התכנון: חניה בסוף המסלול, נסיעה קצרה באוטובוס ל Llanberis, עלייה ברכבת קיטור לראש ההר הגבוה בווילס ( 1085 ) Snowdon וירידה במסלול Miners' Track העובר דרך שני אגמים, מסעדה טובה והביתה.
ובמציאות:
בבוקר יפה עם צפי לטמפ' גבוהה של 20 מעלות יצאנו לדרך. ב Llansanffraid Glan Conwy עצרנו לארוחת בוקר וולשית טיפוסית ב Olive Tree, בית קפה הממוקם בתוך משתלה. אני יכול להבין איך חוואי וולשי היה זקוק לכמות האנרגיה שארוחה כזאת מספקת לפני שהוא יוצא לחפש את מליוני הכבשים שלו המפוזרות בשטח בקור. אני עמדתי לרדת 700 מטר וזה בטח שווה כמה קלוריות.
מזג האוויר היה יפה בעודנו נכנסים לתוך השמורה. התידדנו מקרוב עם הנוף הירוק מאוד שעטף אותנו בכביש המהיר, כשעברנו לדרכים הכפריות של סנודוניה. הכפרים בדרך מאוד ציוריים ורובם היו עמוסים מטיילים שגדשו את החנויות, מסעדות, פאבים ושבילי הליכה.
בעודנו מתקדמים בנוף הפסטורלי הזה, כשוויז מראה שעוד 15 דקות מגיעים, קיבלתי מייל מחברת הרכבות שעולות להר שההזמנה שלי מבוטלת בשל רוחות עזות על ראש ההר. לאחר התבאסות קצרה החלטנו שנתחיל ונסיים בנקודה בה תכננו להשאיר את הרכב, שנעלה כמה שנוכל ( אבל פחות עד תצפית לאגם הגבוה יותר ) ונחזור. לא עברו 5 דקות ( עברו 4 ) והנוף הכפרי התחלף באחת בנוף פראי, נטול עצים, סחוף רוחות, וגשם זרזיפי מכה במכונית.
כמעט ולא עלינו בגובה, שהגיע עתה ללא יותר מ 200 מטר ולפנינו נישאים הרים גבוהים וסנודון בינהם. דקות בודדות אחר כך הגענו למעבר ההרים Pen-y-Pass שם היינו אמורים להשאיר את הרכב, אולם מגרש החניה הקטן היה עמוס והשומר הפנה אותנו לחניון המרוחק 3 מייל בהמשך. משם אנחנו אמורים לקחת אוטובוס חזרה. הדרך לחניון מרשימה ביותר, הנוף דרמטי ומפלונים רבים נופלים משני צדי הכביש. החניון הגדול יותר היה עמוס גם הוא ובקושי מצאנו חניה. 5 פאונד אחר כך ועמדנו בתחנת האוטובוס. נהג מונית חלקלק, במבטא כבד, שמח לידע אותנו שהאוטובוס הבא הוא רק בעוד שעה ושתמורת 10 יורו הוא יקח אותנו 3 מייל. בדקנו בלוח שבתחנה. הלכו עוד 10 פאונד. אם אתם מתכננים לעשות את המסלול הזה, קחו את כל הגורמים האלה בחשבון ובדקו את השעות של התחבורה הציבורית.
באקלים שלא משקף את הנהנתנות הנוחה של הכפרים הנמצאים 15 דק' ממעבר ההרים הזה, ברוח חזקה, יצאנו לדרך. הנוף החורפי מפעים.
אולם לאחר עלייה של 100 בגובה, כשהרוח התגברה ומטיילים שהגיעו מהכיוון הנגדי דיווחו שהרוח רק מתחזקת, החלטנו לוותר, לנצל את שאר היום לאפשרות הבורגנית של הכפרים מטה, תוך כדי הבטחה שנחזור על המסלול ( צפו לעדכון של הפוסט ).
בדרך הלוך ראיתי שלט המכוון אל Swallow falls ולכן החלטנו לחזור באותה הדרך שהגענו. המפל נחמד ביותר.
מישהו רוצה לתרגל את הוולשית שלו?
ירדנו עם האוטו כמה דקות נוספות לעיירה הסופר מתוירת Betws-y-Coed וטיילנו קצת
שם הקיץ חוגג ( האוטו שלי מדד 19 )
גוגל הראה שממש בקרבת מקום יש את אחד משלושת האתרים של Zip World המציעה מגוון אטרקציות למשפחות ולי. מאוד קיוויתי לגלוש ב Fforest Coaster אך לצערי היה עמוס. לעולם לא ימאס לי מזה. יש גם פארק חבלים שווה.
אחר כך בדקתי וראיתי שאורך המגלשה הוא רק 700 מטר, אבל המגלשות שעוברות בין העצים הן השוות יותר לטעמי.
עייפים אך מרוצים שהוצאנו לימונדה מן הלימון חזרנו את השעתיים הנדרשות למנצ'סטר. שעתיים לא יפרידו ביני לבין ההר...