טיול כוכב לסלובקיה (ובסיום יומיים וחצי בבודפסט)
7-8-2016 עד 18-8-2016 (נחיתה בנתב"ג בבוקר)
2 מבוגרים + 3 בנים (10.5, 8, 4)
נחתנו בבודפסט בצהריים ומשם ברכב שכור ישירות לדירה ששכרנו מראש ב hrabovo ליד רוזמברוק
ניווט – עבדתי עם waze. היה מושלם !!! מבחינה זאת- לדעתי חובה.
לגבי מיקום הדירה – לא אידיאלי. קצת רחוק מרוב האטרקציות. מציע ללון ב Liptovsky mikulas
או בעיירות הציוריות באזור poprad כגון Štrbské pleso
אטרקציות
חופוק – מומלץ. כדאי להגיע מוקדם או אחרי 13:00. יש תור ארוך במעלית השנייה להר. את הקטע של המעלית השנייה לרכבל השלישי אפשר גם לעשות ברגל. חצי שעה הליכה בעליה.
מערת החופש (http://www.ssj.sk/en/jaskyna/4-demanovska-cave-of-liberty#poloha ) – מומלץ מאוד. להגיע מוקדם. (אם לא, התורררררר....)
מערת קרח - Dobsinska Ladova Jaskyna ice cave (http://www.ssj.sk/en/jaskyna/6-dobsinska-ice-cave) – חצי שעה הליכה מהחניה לקופה. חצי שעה סיור. נחמד אך לא מרשים כמו מערת החופש.
במערת הקרח בקרבת Liptovsky mikulas לא היינו.
מצודת ספיש (Spissky Hrad) – מומלץ מאוד
למי שנתקע באזור poprad מפאת הגשם אפשר להעביר שעה וחצי בכיף במיני גולף במלון ב poprad – מתקן ברמה גבוהה וזול.
שייט סירות וטיול סביב האגם ב strbske pleso – מאוד כיף, קליל, נעים. עיירה ציורית יפה.
מגלשות אלפיניות ב Bobová dráha
הילדים השתגעו על המגלשות במיני פארק (דרומית ל Liptovsky mikulas, לא רחוק מחופוק).
היינו שם מס' פעמים. כדאי לרכוש כרטיסיה.
מעבר למגלשות יש עוד מס' מתקנים – טרמפולינה, סירות.. מומלץ !!!!!
sucha bela (סוחה בלה)
כפי שצוין כבר - לא מיועד לילדים קטנים. לדעתי מגיל 6-7 וצפונה.
את הקטן השארנו עם אמא. אנוכי עם שני הגדולים עשינו את המסלול ב 3 שעות עד לסוף העלייה (כולל פקק של חצי שעה בסט הראשון של הסולמות). מסוף העלייה חזרה לנקודת ההתחלה, מדובר בשעתיים. סה"כ 5 שעות.
ניתן לעשות את הירידה עם אופניים (5 יורו). כדאי לעדכן את הילדים שמדובר ברכיבת שטח ובירידה. הילדים שלי לא כל כך הסתדרו עם האופניים ותנאי השטח. בדיעבד הייתי עושה את הירידה ברגל.
לדעתי לא מדובר במסלול קשה במיוחד. הילדים עשו זאת עם סנדלים והיה מצוין. לסיכום – לא לפספס.
מצ”ב לינק לסרטון שצילמתי, שממחיש את המסלול:
פארק מים Tatralandia
היינו ביום גשום. לא יודע אם זה יתרון או חיסרון. המוני מאוד וצפוף. שהינו בתוך הבריכות החמות כמעט כל הזמן מפאת הקור עם גיחות למתקנים כשהילדים אזרו אומץ. סה"כ חוויה.
אוכל
אנחנו נהגנו לקנות ערב קודם לחמניות ב Tesco עם ממרחים ,פירות וכו'. בבוקר הכנו סנדביצ'ים לכל היום ובערב חותמים במסעדה.
אין מבחר של אוכל בסלובקיה. לרוב זה איטלקי/פיצות. מצטרף להמלצות לגבי מסעדת Good Mood Pizza and Bar ב Liptovsky Mikulas – מנות מצוינות ובזול. הילדים מאוד מאוד התלהבו מהטרמפולינה ושאר משחקי ילדים בחצר.
גם האיטלקיה של אנדריי ברוזמברוק מצוינת http://utaliana.sk/en
באופן כללי הסלובקים מכינים פיצות מעולות.
דבר נוסף וחשוב לבעלי הלפטופים – בסלובקיה שקעי החשמל הם עם שני כניסות ולא שלוש כפי שנהוג בישראל. בעלי שנאים עם שלוש שיגיעו עם מתאם.
הערה לגבי רכב שכור – שכרנו דרך אלבר. בסה"כ היה בסדר פרט לכך שעוד בארץ עשיתי באלבר תחליף לביטוח cdw (ביטוח מלא ללא השתתפות עצמית כלל). כאשר הגעתי לדלפק ההשכרה בבודפסט אמרה לי הפקידה שאין לי ביטוח. התפלאתי אך אמרתי לעצמי שאטפל בזה כשאחזור לארץ והוספתי את הביטוח שהוצע לי בדלפק ההשכרה (16 יורו ליום). מסתבר שאכן היה לי ביטוח בארץ, אך הוא אינו מצוין בוואוצ'ר שמוסרים בדלפק ההשכרה – כדאי לזכור !!!!!