קאנום- האי התאילנדי שאסור לפספס
קאנום הפנינה הנסתרת של תאילנד
תאילנד תכף שוב נפתחת לתיירים ולבשורה משמחת זו הייתי חייבת לשתף בפנינה שהרבה לא מכירים.כשתכננו את הטיול שלנו בתאילנד לפני שנתיים לא חשבתי שדווקא המקום שהכי יחרט בזכרוני יהיה האי קאנום , מדובר באי קטן במחוז דון סאק , שבין האיים קוסמוי וקופנגן המתויירים, שמענו עליו במקרה באחד הפורומים. ההחלטה להעביר שם שני לילות הייתה בין החכמות בעיני.ההגעה לאי הייתה במעבורת שלקחנו בקוסמוי ובחזרה נסענו במעבורת לקופנגן , את הכרטיסים רכשנו בסוכנות מקומית בקוסמוי.
כשהגענו לאי לקחנו מונית למלון Golden beach khanom. שאז היה ממש ריק ועמד לרשותנו עם בריכה שמשקיפה לים ומסעדה צמודה למלון עם אוכל מעולה.
הארוחת בוקר שהמלון עצמו הגיש הייתה דלה יחסית לסטדנרט הישראלי אך לנו היא הספיקה.במלון יש אפשרות להשכיר אופניים, סירות קייאקים, לעשות מסאז' ולשחק סנוקר.בחדר עצמו הייתה אמבטיה גדולה לאוהבי האמבטיות כמוני וטלוויזיה חכמה שאיפשרה לצפות בנטפליקס בנוחות, ומרפסת שמשקיפה על הנוף של האי.
גולת הכותרת בקאנום היא ללא ספק השייט לעבר הדולפינים הורודים.כן קיים דבר כזה! דולפיני האמזונס הם נדירים ונמצאים רק באזורים בודדים בעולם לכן ששמענו על הטיול הזה החלטנו שחייבים ללכת לראות את הפלא הזה במו עינינו!הדולפינים כמובן שוהים במים בסביבתם הטבעית ולא נגרם להם שום נזק שזה חשוב מאד, החוויה הייתה מרגשת במיוחד שהנוף באמת מדהים והשקט שבאי פשוט מדהים.שקט טהור שלא מצאנו באף אי אחר. בקושי יש תיירות וזה אומר גם שאין שופינג ובעיקר יש מסעדות צמודות למלונות וטיולי שייט.אנחנו עשינו טיול שייט פרטי והלכנו לתצפית שמשקיפה על האי, אך יש גם בקבוצות אך לא היו כמעט תיירים באי ולא היה מי שיצטרף, היה ממש כמו אי בודד שעמד לרשותנו עם צוות מקסים במלון.יש גם טיולי יום מקוסמוי שהוצעו לנו דרך סוכנות מקומית לצפייה בדולפינים ללא לינה אך לדעתי מלבד השייט השקט הטהור שלא חווינו באף אי אחר שווה לקחת לילה או שניים כי מעבר לכך אין יותר מדיי מה לעשות באי.במהלך הטיול לעבר הדולפינים גם עצרנו במקדש קטן שנמצא ממש בתוך האי.וגם עברנו ליד אבן הפנקייק שנקראת כך בגלל שהיא ניראת כמו פנקייק.

החוויה באי קצת שונה מהאיים האחרים, ההתנתקות הזאת מכל השופינג והמסיבות, היה בה משהו נורא מרגיע, כולי תקווה שהאי נשאר פנינה קסומה כמו שהיה. לאוהבי השקט מובטחת הנאה גדולה.