר 2012
1. MT. GAMBIER – עיירה ציורית האתר האטרקטיבי הינו BLUE LAKE העוצר נשימה, בקיץ גוון צבעו כחול נדיר, בחודשים אפריל-נובמבר יראה כשאר האגמים .
2.אזור העיירה BEACHPORT יפה , POOL OF SILOAM– בריכה טבעית שכייף לשחות בה בעיקר בשעות אחר הצהרים ,הטמפרטורה של המים יותר חמה מזו של האוקיינוס כנ"ל מליחותם . יש במקום גם מקלחת(מים קרים) ומלתחה להתארגנות .
3. קו החוף LIMESTONE COAST-COORONG N.P נוף לגונות ומלחות יש לנהוג בדרך לא סלולה אך טובה COORONG SCENIC DR. בשלטים מופיעה גם כ- SEVEN MILE RD.
4. מערב SOUTH AUSRALIA -MT.REMARKABLE N.P מספק שלל מסלולים ומפגש עם בע"ח כגון לטאות כח ענקיות ,אימו, קנגורו מפוספס ועוד... ALLIGATOR GORG יפה יורד אל ערוץ סלעי ,כמובן שאין בשמו ולו כדי לספק אפילו תנין אחד לרפואה , זה לא האזור שלהם. מסלולים נוספים יש בפארק – יש להתעדכן אצל הרנג'רים .
החצייה מSOUTH AUSRALIA-לWESTERN AUSRALIA- היא לאורך ה- NULLARBOR N.P יותר מ-1000 ק"מ . נסיעה מאד מיוחדת, אם מתמזל מזלכם כמו לנו חצינו אותו בשלושה ימי גשם כך שלא סבלנו מהחום ולהט הכביש . אין ישובים מCEDUNA ועד NORSMAN במערב אוסטרליה , למעט תחנות דלק כל 200 ק"מ ( מחירי הדלק מאד יקרים , כנ"ל מחירי המזון והמים ). לפני היציאה לדרך חשוב לבדוק את תקינות הרכב , להצטייד גם במזון יבש ובשימורים במעבר הגבול בין שתי המדינות יש קרנטינה ,מקפידים על בדיקה פיזית ברכבים לגבי פרות וירקות אותם אסור להעביר בין המדינות . אם מזג אויר חם - רצוי לנסוע בשעות הבוקר המוקדמות .יש להימנע מנסיעה אחר הצהרים ובלילה בשל פעילותם המרובה של הקנגורו . אפשר לראות לאורך הדרך את אלה שלא שרדו את הלילה . כמו כן בנתיב זה נפגשים במשאיות הגדולות לכן יש להקפיד בנסיעה זהירה ובעיקר בעקיפה. על מנת לשבור את רצף הנסיעה אפשר לבקר בנקודות שונות לאורך הדרך ,אפשר כמובן להיעזר בספרי הטיולים ובתחנות המידע לפני היציאה לנסיעה .
WESTERN AUSRALIA - פברואר 2012- אמצע אפריל 2012
החלק המערבי של יבשת אוסטרליה , אינו מהווה יעד למטייל הישראלי וחבל שכך . המטיילים שייבחרו באזור זה יזכו לחוויה מרתקת , מאתגרת ומפתיעה .
מערב אוסטרליה הינו אזור מאד גדול ושמורות הטבע בו רבות -רובן בתשלום ! על מנת לבקר בשמורות ולחסוך בהוצאות מומלץ לקנות שובר כניסה לחודש , בהחלט הצדיק את עצמו .
1.STIRLING RANG N.P- טיפוס אל הפסגה הגבוהה ברכס BLUFF KNOLL מספק תצפית מרהיבה על האזור ומסלול הליכה בינות צוקים מזדקרים וצמחיה טיפוסית
2.אזור העיירה הנהדרתESPERANCE
·מסלול נסיעה לאורך ה-GREAT OCEAN DR. נקודות תצפית מרהיבות וחופי רחצה נפלאים.
·CAPE LE GRAND – מדהים ביופיו חובה לבקר בו , מי טורקיז ,ממש בדולח , חופים לבנים עד כאב , חופי רחצה ממגנטים וכמובן מסלולי הליכה .
·בתוך הפארק טיפוס לFRENCHMAN PEAK - נהדר בעיקר בשעות אחר הצהרים המאוחרות . נופים מפעימים , טיפוס תלול אך לא קשה .
3. מומלץ לנסוע לכיוון פרת' דרך קו החוף הדרומי מALBANY דרך עיירות ציוריות , חופים נהדרים ומראות טבע מרגשים.
·מצפון מערב לעיירה DUNSBOROUGH נסיעה לאורך כביש .CAPE NATURALISTE RDחופי רחצה נהדרים .
4.מצפון לפרת' -ב- NAMBUNG N.P ,מדבר הצריחונים - PINNACIES DESRRT תופעת טבע יוצאת דופן. בכל שעות של היום נראה המקום מספק מראות שונים ומעוררים השראה.
5.KALBARRI N.P לאורך Murchison River נסיעה בדרך עפר אפשרית גם לרכב פרטי, מצוקים בשלל גווני האדום מזדקרים מעל הנהר. מ- WINDOW NATURE'S יורד מסלול מעגלי אל גדת הנהר ולאורכו ניתן לרחוץ בנהר ללא חשש מתנינים .
6.בדרך ל -DENHAM שתי נקודות נהדרות לעצירה : SHELL BEACH המרשים ו EAGLE BLUFF- ממנו נשקף נוף נהדר של האוקיינוס כשלמטה ניתן לראות כרישים .
7.20 ק"מ צפונית ל CANARVON הפניה ל Blowhole RD. כביש המוביל אל פתחי גאות מרהיבים - מומלץ להגיע לנקודות אלו בזמן תהליך הגאות כדי לחזות בהתפרצות הגלים דרך אותם פתחים לקבלת מראה הגייזרים המושלמים למראה .
לאורך הדרך מתחילים לראות תילי טרמיטים מרשמים בגודלם ובצורתם . שילוו את הדרכים מכאן ועד לטריטוריה הצפונית ובטריטוריה הצפונית .
8.CORAL BAY - אזור יפהפה לצלילות ושנרקול בטוח מפני כרישים מי האוקיינוס חמים ונעימים . יש סככות מצלות ועצים אך לא רבות לכן כדאי לדאוג לשמשייה או כל אמצעי אחר שיספק צל .
9. NINGALOO MARINE P. ו- CAPP RANGE N.P אזור יפהפה של חופים המספקים נקודות שנרקול נהדרות וחופי רחצה נהדרים . שני חסרונות : א. אין מקומות מוצלים לאורך החופים ב.ב- CAPP RANGE – יש להיות ערים לזרמים תת מימיים חזקים הנוצרים מול החופים יש להתעדכן בלשכת המידע היכן הם גבולות הגזרה, כמו כן יש שילוט בחופים .
10. KARIJINI N.P - מרהיב ונפלא אסור לפספס !!!! רוב האטרקציות מרוכזות בשטחו הצפוני של הפארק . אזור של קניונים עמוקים החרוצים באבן חול וסלעים אדומים בשלל גווני האדום כשערוצי מים וברכות נפלאות המזמינות לרחצה בוודאי בימים חמים ומעיקים .
2 נקודות משמעותיות :
א.הכניסה לפארק והתנועה בו על דרכי עפר אפשרית גם לרכב פרטי (לא מחייב 4X4)
ב. נסיעה בדרכי העפר מעלה ענני אבק אדומים החודרים לכל מקום לכן כדאי ורצוי לאחסן את הדברים ברכב בשקיות ניילון על מנת להימנע ממצבי משבר כשכל המטען התמלא באבק בשכבות בלתי נתפסות .
11. אזור KUNUNRRA - P.MIRIMA N–טיפ של תושבים מקומיים : לנסוע אל הפארק ,לא לפנות אל הכניסה הראשית לפארק ( זו שליד בית הקברות) אלא ברחוב הבא לפנות שמאלה (רחוב ללא מוצא ),להמשיך עד סופו – שביל הליכה ליד שלט קטן : "לא לאופנועים" הליכה של כ-25 דק' בנוף יפהפה מוביל לבריכת מים טבעית גדולה ונהדרת.
עצי הבאובב הנהדרים מלווים אותנו עד ל KUNUNRRA ועמוק בתוך הNORTHEN TERRITORY- צורות שונות ומשונות מעוררות השראה וגעגוע לנסיך הקטן .
NORTHEN TERRITORY- אפריל 2012 - תחילת מאי 2012
הכניסה לשמורות בטריטוריה הצפונית הן ללא עלות למעט שמורת הקקאדו ואורולו (איירס רוק).
כיוון ההתייחסות לאתרים מדרווין דרומה
1. LITCHFIELD N.P-יפהפה , שחייה בין המפלים וברכות מים ללא חשש מהימצאות תנינים . היכן שיש בעיה יש שילוט ברור. FLORENCE FALLS אחד המפלים המרשמים ומושך אליו מטיילים ומתרחצים כאחד.
2.באזור של , Pine Creek ערוץ של ה- Umbrawarra Gorge נהדר . דרך עפר אפשרית יש לוודא שניתנת למעבר ואינה מוצפת .
3.KAKADU N.P –
·Jumping Crocodile, Adelaide River- אם רוצים לראות תנינים קופצים מומלץ מאד לבקר בחווה הצמודה ל –River xsing, visitor centre מצפון לגשר העובר על Adelaide River על גדתו המערביתהגישה מכביש 36 ( אם מגיעים מדרווין הפניה צפונה כמה ק"מ לפני שחוצים את הגשר )
· מסלול מעגלי של 12 ק"מ הכולל את גלריית הציורים המרהיבה של האבורגינים NOURLANGIE GALLERY יש להתעדכן בפרטים בתחנת המידע בשמורה . אפשרי גם לבצע רק את הגלריה הראשונה, הגישה גם בכיסאות גלגלים .
·אי אפשר להיות בפארק הקקדו ללא לבצע את השייט ב-YELLOW WATER שהוא לב ליבו של פארק זה . השייט אומנם יקר . רצוי לבצע שייט בשעת אחר הצהרים המאוחרות או שעות הבוקר המוקדמות (אלו גם שעות בהן השיט יקר יותר ) . השיט מזמן מפגש עם עולם החי והצומח הייחודיים לשמורה בין היתר כמובן מפגש עם תנינים.
4.אזור KATHARINE-
·קמפינג ליד SPRINGALE HOMESTEAD האכלת תנינים כל יום בשעה 17:00 ללא תשלום גם אם אינכם מתארחים בקמפינג .
·KATHARINE GORGE בפארק NITMILUK N.P השייט נחמד אך עלותו גבוהה ביחס לתמורה בוודאי אם מבצעים את השייט ב, Adelaide Rive –המספק תמורה טובה יותר .
·קמפינג של רשויות הפארקים מומלץ מאד יש בו גם בריכת שחייה מענגת - ניתן להזמין מקום במרכז המבקרים של הפארק .
·BUTTERFLY GORGE - מסלול קווי ,ראשיתו מאתר הקמפינג של השמורה או ממרכז המבקרים. מסלול זה מוביל אל נקודת תצפית ממש מעל הנהר , נקודת מבט אחרת למי שביצע שייט בנהר עצמו .
הדרך אליו משותפת לכמה מסלולים : בנקודת הפיצול ניתן לפנות גם אלBARRAWEL LOOKOUT LOOP גם בנקודה זו יש תצפית נהדרת על הנהר . 800 מטר לפני התצפית שביל המוביל אל מפל ובריכת מים נהדרת שאסור לפספס- Southern Rockhole
5.MATARANKA –פונים ב- .MARTINS RD מוביל אל הבריכות התרמיות הנפלאות BITTER SPRINGS - מים צוללים להפליא ומים חמים נהדרים ,פינה קסומה שכדאי להגיע אליה . אפשר לשחות לאורך הערוץ (הזרם כבר יוביל אתכם ללא מאמץ) עד לנקודת היציאה הבאה ולחזור ברגל לנקודת ההתחלה .
6.DEVILL'S MARBELS - מצבור של סלעים בגדלים ובצורות שונות מעשה ידי הטבע . בעיקר בשעות שקיעה וזריחה למראות יוצאי דופן .
7.WEST MACDONNEL -מסלולי הליכה נהדרים , כולל אתרים ופינות חמד נגישים למגרשי החניה . ניתן לנסוע גם בדרכי העפר ברכב פרטי
8.EAST MACDONNEL - אזור פראי יותר ופחות מטוייל , אם יש את הזמן כדאי להגיע גם לשם להתרשם ולהנות ממה שמציע .
9. KINGS CANYON-מדהים ביופיו להתמקד במסלול המעגלי RIM WAIKKINGS CANYON כ-4 ק"מ
ההליכה בתוך הערוץ אינה אטרקטיבית במיוחד וכדאי לוותר עליה . כנ"ל KATHLEEN SPRING WALLK מסלול קצר מדרום לפניה לכניסה לשמורה של ה- KINGS CANYON
10. ULURU-KATA TJUTA N.P –הסמל המסחרי של אוסטרליה בלב המרכז האדום . שלושה ימים מספקים לבקר באזור זה .
·ב- ULURU- לא לוותר על כל השביל המקיף את הסלע המדהים הזה- BASE WALLK כ- 4 שעות תלוי בקצב ההליכה ומידת העניין .
·KATA TJUTA- שני מסלולים מיוחדים VALLY OF THE WIND-שביל מעגלי מפתיע בנופים שלו .ו- WALAPA GORG
·בפניה מ -Stuart Highway כביש 87 לכיוון ULURU(איירס רוק ) בצומת יש road house -ERLDUNDהדלק בתחנה זו יקר (ביחס לאוסטרליה ) אך זול יותר מכל תחנות הדלק האחרות בכיוון ULURO או ה-KINGS CANYON
QUEENSLAND - תחילת מאי 2012- סוף יוני 2012
ההתייחסות היא בהתאם לכיוון הנסיעה שלנו :מכיוון מערב (כניסה דרך הטריטוריה הצפונית ) ומצפון לדרום .
1.מומלץ לנסוע מהעיירה MOUNT ISA לכיוון מערב עד CLONCURRY ומשם להצפין על כביש 83 ( דרך יפה מאד ומיוחדת אך דורשת גם ריכוז שכן בחלקה היא צרה ברגע שבאה מולכם Roadtrains יש לרדת מהכביש כמו כן להימנע מעקיפה .יש גם להקפיד על נהיגה זהירה בשל מצב הכבישים לאחר העונה הגשומה ) לפני NORMNTON פונים מערבה על כביש 1 שנקרא כאן גם SAVANNAH WAY עם כביש זה נוסעים לכיוון מערב ומתחילם להצפין עד ל TRIBULATION CAPE הנקודה הצפונית שלנו QUEENSLAND. בדרך לשם בחרנו לנסוע דרך – ATHRTON ולא דרך קו החוף.
2.ATHRTON TABIE – נהדר, מעבר חד מהאזור הצחיח והמדברי אל אזור גשום יותר ,שופע מים וצמחיה (היה נדמה לנו שחזרנו לניו זילנד)
·CURTAIN FIG- שווה גיחה ,להתפעל מפיקוס הוילון על עוצמת שורשיו.
·MAREEBA - בלשכת המידע יש בחורה ישראלית נחמדה מאד בשם מירי שתשמח מאד לעזור לכם.
·באזור MAREEBA - א. EMERALD CREEK :ערוץ נהדר מפלים וברכות שחיה . מובילה אליו דרך עפר אפשרית לנסיעה ברכב פרטי (אם כי תמיד רצוי להתעדכן בתנאי הדרך .
ערוץ יפהפה של מפלים וברכות שחייה. Within Davies Creek Falls ב.
· KURANDA- BARRON FALLS מרהיב ביופיו ועוצמתי גם לא בשפע זרימה לא להחמיץ!
3.CAPE TRIBULATION- והאיזור נהדר , לחוות את יערות הגשם (הקדום ביותר בעולם ) כולל החופים על עצי המנגרובים .
4.MOSSMAN GORGE-לבצע את המסלול המעגלי - נהדר .
5.אזור BABINDA- פארק יפהפה THE BOULDERS
JOSEPHINE FALL
6.אזור INNISFAIL - כביש 25 – MANDROY FALLS ,TCHUPALA FALLSשני הליכה ביערות גשם עד למפלים מסלולי הליכה מרשימים לאור המפגש עם הצמחייה האופיינית ומפלי המים השוצפים .
7. אזור INGHAM - WALLAMAN FALLS הגבוה מסוגו באוסטרליה . נופל ישירות מגובה 305 מ' יש סיכוי לראות בדרך אליו וממנו את הקזאוורי – העוף הנדיר והיפה שיש ממנו רק 1000 פרטים והם מרוכזים באזור זה של אוסטרליה. אם ראיתם אותו כדאי שתצפו בו מהרכב שכן ברגע שירגיש מאוים יכול לתקוף בבעיטה רצינית עם רגליו החזקות וזה כול להסתיים אפילו ב.....
8. Big Cristal Creek - PALUMA N.P , JOURAMA FALLS
9. CARNAVON N.P-שמורת טבע מרהיבה שעיקרה ערוץ ה CARNAVON- מסלול של כ20 ק"מ (הלוך חזור) עם חציית הערוץ מגדה לגדה כ- 17 פעמים ( כדאי שיהיו אתכם סנדלים אנחנו התייאשנו כל פעם לחלוץ את הנעליים ) מסלולים קצרים יוצאים מערוץ המרכזי , המרשימים מבניהם: MOSS GARDEN ART CALLRY -ציורי קיר אבוריג'נים BOOWINDA GORGEמומלץ ללכת בקניון המרהיב ככל שתחפצו .(יש לקחת מפה ולהתעדכן במרכז המידע בשמורה)
·MICKY CREEK –הערוץ מזמן הפתעה קסומה – בהתפצלות השבילים יש לקחת את השביל הימני שעוזב את השביל הראשי -ההפתעה מותירה את ההולכים בקניון המרהיב הזה פעורי פה . (ולא אוסיף מעבר לכך כדי שההפתעה תהיה שלמה ) ההליכה בערוץ עד היכן שאפשר , בכל מקרה הלוך חזור ( אין טעם אחרין להמשיך בערוץ הראשי אינו מרהיב במיוחד).
10. GlASS HOUSE MOUNTAINS- נוף מרהיב של מצוקים הצצים משום מקום במרחב , יש כמה מסלולים מומלצים לתצפית על המרחב יש להתעדכן בתחנת המידע באזור .
11.LAMINGTON N.P האזור שלGREEN MOUNTAINS מספק חוויה המאפשרת לקחת אוויר מלא הראות ולהתפעל הנסיעה באור מאתגרת בל הפיתולים הרבים אך בהחלט משתלמת .
מסלולWEST CANUNGRA CREEK CIRCUIT 14 ק"מ ביער גשם ושפעת מפלים . המסלול מעגלייוצא מ O'REILLY'S RAINFOREST RETREAT יש להתעדכן בתחנת המידע .
12. SPRINGBROOK N.P -מסלולים מגוונים ויפים בין יערות הגשם ומפלים כן יש מפלים שניתן לצפות אליהם במרחק הליכה קצר ממגרש החניה.
13.אזורTAMBORINE MOUNTAIN - העיירה טמבורין מאד ציורית ומזמינה ומעבר לכך האזור מזמן מסלולי הליכה . השמורה היפה באזור היאNATURAL BRIDGE
שיהיה לכם טיול מהנה מלא בחוויות
רונית ואריה