לפני כשבועיים בסוף יוני נסענו לסופ"ש בכריתים. כדי לחגוג קדם יומולדת לבן זוגי וכדי לחגוג את סיום הסמסטר רגע לפני תקופת המבחנים (7 מבחנים וכמה עבודות).
האופי של הטיול היה בעיקר בטן גב במלון הכל כלול והיה אוכל ->קוקטיילים->בריכה->שיזוף->מנוחה וחוזר חלילה.
כרתים הוא אי הגדול ביוון, יש טיסות ישירות מישראל ל2 שדות תעופה שונים הרקליון וחאניה. חשוב לשים לב כשמזמינים טיסה שמדובר באותו שדה תעופה כי היו כמה הצעות מחיר אטרקטיביות וכשבדקנו לעומק ראינו שמדובר בשתי שדות תעופה שונים שהמרחק ביניהם הוא כמה שעות נסיעה והמוניות לא ממש זולות ככה שזה יוצא פחות משתלם.
אנחנו טסנו לשדה התעופה שנמצא בהרקליון ומשם נסענו להרסוניסוס שהיא עיירת חוף שנמצאת בערך חצי שעה נסיעה מהרקליון.
אפשר לקחת אוטובוס או להשכיר רכב ולטייל בין האזורים השונים. אנחנו בחרנו לקחת מונית ישר למלון. באזור המוניות יש שלט ובו תג מחיר קבוע לכל אזור. לנו עלה 39 יורו להרוניסיוס. ו45 יורו בחזרה משם.
מלון
בחרנו במלון Rroyal and imperial belvedere הכל כלול ארבעה כוכבים שהיה ממש מקסים עם 5 בריכות שונות, אוכל וקוקטיילים ללא הגבלה.
בריכות
יש בריכה מקורה שפתוחה בחודשים ספציפיים, 2 בריכות למשפחות וילדים, בריכה מרכזית שכללה פעילויות כמו אירובי במים, ועוד בריכה שנמצאת ליד בר ושם היה בעיקר שקט ללא הרבה ילדים, שם היינו רוב הזמן ומתאים למי שרוצה לשתות קוקטיילים ולהשתזף בנחת.
חדרים
בחרנו בחדר משודרג שהיה באזור של יחידות קרקע נפרדות ולא בבניין, עם פינת ישיבה בחוץ. החדר כלל ספה, אמבטיה, פינה להכנת קפה, טלוויזיה, ארון יחסית גדול וסך הכל היה מינימליסטי ונעים.
יש סוגים שונים של חדרים מומלץ להסתכל באתר המלון\בוקינג בכל מלון שבוחרים. לעיתים שווה לשדרג חדר בעלות מינימלית ולקבל חדר נעים יותר.
אוכל
בחרנו במסלול הכל כלול שכלל אלכוהול, קפה ושתיה קלה ללא הגבלה. 3 ארוחות- בוקר צהריים וערב. ונשנושים בין לבין ללא הגבלה למשל פיצה, שווארמה, סלטים וכו.
אטרקציות במלון
בכל ערב היו הופעות שונות במתחם הראשי של המלון.
יש בכל שבוע פעילויות ספורט שונות כמו יוגה, אירובי ועוד.
קיים חדר כושר קטן במלון.
יש מגוון טיפולי ספא (לא זולים במיוחד).
יש במלון אופציה להצטלם עם צלמים מקצועיים ברחבי המלון ללא עלות על הצילומים אלא רק לשלם על התמונות הנבחרות (עלות תמונה מודפסת 7 יורו) לא זול אך זה נחמד לחוויה הדפסנו 2 תמונות וקיבלנו בנוסף מחזיק מפתחות עם תמונה נוספת.
אטרקציות מחוץ למלון
אטרקציות שונות דרך סוכנויות-
בכרתים יש המון!! סוכנויות תיירות ויש המון טיולים שונים. יש טיולי שייט שכוללים גם שנורקלים, יש טיולי ג'יפים, טיולי סוסים, מגוון של ספורט ימי ועוד אופציות נחמדות. המחירים היו דיי סבירים בסוכנויות השונות שראינו אך מומלץ להשוות מחירים.
אנחנו עשינו אופנועי ים דרך סוכנות שנמצאת ממש ביציאה מהמלון.
המחיר היה 50 יורו לרבע שעה של נהיגה באופנועי ים כולל הסעה לחוף.
חוף סטאר ביץ'-
חוף גדול בהרוניסיוס שנמצא כמה דקות הליכה מהמלון שהיינו בו. יש במתחם מתקנים לילדים, מיטות שיזוף , מוזיקה ואווירה ממש נחמדה.
יש במתחם אפשרות לעשות מסאז'ים, ספורט ימי, יש בר, דוכן קעקועי חינה, צמות ועוד. אפשר בכיף להעביר שם יום שלם.
שיטוט בין החנויות-
ביציאה מהמלון ולאורך חלק גדול מהאזור היו המון חנויות של מזכרות, חיקויים של מותגים, יצירות מעץ, מחימר והמון דברים ממש יפים ומי שאוהב להסתובב יכול להעביר גם יום שלם. זה ממש הזכיר לי את השווקים בתאילנד, חוץ מהמחירים שהיו גבוהים בעיניי.
בין המציאות השוות אפשר למצוא שלטים מעוצבים לבית, תבלינים ריחניים, הסבון היווני המסורתי, בגדי חוף, מחזיקי מפתחות ועוד.
יוון ללא ספק יעד מעולה לקיץ, זול, כיפי ומתאים מאד למי שמעוניין בחופשת בטן גב אבל ממש לא בהכרח ,יש אטרקציות ולא מעט דברים לעשות, הכל תלוי באופי החופשה שלכם.
אם אהבתם את ההמלצות אשמח לשמוע בתגובות.